Referendum prihaja na 2.tir ! A 70% državljanov še vedno zagovarja skorumpirane parlamentarce…..

Dobra novica je, da je civilna iniciativa “Davkoplačevalci se ne damo”, kot pobudniki referenduma proti zakonu o 2. tiru že tri dni pred iztekom roka zbrala potrebnih najmanj 40.000 za razpis referenduma o zavrnitvi tega zakona……

Kakopak zdaj pričakujem, da Brglez ne bo obelodanil, da bo 20.000 podpisov neveljavnih ali da bi bil referendum protiustaven, ker potem bo to res pomenilo trajen politični zaključek kariere Cerarja in SMC.

Kot pričakujem od Brgleza, vsled logičnosti, praktičnosti, kakor tudi ekonomičnosti, da referendum o zavrnitvi zakona o 2.tiru razpiše sočasno z dnevom predsedniških volitev in bodo tako stroški referenduma praktično nični. Tako bi naredil vsak dober voditelj, ki odgovorno skrbi za narodov (demokratičen) blagor.

Zakaj sem proti vladnemu zakonu o 2.tiru sem sicer že pojasnil v par svojih prejšnjih zapisih, tokrat le še nekaj besed o mojih opažanjih komenatorske javnosti naše male podalpske na to tematiko.

Da, seveda sem pričakoval, upoštevajoč da je 2.tir gospodarsko ekonomski projekt, da se bodo moji sodržavljani osredotočili v komentiranjih na sama bistva projekta. Kot sem pričakoval, da je po 26 letih prav vse sodržavljane že srečalo vsaj tisti minimum zdrave kmečke pameti in bodo končno komentirali zgolj vsebino projekta.

Nenazadnje je (bil) 2.tir naložen v plačilo, celo za naslednjih 30 let, prav vsem državljanom naše male podalpske, obenem je bil od vlade predstavljan izredno diletantsko, neodgovorno, netransparentno, šalabajzersko in z več kot skorumpiranimi nameni izginjanja novih milijard, kar bi plačevali še naši potomci in kar je potrdilo tudi Računsko sodišče, dodatno celo Komisija za preprečevanje korupcije.

A tudi ta nesporna potencialna dejstva očitno niso zanimala tiste tradicionalne skrajno leve in desne komentatorske omejence, med katerimi so bili tudi srednji cerarjevi, ki so se prav trudili na vse načine zamegljevati strokovne debate o 2.tiru in vse spreobračati v še eno spolitizirano farso “kdo ima daljšega” Janez, Miro, Milan ali Luka.

Ko parlamentarci zatajijo ali celo, kot v tem primeru, brez vsake slabe vesti napovejo izvedbo skorumpiranega projekta že v samem startu, s tem pa tudi ogoljufanje in ogrožanje državljanov, se mora, tudi v demokraciji, odločno oglasiti in vstati v boj civilna iniciativa in tovrstne poskuse politikov najprej preprečiti, v nadaljevanju pa takšnim politikom izreči nezaupnice, jih obsoditi in jim kakopak niti pod razno na volitvah podeliti kakršnega koli delovnega položaja v čemerkoli, kar je povezano s premoženjem države in statusom državljanov. Tako mora biti in nič drugače.

Tudi v projektu 2.tir so naši parlamentarci zajebali, kar se je zajebati dalo in celo odkrito pozivali državljane k branjenju njih koruptivnih dejanj v tem projeketu, zato je bil dvig civilne iniciative, ki tovrstnim rabotam nasprotuje, logičen in nujen odziv. Saj še nisi pozabil/a, da ima naša mala podalpska še vedno uradno status najbolj skorumpirane države v Evropi ?!

Da je bil projekt, kakor tudi zakon, o 2.tiru izhodiščno političen projekt, je seveda razumljivo, nenazadnje so ga ustvarili v parlamentu. Točno v tem istem parlamentu so o tem projektu in zakonu o 2.tiru, kot vseh ostalih, za sprejem po nujnem postopku, glasovali vseh 90 parlamentarcev, vseh političnih strank in nepovezanih poslancev.

Rezultat pa je bil – za 2.tir, torej za korupcijo, je glasovalo 49 parlamentarcev zgolj iz vrst SMC in DeSUS, proti tako korupcijsko narejenem projektu 2.tir pa so glasovali vsi ostali tako levi kot desni in vmesni.

Sledil je veto Državnega sveta in ponovno glasovanje v parlamentu in rezultat je bil enak kot prvič.

A to očitno DS in parlamenta nasprotujoče stanje Cerarja, ki je ves čas od začetka vehementno obljubljal strokovno, transparentno, pošteno vodenje naše male podalpske po sistemu “svojim državljanom ne bom nikakor škodil”, žal ni ustavilo.

Stanje je porinil v fazo, ko se je enostavno morala oglasiti in aktivirati civilna iniciativa in odločno nasprotovati tej tako zastavljeni 2.tir norosti. Aktivirala s eje civilna iniciativa, kateri se prav jebe za skrajne leve, desne in nasploh skorumpirane parlamentarce, da obrani vse državljane pred dolgoročnim (od)plačevanjem tega skorumpiranega kretenizma. In začela se je pobuda za referendum proti zakonu o 2.tiru…..

Seveda sem naivno verjel, da bo Cerar v fazi zbiranja podpisov za aktivacijo referenduma civilne iniciative vsaj molčal, že ker državljanom praktično ni dovolil sodelovanja v boljši, transparentnejši pripravi projekta 2.tir, a seveda je izpadlo le pri moji naivnosti verjetnosti.

Kot to počnejo naši določeni parlamentarci že 26 let, ko zmanjka argumentov in je treba zamegliti že zamegljeno in preprečiti razpihovanje megle, ter se tako čimdlje oddaljiti od bistva, je tudi Cerar sledil tej praksi in aktivno delovanje civilne iniciative zbiranja podpisov – spolitiziral.

Javno je začel jamrati in obtoževati SDS, da ruši projekt. SDS ? Proti tako zasnovanemu SMC&DeSUS projektu 2.tir so bili in so namreč, glasovno dokazljivo, poleg SDS tudi SD, ZL, NSi, nepovezani poslanci……In Cerar brez stalne pomoči SDS bi že vsaj leto nazaj doživel predčasne volitve in zbogom parlament in politika forever…..

Cerarjeva politikanizacija in poskus razbitja angažiranosti in odločnosti civilne iniciative je uspel le delno. Uspel je aktivirati tiste omejene in brez kratko, kaj šele dolgoročnega spomina, skrajno leve in desne, da so začeli dodatno zamegljevati in srati drug čez drugega, od 2.tira so spet prišli do partizanov in domobrancev, končni cilj je bil kakopak ustvariti v jasvnosti sliko, da civilna iniciativa dela nekaj narobe, čeprav se odločno bori proti očitni Cerarjevi korupciji.

Začelo se je medijsko internetno nadrkavanje. Povprečno so na vsakih 10 komenatorjev bili 3, ki so poudarjali, da nasprotujejo projektu bodisi zaradi nestrokovnosti, bodisi zaradi očitnih znakov korupcije, bodisi zaradi obojega. Držali so se torej edinega smisla debate.

A potem se je znašlo na vsakih 10 tudi tistih 7, ki jebejo mater sami sebi in vsem državljanom naše male podalpske že 26 let in začeli nažigati. Skrajni levi, da je treba projekt podpreti ker je SDS proti in jim je pač to treba preprečiti, ob čemer so pozabili da so tudi njih skrajno levi v parlamentu proti.

Skrajni desni so navalili, da je treba projekt podpreti, saj sta ta murgeljska SD in ZL proti in jim je pač to treba preprečiti, ob čemer so pozabili, da so tudi njih skrajno desni v parlamentu proti.

Oni Cerarjevi pa so itak komentirali, da je treba projekt spraviti v dejanje, ker mu nasprotujejo v parlamentu praktično vsi, razen SMC in DeSUS, in jim je pač zgolj zaradi tega to treba preprečiti, nek mali odstotek pa je celo trdil, da se nimajo namena udeležiti ne podpisovanja pobude, ne referenduma, ker jih to ne zanima.

In kaj imajo skupnega teh povprečno 7 od 10ih komentatorjev ? Skupnega imajo, da očitno in odločno zagovarjajo in podpirajo – korupcijo. Korupcijo naših parlamentarcev. Celo in tudi tako očitno korupcijo, kot je poskusila postaviti temelje v tej zgodbi o 2.tiru.

Mislim, a vi to resno – za odločanja o vitalno pomembnih zadevah za državo in državljane kot edini razlog za odločanje uporabljate vaše (ne)simpatije do nekoga ? Je možno, da ste še bolj zabiti kot skala (ob čemer se opravičujem skali za primerjalnost) ? Retorično vprašanje….

Da, to so tej isti, ki že 26 let očitno zavirajo napredek naše male podalpske v vseh pogledih, poganjajo korupcijo in uničevanje naše male podalpske, da pa zadeva ne bi prehitro minila celo usposabljajo v tem stilu še svoje podmladke.

To so tisti, ki jih sploh ne briga ta država, še manj sodržavljani, čeprav začenjajo svoje stavke z “sem domoljub” in od teh so hujši le še tisti, ki se v za vse državljane pomembnih zadevah sploh nikakor ne aktivirajo, a o teh naslednjič.

Tokrat je civilni iniciativi uspel prvi korak boja proti korupciji in preprečitvi izvedbe oškodovanja prav vseh državljanov, da tudi onih zabitih in aktivno pasivnih, in kot sem verjel, da bo uspelo to za referendum zbiranj epodpsiov, tako verjamem, da bo uspel tudi referendum proti skorumpiranemu projektu 2. tir in seveda stvariteljem le tega.

Do referenduma pa, drage moje in dragi vaši, usmerite pozornost tudi na dejstvo, da naši parlamentarci prodajajo Slovenske železnice….in to tujcem….kar mogoče še ni narobe…..

Narobe nastane, ker SŽ kupujejo Luko Koper, zato se SDH, torej Cerarju mudi zamenjati nadzornike in še koga v Luki, kar pomeni, da lahko (tuji) kupec SŽ skupaj z železnico in opremo pridobi še Luko Koper praktično gratis…..to je ena tistih zadev skritih v Cerarjevem zameglevanju zgodbe o 2.tiru…..

Don Marko M

3 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Referendum prihaja na 2.tir ! A 70% državljanov še vedno zagovarja skorumpirane parlamentarce…..

  1. V Latinski Ameriki bodo zgradili 3750 km (tri tisoč sedemsto petdeset kilometrov) dolgo železniško povezavo za okoli 13 milijard evrov!

    Nairobi in Mombaso sta 480 km narazen, dolžina proge je 609 km. Gradnja je trajala dve leti. Ja, tudi tam so viadukti, dolžina proge je 609 km, pri nas manj kot 30 km. Projekt je stal 3.8 milijarde dolarjev, kar je blizu končni ceni cerarjevega projekta, kjer bodo z dajatvami v 45 letih prišli na približno isto ceno. In tam so v ceni poleg viaduktov tudi železniške postaje in terminali.

  2. Nasi drzavljani so “pozabljivi”, TREBA JIM 1000 KRAT PONOVIT!!! VEM DA NE POMAGA, BREZ JAC SO!!!
    OSTI JAREJ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *