Arbitražni sporazum za Slovenijo totalen fiasko ! Rešitev je, da tudi Slovenija ne prizna arbitražne sodbe…..

Ko je predsednik Pahor pred leti izjavil “danes je fantastičen dan” ob podpisu arbitražnega sporazuma na Švedskem si res nisem mislil, da lahko kdo potolče to “fantastično” izjavo, a včeraj se je zgodil premier Cerar, ki je šel še korak dlje in izjavil “danes je zgodovinski dan”…..

Obe izjavi teh modrecev imata kakopak rdečo nit – “danes je fantastičen dan” in “danes je zgodovinski dan” sta namreč postala – nočna mora Slovenije za dosti več kot le en dan.

Tako je tudi Cerar, kot poprej Pahor, janša, Bratuškova, Erjavec, Židan in njih kompanija, dokazal, da je zgolj in edino ritolizniški hlapec Bruslja, ki se ne bo nikoli postavil v bran državljanov in naše male podalpske kot takšne. Nobenega ponosa, nobene odločnosti, nobenega (naroda) zaščitništva, nobene taktnosti, nobenega diplomatskega talenta, samo škode in sramote za izvoz.

Po prebrani arbitražni sodbi, pa do drobnega tiska sploh še nismo prišli, ni nobenega dvoma več – naša mala podalpska je, milo rečeno, popušila po celi črti. Totalen fiasko totalnega prikaza totalne nesposobnosti naših 26 let dolgih (še vedno) istih politikov. In nadaljevanje razprodaje naše male podalpske…..Da o milijonih €, katere smo že in še bomo državljani plačali za to arbitražno, niti ne govorim posebej tokrat…..

Naši (pomladni) osamosvojitelji so po legendarnih Izbrisanih, za kar škodo še vedno plačujemo vsi državljani in poleg vmesnih socialno izbrisanih, dodali finalni udarec v podobi – arbitražno izbrisanih državljanov naše male podalpske.

Zamenjati nekaj litrov morja Piranskega zaliva (ob čemer smo z dostopom do odprtega morja še v slabšem položaju kot pred arbitražo) za življenja državljanov naše male podalpske je od naših politikov ne le nedopustno, pač pa grozljivo.

Mene je, milo rečeno, zgrozila misel, da bi se po rojstvu in 10letjih življenja v naši mali podalpski, z ustvarjeno družino, naslednje jutro, celo brez da bi me kdorkoli kaj vprašal, zbudil v povsem drugi državi, z vsem ustvarjenim, in to zgolj zato, ker so slovenski politični bruseljski ritolizniki tako izbrali.

A se komu sploh sanja kakšen je to občutek ? Razen onih sodržavljanov, ki so ga zdaj prisiljeni doživljati. Se bomo res kar tako ignorantsko in šalabajzersko odrekli našim še do včeraj sodržavljanom ? Zgolj zaradi nekaj neuporabnih litrov morja v piranskem zalivu ? Ne se zajebavat…..

Slovenska blamaža z arbitražo je trajala praktično od začetka, do včerajšnjega začetka nočne more. Vmes so si naši politiki celo dovolili kontaminirati arbitražo in tako celemu svetu pokazali vso našo politično sramoto, kakor tudi zakaj je naša mala podalpska vodilna korupcijska v EU.

In kljub vsej spočeti arbitražni sramoti, tudi tej, Cerar in Pahor, pa še kdo, še naprej tulijo, da je treba arbitražni sporazum spoštovati in izvajati. Ker tako trdi Nemčija. Kot kaže nekateri selektivno brišejo spomin, da se lahko sprenevedajo, kako je bilo v zgodovini nazadnje, ko je Nemčija določala meje po naši mali podalpski. Eni si očitno želijo ponovitve…..

V bistvu bi morali biti v tem primeru, vsaj enkrat, Hrvaški hvaležni, čeprav je očitna zmagovalka arbitraže, kolikor je pač kdo lahko v tej neumnosti, da se je glasno in jasno izjasnila, da tega arbitražnega sporazuma ne sprejema, ne prizna in ga posledično ne misli izvajati, ker s tem rešuje predvsem našo malo podalpsko in pred kretenizmi naših nesposobnih političnih riti.

In tistim najbolj omejenim slovenskim nacionalistom, ki poleti sicer prvi jurišajo v svoje prikolice na hrvaški obali, in ki zdaj tulijo, da Hrvašak mora izpolnjevati arbitražni sporazum ali pa naj plačajo kazen in še ne vem kakšne sankcije, zgolj v vednost – ne, Hrvaški ni nič treba, kot ni treba Sloveniji…..

Treba se je zavedati, da za neupoštevanje in neizvajanje tega arbitražnega sporazuma nikjer na svetu ne obstajajo prav nobene sankcije – ne pravne, ne kazenske. Ne obstajajo.

Za reševanja medsosedskih odnosov sta pač pristojna soseda, ki ne smeta dovoliti, da nekdo tretji rešuje njune težave. To ve vsaka trezna glava in to je to…..

Vem ja, bili so časi, ko so naši, pa tudi hrvaški politiki, te nerešene mejne zadeve dobesedno zlorabljali za medsosedsko kregarijo za nabiranja lastnih političnih točk, kot recimo janša, ki se je dogovarjal s Sanaderjem za namerna povzročanja incidentov v Piranskem zalivu, pa žal ne zgolj ta dva, ampak to je le dokaz, da so bila obdobja, ko smo imeli v parlamentih povsem napačne politike, ki so skrbeli izključno za lastno rit, ne pa narodov blagor.

In če kdaj, potem je še posebej zdaj tisti primeren trenutek za uporabo ministra Klemenčiča citat “Padale bodo glave”. Pričakovati, da bodo generalni krivci Pahor, Peterle, janša, Erjavec, Bratuškova in “osamosvojiteljska” kompanija podali odstope zaradi tega arbitražnega fiaska, kar bi sicer vsak normalen odgovoren politik sam storil, je žal utopija, saj toliko minimuma osebne in politične higiene ne premorejo, kar so že večkrat dokazali.

Zato bo ta naloga na plečih nas državljanov, da jih pozovemo k odstopu, če ne drugače z izrekom nezaupnice, torej neizvolitvijo na naslednjih volitvah, v vsakem primeru pa bo le te treba, tudi za 26 letno povzročeno nacionalno škodo in sramoto, poklicati na odgovornost in jim izreči obsodbe, ker izdajstvo državljanov in to s tragičnimi posledicami, v nobeni državi s treznimi, normalnimi državljani, ne ostane nekaznovano.

Rešitev v tem fiasku arbitraže seveda obstaja. Enostavna. Kot Hrvaška mora tudi Slovenija enostavno izreči, da ne prizna te razsodbe arbitraže. In začne s Hrvaško svojo zgodbo urejanja teh zadev, saj v trenutku, ko se obe državi odločita za svoje pogovore in ureditev nastalih razmer to pomeni, da je v tistem trenutku ta arbitražni sporazum ničen, mrtev, neobstoječ. To pa bo tisti “fantastičen dan”.

Seveda za to novo zgodbo potrebujemo tudi sposobne, za ljudstvo delujoče ljudi in da, imamo jih dovolj, le ozkoglednost je treba zamenjati s širino. Dejstvo je pač, da bolj nesposobnih kot Pahor, Peterle, janša, Erjavec in “osamosvojiteljska” kompanija, ki so v 26ih letih razprodali in uničili to našo malo podalpsko, ne premoremo več, razen njih strankarskih potomcev, ki pa so znani in se jih da narediti neznane….

Ala, zdaj pa veselo na dopust…..na Hrvaško kakopak….Pahor, Erjavec, janša, Bratuškova, Židan, Cerar, Novakova oddajajo svoje vikendice……potem pa na delo veselo…..

Don Marko M

15 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Arbitražni sporazum za Slovenijo totalen fiasko ! Rešitev je, da tudi Slovenija ne prizna arbitražne sodbe…..

 1. pri vseh zelo zelo resnih problemih, s katerimi se soočajo ljudje v naši in sosednji državi, je tole kot igranje otrok v peskovniku…. kot bo znal povedat marsikateri ribič in večina ljudi, ki dejansko živijo ob meji, zdrahe in kurje pretepe v prenesenem pomenu okrog tega delajo politiki, ki nekateri zelo uspešno hujskajo tudi navadno ljudstvo…. ljudje so se naučili živeti s tem, da po razpadu Jugoslavije pač živijo ob meji… tole je kar neki….. lepo da imajo nekateri čas in denar se ukvarjati s tole zadevo, veliko bolje bi bilo, da bi politiki svoj trud in denar države vložili v pomoč državljanom, ne pa v sosedske zdrahe in mejne spore…

 2. res je Maja, ljudje ob meji s(m)o se naučili že marsikaj, predvsem pa bolj človeško živeti v medosebnih odnosih, kot so to narekovali določeni politiki…..ampak tole je ena druga zgodba, ki je mnogim državljanom ob meji čez noč postavila življenje na glavo proti njih volji in bodo imeli nemalo pravno birokratskih, posledično življenskih, težav…..se pa čisto strinjam, da bi bilo za vse neprimerno bolje, če bi tej arbitražni milijoni raje končali v čem koristnejšem za državljane, ampak za kaj takega je treba imeti trezne in odgovorne politike, pa čeprav se je narod, na srečo, sposoben med seboj zmeniti normalno tudi brez njih neumnosti ali pak ravno zaradi njih……

 3. Hrvati itak vedno zahtevajo vse, najrajši bi požrli celo Slovenijo. Ni se jim izšlo zdaj iščejo probleme. Se šopirijo kot purani.Politika je k… 😎

 4. bistvu ne iščejo problemov, ampak nas z vztrajanjem nesprejema arbitražne sodbe rešujejo pred problemi……ravno zato, ker naši brezjajčni politiki niso imeli jajc zahtevati vse, zato pa smo dobili nič…… 😉

 5. Pa sem usekala s pestjo po mizi,da se mi je piksna pira prebrnilaDrgac pa Marko…sploh ni kaj dodati…razen,tega,da pa pridem na slo obalo mal precekirat,kva dogajA 😉

 6. ma dosti njih je že to reklo in nobenega razloga ni, da ne bi tudi naši parlamentarci v tem primeru in tako vsaj za silo začeli popravljati, kar so zajebali……

 7. tiskovka kermita in zbobnanih muppetkov vceraj me je ruknla v depro in evo nam , nasga velikega bojevnika,zopet na celu zmedenega naroda…

 8. Najboljša odločitev,da nobena država ne prizna arbitražnega sodišča,ker smo sedaj še na slabšem,kot prej.

 9. Bravo Don Marko, popolnoma se strinjam.
  Samo kdo bo za vraga te nesposobne politike poklical na odgovornost? Slovenceljni? Malo morgen! Žal.
  Vsesplošni ljudski upor je edina rešitev.

 10. Drago, dobro si povedal. Samo politiko takoj vstran in bo vse drugače, bistveno lažje in bpljše. Velikokrat sem v Istri, ljudje se med seboj v glavnem ne prepirajo, razen kakšnih posebnežev in prismuknjencev, ki jih nikjer ne manjka.
  Kaj lahko pričakujemo od politikov in ostalih pametnjakovičev, ki sedaj najbolj vpijejo kot to kar smo dobili. Že desetletje poslušamo politikein Grozovito v Odmavih, kako so meje padle, kako živimo v združeni in demokratični Evropi, kako naši politiki odlično sodelujejo z EU in je to edina alternativa….?
  Vaša alnertaviva je tukaj in vsak dan se prikazuje, le vi je ne vidite !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *