Obvezno – napiši polno ime svojega predsedniškega kandidata na obrazec podpore kandidature…..

Najmanj 2 pomembna dogodka prihajata za državljane naše male podalpske to jesen. Referendum za 2.tir in predsedniške volitve. Oba bosta več kot nazorno pokazala, koliko apatičnosti, brezbrižnosti, “bolimekurac” stanja ali pak skrbnega, odgovornega čuta in dolžnosti do naše male podalpske premore večina (so)državljanov…….

O referendumu za 2.tir sem že, pa še bom kasneje, tokrat nekaj osnove o podarjanju naših podpisov podpore predsedniškim kandidatom.

Bolj ali manj resno so svoje kandidature za volitve novega predsednika že napovedali Luj Šprohar, Damjan Murko, Dominik Kozarič, Žiga Papež – Papster, Jožef Jarh, Jordan Zahar, Ludvik Poljanec, Aleš Cepič, Dušanka Janša, Martina Valenčič, David Cigoj in Valerija Korošec, ki pa svojih aktivnosti zbiranj podpisov podpore kandidature še niso začeli.

So pa že začeli aktivno zbirati podpise podpore po naši mali podalpski Marjan Šarec, Andrej Rozman – Roza, Borut Pahor ter Milan Jazbec, ki jih zbirajo bodisi s pozivi preko svojih spletnih strani, s postavljenimi stojnicami po različnih mestih ali pak z obojim.

To so kandidati, ki nameravajo v predsedniški boj s podporo podpisov državljanov, le tem pa se bodo pridružili še predsedniški kandidati parlamentarnih strank, ki pa se, razen Novakove, še niso izjasnili koga bodo predlagali in podprli v predsedniški kampanji.

Sam sicer v predsedniških volitvah zavračam vsakega predsedniškega kandidata obstoječih parlamentarnih strank, kot kandidate ki kandidirajo izključno s podporo glasov parlamentarcev, in se odločam izključno med novimi kandidati, ki se še niso preizkusili s položaji v našem parlamentu oz. predsedniškemu položaju in seveda kandidirajo s podpisi državljanov.

Pravila pri zbiranju podpisov podpore predsedniškim kandidatom so sicer znana – neodvisni kandidati za nastop na predsedniških volitvah potrebujejo najmanj 5.000 podpisov podpore volivcev ali desetih poslancev.

Kandidati političnih strank pa morajo pridobiti najmanj 3.000 podpisov podpore oz. trije poslanci. Skrajni rok za zbiranje podpisov volivcev in vložitev kandidatur za predsedniške volitve 2017 je 27. september.

Pogrešaš ime tvojega predsedniškega kandidata na obrazcu podpore kandidature ? Obvezno ga napiši !

Obrazec podpore tvojemu predsedniškemu kandidatu dobiš na vsaki Upravni Enoti po državi, lahko pa si ga sprintaš iz spleta in izpolniš doma , a v vsakem primeru moraš potem s tem obrazcem in osebnim dokumentom na najbližjo Upravno Enoto, lahko na katerokoli v Sloveniji, kjer overijo tvojo podporo predsedniškemu kandidatu, katerega si izbral/a.

In potem – v kolikor ima tvoj izbrani predsedniški kandidat/ka stojnico pred UE, kjer zbirajo njemu/njej overjene obrazce, ga lahko oddaš tam ali ga pa pošlješ kandidatu na poštni naslov, katerega ima objavljenega na svoji spletni strani.

Kot boš opazil/a, so tej obrazci podpore kandidatu v bistvu ‘bianco” in nimajo nikjer navedenih imen kandidatov – zato v vsakem primeru, z velikimi tiskanimi črkami, kot je potrebno izpolniti cel obrazec, zapiši polno ime svojega predsedniškega kandidata na ta obrazec, kjerkoli v prazno površino na prvi strani obrazca.

Od UE overjen obrazec na katerega napišeš polno ime svojega kandidata je povsem veljaven in DVK ga bo takšnega upoštevala.

Zaenkrat, ki traja že 25 let, je stanje pač še vedno takšno, da tej obrazci podpore predsedniški kandidaturi ne vsebujejo jasno označenega polja v katerega bi podpornik vpisal ime svojega kandidata oz. ne vsebuje imen vseh kandidatov, da bi lahko obkrožil zgolj svojega izbranega. Pa bi morali….

Krivda za to pa še vedno leži na naših parlamentarcih – Ustavno sodišče je namreč že pred leti naložilo našemu parlamentu, da uredijo zakonodajo primerno, da bodo tej obrazci za podpore predsedniškim kandidatom, pa ne le tej, vsebovali tudi polja za vpis kandidatov oz. imena kandidatov in potem bi tako izpolnjen obrazec, namesto “bianco” kot še vedno, dejansko veljal izključno za vpisanega kandidata.

To bi kakopak pomenilo pravni red, saj se obrazci ne bi mogli preprodajati, kot se je to že dogajalo do sedaj, ko je kandidat s premalo prejetimi obrazci podpore, s tem tudi nezmožnostjo uradne kandidature, enostavno prodal te “svoje” obrazce drugemu kandidatu.

A vseh 90 paralmenatrcev zadnjih 3eh mandatov te malenkosti velikih razsežnosti še vedno niso zakonsko uredile, kljub odredbi US, saj očitno že 26 let večinsko še vedno istim takšno stanje zelo ustreza, nenazadnje jih je ravno takšno neurejeno stanje ohranjalo na oblasti, a jasno je, da takšni ne morejo in ne smejo biti več kandidati za prav nobeno funkcijo v tej naši mali podalpski, ker so pač del problema in ne del rešitve.

Zaradi te zakonske neurejenosti je seveda treba povedati, da zaenkrat tudi če s velikimi tiskanimi črkami vpišeš na obrazec podpore polno ime svojega kandidata, to še ne pomeni, da jih le ta, četudi nosijo njegovo ime, ne bi mogel prodati naprej v primeru premajhnega števila prejetih ali odstopa od kandidature. Da, lahko jih proda naprej tudi s svojim imenom in tako lahko obrazce za Damjana Murka “vnovči” tudi Pahor.

Državna volilna komisija zaradi neurejene zakonodaje pač zgolj prešteje število izpolnjenih overjenih obrazcev posameznega kandidata, ob čemer nimajo zakonske pristojnosti, ker pač še vedno ni urejena, da bi zavrnila določen obrazec kandidatu četudi nosi obrazec jasno izpisano polno ime drugega kandidata.

Zdaj se boš verjetno vprašal/a, zakaj sploh potem naj napišem polno ime kandidata na obrazec, kateremu namenjaš svojo podporo. Pa najprej zato, da boš imel/a dosti bolj miren občutek, da si dejansko svoj glas pospore namenil/a ravno svojemu kandidatu, v nadaljevanju pa zato, ker obstajajo pravne poti, po katerih se lahko zahteva preverjanje avtentičnosti teh obrazcev posameznih kandidatov in tako dokaže, da je kandidat dejansko nastopil zgolj z njemu namenjenimi glasovi, ali pak, da je nekdo nastopil s tujimi.

Dokler parlamentarci, kljub nalogu US, ne popravijo ustrezno te zakonodaje, bo pač treba tako, na drugačen, a povsem zakonit način. Napiši torej ime svojega predsedniškega kandidata na obrazec podpore – obvezno.

Predsedniški kandidati, tisti ki se za to obliko odločijo, zbirajo podpise oz. obrazce podpore državljanov do 27.septembra 2017, ko se tudi zaključi z zbiranji podpisov, predsedniški kandidati z dovolj podpisi pa vložijo tudi uradno kandidaturo za položaj predsednika Slovenije in sodelovanje na volitvah.

Zdaj pa vsi vzdigniti svoja sedala in aktivno oddati svoje podpise podpore svojemu predsedniškemu kandidatu. Izgovorov enostavno ne more biti, ker jih ni…..

Don Marko M

8 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Obvezno – napiši polno ime svojega predsedniškega kandidata na obrazec podpore kandidature…..

 1. Pajade .. v Butalah vlada strankokracija in samo težak cepec misli, da je to isto kot “demokracija”.

  To je vladavina elit, ki preko strank v parlamentu ropajo narod, ne pa vladavina naroda, kar “demokracija” dejansko pomeni.

  VOLItve so farsa za Butalske VOLIvce, ki se dobivajo na zbirališčih za vole – imenovanih VOLIšča, oddajo križec ali krogec na svojem listku potem pa na pivo in domov pred TV, za slučaj, da “se jih bo videlo” pri posnetku dnevnika.

  Kaj pa naši “predsedniki” v bistvu počno, razen da se “šetkajo sem in tja”, blebetajo take oslarije, da normalnemu človeku slabo rata, ter žrejo na račun VOLIvcev? To so vrhovni poveljniki? Česa pa? TABORNIKOV? Večina puške še niti videla ni. A je kakšen od njih kdaj stopil v parlament in nahrulil kretene, ki se tam kregajo kot otroci v vrtcu in svojim birokratom naročajo le, da si izmišljujejo vedno bolj noro zapleteno birokracijo in vedno bolj nesmiselne davke in prispevke? A’ jim je kateri vsaj rekel:
  “Papičkavmmatrna – ste normalni al niste? Kaj kvasite oslarije 25 let – niste pa v tem času sposobni malo manj kot 30 km železniškega tira narediti?”

  Kaj se bom motal po VOLIščih, če nisem vol?
  Naj to počno voli …

 2. Jure,
  če se že moram spustiti na tvoje prispodobno izrazoslovje – edini voli so tistih 70% državljanov, ki imajo teoretično sicer ogromno povedati, kako je vse v penisu v naši mali podalpski, praktično pa se referendumov in volitev sploh ne udeležujejo, zaradi česar so edini in generalni krivci, ki vneto skrbijo, da na položajih sedijo že 26 let vedno isti in da se v naši mali podalpski ne spreminja na bolje……

 3. Pričakovano ..
  zdaj smo mi “edini generalni krivci”.
  Hahaahahaaahahaaaaa .. za crknt.

  Eeejejejjj Marko, Marko ..

  Lej naj ti lepo povem še enkrat:
  strankokracija je navaden blef za stupide.
  To NI demokracija.

  VEM, ker sem na US dokazoval, da VOLItve niso to, kar bi v pravi demokraciji morale biti. Eden od sodnikov se je z menoj celo strinjal (odg. US hranim). Za to, da sem lahko bil “stranka v postopku” je bilo treba celo prijaviti svobodnjaško kandidaturo. No potem sem še enkrat poskusil z udeležbo v ritualu in odnehal.

  Čemu zabijati čas na VOLIščih, če ni nobenega normalnega kandidata?
  To veš samo ti.

  Jaz se tega VOLIvskega rituala tipa
  “vsi na volišča samo, da ne bo Janša izvoljen” ne grem več.
  To je za vole – ne za ljudi.

  Upam, da zdaj razumeš.

  Lp

  ps.: Nisem pa vedel, da tako razmišlja 70% ljudi.
  A’ ti to resno – al’ mal’ nakladaš?
  70% ???
  A’ se je gospa pamet končno vrnila v Butale?

  pps.: edina resna opcija je POPOLN bojkot vseh volitev.
  Potem bi morda (!!) celo US sodniki dojeli, da z VOLI-lnim sistemom nekaj ni kot bi moralo biti.

  ppps.: saj ne rečem – če bi bil na razpolago kakšen normalen človek, bi si verjetno premislil. To (spremembe mišljenja) si vedno dovolim, saj vem, da se situacija spreminja – jaz pa nisem dogmatik verniškega tipa.

 4. Jure,
  zdaj si že malo pomešal pojme volilnega sistema in volilne udeležbe….volilni sistem vsekakor potrebuje popravke……a volilni sistem kot takšen v bistvu ne vpliva na volilno udeležbo in tudi ne more biti izgovor za neudeležbo……
  70% se ne nanaša zgolj na volilne upravičence….popoln bojkot volitev pa je enostavno nemogoč, ne razumem kako tega ne razumeš…..
  šele ko bo šlo na referendume tudi preostalih 70% pasivnih, neaktivnih državljanov, oz. ko bo referendumska ali volilna udeležba vsaj 80 % bova na osnovi rezultatov lahko govorila o učinkovitosti volje ljudstva in (ne)uspešnosti demokracije……

  do takrat pač veljajo dokazljiva dejstva, da se 30% državljanov redno udeležuje referendumov in volitev, s čimer ohranjajo že 26 let praktično isto bazo na parlamentarnih položajih, kar bi se kakopak hitro spremenilo, če bi šlo na volitve še preostalih 70% a ker ne grejo tako prepuščajo vse v rokah onim 30%, ki lajnajjo isto mantro…..
  za stanje v državi torej ni krivih torej tistih 30%, ki izpolnjujejo državljansko dolžnost, pač pa onih 70%, ki je ne izpolnjujejo in to nikakor, s tem pa avtomatično omogočajo prevlado tistim 30% da izvolijo, kar pač izvolijo….

  že 26 let isti politiki v parlamentu so recimo najbolj in izjemno srečni, da kdorkoli poziva k bojkotom volitev, saj imajo tako že vnaprej zagotovljen še en mandat, ker tistih njih 30% bo zagotovo na volitvah in nič ni lepšega, kot z aktivno manjšino potolči in premagati 70% pasivno, apatično, neodgovorno večino in to z zmerno lahkoto…..
  v seštevku je torej jasno, da se teh 70% neaktivcev po avtomatizmu povsem strinja s tem in vsem, kar teh 30% izvoli in jim tako pomagajo vzdrževati dolgoletno stanje….
  sicer pa sam hodim na volitve “za nekoga”, ne pa “proti nekomu”……

 5. No .. pa sva prišla do skupne misli.
  Ti hodiš na VOLIšča zato, da nekoga voliš?
  Je tako?
  Imaš “svojega” izvoljenca/kandidata.
  In ga izVOLIš, čeprav (morda) veš, da ne bo z njim NIČ. Morda niti v parlament ne pride. Če pa že, bo zaradi parlamentarnega kompromisarstva podpiral isto sranje kot vsi drugi zadnjih 25+ let. In seveda se ne bo spremenilo nič.

  Jaz tudi. Bi šel na VOLIšče.
  Pa vendar NE takrat, ko tam NI kandidata, kateremu bi jaz dal svoj glas.

  Lej .. problem je drugje. V Butalah VSAK, ki je kolikor toliko pameten in pošten enostavno ali popoka kufre in zgine v tujino, ali pa s poštenim delom normalno, nevidno živi. V politiko pa se zatekajo izključno butalski nesposobni lenuhi. Koliko naših politikov pa je že kaj ustvarilo pred vstopom v parlament? Resno delalo, garalo za preživetje? Koliko? 2 .. trije? Kaj je Mesec ustvaril … Pahor .. Janša … Kućan .. Ljudmila … Gorenak … Jelinčić je celo sedel v arestu zaradi kraje v muzeju – nekakšne srednjeveške pištole je ukradel, če se ne motim. Nihče ni niti enkrat resno delal ..

  Zato jaz zagovarjam referendumsko obliko demokracije kot je recimo v CH. Kako enostavno bi bilo prevesti leta ’91 CH-zakonodajo. Tik tak bi imeli urejeno državo. Ampak – NE! Morali so si izmisliti toplo vodo, da so lahko kradli. In najhuje: barabe same sebi na hrbet pišejo to lopovsko zakonodajo.

  Naj ti še povem KDO fura to Vukojebino.
  Pravniki.
  Teh imajo Butale 4X več kot je povprečje v EU. Info.: janšev pravnik (prima dečko – takega plačnika še nisva imela in najbolj za*eban prevod v moji karieri) za katerega sva prevajala novelo nemškega zakona o zastaranju napisano v obliki okrajšanega besedila. In ti pravniki morajo VSI živeti. Od zakonodaje, katero seveda sami pišejo .. da so postopki čim daljši, smotani, megleni in tako ribarijo v kalnem, mi pa en drugega dolžimo za sranje – na njih pa nihče ne pomisli. To mi je fant odkrito povedal po tem, ko sva mu dala prevod, ki je bil napisan v taki nemščini, da je ni razumel NOBEN prevajalec pri nas.

  Pa da ne boš mislil, da se “duvam”. Originalno nemško pravno besedilo Nemci ne okrajšajo tako kot mi, ko napišemo povzetek, glavne misli, smisle. Oni obdržijo vse besede in v prvi fazi izvržejo samoglasnike iz vseh besed. To bi še šlo, vendar ima hudič mlade v njihovih besednih dvojčkih in trojčkih … pri dvojčkih zadržijo v prvi besedi samo prvo polovico soglasnikov, v drugi pa vse; pri trojčkih pa prvo polovico soglasnikov prve, vse soglasnike druge in zadnjo polovico soglasnikov tretje besede.

  Si misliš kako izgleda taka Nemščina? Kot, da berem kitajsko. Noro. Ampak mi2 se ne dava. Moja je “spregovorila” ta pravni jezik v tednu dni, jaz pa v desetih dneh in potem je šlo čisto normalno naprej – prevajanje pač.

  Malo me je zaneslo .. sorry. Hitro tipkam, pa je takoj preveč. Pa še dolgčas mi je, ker Kraljica gleda ‘Berg Doktroja’ .. meni pa ta serija povzroča prebavne težave, pa tule malo ‘bluzim’ pod tvojim blogom.

  Ne bom več – obljubim.

  Saj sem v končni fazi povedal vse, kar je povedati bilo.

  Lahko noč.
  J

  ps.: Nič ne bom jezen, če sploh ne odgovoriš na tale moj ‘bluz’. Ni nobene resne potrebe, ker so blogi in komentarji na internetu brez smisla – jaz sem jih nehal pisati pred mesecem dni (na MMCju) … ampak to je že druga tema.

 6. Jure,
  seveda imava pretežno poenoteno misel ocene stanja skozi 26 let, najine misli se razlikujejo v predlogih reševanj nastale situacije……
  medtem ko ti prisegaš na bojkot volitev oz. pobeg iz države v tujino, s tem pa tudi puščanju okoliščinam da se še bolj poglabljajo, sam vztrajam da je dolžnost nas državljanov situacijo razrešiti z aktivnim delovanjem, torej rednim odhajanjem na volitve, referendume, po potrebi tudi ostale oblike upora, s katerimi se preprečuje nadaljevanje nastale situacije in začne urejanje v zdrave temelje…..

  če zadeve delujejo v razvitem delu EU, kjer se državljani udeležujejo volitev in referendumov z 80 % in več, potem ni nobenega razloga, da ne bi pri nas…..zadeva je v osnovi itak zelo jasna in enostavna – prav nobeden od naših parlamentarcev oz. nekaterih drugih funkcij, se tja ni postavil sam, pač pa je bil na volitvah izvoljen…..
  in kogar ljudje izvolijo, ga lahko ljudje tudi odvolijo….pravilno bi sicer bilo, da ga odvolijo oz. mu ne dajo nove priložnosti celo tisti, ki so ga prvič izvolili, v kolikor ni deloval skladno že z golo osnovno etiko, kaj šele programsko neizpolnjenimi izhodišči……

  stavr je še bolj enostavna…..vprašaj se, zakaj se v razvitih članica EU ne dogaja, da bi katera politična stranka oz. politični kandidat zasedal položaj že 26 let…..odgovor je dosti bolj enostaven, kot si misliš…..stvar je pač v državljansko odgovorni, visoki volilni/referendumski udeležbi državljanov (tudi na lokalnih volitvah), ki na vsakih volitvah enostavno izbrišejo plevel kandidate, ki so bili v mandatu neuporabni (če slučajno niso že sami prej odstopili) in namestijo nove, trezne, sposobne, okolju prijazne….

  če bi v naši mali podalpski uporabljali ta način že od 1992 dalje in na vsakih volitvah zradirali nesposobne in lopovske kandidate na osnovi dela v minulem mandatu, potem bi danes imeli okolju in državljanom odgovorne, prijazne in zavedne vodilne kadre……tako pa imamo neodgovorne, apatične in nezavedne državljane, ki se jim ne ljubi izvajati niti tistega higienskega minimuma udeleževanja volitev in referendumov in katerim urejena in napredna država očitno ni v interesu, saj za to niso pripravljeni prav nič storiti….

  skratka – zaenkrat me ne more nihče prepričati, da se ne da drugače in bolje, dokler ne vidim na voliščih še tistih 70% neodgovornih, pasivnih državljanov, ki volitve in referendume zavestno bojkotirajo z neudeležbo, obenem pa si upam trditi, da bi z njih volilno udeležbo bilo takoj vse drugače…..

  da pa nimaš koga voliti – ah daj no, ne se hecat…..vedno, ampak prav vedno obstaja več kot dovolj novih kandidatov na izbiro, tudi strank, celo dosti takšnih, ki sploh nimajo nobene povezave z obstoječimi politiki in so v biti popolno nasprotje le tem……tako da kdor mi reče, da nima kaj izbirati, se mu lahko samo nasmejim, ker pač vem, da mi je s tem povedal le, da je len kot fuks in da se mu pač jebe za to državo in sodržavljane, ker če s emu ne bi, potem bi si vzel tisto urico ali dve in pregledal vse kandidate in zagotovo našel svojemu okusu najbolj primernega…..

  ampak vem ja, je pač lažje in enostavneje svojo neaktivnost opravičevati tudi s floskulami “nimam kaj izbrati” in tako pustiti nadaljevanje sage…..in tako spet pridemo do tistega, da jih bo večina onih 30% že po dolžnosti volilo spet iste, onih 70% pa rep med noge in megla…..če bi tako razmišljali naši nonoti v boju proti nacizmu/fašizmu bi bili še danes zgolj ena od suženjskih kolonij….
  sicer pa jaz dejansko nimam kaj zameriti onim, ki so redno na volitvah in referendumih, pa četudi skozi janšo volijo, ker z odhodom na volitve vsaj pokažejo, da razumejo pomen državljanske dolžnosti in jo izpolnjujejo….ne, niso tej aktivni problem, čeprav na nek način so, dejanski problem so oni ostali neaktivni, katerih ni nikjer…..
  lep dan privoščim tebi, vama, pa pogumno naprej…..

 7. Eeeehhh .. ne vem no.
  Delujejo?
  V “razvitih”?
  A’ res? Malo beri – recimo – Independent. O Brexitu.
  Groza te obide kako so z*ebali vse skupaj. Da ne začnem o Theresi May, kateri nihče ne more nič, baba pa dela take neumnosti, da niti Pahorju do kolen ne seže. A’ veš recimo, da zdaj vse beži iz GB – tudi Britanci. Množično. Naši sploh ne pišejo o tem .. znanstveniki, delavci, umetniki, banke, fabrike, firme, gospodinjske pomočnice, zdravstveni delavci, zdravniki … norišnica …
  Pa malce o Merklci v nemških medijih. Kar ne neha z nabijanjem o beguncih, po drugi strani pa začenja spet po vzoru Avstrijce uvajati nadzor na mejah …
  Pa v ameriških o Trumpu, Bushu sr. in jr.
  Popolno sliko scene pa dobiš, ko bereš komentarje pod članki.
  OBUP – kako deluje “demokracija”!

  In to samo zato, ker nihče ne loči med strankokracijo in demokracijo.

  Veš kaj je primer res krasno vodene države?
  Libija pod Gadafijem. Brez demokracije!

  Naj ponovim še enkrat:
  ideal za mene pa je CH (referendumska) demokracija. Oni lahko vsak trenutek z referendumom odpokličejo poslanca – ne glede na to ali je v vladi ali opoziciji. Pa za te njihove referendume ni tako božjastnih pogojev, kot so pri nas. In potem se poslanci ne zajebavajo v parlamentu in ne klatijo istih oslarij po več kot četrt stoletja skupaj. Vendar pri nas US tega ne bo dovolilo NIKOLI.

  .

  In ja .. ne me tlačit v neko leno sodrgo. Enostavno ni fer. Udarec pod pas – rečem temu. In to grd udarec. Saj sem se pridno udeleževal VOLItev, dokler nisem dojel, da pač nima smisla. Videl kako dejansko delujejo zadeve. A je to tako težko razumeti, da gre za
  RAZOČARANJE
  in ne za
  LENOBO?
  Da gre za uvid v dejansko stanje.
  Razumevanje tega, kar večina ne razume.
  In naseda lopovom.
  Povrh vsega – volišče imam čez cesto in opravil sem zadevo mimogrede, ko sem šel na sprehod s psom.

  .

  Poskusi še enkrat razmisliti:
  MI IMAMO STRANKOKRACIJO. To je vladavina strank. Teror manjšine nad večino. Pod manjšino seveda ne mislim dela naroda, ampak stranko, ki s pomočjo pravnikov piše roparsko zakonodajo. Ljudje pa nimamo izbire. Lahko izvolimo le stranko. Nekaj mandeljcev, ki nas bodo terorizirali naslednja 4 leta.

  Pri nas so volitve kot bi kup dreka razrezal na 6 kosov in se potem odločal kateri kos manj smrdi. Mi se na volitvah odločamo vedno samo med slabim in še slabšim. Nikoli med dobrim in boljšim – kot recimo Švicarji.

  Dokaz
  Posebna vaba v predvolilnem času so “nova delovna mesta”. To je oslarija. Delovna mesta je pojedla robotizacija vsega – vendar folk še vedno misli, da so politiki krivi za to, da delovnih mest ni. Da so plače nizke. Ker politiki, kot otroci v vrtcu, s prstom kažejo en na drugega … Sploh nima veze. Noben politik ne bo mogel iz riti potegniti delovnih mest, če je robotizirana linija ali robotiziran hlev za 500 glav živine, katero/ega upravlja en (!!) sam človek, požrla 50 ali več delovnih mest.

  In to samo raste .. vsak dan propade več delovnih mest kot jih pa odprejo na novo. Mediji seveda ropotajo, če se odpre 20 delovnih mest in čisto po tihem povedo, ko jih na drugi strani izgine 200. Američani imajo še bolj zavajajoč sistem – pri njih velja za stalno zaposlenega vsak, ki je zaposlen najmanj 6 mesecev v letu. Potem pa Trump blebeta koliko je nanovo zaposlenih in koliko novih delovnih mest so odprli. Pri nas pa navajajo samo “registrirane brezposelne”. Povrh vsega je v birokracijo skritih toliko ljudi, da je to nekaj norega – samo občin imamo pol toliko kot jih je imela SFRJ, kjer je bilo desetkrat več prebivalcev (fiktivna zaposlenost – oz. skriti brezposelni) in to brez računalnikov in interneta. Folku pa politiki vedno znova prodajajo to laž o “novih delovnih mestih” v predvolilnem času – in folk VERJAME. A si kdaj videl robotiziran traktor za obiranje grozdja, ki v eni uri naredi toliko kot 50 trgačev in brentačev v celem dnevu – s tem, da sproti izceja sok, melje tropine in peclje ter jih odlaga pod trto kot gnojivo? En sam človek ga vodi.
  Nova delovna mesta – pajade … laž in vaba za VOLIvce.
  Rešitev?
  UTD.
  Ampak o tem v butalskem parlamentu ne bo debate, čeprav ga v nekaterih državah že uvajajo.

  .

  Tako prideva do tega, da vsi politiki samo lažejo ljudem z edinim ciljem – priti na oblast in brez posebnega dela, s prodajanjem bedarij in direktnih LAŽI vleči lepo plačico najmanj 4 leta – če ne več. In seveda – nikomur ne odgovarjajo. NIKOMUR. Pahor je trosil take oslarije v tujini, da mi je bilo slabo, ko sem bral transkripte intervjujev. Tip ne ve niti tega, čemu se je Slovenija lahko odcepila od Jugoslavije. Ker je v ustavi SFRJ vsakemu narodu bila dana pravica do SAMOODLOČBE glede bivanja v SFRJ (Krim pa te pravice ni imel – intervju najdeš na RT, če vtipkaš v iskalnik “Pahor”). In nihče ga ni povprašal: “Pusluš, butl – kva pa take klatš in delaš sramoto celi državi?” Pa kaj naj s takimi ljudmi, ki niti zgodovine države katero vodijo, ne poznajo? Da o drugih njegovih oslarijah sploh ne začnem. In ja .. grem stavit za Cockto, da bo spet izvoljen … spijeva pa j0 lahko kje v stari Lj., ko boš izgubil stavo.
  Butale4everpress
  ;o)))

  Lp

 8. ja deluje, dokazano…..poglej si Nizozemsko, Švico, Nemčijo in skandinavske države, preverjeno deluje…..deluje pa zato, ker se državljani zavedajo, da je država njih skrb, družbena urejenost pa njih dolžnost….pri njih je povprečna volilna udeležba volitev in referendumov preko 80% in politik, ki se je zlagal ali si celo dovolil korupcijsko delovanje pač lahko pozabi na še kdaj politiko in zgolj reče “Dober dan” zaporu…..
  torej če lahko vsi oni, potem jaz ne vidim prav nobenih ovir, da si takšnega ravnanja ne bi mogli omisliti tudi vsi naši državljani, no, vsaj velika večina…..enostavno se vzdigne sedalo in to naredi…..poudarek na vzdigne sedalo…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *