Edini politik, katerega je kdaj poslušala in spoštovala Severna Koreja, je bil Josip Broz Tito…..

Bilo je te dni pred 40imi leti…..v ZDA je začel svojo pot 39. predsednik Jimmy Carter, verjetno najbolj miroljuben kavbojski predsednik vseh časov…..

Na obisk Severne Koreje pa se je odpravil takrat naš predsednik Josip Broz Tito…..pred odhodom mu je pisal ameriški predsednik Carter in Tita vljudno naprosil, naj kot posrednik poskuša ublažiti napetosti med ZDA in Severno Korejo…..

Tito, do sedaj še vedno edini predsednik v zgodovini človeštva, čigar besedo so spoštovali prav vsi voditelji držav sveta in je znal prav čudežno manevrirati med Zahodom in Vzhodom, Severom in Jugom, brez da bi kogarkoli kadarkoli izključil, žalil ali poniževal, je Carterju ustregel…..

Na račun Titovega sprejema v Severni Koreji, so se odnosi med Korejci in Američani dokaj uredili in obetali pozitivna nadaljevanja…..

A potem so tistega 1991 Američani, pod vodstvom 41. predsednika George Herbert Walker Busha, očeta 43. še bolj kretenskega predsednika Georga Walkerja Busha, zelo zavestno, vse zajebali in začeli forsirati sankcije Zahoda proti Severni Koreji, vzporedno pa s svojimi agenti še razbijati Jugoslavijo na Balkanu…..

Zadevo je nato zaključil Bill Clinton, izdajalski hlapčevski politiki SFR Jugoslavije, med njimi tudi določeni slovenski osamosvojitelji, so takrat vodstvu ZDA predano in prodano klonili in sodelovali v kavbojskem razbitju Balkana, zato pa se niso uklonili politiki in ljudstvo Severne Koreje……

Cena korejskega upora je bila visoka…..ZDA so zahtevale zanje mednarodno izolacijo, sankcije, bili so to najtežji časi za Severne Korejce, ki so se morali spopadati z visoko stopnjo lakote, ki je trajala od 1994 do 1998 in letno zahtevala med 300.000 do 800.000 žrtev….

A Severna Koreja se je pobrala na vseh področjih, postala še močnejša in prevzela nekdanje 4. mesto z najmočnejšo vojaško armado na svetu, katero je do razpada držala SFR Jugoslavija, leta 2009 pa so Korejci v celoti odstranili tudi vse omembe komunizma iz Ustave in drugih uradnih dokumentov, danes pa so že tako daleč, da si privoščijo dobesedno podjebavati ameriške kavboje….

Kavboje divjega Zahoda, ki s Trumpom vred panično norijo in poskušajo svet prepričati, da je Severna Koreja nevarnost svetu, čeprav trezen del sveta ve, da so edina nevarnost temu svetu zgolj in edino ZDA…..

Kdor misli, da bodo kdaj Severni Korejci začeli usmerjati tisti jedrski gumb proti celemu svetu, se seveda zelo moti. Gre izključno za psihološko igro med Severno Korejo in ZDA, v kateri Korejci že 10letja kljubujejo kavbojskim poskusom njih zasedbe in ko bodo nehali svinjati kavboji, bodo prenehali rožljati tudi Severni Korejci. Simpl….

Severna Koreja je bila vedno samosvoja, za koga muhasta, za koga ponosna, za koga zgolj komunistično leglo, prav nikoli pa Korejci niso skrivali, da so ameriški kavboji zanje kmetavzarski butnskalci, kar mislijo še danes in tudi danes niso edini, so pa eni redkih, ki se ne pustijo kavbojem zajebavati…..

Pa tudi ognjemet s katerim Severni Korejci rahljajo spanec kavbojem, se povsem razlikuje od ognjemeta, katerega so v teh dneh pred 40 leti, tudi v znak velikega spoštovanja do SFR Jugoslavije, s tem tudi Sloveniji, prikazali predsedniku Titu med obiskom pri njih, kar priporočam, da si v dobri minuti ogledaš v videu s klikom na to povezavo.

Ker Severni Korejci so predsednika Tita spoštovali tudi zato, ker je naše skorumpirane lopovske politike trpal v zapore (kar Korejci še vedno počnejo), medtem ko predsednik Borut Pahor skorumpiranim lopovskim politikom ponižno izreka dobrodošlice v parlamentu in poziva državljane, da se spravimo z njimi….

Don Marko M

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Edini politik, katerega je kdaj poslušala in spoštovala Severna Koreja, je bil Josip Broz Tito…..

 1. Jaz ti pa dam slabo oceno.

  Zapis se sicer usmerja na Tita, kar spoštujem. Po drugi strani pa ne napišeš glavnega razloga zaradi katerega imajo USA na muhi Severno Korejo.
  To je resna napaka zapisa.

  Namreč SK sploh ne bi bila nobena tarča in bi jo pustili povsem na miru, če ne bi bila najbolj bogata z redkimi minerali katere kot kri potrebuje sodobna tehnologija. Zgodba o premogu za Kitajsko je zgodba za Butale.

  Beri
  https://qz.com/1004330/north-korea-is-sitting-on-trillions-of-dollars-on-untapped-wealth-and-its-neighbors-want-a-piece-of-it/

  http://www.businessinsider.com/north-korea-stockpile-minerals-worth-trillions-2017-6

  http://www.boerse-express.com/pagesfoonds/29316

  http://nypost.com/2017/07/03/north-korea-is-sitting-on-6-trillion-in-mineral-resources/

  https://en.wikipedia.org/wiki/Mining_in_North_Korea

  http://derwaechter.net/putin-nordkorea-hat-keine-atomwaffen-sondern-mineralien-in-billionenhoehe

  Pa brez zamere …

 2. Jure,
  zamere niso sestavni del tega bloga….kot sem že rekel, veselim se vsakega komentatorja, ki argumentirano in kultivirano poda svoje mnenje, četudi je povsem nasprotujoče od mojega, kar praviloma jemljem kot priložnost osebne nadgradnje splošne razgledanosti….

  v zapisu samem sem sicer parkrat omenil, da ZDA že 10letja oblegajo SK na vse načine z namenom zavzetja in v podrobnosti tega njih razloga početja se tokrat namenoma nisem spuščal, saj je jasno, da ZDA ne težijo k okupaciji nekoga ali nečesa zato, da bi tam pekli kokice, tako da so tvoji dodatki pohvale vredni in še posebej uporabni za vse tiste, ki imajo še dosti nerazčiščenih pojmov o SK……

 3. V redu .. pomiril si me.
  :o))

  Zanimivo je, da o tem NAŠI glavni mediji sploh ne pišejo. Ameriški in angleški pa tega ne skrivajo.

  To o naših medijih je za mene nerešljiva uganka.

  Zadnjič sem bral v “kroniki”, da so imeli naši policaji “odmevno akcijo” in to celo v “sodelovanju” z italijansko policijo (!!), v kateri so zaprli 5 osumljencev (2 takoj izpustili) zaradi trgovanja z drogo. V tej akciji so zaplenili goro kokaina, ki tehta cela od nog do glave točno 1 kilogram. Si misliš? En cel kilogram.
  Za pop*zdit! Celo fotka te gore kokaina je objavljena.
  Hahaaahaaahaaaa

  Pa kaj se gre naša policija – da o novinarjih sploh ne pišem!
  Ristanc pred otroškim vrtcem?

  Albanska mafija v EU pripelje skoraj neovirano 900 ton (!!) letno – o tem bodo pisali Nemci – naši pa ne bux – ne mux.

  http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/cannabis-anbau-in-albanien-grasland-15161171.html

  http://www.mdr.de/heute-im-osten/albanien-groesster-cannabisproduzent-in-europa-100.html

  http://derstandard.at/2000059720942/Albaniens-Cannabiskrieg

  Če ne znaš nemško vsaj slike poglej … nasadi marjance kot vinogradi v Toskani .. naši pa požanjejo 19 sadik v kaki hosti in je v medijih cirkus, kot da so za vedno opravili z drogami.

  In tako je povsod v naših medijih – povsod manjkajo ključni podatki, da bi bralci dobili celotno, neokrnjeno sliko dogajanja.

  Po moje gre za namerno zavajanje množic in to na VSEH nivojih. Čimbolj butasti so Butalci, lažje jih vodiš žejne čez vodo z lažmi o nekakšni “demokraciji”, ki to sploh ni, ampak je navadna manipulacija, ki se seveda (zdaj pride tisto moje dokončno mnenje) konča v politiki in na VOLIščih.

  Lp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *