Cerar na igrišču v Istanbulu, Bavec pa na odru v Ljubljani – oba vrhunsko osramotila zlate košarkarje in državljane…..

Kaj si dejansko mislijo državljani, seveda obstajajo izjeme, naše male podalpske o vsiljevanju naših politkov v športne dogodke, je bilo jasno vidno in slišno na včerajšnjem sprejemu zlatih košarkarjev v Ljubljani….

Sprejem zlatim košarkarjem, ki bi moral biti veličasten, ker si kaj drugega tudi niso zaslužili, je prišel zgolj do veličastne polomije prikaza, kako malo je potrebno, da se lahko dosti bolj sramotno ponižuje košarkarje in navijače.

Nabit Kongresni trg v Ljubljani, s preko 20.000 euforičnih navijačev naših košarkarjev, je že takoj uvodoma jasno in glasno izžvižgal tako župana Zorana Jankovića, kot ministrico Majo Makovec Brenčič.

Kar je povsem logično in normalno – navijači so tudi z žvižgi več kot nazorno pokazali, da politikov niti pod razno nočejo videti skupaj z našimi šampioni na istem (zmagoslavnem) odru ali parketu.

Preko 20.000 navijačev je bilo namreč tam samo in zgolj zaradi enega – kulminirati svojo euforijo in vse kar so rabili so bili naši zlati reprezentanti ter žurka, polna žurka. Skromno simpl.

A dobili s(m)o, običajno sicer težko, a tokrat očitno z lahkoto, fiasko brez primerjave v podobi že omenjenih politikov in predvsem voditelja sprejema Danija Bavca, ob čemer si upam trditi, da bi Damjan Murko brez vsakega dvoma in v vseh pogledih bolj inteligentno in uspešneje animiral publiko, kot si je to domišljal Bavec.

Mislim, kaj imaš sploh razmišljati – pred odrom imaš preko 20.000 razvnetih navijačev, ki v svoji natempiranosti dejansko sploh ne rabijo neke posebne animacije iz odra, saj bi jih v delirij popeljali že enostavno znani “kdor ne skače, ni Slovenc”, “šampioni” in ostali kratki bojni vzkliki, samostojni pozdravi naših reprezentantov v stilu “vi ste zakon navijači”, preostalo pa dobra muzika.

A prav nič od tega se ni zgodilo na odru, no vsaj prve pol ure ne, ko sem še gledal, potem pa nisem zdržal več in prestavil. Ampak to kar pa sem gledal, pa je bila komemoracija Bavca, pa ni pomagalo niti to, da mu je nenaravno blond Sanja več kot očitno na kratko pokazala, kaj mu je početi.

Pa drugače Bavca dokaj čislam kot enega najboljših športnih komentatorjev v naši mali podalpski, ampak tole, kar je uprizarjal na sprejemnem odru, je bilo milo rečeno grozno in še enkrat več se je pokazalo, da sta komentiranje v studiu in javna prireditev dve različni vesolji.

Pro plus, ki je sicer dokaj solidno izpeljal prenose Eurobasketa, je s tem prenosom sprejema zlatih košarkarjev le še enkrat več dokazal, da še vedno nimajo prav nobenega pojma o izvedbi javnih prireditvev in Bavec je to samo potrdil.

Navajen sem sicer že, čeprav ne bi smel biti, da znajo naši športni novinarji zelo spretno postavljati tudi najbolj butasta vprašanja našim športnikom, a to kar je počel Bavec sam v svojem življenju še nisem videl in slišal, pa sem že marsikaj.

Bavec se je vidno trudil prevzeti vlogo glavne zvezde večera, kar je že prva velika napaka, ko pa je začel s svojimi opazkami v postavljanjih “vprašanj” košarkarjem le te dobesedno žaliti, kar se mu je zdelo celo zabavno, pa mi je dokončno prekipelo in prisežem, da če bi bil pod odrom, bi zahteval da spoka iz njega in zelo verjetno ne bi bil edini v tej zahtevi. Kar je preveč, je pač preveč, jebiga….

Ne, naši zlati košarkarji, kakor prisotni navijači in ostali državljani, si tolikšnega žaljenja, poniževanja in sramote od Bavca, zagotovo nis(m)o zaslužili. Še manj tako diletantsko organiziranega sprejema. Ne vem, kdaj se bo spet ponovilo zlato našim košarkarjem, vem pa, da bo treba takrat Pro plusu in še posebej Bavcu povsem prepovedati že samo približevanje na javnem sprejemu, kaj šele kaj drugega.

Ampak to nespodobno in nesprejemljivo posiljevanje naših politikov v športni podvig naših košarkarjev na ljubljanskem sprejemu je bil zgolj zaključek, uverturo je namreč spočel visoko moralni premier Cerar že v Istanbulu, s svojim prihodom na igrišče po zaključku finala.

Ni se še dobro ohladila afera Cerarja, ko je zlorabil državno letalo Falcon na stroške državljanov za svoj privatni let v Francijo na ogled naših bronastih rokometašev, kjer mu kakopak organizatorji niso dovolili niti blizu igrišča, kaj šele nanj, že je ponovil vajo in spet za privatne potrebe zlorabil državni Falcon na stroške državljanov za polet na ogled finala Eurobasketa 2017, kar je potrdila tudi slovenska vojska, ki sicer upravlja s Falconom.

Če bi ostalo zgolj pri tem, da bi se Cerar omejil zgolj na navijanje na tribuni, kot vsi ostali naši navijači, pa ugledni gosti, ne bi bilo nobene spornosti, nobenega problema….

Ampak ne, visoko moralni Cerar je ob podelitvi medalj našim šampionom prigasnil kar na igrišče, celo pred njimi, kot bi sam postal šampion, kot da bi sam osvobodil Slovenijo.

Ne, to ni bila napaka organizatorja, to je bila vrhunska blamaža Cerarja, njegovo polno nespoštovanje do borbenega dosežka naših košarkarjev in nenazadnje tudi sramotenje državljanov in države, še posebej vseh tistih navijačev, ki so naše košarkarje spremljali na poti od začetne sekunde turnirja, pa do podelitve medalj, za kar so porabili nemalo svojega časa in denarja, Cerar pa niti kinte iz svojega žepa.

Edino sprejemljivo vmešavanje naših politikov v šport je zgolj tisto, da premier ali predsednik države, ali pak oba, pripravita našim šamponskim športnikom sprejeme v svojih rezidencah in jim tam podelijo, kar jim je pač državnega za podeliti. In to je to, nič več, nič manj.

Vse ostale oblike vmešavanj politikov v dosežke naših športnikov na igriščih, še posebej kot to Cerarjevo, pa so sprevrženo, sramotno in nedopustno dejanje, ki se enostavno ne sme več ponoviti.

Politikom, kakor državljanom, v razvitih državah Evrope je to kristalno jasno in nobenega razloga ni, da to ne bi bilo jasno tudi politikom naše male podalpske. Ker državljanom, navijačem, je to že jasno…..

Don Marko M

46 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Cerar na igrišču v Istanbulu, Bavec pa na odru v Ljubljani – oba vrhunsko osramotila zlate košarkarje in državljane…..

 1. Tekmo sem seveda gledal .. teh predstav, sploh pa popolnoma idiotskih novinarjev, ki sprašujejo športnike kot 5 letni otroci, vedno iste stvari in odgovori športnikov so lahko samo ponižujoče debilni, ker nihče pameten ne zna odgovoriti na stokrat postavljeno vprašanje: “Kako ste pa doživeli to tekmo?” … torej – NE, ne gledam. Pa tudi na take množične sprejeme ne hodim.

  Ne razumem pa, da se ti razburjaš .. saj vsi o teh športnikih isto mislimo, če si pa politiki sami drek na glavo mečejo s svojim cirkusom .. ja, pa naj si ga. VSI, ki so gledali, so videli to, kar si videl ti.

  Veš mene najbolj na svetu motijo stavki novinarjev in publike kot:
  “Smo zmagali … ”
  “Slovenija je zmagala …”
  “Mi smo spet prvi ..”

  Drek pa “mi” .. tipi/nje sami/e garajo kot pri norcih in dokler ne začnejo pobirati medalj, jih nihče ne pozna. Še več .. samo nagajajo jim. Samo spomni se kaj je vse doživela Tina M. preden je začela stopati na stopničke … potem se pa VSI slinijo in rinejo v prvi kader na fototerminih. Kot ciganska deca, če novinarji pridejo v cigansko vas .. meni je to za kozlat. In ker nerad kozlam, tega sploh gledam – ne.

 2. no to Jure, to o slinjenju si zadel na polno…..meni pa takšne zadeve res dvignejo pritisk, ker šport ni namenjem temu, da si politiki n atakšnih zaključkih nabirajo točke, pač pa športu in navijačem….politiki pa naj si grejo nabirati točke s kazanjem na recimo otvoritve novih tovarn, šol….aja, teh ne delajo več….

 3. O sprejemu nimam kaj dodati. Ampak oprostite, Miro Cerar je, pa če vam je všeč ali ne, izvoljeni premier naše države in eden njenih najvišjih predstavnikov. Iz vašega pisanja bi si človek mislil, da se je sam zakadil na oder in poskušal postati center pozornosti. Ampak na prireditvi je bilo jasno razvidno, da se je to naredilo v skladu s organizacijo in vodstvom tekme, saj je na odru ob njem bila tudi srbska premierka. Ki ste jo, kot vidim, na fotografiji priročno izrezali iz objektiva. Vse skupaj je bilo zelo okusno. Razvil je državno zastavo kot njen voditelj, čestital športnikom, in odšel brez pompa, jim prepustil center. Tukaj gre za nezasluženo črnjenje.

 4. Na žalost jih res malo manj odpirajo. Kmalu bo na vrsti Magna
  😉
  .. boš videl kako se bodo tam drenjali.

 5. Imam pa eno tako vprašanje .. a kaj veš o tem,

  da bi Janša svojim prepovedal iti na tekmo, ker so naši igrali s Srbi?

  To sem zasledil med komentarji na netu … in res razen Cerarja nisem opazil nikogar. Od politikov – sploh. Pričakoval sem jih več.

  A’ da je s Falconom letel tja po sistemu “nek se vidi raskoš”?
  Tega pa res nisem vedel.

  Sicer pa, če Cerarja primerjamo s Pahorćićem .. je to njegovo edino rinjenje v nek dogodek kamor NI spadal in je v primeri z ostalimi precej zadržan, kar se tovrstne samopromocije tiče. Tako, da mu jaz ta edini kix spregledam. Po pravici povedano: vseeno mi je. Važna je bila tekma kakršne še nikoli nisem videl.

  Da bi ti videl mojo maturantko kako me je nadirala, čim sem se oglasil – samo zato, ker je bila sama čisto na koncu z živci. Napeto je bilo bolj kot vse TV-kriminalke skupaj naenkrat.

  Lahko noč.

 6. Jure,
  to, da bi janša svojim to prepovedal, nimam pojma, bi me pa zelo čudilo, ker je to baje demokratična stranka, kjer lahko vsak počne in gre po svoji kakor in kamor koli…. 😉 ….lahko noč

 7. Matic,
  srbska premierka je seveda bila izrezana iz povsem razumljivih razlogov, ker pač ni govora o njej, pa čeprav so jo srbski državljani razvlekli skozi zobe zaradi tega dejanja nič manj, kot pri nas Cerarja….
  moram pa vas popraviti – Cerar ni voditelj naše male podalpske, pač pa vodja parlamenta, voditelj je predsednik države…..
  in Cerar ni v nobenem primeru nikakor zaslužen za garanje in zlato naših košarkarjev, kar pomeni, da je že vsak navijač, ki je spremljal naše košarkarje ob robu igrišča od prve tekme do finala neprimerno bolj zaslužen, obenem pa bi si tudi bolj zaslužil biti tam na igrišču s slovensko zastavo, kot si je to dovolil Cerar…..
  vaše mnenje je pač, da politiki sodijo na parket ob takšnih športnih priložnostih, moje pak, da tam nimajo kaj iskati…..naj Cerar, in politiki nasploh, hodi lepo na otvoritve tovarn in šol, pa naj tam paradira….aja, jih je treba najprej zgraditi….

 8. Se strinjam, brez Cerarja bi bilo lepše. Če je ljubitelj košarke naj kupi vstopnico in gleda tekmo iz tribune, zmagovalce naj pa primerno bogato nagradi. On je bil tam, ker se volitve bližajo in veslanja na supu ne obvlada…

 9. Cerar je ljubitelj košarke in tudi sam amaterski igralec, zato niti ni sporno, da je bil tam.Katastrofa bi bila, če bi se Janša tam pojavil.

 10. Tilen,
  ne le da je sporno, pač pa povsem nesprejemljivo in nedopustno…..šport je šport in politiki nimajo kaj iskati na igrišču v takšnih trenutkih…..enormna napaka organizatorja……aja, pa tudi Bavčar je ljubitelj košarke in sam amaterski igralec…..

 11. Čudi me zakaj je tako narobe če je Cerar kot predsednik vlade šel navijat na finalno tekmo? Mar so Srbi svojo predsednico vlade popljuvali? Niso? Če ne bi šel bi ga spet pljuvali ker ni šel, pa vam je res hudičevo težko ustreči? A malo več korektnosti bi človek res pričakoval od vas, če že ne kanček spoštovanja. Kakršen koli že je, postavite se v njegov položaj pa pomislite, kako bi vi ravnali če ima mafija v oblasti vso Slovenijo, vključno z vlado……Najlažje je po ljudeh pljuvat ampak to govori o vas več kot si mislite…….

 12. Maja,
  če je kdo pljuval po ljudeh, potem je to bil Cerar s tem početjem…..in da, Srbi so tudi skritizirali svojo premierko zaradi tega dogodka…..vsak navijač, državljan, ki noče gledati politikov na športnih dogodkih, ker politika nima v športu kaj početi, sploh na način, kot ga izvedel je Cerar, bo to obsodil…..
  če bi bili na igrišču samo naši košarkarji, bi bila Slovenija enotna za vsaj še nekaj dni, potem pa je prišel Cerar in poskrbel za razklanost državljanov, kot pač to edino znajo nekateri naši politiki…..

 13. Podpisem vse odlicno napisano Don Marko!!!!
  Ni kaj dodati temu vsiljevanju ega politikov ki jim ni za sportnike.Samo preberi na moji strani kaksen drobiz so jim dali. Delim torej! V upanju da bo ljudem malo bolj jasno kaksni egoisti in samovsecnezi nam vladajo in nas imajo za norce.Samo zal mi je da nisem imela casa biti tam da bi jih izzvizgala!!!
  Pa bo se priloznost, nic bat vlada da je ne bo!

 14. Dokaz, da so politiki zabiti in se nič ne naučijo, ampak zapomnijo. Podobna zgodba se je zgodila JJ, ko se je pojavil na sprejemu Kozmusa. Res ne razumem, a mislijo, če se bodo pojavili tam oz. se sončil s sijem športnikov bodo dobili kakšen glas volivcev več, “malomorgen”.
  Ja sprejem pa so totalno pokvarili. pod ravnijo vaške veselice. Ne vem zakaj niso mogli prepričat Vilfana, po moje bi verjetno speljal na nekem nivoju.

 15. Bavec je bil res katastrofalen. Če se je še pred prihodom košarkarjev zdelo, da bo vse ok, je totalno zafrknil že takoj, ko je medlo in brez kakšnega stopnjevanja napetosti na oder hladno poklical košarkarje, tako da so navijači po obrokih dojeli da so fantje že na odru. In tako je bila zamujena tista prva in glavna eksplozija navijačev ob prihodu košarkarjev na oder. Res je uničil sprejem in mi je žal za to…

  Kar se pa tiče Cerarja, je bil pa na odru popolnoma zgubljen, kot bi padel iz onostranstva. Sploh ni pasal tja.

 16. Zakaj taksno sovrastvo ,vsak ki bo na celo vlade bo isto popljuvan.To je tezava v nas ssmih ker vedno mora biti nekdo da po njem brusimo.svoje jezike.Vsakemu ne bo nobeden pravi .Zato pa nam narava vraca vso to negativo kje pa ona ne izbira na leve in desne

 17. Draggi,
  navesti čista gola dejstva, katera je še slepi lahko videl, nima nobene veze s sovraštvom, pač pa z neprimernostjo, neprofesionalnostjo in še čim….po tvojem bi torej morali biti enostavno tiho, ko se dogajajo takšna dejanja, ali celo glumiti, da se sploh niso zgodila…..

 18. Res je. Tukaj ni so raštva ampak neprimerno vedenje in iskoriščanje uspeha drugih za politične točke… sram naj bo te smrdljive politike… naj gre pomagat ljudem v nesreči če ima jajca… je pač politična pička brez primere

 19. Se strinjam do vejice in pike natančno z napisanim. Škoda za naše zlate fante, upam pa da se zavedajo, da je cela Slovenija več kot ponosna na celotno reprezentanco in nima tako neumnih komentarjev in mnenj kot tale samopromotorski “voditelj” sprejema!

 20. don marko-m odličen blog- jast bi še dodal če smem sramotno pljuvanje possrbskim košarkarjima negdajnjega igralca soigralca jugoslovenske reprezentance petra filfana — grozua ga je bilo poslušat koliko žalitev do nedolžih srbskih fanstov ki so prišli samo igrat košarko – tukaj živim od 73 – vse imam tukaj -zame finala ni bilo ker so obe republike prišle v finale in stem zmagale vso fashističko evropo – – – teško je navijat za ene ali druge – vsi so moji – če me gdo zastopi – -lep pozdrav vsem — imamo zlato gre v sovenijo srebro v srbijo eu-pa brozo -mi smo zmagovalci južni slaveni – nek se ujjjj-

 21. Jankovič je dobil močno večji aplavz podpore kot pa se je slišalo nekaj samotnih žvižgov nepoznavalcev športa. Od vseh politikantov je edino Jankovič zaslužen, da ima Ljubljana še nekaj športa, in športno infrastrukturo na svetovni ravni.Vsaka mu čast! Ostali bebci, Pahor, Cerar in ostala prislinjena drhal pa nima v športu kaj iskati populizem za sebe. Drugače pa hvala “bogu” da smo razcepljeni, z domojebno klero domobransko drhaljo pa res ne bom nikdar “enoten”.

 22. A so jim kaj dali, a so jih kje podprli,… Dej dej… Samo kazat se pridejo. Niso vredni niti zraka ki ga nasi junaki dihajo… Prdci hinavski zastonjkarski..

 23. Največja sramota in poniževanje vseh državljanov… ob tem dejanju nisem ponosen da sem slovenec.
  Edino kar bi bilo prav je da se ta bebec Cerar osebno opraviči vsem državljanom za njegov idiotsko politični napad na suverenost športa.. blamaža brez primere… kako se lahko tako ponižaš, da greš na podelitev medalj in se prerivaš kdo bo komu dal medaljo okrog vratu in posiljuješ športnike z neiskrenim objemom… za vedno je ta g. Cerar izgubil svoj obraz… ZA VEDNO

 24. Naši fantje bodo ostali zlati za vse večne čase, politike bomo pa zamenal a ne. Najlaži se se s tujim perjem kitit, primitivci

 25. …pa da dodam tisto o cemer nobeden rezimski medij neupa, nesme govoriti ali objaviti, ministrici z samoizplacanimi dodatki je zvizgalo 20000 navijacev Slovenije… in kje so karte za navijace, prav tako bi bilo zanimivo vedeti ali je Jankovic placal pivo iz lastnega ali davkoplacevalakega denarja, glede na to, da so familjo Jankoviv oprostili 16milijonskega dolga… Pa hvala za tako zabavo…

 26. Izvrstna razlaga za tiste, ki po mojem zidu se vedno opravicujejo situacijo z “tak je bil protokol pac” !

 27. Da politiki takole na tuje žule delajo samopromocijo,nej grejo v 3PM,ko se jih pa praša če bo država kaj nagradila tako garaštvo,se pa vsi vadijo na neke zakone.MRŠ GAMAD POKVARJENA.

 28. Ja, res je. Oba bi se morala skrit, ne pa, da se s svojo butalsko pojavo razkazujeta med takimi velikani naroda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *