Premier Cerar : “Zahvaljujem se vsem 80%, ki se referenduma niste udeležili in mi tako dali glas podpore za vse naprej”……

Prva izjava Cerarja po referendumu : “….po mojem prepričanju so volivci tudi z neudeležbo na referendumu pokazali, da želijo, da “vlada opravi svoje delo“……..

da, Cerar se je javno zahvalil 80% volilnim upravičencem, ker se referenduma sploh niso udeležili…..sploh nikakor udeležili…..in tako večinsko glasovali ZA zakon o 2.tiru, obenem pa še izrekli vso podporo Cerarju za njegovo delo…..

kar v prevodu pomeni, da bo točno teh 80% referendumsko neudeleženih generalno krivih, ko bodo izginjali milijoni pri gradnji 2.tira……Cerar se jim je osebno zahvalil…..in pohvalil, ker so si to in tako želeli….

jaz sicer že leta razlagam, da so ravno neudeleženci referendumov in volitev generalni krivci za zavoženo stanje v državi, ampak tokrat se je prvič zgodilo, da je to naglas povedal kateri naših politikov in to kar doktor prava Cerar…..

tako da ja, nadaljujte neaktivni, Cerar, janša, Pahor in sorodni se vam bodo vsakič zahvalili za neudeležbo, tudi v predsedniških volitvah, ker je to pač edini zakonit način da bodo še naprej ostali kjer so že leta in počeli kar, kolikor in kakor pač počnejo, tako oni, kot njim sorodni……kot že 26 let…..

in da, zahvaljujem se vsem tistim 20%, ki razumejo namen neposredne demokracije za splošno uporabo, da so se danes, tudi danes, udeležili referenduma, pa ne glede ali so bili ZA ali PROTI…..

s tem referendumom je zame zaključena zgodba tega Zakona financiranja 2.tira, glasoval sem PROTI, kar bom lahko mirno razložil svojim potomcem in vnukom, ko bo tudi njim naprteno plačevanje korupcije iz naziva financiranja 2.tira 45 let……zaradi koga ali česa pa je že itak Cerar povedal…..

ampak kako in kaj boste svojim potomcem in vnukom razložili tisti, ki se ga niste udeležili, a, tudi po Cerarjevem, kljub temu, celo večinsko, potrdili ?…….

Don Marko M

30 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Premier Cerar : “Zahvaljujem se vsem 80%, ki se referenduma niste udeležili in mi tako dali glas podpore za vse naprej”……

 1. Škoda, da ni javnega seznama kdo se je udeležil volitev.
  Smešno je, ko kdo javno pluva čez sistem a na volitve ne hodi.

 2. Problem pa se meni zdi drugje ,namreč …če ti kandidiras na določene pozicije v družbi moraš tudi sam prevzet odgovornost za zadeve, ki se dogajajo v tvojem mandatu. Če pa drzava sama ni sposobna zagotovit transparentnega poslovanja pri projektu, ga rudi referendum ne bo.

 3. Osebno sem naredil 350 km, da sem glasoval PROTI
  Imam čisto vest!
  Volilni sistem je pa prirejen tako, da bi stran PROTI težko zmagala.
  Za predsedniške volitve pa sem se odločil, da jih bojkotiram, ker so vsi kandidati nastavljeni.

 4. Joško, nastavljeni so tisti, ki kandidirajo izključno s pomočjo podpore in preko predloga političnih strank…..tisti, ki za svojo kandidaturo sami zbirajo podpise nimajo veze z nastavljanjem……

 5. Ni vse tako črno ,kot se zdi! 80%razlogov ,za začetek nove zgodbe!!! Neudeleženost volitev teh ljudi,je glas za vse novo in pošteno!!! Samo akteriji manjkajo,katerih se pa ne manjka! We should make fucking revolution!!!

 6. Štrom so nam odklopili 2009! 8 let pozneje,ugotavljamo da tavamo v temi!!! Skrajni čas,za jebanje majke je sedaj!!! Sej je vse enostavno,če postanemo aktivni!!!

 7. Ob vsem skupaj je pa najbolj žalostno to da prav teh 80% ki se ne udeležujejo referendumov in volitev najbolj glasnih pri kritiziranju vsega kar se dogaja v tej zblojeni državi.

 8. Z veseljem bi šla volit…če bi le dobila vabilo na volitve, pa ga nisem in nisem edina….! Zakaj ga nisem dobila…žal ne vem. Lep dan.

 9. Dušanka, za v bodoče……lahko se pritožiš na volilno komisijo, lahko pa enostavno greš na volitve in v kolikor je tvoje ime tam na volilnem seznamu, kar bi moralo biti, enostavno voliš……vabilo volilnemu upravičencu ni pogoj za udeležbo na volitvah……lep dan tudi tebi….

 10. V Italiji je kot priloga pri prošnji za zaposlitev izpis iz registra prebivalstva o tem ali se udeležuješ volitev …. v kolikor se ne, boljše da niti ne računaš na službo.

 11. Dragi moj Marko, občudujem tvojo energijo in voljo pri tvojem sizifovem delu, za osveščanje slovenskega naroda.saj sem sama že zdavnaj obupala nad nami. Cankar, Prešeren in ostali svetli liki zavednih in razumnih Slovencev imajo nekaj skupnega z tabo, a kot vidiš je bil tudi ves njihov trud zaman.. Stoletja nas niso spremenila.

 12. Kljub željan, da bi se stanje v naši državi spremenilo to vaše pisanje ne gre skupaj. Nesporno morajo izvoljeni sprejeti svoje naloge in dolžnosti in se primernimi vnašati, kar pa večina ne počne.
  Pravite, da smo država ki vsi državljani in s tem se popolnoma strinjam. Zakaj potem krivice enega človeka če smo država ki vsi? Je s to demokracijo in sistemom kaj narobe? Zagotovo je in marsikaj je zelo narobe.
  Pravite, da si bodo izbranci napolnili žepe? Kdo pa jim brani da tega ne počnejo že dolgo! Kdo so ti izbranci, ki zavzeto uničujejo to državo ne od leta 2009 kot je nekdo napisal ampak veliko prej. Nobenega glasu ni bilo, ko se je to državo podarjalo tajkunom, roparjem in Vatikanu brez da bi kdorkoli ljudstvo kaj vprašal in! Pred nekaj tedni je zapadel dolg, ki so ga ustvarili Zvonovi, a ni nihče niti pisnil pa vsota ni bila majhna!

 13. Če ne bi bilo tega referenduma, bi že delali progo …

  NIHČE od vas ne razume, da je to, da progo naredijo kakorkoli že, daleč bolj važno od vsega jajcanja.

  Nihče ne razume, da je ravno ta pregovorna prepirljivost Butalcev glavni razlog za to, da smo kjer smo.

  A se kdo spomni naše psihiatrijske legende pokojnega dr. prof. Milčinskega? No, par mesecev po osamosvojitvi sem med vožnjo poslušal na valu 202 intervju z njim. Novinarka ga vpraša: “In kaj, gospod doktor vi mislite, da bodo največji slovenski problemi sedaj v samostojni državi?”
  Prof. Milčinski: “Veste, v bistvu kakih konkretnih problemov ne vidim. Slovenci smo pridni, pošteni, iznajdljivi ljudje. Le en velik problem imamo, ki nas bo hudo mučil. Naša večna prepirljivost. To bo huda težava za celo državo.”

  In še kako prav je imel.

  Je kdo od vas kdaj bral zelo stare časopise?
  Tiste izpred WW2?
  Tiskane v Kraljevini Jugoslaviji?
  Ne?
  No .. oglejte si jih. Več kot dovolj jih imate na internetu. Celo Dnevnik je objavljal eno tako serijo teh člankov. In kot zanimivost naj povem, da se ni nič spremenilo – NIČ .. v zadnjih sto letih popolnoma nič … razen morda stila pisanja – verbalike. Nekakšna stara Slovenščina. Drugače pa isto pljuvanje, zmerjanje, poniževanje, zaničevanje “ne-naših” … neverjetna, bogata izkušnja.

  V vsakem poslu in seveda tudi v politiki je tako, da ga ni genialca, ki bi karkoli naredil v zadovoljstvo vseh. VEDNO se bo našla ekipa, ki bo “proti”, skakala, tulila, nosila transparente, organizirala vse sorte shodov pred sodišči, parlamenti, pred firmami, na železniški postaji, pred kuplerajem v Spodnji Borovnici, pred cerkvico v Zgornji Borovnici itd.

  Tak družben sistem imamo – ne moreš nič. Je pa res bedno, totalno bedno – po tem, ko ljudje ne sprejmejo nekih kaj ti jaz vem kakih idej (kot to “proti drugemu tiru”), pisati jokave spise, obtoževati ljudi, da “so sami krivi, ker bodo vnuki govorili karkolipačže ..”
  Namesto, da bi možato priznal poraz referenduma, volitev, izbora miss Kopra, poraz nogometne ekipe Portoroža na svetovnem prvenstvu v centralni Afriki in rekel:
  “Ljudje so odločili. Tako je to. Gremo naprej!”

  Vnuki ..?
  Daj lepo te prosim, no … a kake bolj patetične nimaš na zalogi?
  🙂 🙂 🙂

 14. Jure,
  a bejž no, a zdaj pa je referndum kriv, da se še ni začela gradnja…..smisla za humor ti ne manjka…. 🙂 ….drugače pa ja, ne vznemirjaj se, vem da si med tistimi, ki vas je Cerar pohvalil, pa ne le on, da mu omogočate prav vse, predvsem to, kar smo in še bomo plačevali prav vsi, tudi ti in da, tudi tvoji vnuki, pa če si ti jebe zanje ali ne, jim boš že razlagal kje in zakaj nisi bil…. 😉

 15. Lojze,
  če je s to demokracijo kaj narobe, bova lahko debatirala šele, ko bo na referendumih in volitvah redna 80% udeležba……zaenkrat torej ni nič narobe z demokracijo, pač pa onimi, ki demokracije, celo podarjene, ne uporabljajo in izvajajo…..in glede na to, da se je Cerar osebno zahvalil vsem 80% neudeleženim referenduma in še poudaril, da je to v bistvu njih zmaga ki njemu in njegovi vladi omogoča delovanje naprej kakor se jim zljubi, mislim ni potreben noben dodaten komentar…..

 16. Marko!!! Prisila še nikdar in nikoli ni bila demokracija!!!! In nikdar ne bo!
  Ker je zasmrdelo si še v velikem ovinku izognil bistvu, kar sem povedal!
  O izgradnji teh nekaj tračnic kokodakajo že dolgo in to največ tisti, ki imajo ogromno povedati čez naše prednike ki so po vojni v težkih razmerah spravili to našo državo na noge! Bilo je težko, bilo je hudo, a so v kratkem času uspeli. Danes se jih zmerja z zločinci in morilci?!
  Sicer pa je šef gradbenega odseka na železnici (sem pozabil njegovo ime) v četrtkovi številki Dnevnika v nekaj besedah ovrgel kokodakanje teh marionet za katere vsi dobro vemo da o tem nimajo pojma! Narobe je to, da o vsem odloča politika, ne pa stroka. In tako je povsod, tudi v zdravstvu, šolstvu, pravosodju…. In to je katastrofa.
  Glede ropanja pa je jasno, da so projekt v celoti podprli tudi EU, sicer ne bi prispevali sredstev! Zakaj ni bilo istočasno glasovanje tudi proti EU, udeležba bi zagotovo bila drugačna!

 17. Narobe me razumeš – Marko.

  Obsojam to, da drugi tir gradimo že najmanj 17 let samo z gobcanjem tipa “ys sm proti”.

  Ta butasti referendum je samo češnja na torti.

 18. Tudi jaz prebolevam referendum in ne morem verjeti,kako se Slovencem jebe za vse skupaj.sam ne pol jamrat,da ni sluzb,pa da ni perspektive,zdravstva,dobrih penzij,ce niste pripravljeni it volit.katastrofa…

 19. Lojze,
  samo vprašam – a ti sploh veš, za katero leto je predviden začetek gradnje 2.tira ?…upam pa da veš, da na tem referendumu nismo odločali o tem ali se bo ali ne gradil 2.tir, pač pa, kako se bo financiral in kdo bo odgovarjal za izgube…..

  pa naj te spomnim še, kaj je Cerarjev minister Gašperšič izjavil o 2.tiru leta 2014 ob nastopu funkcije :
  “Glede na to, da so se tokovi že preusmerili z območja Slovenije in da gredo večinoma po Italiji in Avstriji, je vprašanje, ali bi z drugim tirom, kot je bil zamišljen, dejansko imeli dovolj prometa, da bi bil ekonomsko upravičen, drugega tira, kot je zamišljen trenutno, ne bomo potrebovali še vsaj 20 let.”

  to pa kar omenjaš da je EU podprla projekt v celoti je pa milo rečeno zavajanje…..EU je podprla zgolj pripravljalna dela, brez ene položene tračnice, do višine največ 200 milijonov, katere naj bi prispevala, če bo podjetje 2TDK sploh uspešno izbrano na razpisu in samo za ta del bo EU izvaja, tudi protikorupcijski, nadzor…..

  od teh 200 dalje bo teklo iz naših žepov in tekle bodo milijarde, brez vsakega nadzora EU, tudi v žepe potencialnih tujih sovlagateljev, ki bodo za svoj finančni vložek prejemali 30% letne obresti + delež iz dobička poslovanja + delež v Luki Koper….potencialne izgube, ki brez dvoma bodo, pa bomo kakopak plačevali izključno državljani naše male podalpske, tudi ti…..vedeti je treba, da je 2TDK v niti polnem letu delovanja že porabila 50 milijonov, ne da bi bilo sploh karkoli za pokazati narejenega….

  o tem pa, da odloča politika, torej parlamentarci glede javnih državnih zadev jepovsem normalno, tako je v vsaki, tudi demokratični državi, nenazadnje so izbranci ljudstva in višja instanca od njih je le ljudska volja izražena na referendumih in volitvah….
  kar pa se tiče glasu stroke je tudi enostavno – obstajajo različni strokovnjaki znotraj posamezne profesije, ki podajajo svoje mnenje in predloge, parlamentarci potem večinsko izberejo kar izberejo, kar velja tudi za ljudstvo na referendumih in volitvah…..in če se ima kdo za strokovnjaka določenega področja, to še ne pomeni, da ne bi mogel biti predlog nekega amaterja dosti boljši……

  in da, jaz naše prednike, ki so gradili to našo malo podalpsko med in po NOB z golimi rokami, neizmerno spoštujem in jim bom večno hvaležen, o njih udarniških podvigih imaš na tem blogu kar nekaj zapisov in da, točno na duh enotnosti tistega časa apeliram, kateri pač danes bolj manjka, kar se še najbolj vidi ravno na referendumih in volitvah…..takrat so pač ljubili to našo malo podalpsko in jim ni bilo nič težko narediti, celo večino vsega kar še danes stoji, danes je problem vzdigniti rit za svojo državo, pa čeprav se gre tudi za tisto nevzdignjeno rit…..

  torej ljudje imajo demokratično možnost odločati o usodi svoje države in za to ni potrebno uporabljati nobene prisile, ker vsak sam dovolj pove z (ne9deležbo, koliko mu ta domovina dejansko pomeni ali pak nič….

 20. Jure,
  obsojal boš še vsaj 5 let…..na tem referendumu smo odločali zgolj o načinu financiranja 2.tira, nikakor kdaj in kako se bo začel graditi…..

 21. Marko spet klatiš in nakladaš brez veze! Lojze Tinje prav pobral! In kaj si tisti referendumom odločil o koncu del? To je zato ker o tem odloča politika, ne pa stroka. Jasno je, da žal mora biti politika zraven, ampak vse vnormalnih in razsodnih deležih.
  Kar govoriš o EU je popolni nesmisel! Če so potrdili začetek del so potrdili projekt, druge možnosti ni! Sicer pa preberi intervju z komisarko za promet ki je bil objavljen v medijih pretekli teden!
  Kovačiču in ostalim iz njegovega tabora bi lahko še marsikaj povedali o njegovih pravnih lažeh iz druge zadeve.
  Sicer pa vsak, ki malo bolje pozna zadevo takoj opazi, da sedanja vlada dosledno izvršuje tisto, kar SdS in ostali iz te elite hočejo, zato je vse skupaj tudi tako kot je!
  Vse drugo je le umazana igra za ljudstvo in očitno nekateri kar dobro nasedete.

 22. Klinton,
  če je kaj nesmiselnega, potem je to tvoj komentar, ki ne le, da nima veze s tematko zapisa, pač pa ničemer……daj naslednjič najprej preberi zapisano in če ne razumeš vprašaj……

 23. hoj
  Jebiga bodočnost se je že začela. Torej kako pobegniti iz sistema kontrole?
  Prenehajte, podpirati taktiko “spri in vladaj”.
  Prenehajte sprejemati, da se vas odvrača od pozornosti.
  Ne bavite se z lažnimi vojnami.
  Prenehajte “kupovati” iluzijo, da “živite v svobodni državi”.
  Prenehajte, da sprejemate lažne sisteme prehranjevanja in zdravstvene zaščite.
  igrabrezmejapres
  boditevcvetju
  .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *