Dobro je vedeti….ali pak ne…..voljum 1….

Na tem svetu obstaja država, v kateri lahko prav vsak njen državljan posebej in vsi državljani skupaj uporabljajo vodo, benzin, elektriko in plin povsem – brezplačno…..že skoraj 25 let……

ta dobrodušna država sekularne demokracije sliši na Republika Turkmenistan (Srednja Azija), s svojimi 5, 5 milijoni prebivalcev pa je leta 1991 razglasila samostojnost, neodvisnost od Sovjetske zveze…..

brezplačna voda, elektrika, plin in benzin so v državi, kjer vlada zgolj ena Demokratična stranka Turkmenistana, opozicijske stranke pa so prepovedane, državljanom na voljo že od 1993 in čeprav je bil sprva ta projekt nastavljen za dobo 10 let, so ga podaljšali do 2030…..

ta projekt omogoča, da lahko prav vsak Turkmenistanec povsem brezplačno koristi 35 kW elektrike, 50 kubikov plina ter 120 litrov benzina na mesec, ob tem pa še 250 litrov pitne vode na dan…..

no, povsem brezplačno so vse to lahko koristili skoraj 25 let do današnjega dne, ko je predsednik Gurbanguli Berdimuhamedov podpisal zakon, po katerem bodo Turkmenistanci poslej morali za vodo, elektriko, benzin in plin prispevati neke bolj simbolične zneske……

a kot poudarja Berdimuhamedov, bodo brezplačna voda, elektrika, benzin in plin ostali še naprej brezplačni za socialne primere…..

nima pojma ta Berdimuhamedov, naj se raje zgleduje po naši mali podalpski, v kateri socialni primeri plačujejo vodo, elektriko, plin in benzin po povsem enaki ceni, kot tisti, ki imajo 5 in več jurjev plače…..že 25 let…..

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “Dobro je vedeti….ali pak ne…..voljum 1….

  1. Čakaj, da amerigosi pogruntajo in jim uvozijo demokracijo. Tako to vendar ne gre … razpuščenci 😉 pa taki. A najprej v NATO …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *