Voliti ali ne voliti ?….

Težko je zadovoljiti državljane naše male podalpske…..daš jim na izbiro samo eno, kar je lahko tudi nobena, možnost, pa bo vriskanje in bentenje, da ni drugih možnosti……potem jim daš na izbiro številne možnosti, pa bo spet vriskanje in bentenje, da nobena možnost ni dovolj ali celo nikakor dobra…..

strokovna gradiva rada povejo, da je tako odzivajoča se skupina državljanov pod vplivom egoistične patološke narcisoidnosti oz. osebnostne nezrelosti…..ampak, kaj pa imajo pojma o tem znanstveniki, četudi se sklicujejo na nekaj 100letne skupke izkušenj iz prakse, anje….

volitve, kar velja tudi za referendume, so družaben dogodek….koristen družaben dogodek….tako jih sam ocenjujem….in v koristnih družabnih dogodkih rad sodelujem…..tudi zato, ker tam srečam ljudi, s katerimi se kakšno leto nismo videli, pa si kakšno rečemo…..

vsled vsega sem mnenja, da bi se volitev moral/a udeležiti prav vsak/a državljank/a….ker to je v bistvu še najmanj, kar lahko ljudje damo državi, a vzporedno največ, kar lahko storimo za državo…..

vprašanje ‘Voliti ali ne voliti ?’ je dejansko vprašanje z zgolj enim odgovorom…..voliti kakopak….

teh nekaj vrstic v bistvu ni namenjenih onim, ki svojo vollilno državljansko dolžnost redno opravljajo, pač pa onim, ki volitve bojkotirajo…..ker, kot pravijo – “nimam koga voliti”……ali pa – “vsi so isti”…..

zato je tu enostavna rešitev…..tovrstnim volilnim bojkot državljanom (pre)drzno predlagam – pojdite na volitve….udeležite se jih…..izpolnite glasovnice in jih oddajte v tiste škatole…..

upoštevajoč vaše stališče, da “nimate koga voliti”, predlagam, da glasovnico izpolnete na sledeč način…..

ko gre za referendum….enostavno prečrtajte referendumsko vprašanje, pod le tem pa napišite svoj predlog rešitve referendumskega problema in potem obkrožite DA……

ko gre za predsedniške ali parlamentarne volitve…..enostavno prečrtajte vse kandidate, zapisane na volilnih lističih…..vse…..prav vse kandidate….skupaj s številko in imenom posameznika ali politične stranke…..

in potem takoj pod zaključenim seznamom kandidatov napišite naslednjo, neobvezno zaporedno, številko……le tej pa v nadaljevanju dodajte še svoje polno ime…..svoje….

ker vi ste tej…..ker vi ste tej, ki ste boljši kot vsi navedeni kandidati ali stranke….ker vi ste edina prava možna izbira….ker vi edini imate vse najboljše možne odgovore na vsa še nerešena vprašanja v državi…..vi in nihče drugi…..

kakopak obstaja tudi rezervna, dodatna možnost, v kolikor kateri misli, da sam ni ta pravi……v tem primeru se pač namesto svojega imena lahko napiše recept za lazanjo, športno napoved derbija Maribor – Olimpija, nasvet kako čistiti fuge v kopalnici, naslov priljubljenega porniča, gverilec Mina, naziv priljubljene alkoholne pijače, mali oglas “prodajam že uporabljena drva za kurjavo”, itd….možnosti so brezmejne…..

in da – s tako izpolnjenimi volilnimi glasovnicami boste enostavno rešili problem “nimam koga voliti” oz “vsi so isti” za vse večne čase…..se vidimo na voliščih….saj veš, družaben dogodek in to…..

Don Marko M

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Voliti ali ne voliti ?….

  1. Pingback: Voliti ali ne voliti ?…. – sloblogi

  2. Ma ja, na volitve greš! Ne bo konec sveta, če greš, pokažeš pa da si bolj zrel kot tisti, ki ne volijo.

  3. Nekaterih ljudi ne moreš nikoli zadovoljiti.Na voljo so imeli devet kandidatov,niso bili zadovoljni,sedaj imajo dva kandidata,pa je spet vse narobe in ne bodo šli na volitve.Kdor ne gre na volišče,nima pravice,da potem pametuje,za šankom,na FB in za vogali.

  4. .. in če bi ti abstinenti, ki menijo, da nekaj dokazujejo, ker niso šli na volitve …. narisali recimo račko ali naredili, kar si predlagal …. bili tista, več kot 50 % večina, ki ji nihče od predlaganih ne paše, bi potem bili ti, ki volitve organizirajo v velikih škripcih. Težko namreč razglasiš, da je več kot 50% glasovnih listkov neveljavnih .. in je zmagal nekdo, ki ga je dejansko volilo tam okoli 20% volilcev ..
    Malo, zelo malo .. jih odloča za večino. Hebi ga !! 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *