Dobro je vedeti….ali pak ne….voljum 10….

Kjer je dim, je tudi ogenj, ugotavljajo ameriški znanstveniki, ki so sešteli, da imajo osebe, ki občasno kadijo marihuano, za 20% pogosteje spolne odnose, kot pa oni, ki marihuane ne kadijo….

Znanstveniki ameriškega Standforda, ki so to svoje delo objavili tudi v strokovnem časopisu Journal of Sexual Medicine, razložijo, da so do teh zaključkov prišli z analiziranji podatkov njih kolegov iz državnih Centrov za kontrole bolezni in njih preventive med leti 2002 – 2015, na osnovi 50.000 Američanov starosti med 25 – 45 let.

Sodelujoči v anketi so odgovarjali na vprašanji, kolikokrat so imeli heteroseksualne spolne odnose v zadnjih 4ih tednih, ter kolikokrat so v zadnjih 12ih mesecih kadili marihuano.

Ženske, ki so vsak dan kadile marihuano, so imele povprečno 7,1 spolnih odnosov v obdobju 4ih tednov, medtem ko so ženske, ki niso kadile marihuane imele v enakem obdobju spolne odnose 6 krat.

Pri moških je to razmerje za enako obdobje znašalo za kadilce marihuane 6,9 krat, medtem ko so tisti, ki niso kadili marihuane, imeli spolne odnose 5,6 krat.

Znanstveniki so obenem razbili mit, da pari najpogosteje pokadijo travco po spolnem odnosu, saj je njih raziskava pokazala ravno nasprotno, torej da pokadijo pred spolnim odnosom in to ne glede na starostno skupino, narodnsot, stopnjo izobrazbe, višino dohodkov, versko opredeljenost, zdravstveni ter (izven)zakonski status.

Kot vemo, je v 29ih državah ZDA marihuana povsem legalna pa naj gre za medicinske ali pak rekreacijske namene, ob čemer so raziskave javnega mnenja v še preostalih državah ZDA jasno pokazale, da kar 64% državljanov zagovarja stališče, da bi morala biti marihuana v vseh oblikah povsem zakonito legalizirana tudi v njih državi.

A profesor Eisenberg, vodilni te raziskave, opozarja, da se teh njih znanstvenih zaključkov ne sme napak razumeti, saj “v kolikor boste pogosteje kadili marihuano, to ne pomeni, da boste imeli tudi pogosteje spolne odnose“.

Sklepam, da bo naslednja znanstvena raziskava prikazala vpliv kajenja marihuane na pogostost samozadovoljevanja…..

Don Marko M

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Dobro je vedeti….ali pak ne….voljum 10….

  1. Ja meni se zdi, da se nekateri mladeniči ne upajo približati ženski ako niso malo pod vplivom..alkohola ali travce?! Z a vsak sliučaj, če se slabo odrežejo imajo izgovor, da je kriva “zadetost”? 😉

  2. Hm, hm…mene bolj skrbi podatek, da se ženske v 1 mesecu dajo dol 0.6x več kot moški! 😉 Le s kom? Kaj to pomeni, da 7x na leto varajo? 😀

  3. Ako se s partnerjem dobro ujemaš ne rabiš dodatkov. Ljubezen združi ob vsaki uri in ne kao 1x / mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *