So SDS izdajalci slovenstva, ker so EP špecali “Irangate” v NLB ? SDS je zanimalo le, če jih lahko EU kaznuje za njih pranja denarja….

So SDS člani, sploh njih člani Evropskega parlamenta, skupaj z njih Anžetom Logarjem, sicer predsednikom bančne komisije v našem parlamentu, ki je preiskovala afero pranja denarja “Irangate” v NLB res izdajalci slovenstva, ker so to zašpecali odboru Evropskega parlamenta ?…..

Seveda so, brez dvoma. SDS komunajzarji pač ne morejo iz izdajalske kože svojih prednikov, ki so Slovenijo in slovenstvo že od nekdaj in vedno izdajali tujim “gospodarjem” in jim brezvretenčno v anus lezli, obenem pa so to isto Slovenijo ropali kjer in kakor so lahko in SDS to tradicijo svojih genskih prednikov zgolj nadaljuje.

Da, SDS so krovna izdajalska sramota slovenstva, tako kot SD in DeSUS, zdaj jim j epridružen še SMC, slovenski del RKC pa so itak le še češnja na tej domačih izdajalcev slovenstva torti.

Špecanje Logarja in njegovih SDS evropskih parlamentarnih kolegov o NLB aferi “Irangate” je še toliko oblj izprijeno, saj so ga izvedli le dan preden ima ministrica Vraničeva nalogo nadaljevanja pogajanj z evropskimi komisarji o odlogu ali polnem odstopu Slovenije od Bruslja komisarske zahteve prodaje NLB.

Jasno je, da so s to špecarsko potezo, zgolj eno v njih dolgoletnem nizu, SDS povsem namerno drastično znižali ceno NLB v primeru prodaje potencialnim kupcem in bi jo zdaj lahko prodali le še za bagatelo, kljub vsem milijardnim dokapitalizacijam.

Dejansko bi morali državljani še plačati potencialnemu kupcu, da bi jo sploh hotel kupiti. Manever, s SDS načelu, katerega so naši parlamentarci že uporabili za prodajo NKBM, Mercatorja, in še česa, kakor ga uporabljajo za razprodaje državnega premoženja.

To, da je Logar s SDS kolegi špecal dogajanja povezana s pranji milijard v aferi “Irangate” v naši NLB je tragikomično ravno toliko, kot to, da si je ravno SDS v našem parlamentu omislila bančno komisijo za raziskovanja nepravilnosti v NLB.

Pralnica denarja “Irangate” je bila namreč preko NLB zagnana v času druge janševe vlade in med vsemi prejemniki tega opranega denarja ima tudi SDS članstvo svoj delež, zato tudi je SDS ustanovil to komisijo, da se prepriča, kaj vse imajo priče povedati o tej aferi, preden bi se jih lotili naši uradni policijski preiskovalni organi, s tožilstvom in sodstvom vred.

In da, politična, pa tudi kazenska, odgovornost tudi v primeru “Irangate” je še kako v domeni tudi članstva SDS, saj janševa SDS ne v svoji 2., še manj v svoji 3. vladavini v parlamentu ni storila prav nič, da bi vzpostavila sistema za preprečevanje pranja denarja, tudi v NLB in to kljub temu, da so, tako kot Pahorjev SD, še kako dobro vedeli kako plava “Irangate”.

Namesto ukrepanja v zaščito državljanov, je janševa SDS v svojem 3. vladnem mandatu raje poskrbela za izločitev belgijskega KBC iz lastništva NLB, ker so pač postajali že pretečni s spraševanjem, zakaj se nič ne naredi v zvezi s “Irangate” in ostalimi pranji denarja lokalnih stricev ozadja.

Tako so KBC razrešili 22% lastniških delnic NLB, za kar jim je država izplačala uradno 2,8 milijona €, neuradno še 100 milijonov za zgrešene naložbe…..A to je bil le začetek pohoda SDS vlade v zaščito kriminalnih dejanj v NLB.

Vsakič, prav vsakič, je SDS pred volitvami javno govorila, da je treba naše državne banke, sploh NLB, prodati. S to mantro je SDS zavladal v parlamentu v 2. in 3. mandatu, a NLB nikakor niso hoteli prodati. Tudi v 3. vladavini parlamenta, pa čeprav so tako janša, Virant kot Šušteršič glasno vpili, da je treba NLB prodati

A namesto tega so, potem ko so nogirali belgijski KBC, našo bančno vrečo brez dna NLB enostavno – podržavili. Da, janševi so v svojem 3. vladnem mandatu spremenili lastništvo NLB v 100% lastništvo države.

Jebiga, tujci se pač ne smejo sprehajati po NLB, ker bi hitro javno razkrili sezname imen vseh lokalnih pralcev denarja v NLB. A to še ni bil konec – ta ista SDS vlada je takoj po spremembi NLB v 100% lastništvo države sprožila in izvedla dokapitalizacijo NLB v višini 500 milijonov €.

In tako je bila ustvarjena podlaga za naslednjo vlado, katero je sprehajala Alenka Bratušek, ki je dokapitalizirala NLB z dodatnimi 5 milijardami denarja državljanov.

Za nameček pa je 3. SDS vlada ustanovila še slabo banko, kamor so preusmerili za preko 2 milijardi neplačanih kreditov svojih prijateljev, vključno z milijardnimi dolgovi RKC Zvon 1 in 2, katere bi le tej morali plačati NLB, a v zahvalo SDS jih plačujemo vsi ostali državljani.

Tako smo prišli do Logarjevega ter SDS evro poslancev “Irangate” špeckahlarskega nastopa v Evropskem parlamentu, ki se je zaključil tako, da je Werner Langen, predsednik odbora evropskega parlamenta, ki obravnava pranje denarja in sume davčnih utaj, zaključek Logarjevega stokanja pospremil z :
“Naš odbor žal nima pristojnosti za preiskovanje zadeve, to morajo storiti slovenski preiskovalci in organi pregona.”

In tako je zgodba zavrtena na začetek, čeprav je Logarjeva komisija že poskrbela za znan konec. Dejansko je Logarja in SDS v tem izdajalsko špecarskem činu zanimalo zgolj to ali bo Bruselj ali kdorkoli iz EU kakorkoli ukrepal v tem “Irangate” primeru.

SDS so tako izpolnili nalogo svojih stricev ozadja in se iz Evropskega parlamenta vračajo z zanje ugodno novico, da zdaj lahko mirno nadaljujejo življenje, brez vsakih skrbi, da bi jih naš pravosodi sistem kdaj obtožil ali jim odvzel kakšen mukotrpno prigaran “Irangate” dolar…..

Don Marko M

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “So SDS izdajalci slovenstva, ker so EP špecali “Irangate” v NLB ? SDS je zanimalo le, če jih lahko EU kaznuje za njih pranja denarja….

  1. Seveda se SDS floti mudi s prodajo vsega slovenskega premoženja tudi zato, da bi tako prikrila svoja ogromna kriminalna dejanja v gospodarstvu, katera je v glavnem počela prek Zvonov in to počne še danes. Financiranje zasebnih, beri katoliških šol ni nič drugega kot kopanje bančne luknje na drug, najbolj ogaben način. Veliko imajo povedati proti beguncem, a tudi oni bodo v prihodnosti zahtevali svoje šole in očitno bo to morala v celoti financirati država, ker kot danes trobijo “mora biti za vse enako!?”
    Razni Anžeti in podobni pa bi morali že dolgo sonce gledati skozi križe!

  2. In kaj je ta Anžetova komisija ugotovila? Popolnoma nič, le laže in blato Slovence. Če je to res kdo počel so ravno SDS-ovci bili daleč v prvih vrstah, tako kot vedno. Seveda pa sodelavcev ni primanjkovalo. In tukaj je potrebno to reševati. Novinar Cirman ima na Siolu danes dobro kolumno o tem, a so ga SDS vojščaki že dobro popljuvali. Dejstvo, da so bili prostori bančnih nadzornikov vedno najprej pisarne SDS vlade je dovolj zgovoren in jasen dokaz!

  3. Lopovi so lopovi, pa naj bojo levi ali desni, tukaj so vsi imeli prste v marmaladi – šenkimo nekomu NLB, ceneje bo za nas, pa še lopove bo odkril in sedet bojo šli !

  4. Ervin, pa saj sem zapisal, da je to stvar vseh parlamentarcev…..SDS je bil pač izpostavljen, ker so poleg vsega še komunajzarske špecarske pičkice, česar pri moških nikoli nisem in ne bom odobraval……pravi dedci pač sami uredijo zadeve v svoji bajti tako da je prav….

  5. Don Marko M, teh pa trenutno ni v SDSu- tisti ki so, ne vejo kam bi si prste obrisali, ker se sledi ne dajo izbrisat…tisti ki bi pa bili so jim pa z ženskimi odbori, jajce porezal ! Ko pogledam po svoji stranki, je posledica -same pičke- in to dobesedno !

  6. kot, da vsega niso odkrili v Frankfurtu? Kot, da Banka Slovenije ni imela prstov zraven? Ali ni bilo podobno ob prodaji letališča? Kapital vedno naredi vse, da zniža vrednost pred morebitnim prvim nakupom. Zato ne smeš prodajati, da bi ustregel domačim paničnim in glupim politikom, ki jim verjetno obljubljajo službe v Bruslju tako kot so to Alenki. SDS ima dosti masla na glavi ampak LB v Frankfurtu je nastala bistveno prej kot so se JoJo in ekipa sploh spustila v politične vode

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *