Feministke Slovenije – “Zahtevamo prepoved zaposlovanja žensk v Javnem sektorju in odpravo ženske pravice do splava”…..

Zaključki leta praviloma potekajo v že bolj sproščenem delovnem ozračju, ko so sešteti rezultati uspešnosti tekočega leta, obenem pa se že predstavljajo projekti za prihajajoče leto. Enega prihajajočih projektov so predstavile tudi združene feministke Slovenije….

Ženski lobi Slovenije in feministično središče FIKS so na tiskovni konferenci predstavile projekt “45 dni feminizma – revolucija bo feministična ali pa je ne bo”, ki bo potekal od 1.marca do 14. aprila naslednje leto.

Kot poudarjajo bo ta projekt le pika na i, saj bodo v feminističnem združenju že v začetku leta vložile številne pobude, predloge, zahteve in novele zakonov v Državni zbor, s katerimi želijo popraviti nekatere nerazumnosti feminističnih zahtev iz preteklosti, ki so pripeljale v nepravilnosti in tudi nezakonita stanja v naši družbi.

Poleg številnih programov, preko katerih bodo javnosti predstavljale zdrav feminističen odnos v družbi, so pripravile tudi novelo Zakona o ukrepih v javnem sektorju, v kateri zahtevajo prepoved novih zaposlovanj žensk v JS, ter novelo Družinskega zakonika, v katerih zahtevajo ukinitev ženske pravice do splava, v družinskem nasilju pa spremembo statusa ženske iz žrtve v vzrok.

Kot pravijo, bodo vložile vse potrebne napore da, tudi preko javnih obravnav in medijev, poslanci državnega zbora potrdijo in uzakonijo te njih novele zakonov.

Da so se feministke Slovenije odločile za zahtevo prepovedi nadaljnega zaposlovanja žensk v JS obstajajo tehtni, argumentirani razlogi, katere je pojasnila sekretarka Ženskega lobija Slovenije Nina Kartel :

Alenka Bratušek, Lidija Glavina, Hilda Tovšak, Milojka Kolar Celarc, Vlasta Nussdorfer, Anja Kopač Mrak in še številne ženske njih kova so fejkane samooklicane feministke, ki so se položajev dokopale zgolj zaradi zakonodaje obveznih kvot. S svoji dejanji so naredile feminizmu nepopisne sramote in praktično ugonobile državo in državljane. Tega ne moremo več prenašati.

Zato bomo v Ženskem lobiju Slovenije v prihajajočem letu dostavile v DZ novelo zakona, ki je sicer odločna zahteva, po odpravi zaposlitvenih zakonsko določenih kvot za ženske v Javnem sektorju..

Ravno zaradi teh izprijenih pleh kvotarskih žensk so čisto zbledele naše plemenite feministične želje, vizije in zahteve po enakopravnosti, kar je pripeljalo do tega, da imamo danes v Javni upravi zaposlenih 87% žensk, v Javnem sektorju v šolstvu in vrtcih 95% žensk, v zdravstvu 90%, v sodstvu 83% žensk, na ministrstvu za zdravje, delo in družino ter okoljskem ministrstvu celo 100% žensk.

Nima smisla, da nam takšne brezčutne kvotne ženske kvarijo feminističen ugled, katerega smo se izborile skozi desetletja poštenih naporov. Zato od naših poslancev DZ zahtevamo ureditev zakonodaje po naši noveli, torej da se v Javnem sektorju, sploh omenjenih panogah, do nadaljnega oz. naslednjih najmanj 10 let zaposluje zgolj moške, saj bomo le tako dosegle našo smiselno težnjo po enakopravnosti in odpravili anomalije zaposlitvene uravnoteženosti spolov v JS.

Vsaka sposobna, poštena ženska to našo zahtevo razume in podpira, ker vsaka sposobna ženska ne rabi teh zaposlitvenih kvot, saj je sposobna zazesti katerekoli, tudi najvišje, položaje izključno zaradi svoje delovne nadarjenosti, sposobnosti in uspešnosti“.

Ena pomebnejših zahtev v noveli Družinskega zakonika, katero so pripravile feministke Slovenije, je tudi nova opredelitev statusa odrasle ženske v družini, ki ženske ne obravnava več kot izključno žrtev, pač pa kot izključni vzrok nasilja.

Feministke Slovenije priznavamo, da smo s temi medijskimi pritiski o družinskem nasilju, v katerih smo kot žrtve predstavljali izključno ženske, prestopile rubikon, kar so nam pritrdile tako znanstvene, kot analitične raziskave, ki so dokazale, da se je razmerje skozi leta spremenilo in to do stopnje, da smo zdaj ženske generalni vzrok družinskega nasilja.

Zadnjih 10 let smo tako feministke z raznimi medijskimi akcijami osveščanja problematike družinskega nasilja povsem nehote zavajale javnost, saj nismo ažurirale podatkov, katere nam je posredovala znanstvena, medicinska in analitična stroka. Najbolj sveži podatki namreč kažejo, da smo odrasle ženske generalni vzrok za dobrih 70% nasilja nad otroci, nad moškimi partnerji pa med 90 – 100%.

Dosedanja metoda potenciranja in odpravljanja posledic družinskega nasilja je bila očitno povsem zgrešena, za državo potratna, za družbo pa škodljiva, zato zdaj z novelo Družinskega zakonika zahtevamo, da se dosedanji, že po avtomatizmu, ženski status žrtve družinskega nasilja spremeni v status vzroka in bomo tako lahko to problematiko družinskega nasilja reševali korektno in sicer s sanacijami vzrokov”, je razložila Nina Kartel.

Še ena pomembna zahteva novele Družinskega zakonika feministk Slovenije bo predmet odločanja poslancev DZ in sicer iz področja prekinitve nosečnosti oz. abortusa (splava). Kot zahtevajo v noveli, je treba v Družinskem zakoniku jasno zapisati, da ženska nima pravice sama odločati o splavu, ampak je 50% te odločitve v domeni moškega, potencialnega očeta otroka.

“Do sedaj se je zelo pogosto dogajalo, da so se ženske, tudi proti volji potencialnih očetov, samoiniciativno odločale za splav ob čemer so se sklicevale, da je to njih telo s katerim lahko počnejo kar in kakor se odločijo, odločitev za splav pa njih pravica, čeprav jim te pravice ni nihče podelil.

Ker nam je znanost z neizpodbitnimi dejstvi dokazala, da ženske ne moremo spočeti otroka brez moškega, feministke Slovenije odločno zavračamo tovrstna ženska blatenja temeljev feminizma, saj ima ženska resda pravico, da počne s svojim telesom kar se ji zahoče, torej splavi tudi samo sebe, nima pa izključne pravice odločitve splaviti tudi zarodka v kolikor se s tem ne bi strinjal tudi semenski darovalec, potencialni oče otroka, torej gre za enakopravno odločitev obeh.

Zato smo v novelo Družinskega zakona dodale tudi dva člena, po katerih se bosta o spočetju, nosečnosti, rojstvu ali splavu otroka, enakopravno odločala tako ženska, kot njen moški partner, vsak 50%, v primeru nesoglasja pa bo o tem odločal državni mediator, ki bo ob odločitvi upošteval tudi za državo potrebno višanje natalitete.

V kolikor bo ženska kršila to določilo zakona, pa se ji bo izreklo 5 letno zaporno kazen in prepoved zanositve. Spočetje otroka je temelj enakopravnosti ženske in moškega in oba bosta v bodoče enakopravno odločala o spočetju, rojstvu ali splavu“, je zaključila Kartelova.

V zaključnem delu iz feminističnega združenja Slovenije še dodajajo, da pričakujejo, da jim bodo v predlaganih realizacijah njih novel zakonov pomagale tiste še trezne ženske, ki prisegajo na zdrav feminizem, predvsem pa moški “z jajci”, saj jim tisti z gej, yucci, hipster, metroseksual in ostalimi trendi verzijami do sedaj niso bili v prav nobeno pomoč oz. so bili celo posredni sokrivci stvaritve tega stanja.

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *