Sprevrženost politikov EU – z izgoni ruskih diplomatov iz članic EU kaže svojo sramotno brezvretenčnost…..

4. marca se je v angleškem Salisburyju zgodil incident, ko je policaj našel na klopi 66 letnega nezavestnega Sergeja Skripala, rusko-britanskega agenta, in njegovo 33 letno hčerko Julijo, ki sta bila zastrupljena z živčnim strupom….

Prve in obenem tudi zadnje argumentirane informacije o tem primeru, je britanska vlada predstavila par dni kasneje z navedbo, da primer preiskuje več sto detektivov, forenzikov, analitikov in obveščevalcev, ter da sta Sergej in Julija v bolnici “v kritičnem, a stabilnem stanju”. Od takrat dalje od britanskih oblasti o stanju obeh niti besede več….

Znano je dokazano dejstvo, da je bil Skripalo dvojni vohun, tako ruski, kot britanski, ki ima v Veliki Britaniji azil od 2010, do katerega je prišel tako, da ga je Moskva tega leta zamenjala s še 3 drugimi zaporniki za 10 ruskih vohunov, katere je prijel ameriški FBI. Skripalo je sicer do te zamenjave od leta 2006 služil v Rusiji zaporno kazen zaradi obsodbe predajanja zaupnih informacij o ruskih vohunih britanski tajni službi MI6.

V ozadju je torej povsem standardno vohunsko “vojskovanje” in pogajanja, ki dnevno potekajo po celem svetu med različnimi državami in o katerih javnost praviloma malo nič ali kar nič ne izve. Vedo pa zato politiki parlamentov in predsedniki, katerim obveščevalne službe polagajo račune o delovanjih državnih agentov, vohunov.

In nekateri politiki, praviloma tisti, ki se že potapljajo na položajih, te podatke zlorabijo za zavajanje javnosti in preusmerjanje pozornosti od stvarnih težav, katere sami povzročajo. Točno to je v “Skripalo” primeru spočela razpadajoča britanska premierka Theresa May.

Že isti dan, le nekaj ur po Salisbury incidentu, je namreč May-eva za britansko komercialno tv mrežo ITV izjavila : “Naredili bomo vse, kar bo potrebno in prav, tudi če se izkaže, da za napadom stoji država”.

May-eva je torej takoj namignila, da bo dogodek zlorabila za neke povsem druge zadeve. Britanski, a tudi po preostanku Evrope mediji naenkrat niso več spregovorili niti besede več o stanju Skripala in hčerke, noben britanski organ ni podal nobene uradne izjave o poteku preiskave, ne o ugotovitvah, še manj o kakršnihkoli dokazih povezanih s tem primerom.

Mediji so poslušali le še Thereso May, ki je nekaj dni kasneje na kongresu svoje konzervativne stranke za primer Skripalo izjavila : “Ni druge ugotovitve, kot da je kriva ruska država”….May-eva za to trditev ni predstavila niti “d” od dokaza, novinarji dokazov niso in jih še vedno ne zahtevajo…..

Enostavno se, kot edine merodajne, brezbrižno delijo prazne besede Mayeve, ki je v svoje spletke, s katerimi poskuša že obupano izboljšati svoj že nevarno načet premierski položaj, povlekla še določene “zaveznike” posameznih članic EU in še Evropski svet.

Theresa May je najprej, še vedno brez vsakega dokaznega bremena, napovedala izgon 24 ruskih diplomatov iz Londona. Putin je najprej pozval May-evo naj z dokazi pojasni svojo histerijo, česar Mayeva še vedno ni naredila in potem je Putin, logično in normalno, povratno napovedal izgon 60 britanskih diplomatov iz Moskve, z dodatno možnostjo izgona britanskih gospodarstvenikov, ki delujejo v Rusiji.

Mayevo je Putinov odziv tako šokiral, da se je po nasvet obrnila k Trumpu, ki jo je usmeril na sklicevanje NATO zavezništva članic EU, kar je pomenilo, da bo o zadevi premleval Evropski svet. In Donalda Tuska Evropski svet je premlel, da “solidarno” podpre Mayin izgon ruskih diplomatov iz Londona tudi tako, da bo vsaka posamezna članica EU, kao po lastni oceni, takisto odslovila določeno število ruskih diplomatov iz svoje države – skupaj bi jih, zaenkrat, 14 članic EU odslovilo 100.

Še vedno pa nobena od 14 članic EU, ki je “solidarnostno” podprla Mayino gonjo izgonov ruskih diplomatov, nima prav nobenega dokaza, da bi bil katerikoli ruski državljan ali Rusija kot država kakorkli vpleteni v primer “Skripalo”. Ampak zakaj bi ga sploh rabili – Mayeva prosi za solidarnostno pomoč in članici, ki zapušča EU je pač treba solidarnostno pomagati, obremenilni dokazi gonje pa itak ne brigajo nikogar. Gremo mi kar na lepo besedo furat, to je dovolj za demokracijo….

In besede je danes prvi odfural predsednik Evropskega sveta Donald Tusk :
“Gre za koordiniran odziv, ki je neposredna posledica odločitve Evropskega sveta prejšnji teden, da se skupaj odzovemo na dejanja Rusije. Za izgon 100 ruskih diplomatov se je odločilo skupaj 14 članic Unije”…..

Za Tuskom se je oglasil britanski zunanji minister Boris Johnson :
“Današnji izjemen mednarodni odziv naših zaveznikov je v zgodovini največji kolektivni izgon ruskih obveščevalcev in bo pomagal pri branjenju naše skupne varnosti”…….Jonson odloči se – izgon diplomatov ali obveščevalcev ?!

Sledil je francoski zunanji minister Jean-Yves Le Drian :
“Napad v Salisburyju je velika grožnja naši kolektivni varnosti in mednarodnemu pravu”…..

Sledil je nemški zunanji minister Heiko Maas :
“Odločitve nismo sprejeli zlahka. Vendar dejstva in indici kažejo na Rusijo. Izgon ruskih diplomatov je tudi znak solidarnosti z Veliko Britanijo”…..

Za finale pa je povedala še tiskovna predstavnica zunanjega ministrstva ZDA Heather Nauert :
“Rusija je izvedla poskus umora nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegove hčerke v angleškem Salisburyju”…..

Seštevek pokaže, da sta za primer “Skripalo” Rusijo direktno obtožili le Theresa May, torej Velika Britanija, in Heather Nauert, torej ZDA. Oboji niso za svoje obtožbe predložili niti enega samega dokaza.

Predstavniki preostalih 16 članic EU, ki so se odločile solidarnostno podpreti May-evo pri izgonu določenega števila ruskih diplomatov iz svojih držav niso v nobenem delu trdili, da je za “Skripalo” dejansko kriva Rusija, uporabili so le floskule o splošni varnosti državljanov EU, kar pomeni še več video nadzornih kamer na ulicah mest EU, in uporabili so “indici kažejo”.

A res, tako si lahko dovolijo opletati najvišji predstavniki ljudstva EU – indici ? Kaj pa recimo to – obstajajo indici, da ste politiki 14 članic, ki ste brez vsake zahteve po dokazih podprli Mayino gonjo, totalni kreteni…..nimam dokazov, a obstajajo indici….

Torej – 16 članic od 28 v EU se je, poleg ZDA, Kanade in Ukrajine, odločilo izgnati 100 ruskih diplomatov zaradi domnevne vpletenosti Rusije v primer “Skripalo”. Kar pomeni, da bo Rusija izgnala skupaj 3x več diplomatov držav, ki “solidarnostno” podpirajo May-evo in potem bo spet jok in stok.

Slovenija je ostala med preostalimi 12 članicami EU, ki noče sodelovati v tej norosti Zahoda proti Rusiji in “solidarnostno” izgnati ruskih diplomatov iz naše male podalpske. Ena redkih treznih odločitev naših parlamentarcev v zgodovini samostojnosti.

May-eva naj pač postreže z vsaj enim dokazom, da je Rusija kakorkoli kriva za “Skripalo”, ali da se je Salisbury dejansko sploh zgodil, ali pa naj odjebe….

Danes sem sicer še zadovoljen, da naši parlamentarci niso zapadli v to Mayino norijo, a me žal ne bo presenetilo, razjezilo pač, če bodo tej isti parlamentarci že čez nekaj dni hlapčevsko klonili in se solidarnostno pridružili onim 16im. V bistvu so naši parlamentarci v odnosu do EU, tudi te, praviloma prikazali le spodvit rep in ponižni cvilež, ki se je šele na varni razdalji spremenil v brezvezno bevskanje.

A kakor obrnemo to Mayino zgodbo, ki brez vsakih dokazov osvežuje evropsko zgodovinsko tradicijo sežiganja čarovnic, tokrat niti slučajno ni v ospredju zgolj izgon ruskih diplomatov, pač pa nekaj dosti hujšega…..

V zadnjem letu se je namreč med politiki po svetu, predvsem in sploh politiki ZDA in EU, razpasla enormna nedopustnost…..obsojanja in linčanja brez vsakih dokazov…..in celo brez vsake odgovornosti…..

Ni skrivnost – to novo modo obtoževanja in linčanja kogarkoli in to s skrajno hudimi obtožbami in najbolj pomembno – brez prav vsakega dokaza – je lansko leto zagnalo feministično gibanje “Me Too” po ZDA……in mediji so to razpihovali po celem svetu…..brez dokazov, brez uradnih postopkov, brez uradnih sodnih obsodb…..

Nekdo je pač rekel, da je žrtev, za to okrivil poljubno nekoga in to je bilo to….v prvi vrsti je pogrnilo novinarstvo, ki je, ironično, prvo zavezano iskanju dokazov sploh ko gre za resne obtožbe….a to da dokazov, sploh uradnih, nikjer, novinarjev, medijev ni brigalo, ker namen je bil itak le nekoga diskreditirati, linčati za zabavo in prosti čas…..

Zdaj so se te iste kavbojske taktike obtoževanja brez vsakega dokaza lotili še določeni politiki EU….enostavno ne morem verjeti, da sploh obstaja kakšen človek, ki tem kretenizmom May-eve in”solidarnih voditeljev” članic v tem primeru sploh lahko verjame…že ker so Evropejci neprimerno bolj inteligentni od kavbojev, pravijo….

Tokrat je na tapeti Rusija, naslednjič bo Kitajska in prav nobenega zagotovila ne zadržka ni, da bi tej isti EU politično “solidarni” veljaki na enak način kdaj naslednjič deskriminirali in deklasirali Slovenijo…..dovolj je že, da zunanji minister Erjavec odpre usta…..

in na članstvo v takšni EU, s sramotnimi “solidarnostnimi” politiki naj bi bili ponosni ?….ma marš u vaginu maternu s takšno EU sramoto….

Don Marko M

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Sprevrženost politikov EU – z izgoni ruskih diplomatov iz članic EU kaže svojo sramotno brezvretenčnost…..

 1. Super napisano Don Marko.Nekdo pac hoce za vsako ceno napasti Rusijo.So ze probali razni Napoleoni in Hitlerji.Pa jih ne izuci.
  In pri nas? Hm, tokrat so usekali po komunajzarjih in Putinu na fb- ju takoimenovani desnicarji ki drvijo v objem bogate EU.Z dezja pod kap dragi moji.Ravno EU je nova diktatura!!!! Barva itak v takih primerih ni pomembna

 2. tole unijo,je treba,čimprej rasturat,da nas ne bo čisto obubožala….kdaj se bomo tega zavedali,ko bo prepozno….kot bi jaz čakala strica iz amerike,da mi bo,kaj naredil…

 3. Se strinjam v celoti. Z vsako potezo, ki pride iz EU, nam je bolj jasno, da je to začetek konca unije. Vohunstvo je posel na spolzkih tleh.

 4. Unija je že pred razpadom, Kurz je lepo povedal, da EU nista samo Merklova in Makroni.

 5. Treza laže glede tega incidenta , v vsej zadevi naj bi bila poškodovana samo dva Rusa , kaj pa kak Britanec , tega pa ne omenja !

 6. Ali je se EU .? Ali anglesko kraljestvo vodi ze pol sveta.? Neverjetno kaksne ovcke v tej EU in upraviceno kraljevi mogotci zapuscajo EU . Mi pa se jim klanjamo in padamo na kraljevske lazi, naj dokazejo, da so Rusi to naredili v tako policajski in natovi mogocnosti. Lahko se samo cudim in opazujem nase politicne pokvarjence v EU.

 7. Pri toliko milijavžent kamerah za “boljšo varnost”, ki si jih je dalo montirat kraljestvo ni niti enega posnetka dogodka …. Tisti “Hyde” park v Salisburyju kamer torej nima, zdaj veste …
  Kamarila išče vzroke za izredno stanje .. če jih ni, jih pa pod lažno zastavo prištima.
  Naša predsedniška Barbika baje navkljub ostalim nekaj jamra, da bi se bilo treba pridružit “mnenju” v podporo ostalih pravovernih EU cepcev … Tereza pač ne laže, če jih še 14 tako trdi. Vojno, pa vsaj trgovinsko, v vsako evropsko vas, so globalistov mokre sanje.
  Nasesti ali ne nasesti je nasedanje zdaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *