Selektor Tomaž Kavčič – zbogom, pa še igralce in NZS odpelji s seboj nepovratno….

Praviloma se res potrudim poiskati najboljše tudi v najslabšem in ta faktor sem upošteval tudi na obeh prijateljskih tekmah naše nogometne reprezentance napovedovane “nove dobe” proti Avstriji in Belorusiji…..

Trudil sem se, posvečal pozornost še najmanjšim podrobnostim na igrišču in najboljše kar sem zaznal so bile zlikane štucne pri vseh naših reprezentantih na igrišču in manikura terapija strokovnega štaba na klopi.

Ok, če bi Kavčič že prvi selektorski dan zamenjal praktično vse igralce z novimi, potem bi ti dve prijateljski tekmi, katerih rezultat kakopak šteje za skakanja gor ali dol na FIFA lestvici, še nekako kislo grenko pogoltnil in rekel pač dajmo še nekaj tekem počakati, da se tej na novo zloženi fantje uigrajo…..

te kompletne zamenjave vseh igralcev so v zadnjih treh letih naredile praktično vse evropske reprezentance, razen naše…..in ker po Katancu ni tega naredil niti Kavčič se je pač lahko ocenjevanje začelo že takoj od prve sekunde…..

Ti dve tekmi proti Avstriji in Belorusiji sta bile enostavno ne le porazni, ne le razpad sistema razpadlih posameznikov, ne le sramota in poniževanje nogometa ter gledalcev, pač pa povsem negledljivo in nevredno tv prenosa, v bistvu niti hajlajts posnetka ob dveh ponoči.

Skratka – kot bi gledal Katančevo reprezentanco zadnjih 5ih let……no, saj v bistvu sem jo gledal, praktično identično, le brez Katanca na klopi, na častni tribuni NZS pač.

Ti dve Kavčičevi tekmi sta bili še tisti manjkajoči piki, s katerima je slovenski reprezentančni nogomet dosegel točko, ko dno gleda od spodaj navzgor in tako sta zaokrožili Katančev 5 letni fiasko, ki je Slovenijo iz prevzetega 26.mesta sveta pripeljal na 93.mesto in očitno še ne bo konca do pristanka na 150. mestu.

Dejstvo je, da bi obe tekmi, proti Avstriji in Belorusiji, neprimerno bolje in celo z najmanj remiji odigrala reprezentanca sestavljena iz igralcev 3.SNL, celo rezervnih, ali iz celo povsem naključno izbranih sodržavljanih po ulicah naše male podalpske, ki bi prvič zaigrali skupaj in se priložnostno pozabavali….

Kot je dejstvo, da bi morali zloglasni strokovnjaki NZS tistim še redkim prisotnim gledalcem v Stožicah, katerih s to dolgoletno reprezentančno sramoto še niso uspeli odgnati iz tribun, izdati pisno opravičilo in državno priznanje za izredne zasluge, pa še 15€ vstopnine vrniti in gratis hepimil podariti, kakopak iz svojih žepov….

Že takoj ob odhodu Katanca, ki je sicer odšel 5 let prepozno, sem lepo povedal, da novi selektro ne sme biti nikakor povezan s Katancem in “njegovim” osebjem, a NZS je naredil točno to, kot bi se jim dejansko povsem jebalo za našo reprezentanco…..

In 5 katastrofalnih let od Katanca očitno še ni bilo dovolj, saj se je širokoustovsko še pohvalil že pred sprejemom novega selektorja, da je ravno on predlagal Kavčiča za njegovega naslednika in v tistem trenutku je bilo jasno, da je Katanec, kot bi že ne naredil dovolj gorja naši reprezentanci, podtaknil kukavičje jajce Tomaža Kavčiča, da lahko nadaljuje njegove sramotne katastrofe….

Očitno je tudi Katanec pred začetkom tekme v Stožicah na NZS vip tribuni z nasmehom na ustih dobro vedel, kako bo zadeva potekala na igrišču, nenazadnje so igrali le njegovo izbrani kadri iz njegovih časov, a tudi meni je naenkrat postalo očitno jasno, da je bil Zahovič do Katanca v Koreji in do Šmarne gore še zelo, zelo pretirano vljuden…..

In ko je Kavčič v svojem prvem selektorskem intervjuju takoj izjavil, da ne misli menjavati igralskega kadra, ker je kao Katanec izbral najboljše možno, mi je bilo takoj jasno, da se potop naše nogometne reprezentance še nikakor ni zaključil z odhodom Katanca, ker bo Kavčič uspešno nadaljeval v Katančevem luzerskem neomejeno omejen slogu.

Da, na splošno žalost je Kavčič obdržal vse isto, vse že 5 let prej potapljajoče, dodal je le sebe in domišljavost, da bo zdaj vse drugače….pa kako je lahko drugače z osebami, ki so skozi leta v preštevilnih ponujeni priložnostih dokazale ne le nič, pač pa maximalno globino nesposobnosti, neprofesionalnosti in sramotnega odnosa do državnega grba in državljanov, navijačev.

Zgolj 5 dni je bilo tokrat potrebnih za še en serijski popoln fiasko v dveh delih….. Avstrijci z lahkoto zabili 3 gole in se v drugem polčasu raje postavili v obrambo, da jih ne bi nabili 7,8…..Belorusi takisto z lahkoto zabili 2 in vsakič, ko so šli v napad je bilo le vprašanje, če bodo zabili naslednjega, ker oviral jih itak ni nihče…..

Naši, torej Kavčičevi, reprezentantje pa so v dveh tekmah zabili – nobenega. Kar še niti ni takšna sramota, dogaja se pač lahko tudi najboljšim…..je pa enormna sramota, da gola ne bi dali niti v primeru, če bi se igralci kompletne avstrijske oz. beloruske obrambne in vezne linije enostavno vsedli vzdolž avt črte in se tam zgolj lagodno praskali po jajcih….

Parodija ironije je še toliko večja, ker se je Kavčič že takoj na prvi selektorski dan pohvalil, da je večino teh igralcev treniral že v mladi reprezentanci…..zdaj pa je naenkrat ugotovil, da se tej isti igralci, ki so skoraj 3 leta igrali skupaj v njegovi mladi reprezentanci pač ne začutijo in da bo kao potrebno dolgo uigravanje….Kavčiču, koga to zajebavaš, razen sebe ?…..

Naša nogometna reprezentanca očitno se nezadržno, v večno zahvalo Katancu, približuje 100 mestu FIFA lestvice, le še dva poraza sta potrebna…..in s Kavčičem ter igralci Katančeve dediščine, se bo to zgodilo že v naslednjih 2 tekmah, upam si trditi…. Jan Oblak je že vedel, zakaj je bolj zdravo, da se odpočije…..

Tomaž Kavčič – pravila igre so enostavna……če nisi sposoben izbrati nogometno inteligentnih igralcev z borbeno, zmagovalno miselnostjo, kar trenutni igralski kader, razen Oblaka in Kampla, zagotovo ni in je to skozi nekaj let že pod Katancem nesporno dokazal, potem bodi vsaj toliko pošten do samega sebe in pojdi…

Samo pojdi, kamor hočeš….pokazal si, da nimaš občutka, nimaš jajc, nimaš karizme, nimaš talenta, enostavno nimaš za kaj vleči 20 jurjev mesečno…..ker nočeš zamenjati praktično nobenega igralca iz Katančeve 5 letne katastrofe, nočeš zamenjati pristopa, nočeš zagnati profesionalnost, potem pač pojdi….

Že včeraj in čim dlje od naše nogometne reprezentance….ker zdaj še lahko greš s kolikor toliko dvignjeno glavo, že čez par naslednjih tekem boš postal dokončen grešni kozel, ki bo prevzel tron Katančeve nesposobnosti in tega res ne rabiš….če imaš vsaj malo samospoštovanja in veličine, boš odšel prej sam…..

Pa te Katančeve zapuščine mega igračine odpelji s seboj, sploh nogometni antitalenti balerini Iličiča in Jokiča…..in še one drkadžije iz NZS spotoma šutiraj u materno….

Nekaj je namreč že jasno – s Kavčičem in temi istimi Katančevimi igralci ni niti pod razno možnosti, da bi videli naslednje EP, pa če se je Čeferin še tako trudil z uvedbo Lige narodov in v našo skupino podaril najlažje možne nasprotnike…..

Navijači, ta država, si pač zaslužimo dosti, dosti boljše, kot tej Katančevi igralci s Kavčič maskoto…..in boljše, dosti boljše, kot državljan in navijač tudi zahtevam od NZS……če pa boljše niso sposobni, potem pač zbogom in navijaško prazni stadioni na tekmah reprezentance….

In če misli kakšen navijač trobiti tisto klasično Katančevo luzersko drkarijo, da pač nimamo dovolj kakovostnih igračev, pa da so tej najboljše kar imamo……to isto so tej isti brezjajčni “navijači” trobili tudi za košarkaško, odbojkaško, hokejsko in rokometno reprezentanco. Pravi navijači smo zahtevali spremembe….

In vodstva zvez teh reprezentanc so se odzvala in odzivala neprimerno bolj hitro in odgovorno do grba, države ter navijačev in na selektorska mesta postavili nove selektorje, s prostimi rokami in tej novi selektorji, resda vsi tujci, so našli teh povsem novih odličnih igralcev še za izvoz in to celo kar doma po naši mali podalpski, da so potem z njimi poharali po evropskih in svetovnih prvenstvih….

Enostavno jasno dokazano, da se še kako da, če se le hoče, tisti ki pa nočejo pa naj pač spokajo….5 letno Katančevo uničevanje reprezentance nas je preveč stalo, da bi si lahko še kdajkoli dovolili nadaljevanje v njegovem in Kavčičevem stilu…..

Don Marko M

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Selektor Tomaž Kavčič – zbogom, pa še igralce in NZS odpelji s seboj nepovratno….

 1. Vsak igralec ki obleče dres z državnim grbom bi se moral zavedati njegovega pomena in da moraš”zgristi travo” ko si na igršču. Tukaj je še selektor da jim v primeru da tega ne počnejo j…. mater !
  Če tega vsi skupaj ne počnejo si ne zaslužijo da igrajo pod SLO zastavo !! Po 23 letih mojega intenzivnega spremljanja in obiska reprezentančnih tekem smo dosegli dno !! Nižje ne gre ! Kajti že sedaj smo v rangu Malte, Luksemburga,…morda še premagamo San Marino ?

 2. Ponavadi je ob teh menjavah trenerjev vsaj na začetku neka pozitivna šok terapija .. no, pri nas pa imamo bolj šok depresijo.

 3. Kaučič si popolnoma zasluži nadgraditi že začeto Srečkovo katastrofo. Mislim, da odhaja še en ciklus in se uničuje že druga generacija. Čestitke Srečku, deloma tudi Kaučiču in naši NZS. Uspelo jim je pripeljati reprezentanco v zavidljivo družbo polprofesionalnih reprezentanc, kot so Malta, Luksenburg, San Marino ali Ferski otoki. Ni kaj, uspešna pomladitev in fantastični uspehi.

 4. Gledal sem prvih 20 minut in nič več…pol ekipe je treba zamenjat, postavit trenerja ki ve kaj je moderna igra brez nekega matranja in vrtenja okoli svoje osi…Iličič je tehnično dober samo je tudi ubijalec hitre igre…za balkanski fuzbal 30 let nazaj.No v bistvu je pri nas čas za nogometni čao,pejmo se mi rajši hokej.

 5. Einstein je rekel noro je ponavljati isti poizkus in pričakovatu drugačne rezultate. Točno to zdaj počne Kavčič. Uporablja igralce ki so se že dokazali, do so nesposobni. Odstranil je pa edinega, ki je bil za kaj.

 6. Čas je za tujega trenerja, po možnosti iz ex Juge, da jih motivira in skritizira na stari dobri način. Ker tole ne pelje več nikamor.

 7. Tako je ko NZS vodijo nesposobni ljudje ki uničujejo nogomet !Ne bom nesramen samo dejstvo je da Kavčič ni dorasel tej funkciji !Jaz mu dam samo še eno tekmo pa še to je preveč precej bolje bi bilo začeti kvalifikacije in ligo narodov z drugim selektoorjem !

 8. Ojojoj, ojojoj lahko samo rečem! Tale Kavčič pa je po tekmi deloval, kot da sploh ne ve za kaj gre, kje je, kaj se dogaja – kot da ga je rahla kap zadela?!? Popolni demotivator, brezobrazni, mlahavi in nekonkretni – skratka totalna nula, kaj takega v slov.reprezentanci od osamosvojitve še nisem doživel..sramota, res žalostno..iz te moke zagotovo ne bo kruha..žal!

 9. Trenutno smo nižje kot na začetku pod Verdenikom.Riba pri glavi smrdi … in s tem ne mislim Kavčiča.NZS odstop v kompletu!

 10. Sem ze prebral “Kavcic po dveh zelo slabih tekmah..odstopil”Bilo bi res eticno da odstopi.Obicajno ko gre selektor gredo tudi vsi iz njegovega staba.Ne vem kaj on se tle dela.Fantje rabijo avtoriteto.

 11. Hrvaški selektor po tekmi z Mehiko, ko je igral brez šestih najboljših igralcev:

  “Vprašali so nas kje je naših šest najboljših igralcev, pa sem jim odgovoril, da imamo še boljše. Oni so danes pokazali, da si lahko izborijo mesto v ekipi v Rusiji.
  Nisem strahopetec, grem z glavo skozi zid in če ne bo dobro bom odstopil.. Nisem nikogar odpisal ampak nihče nima zagotovljenega mesta v reprezentanci. Prihajajo mlajši, eksplozivnejši in agresivnejši. Ne prenesem, da se živi od stare slave. Hrvaška ima strašno ekipo ampak deset let ni naredila ničesar. Ne želim čakati, hočem rezultate, zato sem prišel.”

  A vidite razliko?

Leave a Reply

Your email address will not be published.