Begunci/migranti odškodninsko tožijo Slovenijo na ESČP – “SDS in Levica so iz nas naredili sužnje v Sloveniji”…..

Po skoraj 2 letih neuspešnega boja s slovensko birokracijo so se 403 begunci/migranti, nastanjeni po azilnih centrih v Ljubljani, Mariboru, Postojni in Novi Gorici, združili v organizacijo “Slovenian slaves” in sprožili odškodninsko tožbo proti Sloveniji na Evropskem sodišču za človekove pravice (ESČP) v Strasbourgu…..

Slovenska politika beguncem/migrantom, zadržanim v Sloveniji zaradi kvotnega sistema EU, tudi po skoraj 2 letih azila noče podeliti, razloga jim nočejo povedati, večino časa so zaprti znotraj ograjenih območij azilnih centrov, s prepovedanim prostim gibanjem po Sloveniji.

Potem, ko so “Slovenian slaves” v Sloveniji izčrpali vsa pravna sredstva so, zaradi nesprejemljivega kršenja človekovih pravic, sprožili tožbo proti Sloveniji na ESČP.

Afganistanec Habib Kita, predstavnik tožečih beguncev/migrantov pravi, da sicer obžaluje, da so uporabili to tožbo, a druge možnosti niso več imeli.

Ko smo zbežali pred vojaškim nasiljem, katerega izvajajo države NATO v naši državi, nismo niti v najbolj črni nočni mori sanjali, da bomo pristali v Sloveniji. Sploh nismo vedeli da to obstaja. Bili smo na poti v Nemčijo. Med počitkom v Grčiji smo na internetu brali novice Avstrijske tiskovne agencije APA, med katerimi je bil tudi članek, da je nek Janez Janša iz neke SDS v Sloveniji predlagal parlamentu sprejem kvot za begunce.

V istem članku je pisalo tudi, da je ta isti Janša izjavil “Solidarnost do beguncev je potrebna. Prvi predlog Evropske komisije za begunske kvote za Slovenijo sem podprl. Kvote, ki jih je za posamezne države EU določila Evropska komisija, so korak v pravo smer. Breme mora biti pravično razdeljeno“.

Pomislil sem kakšen dober človek mora biti ta Janša, da se tako zavzema za nas begunce, a vseeno sem upal, da mi uspe priti v Nemčijo. Medtem ko smo dolge dni potovali, je slovenski parlament na predlog SDS sprejel begunske kvote. Dva dni kasneje nas je policija v Ljubljani na železniški postaji odvlekla v azilni dom, čeprav smo jim kazali karte za Nemčijo“, je začel pojasnjevati Habib Kita njih zgodbo do tožbe na ESČP.

Želeli so svobodo v Nemčiji, postali so zaporniki v Sloveniji. Njih sanje so bile v trenutku uničene, njih prihodnost uničena, tudi njih otrok. Zgolj zato, ker je nek obskuren voditelj neke obskurne opozicijske stranke slovenskega parlamenta zahteval begunske kvote, poslanci nič manj obskurnih parlamentarnih strank pa so kvote potrdili.

SDS in Levica sta prva krivca, da smo postali ujetniki, sužnji v Sloveniji, krivca sta, da nam je onemogočena temeljna človekova pravica svobodnega gibanja. To je mučenje, diktatura, sistematsko uničevanje naših življenj. Ker se na naše pritožbe slovenski pristojni organi sploh niso odzvali, smo uporabili še preostalo možnost – da odškodninsko tožimo Slovenijo na Evropskem sodišču za človekove pravice (ESČP).

Vsa pravna stroka iz tujine, ki nam je pomagala sestaviti tožbo je prepričana, da bo sodišče v nekaj mesecih ugodno rešilo v našo korist. Potem bomo vložili odškodninske zahtevke Sloveniji, najmanj 500.000 € na posameznika, izpustiti nas bodo morali iz tega slovenskega kvotnega suženjstva, da lahko nadaljujemo svoje prosto gibanje proti Nemčiji, našim sanjam, zaradi česar smo se sploh podali na to pot“, je dopolnjeval razlago Habib.

Drugi sogovornik Salih je dodal, da so v organizaciji “Slovenian slaves” seznanjeni, da so “vaši politiki zakuhali Izbrisane in jim zdaj plačujete odškodnine, tudi nam jih boste, čeprav smo že takoj ob prijetju in tlačenju v kvotne azilne domove lepo opozarjali, naj nas pustijo naprej. Niso nas hoteli poslušati in nas diktatorsko zasužnjili. Zdaj so posledice tu, ne dvomimo da bomo odškodninske tožbe dobili, vi Slovenci pa to poravnajte z vašimi politiki v parlamentu“.

Da se zavedajo, da jim tožba Slovenije na ESČP prinaša velik izziv, za katerega pa bodo vse žrtvovali, je še opozoril Habib in v zaključek dodal :

Samo še to – vaši politiki so vam lagali, da plačujete stroške za nas. Nič niste plačevali za nas begunce/migrante. Nikoli. Nikoli ne boste.

Vse stroške je plačevala EU, Nemčija, ki je Sloveniji za vsakega zadržanega begunca/migranta plačala 6000 €, pa še po 250 € za vsak dan, za vsakega izmed nas beguncev, za stroške hrane, bivališč, energije in ostalih stroškov. Na naš račun so zelo služili, obogateli nekateri strankarski podjetniki. Ves ta denar mi sploh nismo videli, vsi vaši politiki v parlamentu so ga in ga še vedno dobivajo, naj vam povejo, kam so spravili ta denar, dosti milijonov je.

V medijih smo zasledili, da SDS pred volitvami napovedujejo, da so le oni sposobni zaščititi Slovence pred begunci. Žal mi je, da obstaja kakšen tako zabit Slovenec, da to verjame. Mi se bomo rešili suženjstva v Sloveniji in si izborili svoj boljši jutri, tudi vi se boste morali potruditi. Pa odmaknite tiste bodeče žice iz meje, niso nam namenjene, pač pa vam. Selam alejkum.

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *