DZ volitve 2018 – vse stranke in kandidati na enem mestu….izberi – voli !….

Kot sem napovedal, v nadaljevanju predstavljam vse stranke in kandidate, ki bodo na letošnjih DZ volitvah poskušale preskočiti tisto določeno mejo 4% za poslanske sedeže v parlamentu iz katerih bodo potem 4 leta ali kakšno leto manj upravljali z usodo naše male podalpske in nje državljanov….

Pred seznamom vseh pa še na kratko, med katerimi vse oblikami oddaje svojega volilnega glasu lahko izbiraš….

Predčasno glasovanje

Državljanke/državljani, ki imate namen biti odsotni na dan glasovanja, lahko osebno predčasno glasujete na posebnem volišču na sedežu okrajne volilne komisije, a le na tisti okrajni volilni komisiji oz. UE, na območju katere ste vpisani v volilni imenik, torej kjer imate prijavljeno stalno prebivališče.

Predčasno glasovanje bo v torek, 29. maja, v sredo 30. maja in v četrtek 31. maja 2018, med 7. in 19. uro. Vsi sedeži volišč za predčasno glasovanje so objavljeni na tej povezavi.

Glasovanje na domu

Državljanke/državljani, ki se zaradi bolezni ne morete osebno zglasiti na volišču, kjer ste vpisani v volilni imenik, lahko glasujete pred volilnim odborom na svojem domu, kar morate sporočiti okrajni volilni komisiji najpozneje 3 dni pred dnevom glasovanja.

Obvestilo o nameri glasovanja na domu lahko pošljete preko portala e-Uprava, ki omogoča oddajo vloge z digitalnim potrdilom in brez digitalnega potrdila oz. obvestite svojo okrajno volilno komisijo na sedežu Upravne enote do srede 30.maja, da lahko uredijo vse potrebno za obisk na vašem domu.

Glasovanje na volišču zunaj okraja stalnega prebivališča

Državljanke/državljani, ki sicer boste na volilno nedeljo v Sloveniji, a ne v svojem kraju, lahko glasujete tudi v kraju kjer se boste takrat nahajali na voliščih OMNIA.
Svojo namero glasovanja na volišču zunaj svojega okraja stalnega prebivanja morate sporočiti na okrajno volilno komisijo na območju katere imate stalno prebivališče, najpozneje do srede, 30. maja 2018.
Obvestilo pa lahko pošljete preko portala e-Uprava, ki omogoča oddajo vloge z digitalnim potrdilom in brez digitalnega potrdila.

Glasovanje po pošti iz Slovenije

Po pošti lahko glasujete državljanke/državljani, ki ste v bolnišnici, socialnovarstvenem zavodu za institucionalno varstvo, zavodu za prestajanje kazni ali priporu. Obvestilo za glasovanje po pošti pošljete na okrajno volilno komisijo do srede, 23. maja 2018, obrazec je na voljo tudi na spletni strani e-Uprava.

Splošno glasovanje

Je namenjeno državljankam/državljanom, ki se boste volitev udeležili osebno na volilni dan.
Vsem tako odločenim pošlje DVK pisno obvestilo na naslov stalnega prebivališča, s katerim se obvešča o dnevu glasovanja, o številki in sedežu volišča ter zaporedni številki, pod katero so vpisani v volilni imenik.

Obvestilo je zgolj informativne narave, kar pomeni, da volilcu ni obvezno, da ga prinese s seboj na volišče. In kar pomeni tudi, da se lahko odpravite na volišče tudi brez tega, v vsakem primeru pa morate s seboj imeti veljaven osebni dokument.

Osebno glasovanje na voliščih bo v nedeljo, 3. junija 2018, med 7. in 19. uro.

Glasujete pa lahko le za enega kandidata in sicer tako, da na glasovnici
obkrožite zaporedno številko ob imenu liste, ki je pred imenom in priimkom kandidata/kandidatke.

Letos materiala za izvoz…..

Letošnje DZ volitve, po mnogočem izjemnega pomena, so po številu strank in kandidatov ob bok prvim volitvam v samostojni Sloveniji. V nadaljevanju se predstavlja vseh 23 strank, kot bodo na volilnih listih, vsaki sem dodal tudi povezavo do njih volilnih programov oz. spletnih strani, do katerih prideš s klikom na posamezno ime stranke, kar te bo preusmerilo na njih strani.

1. SSN – STRANKA SLOVENSKEGA NARODA
2. LEVICA
3. ANDREJ ČUŠ IN ZELENI SLOVENIJE
4. SLOVENSKA NACIONALNA STRANKA – SNS
5. STRANKA ALENKE BRATUŠEK
6. PIRATSKA STRANKA SLOVENIJE
7. NAPREJ SLOVENIJA
8. GIBANJE SKUPAJ NAPREJ
9. SOCIALNI DEMOKRATI
10. DD DOBRA DRŽAVA
11. SMC – STRANKA MODERNEGA CENTRA
12. SLS SLOVENSKA LJUDSKA STRANKA
13. ZDRUŽENA LEVICA IN SLOGA
14. SOLIDARNOST
15. GIBANJE ZEDINJENA SLOVENIJA – ZSI
16. GAS – GOSPODARSKO AKTIVNA STRANKA
17. LISTA NOVINARJA BOJANA POŽARJA
18. ZA ZDRAVO DRUŽBO
19. SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA – SDS
20. SOCIALISTIČNA PARTIJA SLOVENIJE
21. LISTA MARJANA ŠARCA
22. DeSUS
23. NOVA SLOVENIJA – KRŠČANSKI DEMOKRATI

Po vseh strankah pa so tukaj še imena vseh kandidatov le teh, ki bodo kandidirali v vseh volilnih okrajih po naši mali podalpski in kdo vse bo kandidiral v tvojem okraju si lahko prebereš s klikom na to povezavo.

Tako, zdaj imaš na dlani prav vse sodelujoče stranke in le teh kandidate na letošnjih DZ volitvah. In prav nobenega izgovora, da se volitev ne bi udeležil/a. Sploh ker že vsak minimalno bister dobro ve, da se dosedanjim parlamentarnim strankam ne daje svojega dragocenega volilnega glasu, kateremukoli od ostalih pač.

Ker to je tvoja država, tvoja domovina, tvoja dolžnost in tudi tvoj glas zelo pomembno šteje. Lenoba pač ni ne razlog, ne opravičilo, le karakteristika tistih, ki si te države ne zaslužijo.

Če pa si slučajno kljub številnim kandidatom izbora toliko perfekcionistično samovšečna/samovšečen in brez napak, da ti prav noben od predstavljenih ne ustreza, potem pojdi na volitve in na listič napiši svoje ime, pa ga vrzi v skrinjico.

Saj veš – edini generalni krivci, ki nastavljajo, podpirajo in ohranjajo skorumpirane politike, lopovščino, uničevanje te države in so tako našo malo podalpsko spravili natanko tako in tja kjer je, nižje težko gre, so le tisti državljani, ki se volitev – sploh ne udeležujejo……

in ti nočeš biti med njimi…..ti hočeš boljšo Slovenijo !

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *