Slovenija rešuje Nemčijo, za kar plačuje ceno lastnega propada – 2.del….

Po poročanju nemških medijev bo imela letos Nemčija kar 264 milijard € trgovinskega presežka…..kar pomeni, da bo Nemčija že 3 leto zapored povsem sama na svetovnem vrhu z največjim presežkom…..in to celo z migrantsko politiko ali pak ravno zaradi te…..

seveda ni treba biti kaj prida bister, da bi seštel enostavnost, ki pravi, da (globalni) presežek enega pomeni (lokalne) primanjkljaje številnih drugih…..

nenazadnje pa se zdaj že tretje leto jasno kaže, kar poudarjam že leta…..Evropa postaja suženj Nemčije…..Nemčija se ni pridružila EU zato, da bi pomagala kreirati zelo močno Evropo, tudi kot vodilno velesilo na številnih področjih na svetu, pač pa zgolj zato, da bi ustvarila neke še neizpolnjene sanje preteklosti – veliko Nemčijo….grose Dojčland…..

tektonski premiki v to smer so se začeli takoj s padcem Berlinskega zidu in novačenjem novih članic v EU…..tiste s pametnim narodom in pametnimi politiki, voditelji niso nasedli in niso pristopili, zato pa so še danes stabilni, uspešni in predvsem samosvoji….

ostali pač…..pot na tron uspešnosti Nemčije je bil dosti enostavnejši, kot bi kdo pomislil…..Nemčija je pod krinko EU z raznimi EU predpisi in zakoni milo rečeno opustošila zahodno Evropo, tudi Slovenijo…..najprej so morale male Vzhodne članice po diktatu Bruslja opustiti industrijo, sploh Nemčiji konkurenčno, potem še kmetijstvo, potem še transportno logistiko in potem itak ni ostalo več nič…..tem državam mislim….

no, razen da so potem lahko kupovale nemške izdelke, ker svojih praktično več niso imele, pa tudi razne EU direktive so jim prepovedovale, da bi jih lahko sami ustvarjali, in da so pač podjetja postala poceni delovna sila kot podizvajalci nemški industriji, seveda za dosti nižje plače in prihodke, kot jih imajo primerjalne dejavnosti v Nemčiji…..

spotoma pa je Nemčija še za bagatelo pokupovala kar je bilo vrednega v teh vzhodnih članicah in tako še dodatno zaščitila svoje gospodarstvo, ekonomijo, za finale pa so z migrantsko politiko zvabili še vse najboljše delovne kadre iz teh že obubožanih članic v svojo Nemčijo…..

Grčija je itak le vrh gore, ki je še najbolj plačala za uspešnost velike Nemčije, Slovenija pa tudi ne zaostaja dosti, predvsem v zahvalo našim brezjajčnim parlamentarcem in europoslancem, katerim je očitno enostavneje držati svečo veliki Nemčiji, kot pa prižgati luč lastni Sloveniji….

zelo žalostno je, da se naši parlamenatrci trkajo po prsih, da Slovenija izvozi največ v Nemčijo, dobrih 22%, a obenem ne povedo, da je od tega 20% pol/izdelkov katere naši podjetniki delajo izključno po točno določenih parametrih nemškega naročila, le pičla 2% izdelkov pa se lahko pohvali kot res slovenski pridelani in izdelani…..

skratka pol Evrope dobesedno trpi, da se lahko velika Nemčija pohvali s svetovno rekordnimi trgovinskimi presežki…..in da, Nemčija sploh ne skriva, da je eden nosilnih ključev te že kičaste uspešnosti ravno migrantska politika, ker imajo nemški državljani ravno zaradi migrantov tako visok standard in dokler jim ga bodo migranti ohranjali bo tako kot je, ko pa jih bo zmanjkalo, e potem….

mene ta nemška svetovna rekordnost ne preseneča, napovedal sem jo že pred vsaj 5imi leti tudi v zapisih Nemčija v svetovnem in EU vrhu tudi s pranjem denarja, Nemčija napovedala Sloveniji totalno vojno – za vodne vire in Slovenija rešuje Nemčijo, za kar plačuje ceno lastnega propada.

da, kar ni uspelo tistemu malemu nemškemu brčastemu pleskarju z vojaško silo, pa še enemu pred njim, je uspelo njegovim “grose Dojčland” naslednikom z ekonomsko, pod krinko EU….tako kot to za “globalno” reševanje sveta počnejo ZDA pod krinko NATO, razlika je le v oborožitvi….

ima pa Nemčija en genski zapis, ki je že dolgo njen zaščitni znak…..že 2x je bila na višku moči v Evropi in višku je sledil katastrofalen padec v brezno…obakrat je bila Evropa opustošena…..in zgodovina se piše zato, da se ponavlja….ker ko ima hudič mlade…..

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *