Prebivalci občine Ankaran edini razumejo bit lokalnih volitev…..

v zadnjih 27 letih so le prebivalci občine Ankaran dojeli, kaj je bit lokalnih volitev…..

po celi naši mali podalpski se je namreč le v občini Ankaran zgodilo, da na zadnjih lokalnih volitvah, sicer prvih v Ankaranu, prav nobena parlamentarna stranka ni imela niti najmanjših možnosti, da bi bili kandidati le teh izbrani v ankaranski občinski svet…..

po vrsti so bili od občinskega omizja izločeni kandidati DeSUS ki je prejel 99 glasov, SMC (92), SD (41), NSi (31), najmanj glasov pa je prejela SDS, pičlih 22….Levica sploh ni upala kandidirati….

na prvih volitvah v občini Ankaran, sicer z izjemno volilno udeležbo 72,04 % občanov, kar pomeni da Ankarančani še kako razumejo pojem “demokracija” in kar je bila tudi 3 najvišja udeležba v naši mali podalpski od 1991, je sicer suvereno pometel s konkurenco župan Gregor Strmčnik s svojo listo ” Radi imamo Ankaran”, s katero je v občinskem svetu zasedel absolutno večino….

in edina konkurenca mu je bila takisto zgolj lokalna…..za drobiž preostalih opozicijskih sedežev v občinskem svetu sta se namreč potegovali stranki koprskega župana Popovića “Ankaran je naš” in “Slovenija za vedno” z županskim kandidatom 2x Gašpar 1x Mišič, ki sta skupaj prejeli 4 svetniške mandate…..

očitno se bo zgodba v dobršni meri ponovila tudi na letošnjih lokalnih volitvah in verjamem, da bodo nekdanje in aktualne parlamentarne stranke v Ankaranu spet popušile…..

ker Ankarančani pač razumejo, za razliko od življa preostalih 211 občin naše male podalpske, da so lokalne volitve izključno lokalna zadeva…..

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *