Spet duhovniki RKC – tokrat pedofilsko zlorabljali stotine gluhonemih otrok v Italiji……

Plaz grozodejstev, katera so spočenjali, zagotovo jih še počenjajo in jih bodo, skozi čas katoliški duhovniki, se je utrgal. Zadnjih par let praktično ne mine mesec, da ne bi svetovna javnost izvedela za katero od sprevrženih rabot osebja RKC, katera so bila izvajana nad nedolžnimi otroci, od zlorab kot zastonj delovne sile, pa vse do pedofilije…..

Po letošnjih zelo odmevnih razkritjih pedofilskih izprijenosti duhovnikov RKC v ZDA in potem še v Nemčiji, zdaj tudi Italija predstavlja svojo zgodbo in obilo dela so imeli italijanski državni tožilci z zbiranji dokazov za to afero, ki se je, po pričevanjih oškodovancev, vlekla že od 80ih prejšnjega 100letja v katoliškem Inštitutu Antonio Provolo za gluhoneme otroke v Veroni, pa tudi v izpostavi v Argentini.

Naposled so takrat zlorabljeni otroci, danes že odrasle osebe, le zbrali dovolj poguma in se odločili pričati, ter tako pomagati tožilstvu, da bodo lahko številni duhovniki pristali na sodišču in tudi v zaporih.

Med redkimi sta svoji zgodbi v medijih predstavila Giuseppe in Julija, le dve od številnih žrtvev duhovniških pedofilskih zlorabljanj v Veroni.

Giuseppe se je rodil gluhonem v revni družini, ki mu ni zmogla ponuditi ustrezne nege, zato so ga, ne vedoč kaj ga čaka, po nasvetu lokalnega duhovnika poslali v katoliški Inštitutu Antonio Provolo za gluhoneme otroke v Veroni.

Tam ga je katoliško osebje ustanove resda naučilo komunicirati s standardnim znakovnim jezikom, a kot pravi Giuseppe, so “pobožni” duhovniki otroke učili tudi “specialnih tajnih znakov” za potrebe spolnih zadovoljevanj.

Na začetku nisem razumel zakaj me ta človek uči vse to. Pogosto smo videli duhovnike, ki so ponoči vstopali v otroške spalnice ali prijatelje v solzah in točno smo vedeli, kaj se je zgodilo. Ni bilo treba slišati, da bi vedeli….

Prav vsi otroci smo bili podvrženi temu početju, za katerega so nas duhovniki posebej usposabljali. Tudi sam sem moral s svojimi 11 leti redno oralno zadovoljevati duhovnike. Najhuje je bilo, ker so bili v ustanovi vsi gluhi in niso mogli slišati otroških zlorabljanih vriskov, čeprav so bile solze jasno vidne“,

je v solzah opisoval svojo zgodbo Giuseppe, le eden od številnih mladoletnih dečkov katere je pedofilsko zlorabljalo 20 duhovnikov katoliškega Instituta za gluhoneme “Antonio Provolo”. Kot pravi se zadeve ni upal prijaviti prej, dokler ni dovolj odrastel, saj se je bal maščevanja duhovnikov.

Najbolj zloglasen pedofilski duhovnik v katoliškem Inštitutu Antonio Provolo za gluhoneme otroke v Veroni je bil danes prvi osumljeni 83 letni Nicola Corradi. Potem, ko so se v poznih 80ih pojavili prvi otroški pričevalci, ki so bili deležni teh krutosti, je bil Corradi brez vsakih sankcij premeščen iz Verone v Argentino.

Namesto, da bi ga škofje RKC predali sekularni oblasti v sojenje ali ga vsaj razrešili duhovniškega poklica, so ga premestili v izpostavo svojega Inštituta Antonio Provolo v argentinski Mendozi, kamor so premestili še nekaj vpletenih duhovnikov, a so medtem že umrli.

V Mendozi je Corradi nadaljeval s svojo pedofilsko prakso zlorabljanj gluhonemih otrok vse do leta 2016, ko ga je policija aretirala na osnovi obtožnice, da je zlorabil 22 gluhonemih otrok v 30 letih svojega duhovniškega poslanstva. Istočasno je policija za ista dejanja aretirala še 3 duhovnike, trenutno pa se v Argentini vodi 64 civilnih sodnih postopkov proti tem pošastim.

Svoje otroške rane teh travmatičnih dogodkov je razgalila tudi Julija Anazco s pričevanji, da jo je v katoliškem Inštitutu Antonio Provolo za gluhoneme otroke v Mendozi kot prvi začel zlorabljati duhovnik Ricardo Jimenez, ko ji je bilo komaj 7 let.

Jimenez jo je zlorabljal 3 leta, nakar so starši Julije odkrili kaj se dogaja in zoper župnika sprožili sodni postopek. Začetka sojenja pa takrat ni dočakal, saj ga je RKC ekspresno premestila v nadškofijo v Buenos Airesu, katero je takrat vodil kardinal Jorge Mario Bergoglio, današnji papež Frančišek.

Julija je navedla, da je tudi kot članica argentinskega oddelka SNAP – Survivors Network of those Abused by Priests, največje in najbolj aktivne svetovne organizacije žensk in moških, katere so tudi spolno zlorabljale Cerkvene avtoritete, večkrat poskušala s skupino učencev Provolo Inštituta priti do Bergoglia preden je postal papež, da bi z njim opravila pogovor, a so bili vsakič neuspešni.

Naposled je leta 2013 s še preostalimi 13 žrtvami duhovniških pedofilskih zlorab napisala pismo novo izbranemu papežu Frančišku, da bi ga opomnila, kaj se je dogajalo v njenem mestu v času njegove pristojnosti, ko je bil Jimenez aretiran in v priporu, še vedno pa je aktiven Cerkveni uslužbenec, sodni postopki zoper njega pa še niso zaključeni, Frančišek pa še vedno ni nikakor ukrepal.

Papež Frančišek ji na to pismo ni odgovoril, je pa Anazcova prejela dokaz, da je pismo prejel, s katerim zdaj odpira tožbe proti papežu na civilnem sodišču v Argentini zaradi neupoštevanja pritožb, ko je bil še vodja nadškofije.

Vatikan tudi tokrat, kljub temu da je do sedaj izplačal že za nekaj milijard odškodnin oškodovanim zaradi spolnih zlorab svojih uslužbencev, katere so spočenjali nad tisoči nedolžnih otrok, po svoji že ustaljeni praksi ne komentira niti tega italijanskega ter argentinskega primera, četudi je že jasno, da bo ta primer zlorab gluhonemih otrok do konca leta prišel na italijanska sodišča in bo to največji primer spolnih zlorab v Italiji.

Da italijansko tožilstvo in sodstvo tokrat misli še kako hudičevo resno priča tudi, da so pred dnevi obsodili milanskega duhovnika na 6 let in 4 mesece zaporne kazni, ker je izvajal spolne zlorabe nad otroci v tamkajšnji župniji.

V zadnjih letih je RKC postala sinonim za spolne zlorabe otrok po celem svetu in število njih tovrstnih spočetih grozot bi bilo sodno še dosti, dosti več preganjanih duhovnikov ali drugega osebja, če bi se žrtve odločile spregovoriti prej in ne bi dosti primerov sodno zastaralo. Mnenja sem sicer, da bi za takšne primere morali iz zakonodaje odstraniti opcijo zastaranja…..

Giuseppe je tokratno zgodbo začel, pa naj jo s svojim pričevanjem še zaključi : “Verjamem, da obstaja še veliko tihih žrtev po svetu, a dokler RKC ne bo prenehala s tem početjem, ne bo nič drugače. Ponujajo nam sicer svoje molitve, tudi denar, toda naše nedolžnosti nam ne morejo vrniti. Teh grozljivih stvari ne morejo razveljaviti“……

In Slovenija ?….nič bat, še pride na vrsto….par primerov spolnih zlorab duhovnikov RKC v naši mali podalpski se je že razkrilo, vsako leto jih bo žal več…..zaenkrat je bilo sicer več tistih primerov, ko je osebje RKC na slovenskem izvajalo milijonske finančne prevare nad državljani in državo…..naše sodstvo bo moralo biti pripravljeno, da bo tovrstne podvige RKC obravnavalo prednostno, temeljito in učinkovito in brez milosti….

Sam sem sicer mnenja, da katoliški duhovniki v teh svojih pedofilskih početjih žal niso generalni krivci za uničenja tisočev in tisočev življenj nedolžnih otrok……ker vse skupaj se začne pri enem drugem vprašanju….

Kateri starš, ki ima resnično rad svojega otroka in mu hoče dobro, si sploh dovoli svojega otroka priključiti takšni verski skupnosti brez otrokove privolitve, ga voziti v cerkev k verouku ter mašam in ga tako neposredno poriniti v roke teh duhovniških RKC pedofilskih pošasti ?…..

večja bizarnost od te so le še tisti, ki trdijo, da je RKC z vsem svojim zgodovinskim in sodobnim početjem temelj slovenske kulture, slovenska vrednota…..Oče, odpústi jim, saj ne vedó, kaj govorijo….

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *