Kanada legalizirala marihuano tudi v rekreativne namene…..

Kanada, v kateri je marihuana za medicinske potrebe legalizirana od 2001, je kot druga država na svetu legalizirala posedovanje ter rekreativno uporabo marihuane…..

s tem dejanjem je premier Justina Trudeau (Liberalna stranka) izpolnil svojo predvolilno obljubo….saj veš – to je tisto nekaj kar naši parlamentarci že pozabijo še pred izrečejo do konca…..

poslej bodo lahko Kanadčani gojili marihuano tudi doma, ob čemer bodo lahko gojili največ 4 sadike naenkrat, na javnih mestih, kjer jo bodo lahko brez vsakega strahu kadili, pa bodo lahko imeli pri sebi do 30 gramov posušene travce…..

od licenciranih prodajalcev s strani države bodo lahko kupovali semena, olja in posušeno marihuano, kakopak po nižjih cenah, kot so jih do sedaj navijali kriminalni preprodajalci….

katerim bo očitno takšna oblika posla propadla, bo pa zato neprimerno več zadovoljnejših državljanov, kot bo zadovoljnejša tudi država, ki bo na račun legalizacije marihuane poslej vsako leto dodatno napolnila proračun za najmanj 400 milijonov….kar je seveda dodatno vzpodbudno, saj so do sedaj imeli okoli milijarde stroškov zaradi “boja” proti organiziranim kanabis kriminalcem….

z roko v roki liberalizaciji gre kakopak tudi (samo)odgovornost….za kršitelje, ki bodo zlorabljali zakonodajo oz. kršili zgoraj navedene dovoljene točke uporabe so predvidene tudi visoke in stroge kazni, kot recimo zaporna kazen do 14 let v kolikor bo odrasla oseba prodala travco mladoletniku, se pa razlikujejo višine denarnih kazni od province do province, saj bo višino le teh vsaka določala avtonomno in se gibljejo od 200 do 672 $……

ob tej priložnosti pa je vlada, s sklicevanjem na socialno pravičnost, naredila še korak več in razveljavila kazni preko 15.000 prestopnikom, ki so bili kaznovani v postopkih povezanih z marihuano od leta 2015, ko je bil Trudeau s svojo liberalno stranko izvoljen….

no, zdaj pa je na vrsti naša mala podalpska…..rekreativno legalizirana marihuana tudi v vsako slovensko vas !….
aja, sem pozabil da v parlamentu nimamo nobene liberalne stranke…..očitno bo prej Istra odcepljena in legalizirala prosto uporabo marihuane v vseh oblikah…..

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “Kanada legalizirala marihuano tudi v rekreativne namene…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *