Arabski gigant Aramco kupil slovenski Državni zbor za 400 milijonov……

Kot, po novičarski izmenjavi z Arabnews, v svojih izrednih novicah poroča slovenska STA, je bil slovenski Državni zbor uspešno prodan arabskemu gigantu Aramco. Posel je bil sklenjenih v današnjih jutranjih urah….

Aramco, ki je celotno kupnino višine 400 milijonov $ vplačal vnaprej, je bil v svoji nakupni nameri za prevzem slovenskega Državnega zbora zelo vztrajen, saj je uspešno izločil tudi neposredne konkurente ameriške finančne sklade The Rohatyn Group, Apollo, KKR in Goldman Sachs, ter nemški sklad PIMCO in ruski sklad VR Capital.

Vlada Marjana Šarca je pogajalski mandat prodaje Državnega zbora zaupala vodji opozicije Janezu Janši, ki je po svoji oceni pogajanja opravil zelo spretno in prodal Državni zbor celo po višji ceni, kot je vlada predvidela v rebalansu proračuna za 2019.

Da ga je v trdih pogajanjih vodila vest skrbnega gospodarja, ki brani interese državljanov Slovenije, je Janša poudaril tudi na tiskovni konferenci, kjer je prisotni sedmi sili predstavil tudi nadaljne korake Državnega zbora pod novim lastnikom….

– Janša : “Verjamemo, da je bila dosežena poštena cena in da so slovenski davkoplačevalci ustvarili dober posel“….

– novinar : “Ja, ampak kaj to pomeni”….

– Janša : “Če me pustite dokončati….Aramco nam je dal zadovoljive pogoje in jamstvo, da ne bo spreminjal strukture Državnega zbora vsaj 6 mesecev in da bo njihova edina prava družbena sprememba vključevala le možnost izvedbe 7 milijonov vrtin po državi in zamenjavo vseh hiš in stanovanj v Sloveniji, za kar bodo državljani prejeli strokovne nasvete o kakovosti bivanja“….

– novinar : “Ali ste poskušali…”….

– Janša : “Da, sam sem preizkusil težo besede enega izmed lastnikov in verjemite mi, da so ekstremno...”….

– novinar : “Kaj pa nezaposleni…”….

– Janša :
Kakšni hudimani nezaposleni spet….vi ljudje ste malo obsedeni s tem, kaj ?….vsakič ko se pojavi nova ideja, nov projekt, nova sprememba, ki lahko prinese tej državi nekaj dobrega, se pojavi kdo z “Kaj pa nezaposleni ?”…..dajte že to spremeniti, kaj res ne morete iz svoje kože….

ja, nekaj nezaposlenih bo….Aramco so poudarili, na primer, da morda ne bodo nujno potrebovali več kot 3 člane parlamenta v tej hiši, saj vlagajo v nov lasersko upravljalski sistem...”…..

– novinar : “Torej ta država ne bo več imela volitev”….

– Janša : “Dajte že nehat nabijat….to je dobra novica za Slovenijo….to je glas zaupanja v naši domovini, ki jasno dokazuje, kako se je naš parlament ves čas trudil ohraniti atraktivnost za naše kupce….to je odličen posel za Slovenijo, odličen posel….odličen posel….odličen posel za Slovenijo….O-D-L-I-Č-E-N P-O-S-E-L za Slovenijo….odličen“….

Ocenjujoč, da je o prodaji oz. nakupu Državnega zbora vse potrebno razložil, je Janša nastop zaključil s pripombo, da bo nov lastnik Državnega zbora uvedel tudi državljansko pokornost poslancu, da jim bo lahko dal milost, sam pa se odpravlja na kondicijske priprave v Medino.

Don Marko M

(remiksirano po Hugh Laurie’s News FlashBBC)

11 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Arabski gigant Aramco kupil slovenski Državni zbor za 400 milijonov……

  1. Star arabski pregovor pravi: Ceno si je nekdo izmislil, vsi ostali pa smo mu nasedli! Zato jim za dobro vago dajmo še celotno vlado. Tako bo večji hec, pa Ameri bodo Melita dooolge nosove!!!

  2. Se bojim,da vecina prebivalstva ne razume satire in da bodo tudi to vzeli dobesedno.. 😀 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *