Hrvaška odvzela koncesijo 6 zasebnim televizijam zaradi sovražnega govora…..

Hrvaška ima desničarsko vlado in da, sprejela je zakonodajo po kateri se ostro kaznuje medije, ki predstavljajo lažnjivo in sovražno vsebino…..danes so padle prve “žrtve” te zakonodaje in spet da – vseh 6 kaznovanih medijev predstavlja novice v stilu slovenske Nova24tv, Demokracija, Reporter in podobni….

hrvaški svet za elektronske medije odvzel koncesije za oddajanje sledečim medijem – na 24 ur prepovedi oddajanja programa so bile kaznovane Osječka televizija, kanal SBTV in kanal Z1 televizija, medtem ko so kazen 4 ure prepovedi oddajanja programa prejele kanal SRCE TV, ADRIATIC TV in TV JADRAN….

kazni morajo odslužiti 3. decembra letos….dodatno pa bodo kaznovane tudi denarno, ob čemer ostaja možnost da se jim, v koliko 3x prejmejo kazen zaradi teh vzrokov, tudi povsem odvzame koncesije za predvajanja…..

kazen vsem 6 medijem je v bistvu zakuhal stari prijatelj janševe SDS Velimir Bujanec z oddajo BUJICA, v kateri gostujejo tudi sds kadri, od janše, leljaka, mahniča in še kateri, kjer opevajo ustaštvo, domobranstvo, fašizem in nacizem, z blatenjem Slovenije vsepovprek……

Bujanec je v sklopu svoje oddaje Bujica na Osječki televiziji predstavil tudi prispevek “Izpoved T.L. – Zagrebčanka, žrtev ropa migrantov”…..v prispevku je mrgolelo laži o migrantih, kakor tudi številnih sovražnih pozivov, tudi po fizičnih obračunavanjih z migranti, skratka, prispevek je bil ena sama laž in koncentrat (neupravičene) sovražnosti do migrantov….

ker je bil prispevek pripravljen pred oddajo in tudi uredniško odobren, je moral polno odgovornost za izjave dotične ženske v prispevku, za sovražni govor, prevzeti urednik oddaje, torej Velimir Bujanec, ki oddajo izvaja tudi s finančno pomočjo hrvaškega dela RKC….

a lažna izpoved T.L. še ni bila vse…..pred in po tem prispevku je Bujanec v studiu gostil tudi “zgodovinarja”, kot sta recimo slovenska Možina in Dežman, ki je migrante označeval za nehumana bitja, za norce, za bolnike, ki prenašajo AIDS, tuberkulozo, hepatitis in po njegovih besedah bolezni namerno širijo…..

Bujanec seveda svojega gosta ni niti poskušal opozoriti, naj ustavi lažnjiv sovražni govor, pač pa mu je še pritaknil še svoj del, da “so migranti divjaki iz Vzhoda, ki posiljujejo”, ob čemer ni navedel nobenega morebitnega konkretnega primera, katerega bi migranti spočeli v Hrvaški….

hrvaški svet za elektronske medije je v zaključku obrazložitve izrečene kazni omenjenim medijem še dodal, da tudi v bodoče ne bodo več tolerirali sovražnega govora, saj svoboda govora ni absolutna vrednost sama po sebi, pač pa zaščitena z zakonskimi predpisi in Ustavo, ki nalaga, da se svoboda in pravice lahko omejijo z zakonom, da bi se zaščitila svoboda in pravice drugih ljudi, pravji red, javno moralo in zdravje”….

če primerjamo trenutno vladajočo hrvaško vlado, ki je desničarska in si dovoljuje ostro kaznovati medije ki plasirajo lažnjive in/ali sovražne govore, s slovenskimi desničarji, od sds do Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) Možine dobimo takoj jasno sliko, da tej slovenski, kot že leta govorim, sploh niso desničarji, pač pa le zblojeni tajkunski skrajni komunajzarji, katerim sta megla in tema povsem ista pojma….

nenazadnje so tej slovenski tajkunski skrajni komunajzarji to sveže in še enkrat več dokazali tudi z ostrimi obsodbami pozivu premierja Marjana Šarca slovenskim podjetjem, naj ne oglašujejo v teh njih medijih prepolnih laži in sovražnega govora na dnevni bazi,  zaradi česar so si ZNP dovolili Šarcu celo groziti naj svojo izjavo umakne, zahtevali so torej ukinitev svobode govora od premierja, ki ni prav nič sovražnega izjavil, ne pa tudi ukinitev samih sebe oz. svojega dnevnega sovražnega govora….

ampak zato imamo tudi mi svojo Ustavo in famozni 69. člen, ki tako kot hrvaškim organom z njih Ustavo, tudi našim organom narekuje izvajanja sankcij proti medijem ki širijo lažne informacije in/ali sovražni govor…in Hrvati nimajo v zakonodaji točno določeno, katere posamezne besede se tretirajo kot sovražni govor, imajo pa očitno dovolj logične kapacitete, da si ne zatiskajo oči in se ne sprenevedajo pred očitnim sovražnim govorom….

zakaj naše tožilstvo, organi pregona in sodstvo še vedno spijo, čeprav jih dnevno v oči tolčejo očitne lažnjice in sovražne vsebine, kot jih plasira nova24tv in njeni pomožni mediji, tudi po psletu, ni več stvar vprašanja, pač pa stvar ko moramo državljani, tako kot Šarec, ostro nastopiti proti lenobnemu in sprenevedavemu tožilstvu, policiji in sodstvu z jasno zahtevo, da začnejo čistiti slovenski medijski prostor medijev, ki niso mediji in novinarjev, ki niso novinarji, pač pa le sejalci sovražnosti….

ker čiščenje takšnih medijev, ki z lažmi in netenjem sovraštva onesnažujejo ozračje ne pomeni cenzuro, diktaturo ali poseg v svobodo govora, pač pa omogočanje zdrave svobode govora…..ker za tega slednjega sem se 91 boril, ne pa za te zblojene sds kretene in to ni sovražni govor, pač pa golo že prevečkrat dokazano nesporno dejstvo….

Don Marko M

11 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Hrvaška odvzela koncesijo 6 zasebnim televizijam zaradi sovražnega govora…..

 1. če so nore krave-so nore krave-če je prašičja gripa,je prašičja gripa,če je sovražni govor je sovražni govor…

 2. Razen Šarca in že prej Levice, se nihče od vladajoče koalicije ni obregnil ali skušal obsoditi sovražni govor, saj so to stranke, ki so ga dopuščale, kaj ne Židan, Cerar, Bratovškova in Erjavec. Boste tokrat vsaj nakazali, da mogoče pa imate kaj, čemur se reče etika?

 3. Pravilni ukrepi. Vse preveč je sovražnega govora, poveličevanja fašizma, nacizma. Prav je da se strogo ukrepa. Tudi pri nas mora priti do te stopnje zavednosti.

 4. Ko se pri nas vsi spravljajo na predsednika vlade, ki je nekaj omenil o sovražnem govoru in ga polivajo ne vem s čim vse naši južni sosedi ukrepajo in to močno in trdo. Raje ne pomislim kako bi bilo pri nas, če bi se tako ukrepalo.

 5. Kakšen halo desnega pola na opozorilo Šarca , bo moral močneje po mizi usekat – kje so pa ostali koalicijski partnerji , ki pa več ali manj tavajo v megli.

 6. Čestitke za prispevek, ni kaj dodati, ker je v glavnem vse povedano. Res zanimivo, kako se naši SDS “domoljubi”, v obratnem smislu seveda, borijo, da se ne bi nič spremenilo in proti osnovnemu človeškemu obnašanju in pogojem, ko bi končni lahko zadihali kot dobra in poštena država in končno naredili konec neprestanemu zmerjanju državljanov z zobiji, komunajzarji, morilci….!
  Danes dopuščamo sovražni govor in laži, sprenevedanja in podtikanja, jutri bodo stvari šle naprej, dopustili bomo kriminal, kar dopuščamo že sedaj, rope, posilstva, umore…..! Kje in kdaj se bo to končalo? Je res to tista država, v kateri hočemo živeti in za katero bi lahko rekli, da je dobra? Zagotovo ne! S
  Očitno se s to težavo spopadajo številne države. Avstrija bo še letos sprejela zakon s katerim je razpisana kazen do 10.000 € za razširjanje ustaških in ostalih nacističnih simbolov. Pri nas pa gremo v nasprotno smer in to spodbujamo, ne pa odpravljamo.
  Šarec, kapo dol, vztrajaj v svoji pošteni, človeški in pokončni drži in v to vključi vse ostale sodelavcev: Dober rezultat za dobro delo zagotovo pride.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *