Volitve Koper – po končanem 2.krogu, zdaj v Kičolandiji še 3. krog, pritožil se je Popović….

Če kdo ni razumel, zakaj še vedno nisem spisal zapisa o zaključenih volitvah v Kopru….pa ker poznam način skorumpiranega dela njihovega župana Popovića in njegovega hišnega, a na občinske stroške, odvetnika Matoza….

ker, če je kdo upal, da se je danes volilna zgodba 2018 v Kičolandiji zaključila…..no, prihaja še tretji, ampak tudi zadnji del….Matoz se pač ne more sprijazniti, da je bila njegova glasovnica prispela po pošti iz Sežane neveljavna…..

ker imata obe strani čas za ugovor na volitve do 24 ure danes, je Franci Matoz sporočil : “Danes vam povem samo, da bom vložil ugovor.”

da podaja ugovor na volitve zaradi, kot ocenjuje, “veliko število neveljavnih glasovnic, na delovanje na nekaterih voliščih” je izkašljal tudi njihov župan Popović :

“Z odvetnikom MOK-a Francijem Matozom pripravljamo predlog za ponovno štetje vseh glasov drugega kroga volitev. Razlika je tako minorna, nepravilnosti pa veliko preveč, da ne bi podali zahteve za ponovno štetje,” pa je povedal Boris Popovič in pojasnil, da pri tem misli tudi na veliko število neveljavnih glasovnic, na delovanje na nekaterih voliščih …

Seveda da ni nič narobe, da Popović podaja pritožbo za ponovno štetje, to je ustavna in zakonska pravica slehernega kandidata….a dejstvo je, da so se glasovnice preštevale kar 6x in so bili njihovega župana člani vseskozi tako zelo poleg, kot nihče drugi in rezultat je bil vsakič isti, kot je že znan končni…

kot je dejstvo da je njihov župan zdaj nesporno očitno dokazal prav vsem, da je izgubil vsak stik z realnostjo in ne zaupa niti volilni komisiji, niti članom odborov, katere je sam imenoval in nastavil in so sami člani njegove stranke, ki so 6x prešteli, pa se jim pač ne izide več…..kot je dejstvo da bo zdaj ta njegova mučkolandija povzročila občanom še dodatnih 10 milijonov povsem nepotrebnih stroškov….

 

Matoz ponavlja scenarij, katerega je uporabil leta 2006 za Klokočovnika v Izoli, ko je zadevo peljal na sodišče, a od takrat do danes se je zakonodaja spremenila….očitno je, da ta ugovor služi bolj temu, da bo njihov župan podtaknil še nekaj milijonskih pogodb v škodo občanom, predvsem pa, da Popovićeva ekipa pkupuje čas za čiščenja določene dokumentacije po občinskih uradih, ki niso dobrodošli priti v roke novi ekipi novega župana Bržana…..

videti je, da ni še konec, je pa tik pred koncem, ki zmagovalca ne bo spremenil….brez dvoma pa je zdaj Popoviću s to potezo uspelo proti sebi tudi dokončno odvrniti kar nekaj njegovih volilcev, predvsem pa mu je uspelo aktivirati in sprožiti odpor ter gnev še pri tistih občanih, ki se, kljub visoki volilni udeležbi, volitev niso udeležili…..imel je priložnost lepo iti sam in mirno, česar po tej epizodi ne upam več trditi….

Don Marko M

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Volitve Koper – po končanem 2.krogu, zdaj v Kičolandiji še 3. krog, pritožil se je Popović….

  1. In ne vem advokatski ceh , kaj za vas resnica, Edino denar vem. Drugače vam je država nevredna. kdo ve kje vas v EU sprejmejo s slovenščino. V Avstriji pač čuši. Doma pa bog ne daj ,da se vas rabi,če nisi titi,ki bo kaj za dobiček ostalo. matoz vam je nevreden zgled.

  2. Bo Matoz našel v predalu še kakšen volilni listič za Popoviča, natiskal ga bo pa Jansha..

  3. Majda,upam, da ne (ampak vse je možno… “zaklali” so mu kokoš, ki je nesla zlata jajca 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *