Kriminal ekipe Popovića na volitvah 2018 v Kopru – podkupljeni člani volilnih odborov…..kriminalisti na poti….

Kljub temu, da so bile glasovnice v Kopru kar 6x preštete in vsakič s prisotnostjo članov njihovega župana, rezultat pa se ni spremenil, je Popović z Matozom zahteval še 7 štetje, bo navrglo dodatnih 10 milijonov škode občanom MO Koper. Očitno pa Popovićeva ekipa še 1x več ne zmogla brez korupcije niti na tokratnih volitvah….

tokrat prva od številnih zgodb tokratne korupcije, kriminala Popovićevih na volitvah 2018 v Kopru….za Primorske novice je o kriminalu Popovičeve ekipe na voliščih in v občinski stavbi tudi na volilno nedeljo spregovorila in pojasnila podpredsednica enega od volilnih odborov Katarina Palčič.

V nedeljo zvečer takoj po uradno zaključenih volitvah, ko so volišča zaprla vrata, se je na sedežu občine ob oddajanju volilnih skrinjic dogajal kriminal brez primere, četudi smo ga občani MOK od Popovića vajeni že dolga leta.

Pričanje Katarine Palčič, podpredsednice enega od volilnih odborov, o zmedi in nepravilnosti v občinski stavbi minulo volilno nedeljo :

“Predstavniki volilnih odborov na sedež OVK prinesejo skrinjice, v katerih so tri kuverte: ena z veljavnimi, druga z neveljavnimi in tretja s praznimi glasovnicami.

Ko smo čakali pred vrati, bila je precejšnja gneča, je do nas prišel gospod in nam rekel, naj mu damo kuverte z veljavnimi in praznimi glasovnicami, pri sebi pa obdržimo le tiste z neveljavnimi.

Nekateri so to naredili. Sama pa sem vse tri kuverte obdržala pri sebi in jih oddala občinski volilni komisiji. Tako kot po prvem krogu.

Že po prvem krogu sem z dopisom OVK in Državno volilno komisijo obvestila o sumu nepravilnosti. Eden od čalnov drugega volilnega odbora mi je, ko sem se pritoževala, da me skrbi gneča v središču mesta, rekel, da saj moram skrinjico tako ali tako nesti v Žusterno.

Popravila sem ga, ker sem mislila, da ne ve, kje je občina. Pa mi je rekel, da se glasovnice nese v štab, kjer jih še enkrat preštejejo, da ne bo, to so njegove besede, kakšne umazane igre. Ker je bila njegova izjava spontana in neizzvana se mi je zdela kredibilna.”

V pogovoru je Palčičeva izvedela tudi, da je Popovićeva stranka “Koper je naš” navodila članom volilnih odborov dajala na sestanku pred volitvami. Ter videla SMS, ki to potrjuje. Za to, da podatek razkrije v dopisu pristojnim, pa se je odločila zaradi občutka odgovornosti. Palčičeva od omenjenih organov odgovora do včeraj ni dobila, čeprav bi ga morala v sedmih dnevih.

Don Marko M

8 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Kriminal ekipe Popovića na volitvah 2018 v Kopru – podkupljeni člani volilnih odborov…..kriminalisti na poti….

 1. ko se kriminal ne da k odhodu. Naj nevtralna komisija prešeje volilne lističe pa bo mir in Zbogom POPO! Vsak tak kriminalec ne bi smel nikoli zasesti županski položaj. Za nobeno koko!

 2. Zato je lahko nek gradbinec, vest podpornik bivšega župana, vedel, da je k rezultatu volitev treba prešteti še glasovnice s predčasnih volitev, ki da bojo “situacijo popolnoma spremenile”. Kako je lahko to vedel nek gradbinec, od kje mu podatki????? Smrdi do neba po mafijskih poslih.

 3. Jaz sem takoj za..vendar naj se na volisca dodelijo predstavniki obeh strank ter zatopnik drzavne komisije in policija in ne bi bilo slabo ce bi bila zraven se kaksna evropska komisija..da ne bo spet vse na tesno,na volitah,po posti a na predcasnih 80/20 za popovica

 4. Popović prijazni se ,da si zgubu,ker vsega lepega se enkrat konča.Ljudje so tko hoteli in to je to.

 5. Ker volilna zakonodaja dopušča celo vrsto volilnih in referendumskih goljufij, ki so prisotne že od Plebiscita dalje, priporočam, da si kandidati (dokler se zakonodaja temeljito ne prerešeta in dopolni ali / in spremeni) OBVEZNO pridobijo račune tiskanja glasovnic, ki mora izkazovati celotno število tiskanih glasovnic. in ga primerjajo s številom (1) glasovnic, ki ostanejo pri volilnih komisijah (glasovnice, tiskanje na zalogo, tj. preko števila vseh volivcev, razvidnega iz volilnih imenikov, (2) glasovnic, predanih volilnim odborom – na voliščih, (3) glasovnic, ki so neveljavne, (4) glasovnic, ki so veljavne in ((5) glasovnic, ki so ostale na voliščih neuporabljene. Skupni preračuni morajo dati ŠTEVILO VSEH GLASOVNIC OD 1 DO 5, KI MORA BITI ENAKO ŠTEVILU NATISKANIH GLASOVNIC, RAZVIDNO IZ RAČUNA NATISKA.
  Slednje je še zlasti pomembno, saj je sedaj že uradno znano, da za lokalne volitve tiskajo glasovnice na osnovi naročilnic, ki jih podpišejo aktualni župani, saj so ŽUPANI ODREDBODAJALCI IN NE PREDSEDNIKI OBČINSKIH VOLILNIH KOMISIJ ALI NJIHOVI NAMESTNIKI. (Vzporedno lahko neevidentirano naročajo (podkupljajo) ponovni natisk, ki ga plačajo iz svojega žepa. NADZOR NAD TISKANJEM NAMREČ SPLOH NI ZAGOTOVLJEN!)
  Prosim, tisti, ki ste to prebrali, povejte naprej…., da začnejo volivke in vovlivci končno razmišljati o samoorganizaciji nadzora nad volitvami, ne samo o njihovem opazovanju, kar sicer omogoča zakonodaja, kajti razni OVSE in podobni ‘strokovnjaki’ so iz vrst voljenih, kakor denimo je Jelinčič & co. In je njihova beseda enaka besedi politika, torej laži…
  ČRi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *