Dan samostojnosti in enotnosti, ki je postal “Slovenija zemlja mog sna”…..

SFR Jugoslavija je imela v svoji Ustavi zapisano, da je vsaka republika avtonomna in se lahko osamosvoji iz federacije. To je bila podlaga za osamosvojitev naše male podalpske. Slovenija v svoji Ustavi že 28 “samostojnih” let še vedno nima zapisanih niti pokrajin, sploh pa ne možnosti, da bi posamezna pokrajina lahko osamosvojila….

In potem se še vedno najde dovolj gumpcev, ki pridigajo, da je bila SFR Jugoslavija diktatura od države….da ne omenjam posebej žiletkaste žice, ki obkroža našo malo podalpsko….

Letos praznuje Slovenija kot republika, država 100 obstoja, rojstva, ravno toliko tudi Slovenci kot narod, a se ne našim politikom, ne domoljupcem, ne medijem, ni zdelo vredno celo leto praznovati tega posebnega dogodka. Toliko o iskrenem domoljubju do naše male podalpske.

V teh 100 letih pa se Slovenija, zahvaljujoč brezvretenčnim politikom, vedno šlepala in priklapljala v kakšno zvezo držav, da ji ja ne bi bilo treba biti povsem samostojna, pokončna in z jajci država.

Edini utrinek, ki je dišal po samosotjnosti, se je zgodil med 1991 in 2004, torej dobrih 13 let, ko bi morali biti povsem samostojni, a so ta leta naši politiki, levi in desni, zapravili za priključitev EU in tako je šlo še teh 13 let samostojnosti.

Najbolj bizarno pa je, da so bili v prvi vrsti priborjeno samostojnost 13 let pripravljeni jebivetersko zapraviti ravno tisti isti slovenceljni, ki so na plebiscitu noreli, da mora biti Slovenija samostojna in potem jo gladko prodali EU. Da, plebiscit je imel tudi moj “da”, je pa zato imel referendum vstopa v EU moj gladek “ne”. Enostavno, ker sem se tistega 1991 boril za samostojnost te države, ne pa za prodajo le te EU čez nekaj let….

Letos mineva 28 let od prelomnega 23. decembra 1990, ko se je na plebiscitu skoraj 88,4 % vseh volilnih upravičencev odločilo za samostojno Slovenijo. In vas vprašam – zakaj ste jo podarili EU ?….podarili, ne prodali….

Kakšna bo v nadaljevanju naša država je sicer DEMOS nakaz že takoj v štartu, ko so v maniri vrlih fašistov enostavno preko 30.000 ljudi Izbrisali, kar tako, kot bi nikoli ne obstajali in nikoli nič naredili za Slovenijo.

Vsekakor se lahko naša mala podalpska kiti s prav posebnim uspehom, saj ji uspelo v 28 letih postati najbolj skorumpirana država EU, Evrope, in v tej slovenski spretnosti se učvrstiti v samem vrhu tudi po svetovnem merilu.

30.000 slovenskih migrantov dnevno, tedensko, letno zapušča Slovenijo, preko 500.000 socialno ogroženih, penzij nikjer, minimalci povsod, komunajzarski socialistični kulaki, od politikov do določenih elitnih podjetnikov in RKC malteških vitezov, ki so uspeli s pomočjo skorumpiranega sodstva izropati Slovenijo do kosti…..

pa državljani, ki svojo oseben pohlep izenačujejo s svojimi pravicami, katere postavljajo nad pravice naše družbe kot celote…..da, imamo se s čim pohvaliti v teh 28 letih….

ker je seznam teh uspehov neverjeten in dolg, bom tokrat izpostavil le nekaj naslovov, s klikom na katere se ti prikažejo še številni ostali dosežki, katerih sicer v preko 1700 zapisih na tem blogu kar mrgoli in katere nam je kot narodu uspelo ustvariti v teh letih….

večina resnih, brutalno stvarnih, a med njimi tudi kakšna satira, ki se je sčasoma, žal, pokazala kot preroška še kako resnica….naslovi, tudi sami po sebi dovolj zgovorni, v nadaljevanju….

Si vedel/a, da Slovenija v svoji 97 letni zgodovini ni bila nikoli ograjena ?! Do 2015…., Izbrisali tudi tisoče Slovencev, 75 milijard pa pokradli v davčne oaze – Slovenija danes..., Demokracija po svetu v prostem padu – Slovenija na najnižji stopnji. In še pada…, Skupščina OZN – Slovenija zagovarja poveličevanje nacizma in fašizma !.., 25 let kasneje – Slovenija zasuta s slovenofobijo.

Slovenija rabi zdrav kapitalizem – Boscarol, Batagelj, “Mi vsi smo Akrapovič” – hja, pa spokajte v tujino, čimprej…, Arbitražni sporazum za Slovenijo totalen fiasko ! Rešitev je, da tudi Slovenija ne prizna arbitražne sodbe…, Demos – “Slovenija nima več sijaja iz leta 1990”….. ima pa leto 1990…., Kako so SDS, NSi, SLS skozi leta spreminjali našo Ustavo in tudi tako uničevali državo ter državljane…..

Slovenija rešuje Nemčijo, za kar plačuje ceno lastnega propada.…, Slovenija kupila Goli otok za razvoj petičnega turizma..., Na mednarodni dan revščine Slovenija na poti v leta revščine..., Ustavnemu sodišču je uspelo legalizirati kriminal kot slovenski običaj in vrednoto…, Tragedija – padla prva žrtev hibridne vojne v Sloveniji, komaj 31 letni SDS bot Janez Požigalski…, Pregovorna slovenska delovna pridnost je – mit. Slovenci najbolj leni v EU in pred izumrtjem…..

Nov škandal RKC – slovenski škof Štumpf umival noge prostitutki kar med mašnim obredom..., Ameriški State Department – Slovenci in Hrvati so homofobi, nasilneži, skorumpiranci, diskriminatorji..., Ustava SR Slovenije 1974 je dosti boljša in humana, kot Ustava R Slovenije 1991....,  Italijanska mafija zahteva od Cerarja opravičilo..., Alenka Bratušek in Ustavno sodišče sta plačala milijardo dolga RKC in ji podarila še tisoče hektarjev gozdov....

Domoljubi Slovenije, ki nimajo pojma, kaj je domoljubje…, Preko 10 milijard korupcije poriva Slovenijo v brezno, tebi pa je vseeno…, Proti 2.tiru – v socializmu zgrajeno 240 km proge na roke v 0,5 leta brezplačno, v SLO 27 km v 5 letih za 3 milijarde..., Huda jama – Borut Pahor, Anja Kopač Mrak in vse kosti pred ustaško zastavo..., Potvarjajmo zgodovino Slovenije – partizani luzerji, domobranci osvoboditelji, nacionalisti svetla prihodnost.

“Pravico biti pozabljen” zahteva od iskalnika Google tudi 2017 slovenskih politikov..., Referendum ZA arbitražni sporazum – ko jagenjčki obmolknejo..., Inkvizicijska RKC v lovih na čarovnice brutalno mučila in pobila tisoče žensk, mater na slovenskem..., Slovenija si ne zasluži samostojnosti..., Zarota levo-desnih parlamentarcev proti državljanom ni več dvom, ampak dejstvo..., In za konec leta…NLB – vem zakaj (nočem banke za 1€ )...., To državo je treba porušiti ! Temeljito in do temeljev…..

Da sem v naslov zapisal tudi “Slovenija zemlja mog sna” seveda ni naključje, gre namreč za skladbo zloglasnih Buldožerjev, katero je spesnil Boris Bele za album rodoljubnih pesmi “Nevino srce” (Nedolžno srce) in tako že leta 1984 satirično vizionarsko napovedal, kakšne bodo sanje državljanov Slovenije tudi v 2018….pa tudi fotka ni naključje, ker naključij pač ni…

Dejstvo je pač, da se kakovost družbe, v tem primeru naše male podalpske, meri po položaju tistih na dnu, ne pa onih na vrhu….ne glede na vse – da, še vedno imam rad to našo malo podalpsko navzven, še vedno imam rad številne dobre ljudi, ki hočejo drugačno, zdravo, napredno, demokratično državo….pa veselo praznovanje privoščim…
a obenem te sprašujem – kaj točno po 28 letih praznujemo na “Dan samostojnosti in enotnosti Slovenije ?”…..ker se mi res ne da sprenevedati….

Don Marko M

 

13 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Dan samostojnosti in enotnosti, ki je postal “Slovenija zemlja mog sna”…..

 1. Premišljujem, kakšni smo mi ljudje … V Franciji, npr, se ob takšnih praznikih ljudje spravijo masovno protestirat na ceste. Pri nas, npr. doma pečemo potice in na cestah čevapčiče.

 2. po moji hitri matematiki po 28 letih v Sloveniji živi cca. 600 tisoč volilnih upravičencev,ki jih na dan plebiscita še ni bilo ali pa niso bili polnoletni…in prav ti so zdaj gonilna sila razvoja oziroma naj bi bili..

 3. Marko,
  zelo možno, če niso še zbežali v tujino…..glede na to, da se ostali še vedno prerekajo kdo je zmagal v 2.svetovni vojni in koji penis dela RKC v Sloveniji, še vedno….

 4. Samo, če bomo imeli še dolgo na vladi te, ki so podpisali Lizbonsko in Marekesko pgodbo, nam ne uide drzavni stečaj, teh izdajalcev se moramo otresti, pa bomo posteno zadihali.

 5. Boris,
  ne vem ali namerno ali ne, ampak izpustil si začetek….Rabat sporazum – ta je bil prvi in je nosilni temelj migrantske politike med EU in Afriko….podpisal pa ga je veliki sds vodja janša s svojo sds vlado 2006….tej ostali katere omenjaš so le kičasti dodatki tega temelja…

 6. Dobro si napisal ta requiem, samo povej mi se kaj naj praznujem v zvezi z naso ubogo, uniceno, trpince drzavo Slovenijo….

 7. Če bi ljudje 91. vedeli, bi bil še višji procent proti osamosvojitvi, kot je bil za njo. Mislim, da ne bo nikoli več “zemlja mog sna” v pozitivnem smislu. Razprodali so nas in osramotili pred Evropo, skregali med seboj in hlapčevanje zunanji minister še kar naprej, ob vsakem obisku nadaljuje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *