Vlada Marjana Šarca dvig pokojnin poplačuje z 2x višjim dvigom oskrbnin v domovih za upokojence….

vlada Marjana Šarca je ob koncu lanskega leta napovedala dvig pokojnin upokojencem do konca leta 2019 in sicer redno uskladitev pokojnin v višini 2,8% in še izredne v višini 1,5%, skupaj torej 4,3%…..sklepam da so upokojenci veseli te napovedi….

ampak ta ista vlada Marjana Šarca je že v prvih dneh tega leta napovedala tudi dvig cen oskrbnin v domovih za upokojence…..podražitve se bodo skozi leto zgodile kar 3x, v skupni višini 6 – 8%…..prva 2,5 – 3% že z naslednjim mesecem oz. 1.marcem….skupaj naj bi tako vsi domovi za upokojence po državi s temi podražitvami pridobili okoli 4,5 milijonov….

računica torej, ki ima smisel…..

sploh če upoštevam, da je država lastnica vseh 116 domov za upokojence….ki so letno, vsako leto, ustvarjali celo med 5,5 – 7 milijonov € dobičkov……dobičkov, katerega so tej domovi natržili ravno iz plačil oskrbnin upokojenih varovancev…..

in dodaten paradoks je da tej domovi upokojencev kot javni zavodi tudi po zakonodaji sploh niso namenjeni ustvarjanju dobičkov….ali enostavneje povedano….

namesto da so tej dobički domov upokojencev izginjali kar nekam, bi morali biti skozi poslovanje vrnjeni upokojenim uporabnikom v domovih in to vsako leto v obliki znižanja cen oskrbnin….

namesto tega ukrepa, torej povsem upravičenega znižanja že svinjsko dragih oskrbnin, jih je Šarčeva vlada še vzdignila in to za skoraj 1x več, kot je napovedanega dviga pokojnin…..

domiselna ta Šarčeva vlada, ni kaj…..in vsekakor nekaj, kar si je vredno zapomniti….

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *