Zunanji minister Miro Cerar – “Slovenija podpira vojno v Venezueli”. Poziv Šarcu – tudi Cerarju CR7 volej….

Venezuela je tik pred državljansko vojno in v kolikor bo do nje dejansko prišlo, so zanjo izključni krivci svinjsko pogoltne države Zahoda z ZDA na čelu in pomočjo Nemčije, Francije, Velike Britanije, ki trdijo, da demokracija v Venezueli ni dovolj dobra in bi tam morali izvajati demokracijo Zahoda….

Demokracijo svojati Zahoda, ki kamor pride po svetu ustvarja morije, opustošenja…..gre za predvidljiv koncept izvoza demokracije teh držav Zahoda, s katerim so že uspešno uničile Jugoslavijo, Libijo, Afganistan, države Afrike….in to se mora nehati….

Bilo to všečno ali ne tem kretenom Zahoda, ampak v Venezueli so imeli lani maja demokratične volitve, s 46% državljansko udeležbo in zmago Nicolasa Maduro z 68% za drugi predsedniški mandat. Drugouvrščeni opozicijski podtaknjenec Zahoda Henri Falcon je prejel 21% glasov, tretji evangeličanski pastor Javier Bertucci pa 11%.

Čeprav sta oba poraženca vpila, da rezultatov volitev ne priznavata, kar je sicer tipičen sindromski odziv poražencev na demokratičnih volitvah, tudi v naši mali podalpski, je 10. januarja Maduro prisegel za drugi 6 predsedniški mandat.

In po njegovi prisegi so se najprej oglasili kavboji ZDA, katerim so se pridružile še Velika Britanija, Nemčija, Kanada, Francija, Španija in začeli tuliti, da ne priznavajo teh demokratičnih volitev v Venezueli, nakar so izbrskali in nastavili domačega izdajalca iz poraženske opozicije Juana Guaidó, ki se je kar tako samooklical za novega predsednika Venezuele.

In omenjene države Zahoda so takoj pohitele z grožnjami Venezueli, da ima 8 dni časa z aodstavitev demokratično izvoljenega Maduro in postavitev njihovega kandidata Guaida na predsedniški položaj. Polna usta so jih demokracije, a postavitev Guaida zahtevajo kar brez volitev…..

Zdaj tulijo, da bodo priznali le Guaido za predsednika in če se Maduro ne bo odstranil, bodo pač izvajali sankcije, tudi oborožene. Za začetek je Velika Britanija enostavno enostavno prepovedala, da bi na zahtevo madure venezuela vzdignila za 1,2 milijarde $ svojih zlatnih rezerv, katere hranijo v britanskih bankah. Temu drugače rečemo rop, v tem primeru začetek ropanja Venezuele….

Za časa, ko je Venezuelo, ki ima sicer drugo največjo zalogo nafte na svetu, poleg zavidljivih zalog zemeljskega plina, železove rude, boksita, zlata, diamantov, še vodil pokojni Hugo Chávez, kateremu se tej sralci Zahoda niso upali nič reči, je šlo državljanom zelo dobro.

S prihodom Madura na oblast pa se je ta zahod opogumil in začel zelo glasno izrekati apetite do izjemno bogatih naravnih dobrin te socialistične države, namensko so se začele zbijati cene nafte, sankcije, skratka vse, da bi se lahko v bistvu brezplačno polastili bogastev Venezuele. Že viden kavbojski film v drugih državah….

Le da se takrat omenjene države EU niso tako javno glasno pridružile ZDA, kot tokrat proti Venezueli, čeprav niso bili nič manj krivi. Tokrat celo brez vsakega sramu obsojajo demokratične volitve in se ob tem celo sklicujejo na neko svojo demokracijo, kot bi bilo 500 vrst le te…..

seveda pa obenem ne pozabljajo nabijati z že ustaljeno mantro, da je socializem nič vreden….zakaj ste potem ropali po socialističnih državah ?….in še bi radi…ampak ravno te, ki opletajo o ničvrednosti socializma, katerega ropajo, že nekaj let zapored postavlja na laž ravno ta isti socializem in sicer Kitajske, ki je s socializmom že nekaj let svetovna gospodarska velesila, ki za nameček celo serijsko kupuje zemljo in podjetja po ZDA in razvitih članicah EU…..

kakorkoli že, ZDA, Nemčija, Francija, Španija, Kanada so si zbrali svojega Juana Guaida, domačega katoliškega izdajalca, ki se je 23. januarja razglasil za predsednika Venezuele in potem ko so ga v istem trenutku za predsednika priznale ZDA, kar dovolj pove kdo financira Guaidovo “gibanje”, so le dan kasneje s tem pohitele tudi omenjene EU države. In zdaj zahtevajo, da se v Venezueli odstrani demokratično na volitvah izvoljen Maduro, da ga lahko nadomestijo z, mimo vseh norm demokracije in volitev, svojim kandidatom Guaido.

Da, temu se reče državni udar. In te države Zahoda tega niti ne skrivajo več, hujskanje državljanov v državljansko vojno se stopnjuje, a tudi Kitajska, Rusija, Turčija in še kdo so jasno povedali, da tokrat ne bodo stali križem rok, če bi si kdo dovolil vojaško posegati v Venezuelo.

Nemčiji, Franciji ter Španiji sicer ni uspelo doseči, da bi se tudi preostale EU članice pridružile njih zahtevi, da se Maduro v 8 dnevih odstrani, zavrnili so jih namreč tudi naši sosedje Avstrijci, Italijani, pa tudi Grki, Srbija in še katera, ki vztrajajo, da so bile volitve v Venezueli demokratične in da se ostale države nimajo pravice vtikati v takšne demokratične izide….

Žal pa ni uspel, spet, jezika za zobmi držati slovenski zunanji minister Miro Cerar, ki je iz svojega ministrstva mrtvo hladno izjavil sledeče :

EU poudarja, da predsedniške volitve lani maja niso bile svobodne, poštene in verodostojne ter nimajo demokratične legitimnosti. Država nujno potrebuje vlado, ki bo odražala voljo ljudi.

EU v celoti podpira nacionalno skupščino (samooklicanega Guaida, op.p), ki je demokratično telo Venezuele. Slovenija se pridružuje pozivu EU k izvedbi svobodnih, transparentnih in poštenih predsedniških volitev v skladu z mednarodnimi demokratičnimi standardi in venezuelskim ustavnim redom. Če v naslednjih dneh ne bodo razpisane nove volitve, pa bo EU sprejel nadaljnje ukrepe, vključno o vprašanju priznanja državnega vodstva.

Kdo je sploh dovolil Cerarju, da našo malo podalpsko, z vsemi državljani vred, samovoljno priključi zahtevi zgolj nekaj članic EU, Nemčiji, Franciji, Španiji, Veliki Britaniji, ki izpodbijajo demokratična dejanja ter dejstva in pozivajo k državljanski vojni v Venezueli ?

Ne, Slovenija se nima kaj iti teh fašističnih igric proti Venezueli in se niti ne sme. In jasno je, da zunanji minister Miro Cerar očitno ni dobil privolitve našega parlamenta, kaj šele naroda, za takšno izjavo, kar pomeni, da je zlorabil svoj položaj in v našem parlamentu je zato potrebno sklicati nujno izredno sejo…..

tokrat z jasno točko….podeliti Cerarju CR7 volej…..gospod premier Marjan Šarec izvolite, zloščite čevelj pred tem…..pa na polno zadeti volej, da bo Cerarja čim dlje odneslo, najmanj iz položaja zunanjega ministra, z malo strasti voleja pa tudi čez tisto njegovo žiletkasto ograjo…..

Don Marko M

16 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Zunanji minister Miro Cerar – “Slovenija podpira vojno v Venezueli”. Poziv Šarcu – tudi Cerarju CR7 volej….

 1. Podal se je v mračne vode ZDA in Evrope, to ni dobro za Slovenijo, verjetno pa je za njegov žep.

 2. Janša bi enako naredil, usi so sami pezdeti posrani, brez jajc, navadna banda podkupljena ritolizna, edini ki je v tej državi povedal resnico, je bil krambergar in šiško, enega so ustrelili, drugega zaprli, mrš pa taka država pfuj….

 3. Isto kot Peterle si ustvarja svojo Švico na račun drugih.V rit ga našopajte in delat v fabriko na normo.

 4. mhm, Slovenija ali on ??? me zanima koliko časa bodo rabili venezuelci, da bodo dojeli, da jih peljejo žejne čez vodo, libijci so že

 5. Dodeljeno mu je ministrstvo, ki ga nikoli ne bi smel dobiti.In seveda bo moral Šarec ukrepati Ne izraža voljo vlade, še manj pa državljanov. Neprikrito podpira države, ki ropajo narodna bogastva, povzročajo vojne in posledično begunstvo. Naša država je grajena na povsem drugačnih vrednotah, ki bi jih moral kot pravnik spoštovati in upoštevati. Dovolj škode je naredil v imenu države in državljanov Siriji in njenim ljudem. Sramotno in brezčutno…

 6. Kolikor mi je znano še nihče od kaste na oblasti ni imel podobnega komentarja čez Cerarjeve izjave … torej, zanje izgleda vse OK. So pač brezvretenčarji s funkcijo delitve mnenja v oblaku in na “remote” kontrolerju. Ali pač presrani ob vednosti, da bi se ob neposlušnosti in neuporabi mnenja iz oblaka utegnila zgoditi usoda Venezuele tudi pri nas. Mah, v to slednje čisto dvomim … po mojem jim je bila ta sposobnost naravno odvzeta, ker nimajo svojega mnenja. Zdi se, da zaradi te “sposobnosti” izbrancev tej deželi tako šepa .. je pa bila do sedaj prvi parameter za izbiro v krog kaste.
  Da se motim je upanje večno.

 7. A je možen referendum, da se Cerarja, v imenu ljudstva, odstrani s te funkcije in se mu dosmrtno prepove sodelovati v slovenski politiki…???

 8. @Mišo
  Vse je možno, samo mi smo nesposobnozmožni. Če ne bi bilo žalostno, bi bilo smešno…
  .. zlasti to kako smo kolektivno onesposobljeni – hendikepirani. Poskusi miselno izpeljat idejo in v koliko korakih jo boš ob misli na posledice zate opustil.
  Sicer pa, možno jih je odjebat vse …. samo, za to bo potrebno malo več kolektivnih jajc in srca. Zametki so, a kaj, ko se na koncu “fajtajo” posamezniki .. Narod žal izgleda še vedno spava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *