Zaradi izključitve Fidesza iz EPP se članstvo SDS seli iz Slovenije k Orbanu na Madžarsko….

Ko je madžarski premier Viktor Orban označil člane 13ih strank, članic Evropske ljudske stranke (EPP), torej tudi slovenske SDS in NSi, za koristne idiote, je večini v EPP enostavno prekipelo, obsodilo Orbana, da ne sledi krščanskim vrednotam, niti evropskim vrednotam, in mu oz. njegovemu Fideszu napovedalo izključitev iz EPP….

dali so mu 3 pogoje v izpolnitev, da se lahko izogne izključitvi….dveh še vedno ni izpolnil, je pa Orbanu končno uspelo spacati opravičilo strankam v EPP, v katerem razlaga, da se jim opravičuje, če so jih njegove besede o koristnih idiotih, kot jih je označil, prizadele, pa da si teg ani sam izmislil, pač pa si je ta termin izposodil od ruskega revolucionarja Vladimira Iljič Uljanova – Lenina…..

komunističnega Lenina, katerega sicer Orban s svojim Fideszom, kakor tudi slovenska SDS, pogosto uporablja za prikazovanje komunističnega zla, proti kateremu naj bi se borili….da komunizma ni nikjer na svetu, niti na Kitajskem jih itak ne zanima….

no, Orban je v tem opravičilu obenem tudi pozval vodej vseh preostalih strank EPP, da naj pač še enkrat premislijo o njegovi oz. Fidesz izključitvi in kot kaže so…..po tem Orbanovem opravičilu so namreč tiste stranke, ki v večini zahtevajo izključitev Orbana, očitno še bolj odločene, da to izvedejo….

vztrajajo, da Orban ne sledi ne krščanskim in ne evropskim vrednotam, ki naj bi bile obenem tudi vrednote EPP in tako bo le te članstvo 20. marca odločalo o začasnem suspenzu Fidesza ali o izključitvi…..lažje odločitve v EPP še niso imeli…..

Orban je sicer zame najbolj podel premier v Evropi, ki ohranja položaj z javnim dretjem proti migrantske politike, obenem pa ima na Madžarskem v svojih dobesedno taboriščih nastanjenih okoli 60.000 migrantov, za katere vleče od EU težke milijone, obenem pa te migrante uporablja za praktično zastonj delovno silo delodajalcem, ki so člani njegovega Fidezsa….

ampak, to, da je tudi komplet članstvo SDS označil za idiote, pomeni da zna na vsakih svetlobnih let tudi kaj resničnega in po pravici povedati, in s to oznako da so idioti se očitno zelo strinjajo tudi v SDS, kar dokazuje tudi izjava legendarne maskote teh domoljupcev, še vedno neverjetne legende Branka Grimsa, ki je na grožnjo izključitve Orbana iz EPP v imenu SDS izjavil :

Če bo EPP izključila Orbanovo stranko, mora SDS takoj reagirati in iskati svoj prostor skupaj z Orbanom drugje. V druščini, ki bi izključila ali drugače odrinila Orbana, nimamo niti minute več kaj iskati“…..

verjetno je odveč poudarjati, da se takšna priložnost ponudi le na vsakih nekaj 100 let in prvič bom navijal za EPP, da ostanejo dosledni in izključijo Orbana, ker to za našo malo podalpsko potem pomeni dve muhi na en mah – Orban iz EPP, komplet SDS članstvo pa iz Slovenije na Madžarsko k Orbanu…..tako trdi Grims….priložnost, ki se ne zamuja….

Don Marko M

22 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Zaradi izključitve Fidesza iz EPP se članstvo SDS seli iz Slovenije k Orbanu na Madžarsko….

  1. Bojim se da bo prej obratno. S kom pa naj se potem druzi Orban, ce ne edinole z Janso….? 😉

  2. Stanujoče ob cesti pozivamo, da privežejo pse in odstranijo vse, kar bi jih oviralo na poti…

  3. Naj se odseli in vzame sabo še hudičevce, ki so na vladi zadnjih 10 let…lahko jih skupno na neptun odpelje zarad mene!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *