Kuštrinovci brezobzirno kradejo denar javnemu zdravstvu in državljanom – premier Marjan Šarec ukrepaj !….

Rak rana našega javnega zdravstva so v prvi vrsti in predvsem – Kuštrinovci…..da, spet so Kuštrinovci serijsko in brez vsake slabe vesti goljufali ostale (so)državljane ter državo in si nabijali plače za – nič delati….

in da, mogoče bo najbolje, da premier Šarec do nadaljnega opravlja tudi naloge ministra za zdravje…..ker šele zdaj odkar Šarec opravlja tudi to funkcijo se je prvič zgodilo, da so inšpektorji odjurišali na teren in opravili svoje delo, kot bi ga sicer morali vsak dan…..

ministrstvo za javno upravo je namreč seštelo, da je preveč Kuštrinovih zdravnikov lani decembra poleg rednega dela opravilo še 130 do kar 300 nadur…..ne, ni le december takšen, Kuštrinovcem se te bogato plačane nadure dogajajo skozi celo leto, decembra toliko bolj zaradi praznikov, ki so dodatno oplemeniteni v plačilo….

srž problema ustvarjajo Kuštrinovci povsem namerno s tem ko onemogočajo mladim zdravnikom zaposlovanja v našem javnem zdravstvu, posleidčno ustvarjajo umetno famo, da kadra ni, dejansko pa si tako ustvarjajo le podlago za nemoteno zaračunavanja enormnega števila nadur, katerih sploh ne oddelajo…..

ker je tudi povprečno bistremu povsem jasno, da nekdo ob svojem rednem delu enostavno ne more opraviti še dodatnih 300 nadur, razen če je humanoidni android, ki ne rabi počitka ne spanja…..

tokrat so inšpektorji opravili nadzor v 9 bolnišnicah in zdravstvenih domovih, nadzor je bil selektivno usmerjen predvsem v dežurstva in nadure zdravnikov in farmacevtov….rezultati pa žal kot že nekaj letni standard – Kuštrinovci so spet goljufali državo in državljane in spet so izpuhteli milijoni v njih zasebne žepe….

inšpektorji so zabeležili številne kršitve evidentiranja, dvojnega plačevanja ur, preračunavanja storitev v nadure, neupravičena izplačevanja dodatkov in še marsikaj, predvsem pa pomanjklive evidence ali celo neobstoječe, čeprav bi morale biti in točno s slednjim ravnanjem lahko Kuštrinovci ribarijo v kalnem in z lahkoto dobesedno kradejo javno premoženje…..

Kuštrinovci si povsem vehementno dovoljujejo izplačevati nadure na podlagah nekih, tudi neobstoječih, preračunov oz. neizvedenih storitev, posegov, raziskovalnega dela, registrirajo si le prihode in odhode iz službe ne pa tudi vmesnih izhodov, z efektom dvojnega evidentiranja – istočasno za redno delo ter stalno pripravljenost ali redno delo in nadure – pa dosežejo dvojna izplačevanja….

a tu se domiselnost goljufivega ropanja države in državljanov Kuštrinovcev žal še niti slučajno ne zaključi, številni si izplačujejo nadure četudi ne oddelajo niti svojega ednega delovnega časa, izplačujejo si tudi mentorske dodatke ko so na bolniških in dopustih, razne dodatke pa izplačujejo celo osebam , ki do teh sploh niso nikakor upravičene….

da se ne mučimo več s seštevanjem, kako je možno, da prvih 150 mest med 200 najbolje plačanimi v JS zasedajo ravno Kuštrinovci in to s plačami krepko čez 10.000 €, najvušja plača v ljubljanskem UKC, odkoder prihaja tudi 30 najbolje plačanih Kuštrinovcev, pa je decembra znašala 17.000 €……

ne, ne vidim nobenega problema v tem, da posameznik dobro zasluži s svojim korektno opravljenim delom, pa naj bo v javnem ali realnem sektorju, vidim pa vse narobe v tem do države in državljanov goljufivem lakomnem Kuštrinovcev načinu, katerim očitno ni nič sveto, razen lastnih žepov…..

žal pa so bili tudi inšpektorji v tokratni akciji zelo milostni do Kuštrinovcev, saj zaradi teh njih goljufivih praks omenjenim preiskanim zdravstvenim zavodom naložili le, naj zadeve uredijo v nekem doglednem času, nekaterim Kuštrinovcem pa, da morajo neupravičena, torej goljufivo pridelana plačila, vrniti…..

vrniti ?…..edina sankcija je, da morajo vrniti praktično pokraden denar ?…pa še to le nekaj drobiža od le tega….nobenih delovnih sankcij, nobenih kazenskih postopkov policije, tožilstva in sodstva ?….a vi to resno ?…..

zdaj bo kakopak na potezi zdravstveno ministrstvo, trenutno pod Šarčevim vodstvom, ki se brez dvoma mora odzvati na rezultate teh inšpektorskih preiskav in odzvati se morajo hitro in učinkovito, z organi pregona takoj v akcijo in čistiti goljufive Kuštrinovce…korupcija in goljufanje javnih sredstev je pač pri nas kaznivo….

ne se sekirat, zdravnikov je, v nasprotju s Kuštrinovsko mantro opletanj, v resnici dovolj, sploh med nezaposlenimi, in s čiščenjem teh skorumpiranih lahko naše javno zdravstvo le ogromno pridobi v vseh pogledih….

da, Kuštrinovci so prva in glavna rak rana našega javnega zdravstva, katerega pohlepno pustošijo za svoj osebni interes, a na račun države in vseh državljanov, zato je treba vsekemu izmed njih, pri kateremu se ugotovi ta goljufiva dejanja, nemudoma izreči odpoved in vse prepovedi še kdaj delovanja z oz. v javnem zdravstvu….

lahko pa brezbrižno v izi čakamo, da nam Kuštrinovci sprivatizirajo javno zdravstvo dobesedno pred nosom, ampak potem ne bodo Kuštrinovci nič več krivi, pač pa vsi tisti, ki jim bi to dovolili brez vsakega odpora…..

Don Marko M

11 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Kuštrinovci brezobzirno kradejo denar javnemu zdravstvu in državljanom – premier Marjan Šarec ukrepaj !….

 1. Pri nas je to vse mogoče….nemogoče je mogoče….in zadnji čas ,da se je začelo nekaj dogajati v smislu kontrole tudi na vrhu…ker riba pri glavi zasmrdi.

 2. Don, nism ti jst kriv,če jih jemlješ kot retorična hehe kmečka pamet mi pravi,da je nekdo zagotovo moral tak obračun poštemplat..ponavad delodajalec.

 3. Nihce ne bo nicesar vrnil, nihce ne bo odgovarjal. Tako je bilo in tako bo. Ce bi slucajno kdorkoli ukrepal proti sodnikom, zdravnikom, dolocenim politikom, ga pospravijo k Krambergarja.

 4. Ukinit plačevanje obveznega zavarovanja zavarovalnici, pa naj to vlogo prevzame misnistrstvo za zdravje. Kuštrinovci naj se pa tržijo na trgu, pa da jih vidimo…Simpl k pasulj.

 5. Koštrun Janšev sluga počne to že celo življenje … vedno jamra kako jim sicer težka prede glede penezov … Zato pravim, dokler bo zdravstvo, v kapitalizmu ne bo denarja, ki bi ga lahko nasitil … oz. zagotovil optimalno oskrbo.

 6. Ločitev zasebnega in javnega je nujno potrebna. Povsod, ne le v zdravstvu. Zasebnik lahko opravlja delo za javni sektor, ne more pa biti del upravljanja le-tega.

 7. Upam, da bodo sedaj tudi slepi simpatizerji spregledali, kako SDS skupaj s Kuštrinom in ostalimi simpatizerji skrbi za nas in našo državo. A se je Kuštrin že oglasil?
  Zanimivo, kako hitro se Kuštrin in podobni oglasijo ko zavohajo denar. Ko pa je potrebno nekaj urediti in narediti pa jih ni nikjer.
  Kaj bodo sedaj izmislili “neverjetni raziskovalni novinarji” iz Tarče. Zanimivo kakšna bo tema v prvi oddaji in kako agresivna in nespodobno bo voditeljica, ki meče pesek v oči davkoplačevalcem. Upam, da vodstvo RTV sledi tem dogodkom in se bo nehalo sprenevedat z Manico na čelu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *