Posledice “Me too” na družbo – Francija z zakonom prepovedala moškim flirtanje….

Francija je 1. avgusta 2018 sprejela zakonodajo za zatiranje moškega šovinizma oz. družbeno nedopustno oz. seksistično obnašanje do pripadnic ženskega spola n aulici oz. javnem mestu, posledično je lahko moškim kršiteljem naložena globa tudi brez sodnega postopka kar na kraju samem in sicer v višini 90 € za takojšnje plačilo….

v kolikor kršitelj ne želi uradni osebi plačati takoj, gre postopek na sodišče, ki kršitelju odredi kazen 750 €, za drugo oz. vsako naslednjo kršitev tega zakona pa sodišče določi po 3.000 € kazni…..francoska sodišča so tako v zadnjih 8 mesecih skladno temu zakonu izrekla 447 glob moškim kršiteljem zaradi nadlegovanja žensk na javnih površinah, ob čemer je bil “najtežji” primer ko je moški prijel žensko za zadnjico na avtobusu, vse ostale pa so bile plod moškega standardnega komplimentiranja ženskam v stilu “izgledaš seksi”, “imaš lep nasmeh”, “obleka ti dobro stoji” in podobne deljene opazke, katerim se sicer samozavestne ženske le nasmehnejo, one ostale pa se pač takoj počutijo ogrožene………

francoska ministrica za enakost Marlene Schiappa, pri svojih 35 letih sicer že 3x ločena in velika podpornica gibanja “Me Too”, ki je ta zakon tudi sestavila, je kakopak pohvalila samo sebe, da je bilo vsled 447 sodno obravnavanih primerov sprejetje te nove zakonodaje upravičeno, in napovedala zoper moške šarmerje, sploh Francoze, vajene ogovarjati lepe ženske, še dosti ostrejše kazni zaradi po njenem in “Me Too” gibanja nedovoljenega moškega obnašanja, ki žali ženske, oz seksizma….

a ministrica Schiappa je imela in ima zelo velike težave zaradi tega njenega zakona predvsem s francoskimi – ženskami…..tistimi pravimi ženskami…ki so jo in jo še vedno bolj glasno obtožujejo, da je s tem zakonom prepovedi moškega flirtanja povsem odvrnila pozornost od tistega pravega nasilja nad ženskami….v začetku letošnjega leta je tako 100 vplivnih francoskih žensk, na čelu s filmsko divo Catherine Deneuve, pojmom ženstvenosti, v odprtem pismu za javnost ostro skritiziralo ta zakon Schiappijeve, kakor tudi njo samo in njeno francosko izpostavo “Me Too” gibanja rekoč, da je to gibanje ekvivalent prašičjemi cviljenju, ki je zašlo v puritanizem, ob čemer so ministrici brez zadržkov pojasnile tudi, da nerodno flirtanje ni prav noben zločin, prav tako to ni hrabrost mačistične agresije…..

očitno je postal ta zakon v Franciji predmet spopada med pravimi ženskami in psihično neuravnovešenimi pusikami “Me Too”, ob čemer mi res ni jasno, kako je Macron s svojimi parlamentarci, čeprav z minimalno zadostno večino, sploh lahko sprejel takšen zakon, ki je več kot očitno diskriminatoren, saj namesto enakopravne obravnave obeh spolov “ščiti” izključno ženskega…..

in da, resnično dvomim, da takšni zakoni pripomorejo k izboljšanju žensko-moških odnosov in nadaljni produktivnosti poosodabljanja že itak vedno bolj in več starejših prebivalcev Evrope, ki tako postaja vedno bolj ujetnica butastih predpisov katere ustvarjajo butasti zafrustriranci, obenem pa sem vedno bolj skeptičen tistemu poveličevanju, da bi svet lepše in bolje izgledal, če bi ga vodile le ženske….

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *