Dalajlama se opravičuje muslimanom in afriškim migrantom, tudi Evropejcem in celemu svetu….

Trenutni 83 letni Dalajlama Tenzin Gyatso ni skoparil s svojimi kontroverznostmi čez migrante, Trumpa niti pred dnevi v intervjuju za BBC, katerega je dal v svojen domu v severnoindijski državi Himachal Pradeš, ko je napovedal celo možnost ženskega naslednika na mestu budistične vodje…..in za vse rečeno se teden kasneje ponižno opravičuje celemu svetu….

Tibetanski verski voditelj je lepo razložil, da “ženski Dalajlama lahko pride, a bi morala biti dosti bolj seksi, saj je v nasprotnem ljudje ne bi hoteli gledati“….na to izjavo je sledil voditeljev rafal trditev-vprašanje “No, najbolj pomembno je tisto znotraj, ali ne ?“, na kar je Dalajlama le še dolil “Da, mislim da je oboje pomembno“….

Dalajlama, sicer tudi sam migrant, ni razočaral niti na vprašanje povezano z begunci, migranti, ko je razločno pojasnil, da “Evropa mora ostati evropska. Begunci lahko pridejo, a le da se naučijo določenih veščin, katere jim bodo pomagale pri vrnitvi v lastno državo. Če ne bo Evropa postala muslimanski kontinent, to pa je nepredstavljivo“…..

Dalajlama Tenzin Gyatso je, kot, ironično, prejemnik Nobelove nagrade za mir in v zadnjem času zelo obremenjen zaradi pedofilskih spolnih zlorab njegovih budističnih menihov, zelo agresiven in izredno nastrojen tudi proti katoliškemu papežu Frančišku, ker ga le le ta noče sprejeti niti na pogovor, kaj šele kakšno podporo proti Kitajski…..

Seveda pa si Dalajlama takšne vse možne izjave lahko privošči, ker tudi njegov budizem, kot nenazadnje vse religije in verske skupnosti, prisega na mir, sožitje, strpnost do sočloveka….

ker prisega tudi na gojenje višje modrosti, razsodnosti, pomoč čutečim bitjem pri končanju nevednosti, hrepenenja, trpljenja, da jih lahko vera popelje v spoznavanje soodvisnosti nastanka, praznine in tako doseganje nirvane….

Ampak pripadnike katere druge religije, verske skupnosti, bi pa Dalajlama vseeno fental….kot bi tudi vodje drugih religij fentali njega….ta medsebojna verska bratovska ljubezen, človeška toplina in milina pač….

no, ko so po tem BBC intervjuju začele padati težko artiljerijske po Dalajlami iz vseh koncev sveta, se je naposled le oglasil njegov urad z opravičilom celemu svetu, za njegovo izrečeno v intervjuju….

Urad Dalajlame je hitel pojasnjevati, da “Njegova svetost resnično ni imela namena nikogar užaliti. Zelo mu je žal, da so bili ljudje prizadeti zaradi tega kar je povedal in se vsem iskreno opravičuje. Mnenje Dalajlame je bilo napačno interpretirano, saj sam vsekakor ceni, da se številni, ki zapustijo svoje države, morda ne želijo ali ne morejo vrniti”…..

ok, Dalajlama se je opravičil, kar je prav….problem je le, ker bi to moral narediti že pred začetkom intervjuja, pa bi ga vsi slišali…..velja za vse religijske, verske voditelje…..

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “Dalajlama se opravičuje muslimanom in afriškim migrantom, tudi Evropejcem in celemu svetu….

  1. Seveda je zanimivo, da Dalaj Lama visoko prekaša vatikanskega franceljna. No, jezuiti itak delajo samo zgago po svetu, zato jih je ustanovil njihov šef (si cum iesuitis non cum Iesu itis). Čestitke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *