Vrhunci slovenskih fašističnih kretenizmov – tobačni izdelki v enotni embalaži…..

Novo leto je v našo malo podalpsko prineslo dosti novega iz našega parlamenta, serija zakonov je stopila v veljavo oz. bo v naslednjih dnevih in prav vsi po vrsti so škodljivi za državljane….nekateri celo ponižujoči…..številni neživljenski, kot že tradicionalno, številni diskriminatorni, povsem skregani ne le z Ustavo, pač pa tudi z enostavnostjo življenske logike….

Eden teh je tudi finalna radikalna verzija “protikadilskega zakona”, katerega so naši vrli parlamentarci spravili v najbolj absurdno brutalno različico med vsemi državami ne le v Evropi, pač pa v svetu….slovenski fašizem neomejene omejenosti birokratskih fikusov….

in fašizem tudi določenih slovenskih nevladnih organizacij (katere še naštejem), katerim bi morali zaradi tega njih diktatorskega fašizma, s katerim so ustvarili in forsirali protikadilski zakon, s čimer so in še posegajo v temeljne človekove pravice z diskreditacijo, diskriminacijo in izolacijo kadilcev, odvzeti sleherno pravico do financiranja z državnim denarjem in jih na sodišču obsoditi zaradi naklepnega fašističnega nasilja nad sodržavljani.

Z letošnjim 1.januarjem je torej stopila v veljavo izvedba večine členov leta 2017 poosodobljenega protikadilskega zakona, ki med ostalim prinaša tudi – enotno embalažo tobačnih izdelkov…..vsi tobačni izdelki so zdaj videti SMB enako…..niti Kim Džong-un se ne more pohvaliti s takšnim dosežkom….

Preden pa nadaljujem z izpodbijanjem argumentacij fašističnih kretenov, ki so tokratni radikalen protikadilski zakon zložili in spravili v promet, samo na kratko, kako se je ta proti kadilski fašizem v naši mali podalpski sploh začel…

Pisalo se je leto 2007, čas prve janševe vlade, ki je s svojim zdravstvenim ministrom Andrejem Bručanom, nezavezujoče obvestilo Bruslja kot edina v EU takoj hlapčevsko spravila v prvo verzijo protikadilskega zakona, ki je bil že v štartu diskriminatoren in proti ustaven, saj je v prepoved kajenja v vseh zaprtih delovnih in javnih mestih vključil tudi gostince oz. njih lokale, kar je bil totalen diktatorski fašistični napad parlamentarcev na zasebno lastnino in zasebno podjetništvo, kar se po naši Ustavi seveda nikakor ne bi smelo zgoditi.

Pa se je, posledično se je zgodila še danes nerešena ustavna presoja, kdo sploh ima podjetniku, gostincu v lastniškem lokalu pravico določati, kako in kaj lahko počne…..največ, kar bi si lahko takrat janševa vlada glede tega dovolila je, da bi gostincem povsem liberalno in demokratično omogočila, da se vsak gostinec sam odloči ali želi imeti svoj lokal izključno za kadilske ali pak nekadilske goste.

Gostincem so potem ostale na voljo terase oz. sedišča/stojišča pred lokalom, z družbeno izločenimi kadilci…..tako je minilo 10 let in prav vsi rezultati vseh možnih strokovnjakov, v vseh možnih raziskavah, so v 10ih letih prve verzije fašističnega diskriminatornega protikadilskega zakona postregle z logičnim rezultatom – število kadilcev ne le, da se ni zmanjšalo, kar naj bi bil cilj protikadilskega zakona, ravno nasprotno – še povečalo se je za 20%…..in to kljub temu, da so parlamentarci v teh 10ih letih dvignili cene oz. trošarine tobačnih izdelkov za neverjetnih 210%….

Prišlo je leto 2016, cerarjeva vlada, ki se je sprva nadgradnje protikadilskega zakona lotila po ovinkih in sicer tako, da so pokrite gostinske terase v predlogu definirali kot zaprti prostor, kar je indirektno pomenilo, da bi postalo prepovedano kajenje tudi na terasah gostinskih lokalov in gostinci so, normalno, spet znoreli….pa ne le oni….

Predlog je potem ostal le na predlogu, a le do februarja 2017, ko je cerarjeva vlada, takrat celo s podporo prav vseh parlamentarcev, sprejela najbolj radikalen protikadilski zakon v Evropi in na svetu, ki je stopal in stopa v veljavo postopoma, vsebuje pa serijo norosti, tudi kot je ta od letošnjega 1.januarja enotna embalaža za vse tobačne izdelke….

in kar je še bolj tragikomično – Bruselj v svojih priporočilih – in ne zahtevah – niti približno ni navajal takšnih radikalnih fašističnih protikadilskih določil, cerarjeva vlada si jih je s pomočjo določenih nevladnih organizacij enostavno izmislila v pričakovanju, da jih bodo v Bruslju zato potapkali po glavi “priden kuža evo piškotek”, kar so sicer tudi dobili, a predvsem je naša mala podalpska zaradi teh diskriminatornih fašističnih kretenov dobila obilico posmeha od preostalih razvitih članic EU, ki takšnih fašističnih radikalnosti, kot slovenski fašistični kreteni, niti nimajo namena tlačiti v zakone svojim državljanom.

Julija 2019 je sicer 38 poslancev iz vseh parlamentarnih strank – razen SDS in Levice – vložilo novelo zakona o omejevanju tobačnih izdelkov, da bi zamaknili uvedbo enotne embalaže tobačnih izdelkov iz januarja 2020 na 2023, spotom ajo mogoče celo pametno izbrisali, a so takoj skočili v zrak fašistični kreteni določenih nevladnih organizacij, ki že skozi serjejo s tem zakonom in zagnali vik in krik, tako da so nekateri podpisniki novele raje pomislili kako paziti svoj poslanski sedež, kot pa narediti kar je prav in novela je padla.

No, zdaj pa še na kratko, s kakšnimi argumenti vse so si fašistični nevladniki in parlamentarci, ki so sestavljali in sprejeli to zadnjo verzijo protikadilskega zakona, dovolili utemeljevati le tega, torej zakaj sploh je potrebna enotna SMB embalaža…..

V bistvu gonijo še vedno iste 3 argumente že od 2007 dalje, čeprav so jih dejstva realnosti skozi vsa ta leta gladko temeljito prepričljivo povozila, sploh v delu, da se število kadilcev, kljub vsej fašistični represiji, nikakor ne manjša, veča pač…

Iz Šabederjevega ministrstva za zdravje to protikadilsko fašistično radikalnost opravičujejo s – skrbjo za zdravje državljanov….kaj pa….in to že od leta 2006 dalje argumentirajo s še vedno istim podatkom – pljučni rak je skoraj v 90 % posledica kajenja in v naši mali podalpski zaradi bolezni, ki jih povzroča kajenje, letno umre 3000 prebivalcev, kar je največji razlog za umrljivost….že 14 let gulijo ta isti “argument”…..

Ki je bil že neštetokrat ovržen z nespornimi dokazi…..zadnjih 5 let generalni krivec umrljivosti zaradi posledic obolelih pljuč niti pod razno ni tobak, pač pa – onesnažen zrak…..v naši mali podalpski v zadnjih letih zaradi onesnaženega zraka umre preko 5000 državljanov letno in število iz leta v leto raste, ob čemer je med obolelimi in umrlimi za posledicami onesnaženega kar 98% oseb, ki so – nekadilci….ki sploh nikoli niso kadili tobaka, večina med njimi se ni niti alkoholizirala in se celo zdravo prehranjevala, so pa dihali vsem dan zrak na prostem…..

Fašistični kretenski nevladniki in Šarčevi parlamentarci, s Šabederjevim zdravstvenim resorjem na čelu, vsi po vrsti pa borci proti “klimatskim spremembam”, seveda še kako dobro vedo, da je glavni vir pljučnih obolenj in umrljivosti v zadnjih letih onesnažen zrak…..in bo iz leta v leto le še večji….

ampak to je že kompleksen problem, na katerem je treba resno delati in pokazati tudi z dejanji resno skrb za zdravje vseh državljanov, kar pa omenjeni očitno nimajo namena narediti niti pod razno, ker jim je pač lažje tudi sebi lagati in spravljati v žepe milijone na račun kadilcev in jih omejevati s totalitarističnimi fašističnimi diskriminacijskimi represijami, sami pa za čistejši zrak vsem državljanom in posledično nižanju števila pljučno obolelih in umrlih iz tega naziva niso pripravljeni prav nič storiti…how dare you ?!

Kot uživaški kadilec tobaka, ki nikoli nisem kadil v zaprtih prostorih, če so (bili) prisotni odrasli nekadilci ali otroci, za kar mi ni bil potreben prav noben zakon, seveda že od začetka te fašistične protikadilske gonje spremljam neomejeno omejenost nevladnih nekadilcev in nepotešenih gospodinj, ki terorizirajo kadilce, zato tudi ta blog vsebuje nekaj zapisov na to tematiko, kot recimo tudi “Kajenje je zdravo. Tobak ne povzroča raka, ampak ga preprečuje“…. ali pa “Znanstveno dokazano – kadilci živijo dlje kot nekadilci, dosti dlje“….v katerih izčrpneje prav z veseljem širim horizont protikadilskim nestrpnežem…..

In še drugi argument, s katerim tej isti operirajo že 14 let in tudi tokrat v razlagi…torej zakaj so po zakonu zdaj vse embalaže tobačnih izdelkov enakega SMB lukinga ?….

Enotna embalaža je učinkovit ukrep za nadzor nad uporabo tobaka, ki prispeva k znižanju deleža kadilcev, s pomočjo embalaže pa želimo še posebej zaščititi otroke in mlade. Nadalje se zmanjšajo možnosti za zavajanje potrošnikov z uporabo različnih oznak, barv in materialov na embalaži, poveča se vidnost in učinkovitost zdravstvenih opozoril na embalaži, s tem pa začne kaditi manj ljudi in se poveča število tistih, ki kajenje opustijo“, so v argumentacijo enotne embalaže razložili iz zdravstvenega ministrstva.

Kot sem že omenil – 14 let iste laži…..tudi vse tiste “slike zdravstvenih opozoril” na tobačnih izdelkih so v zadnjih letih že dokazale, da se zaradi njih število kadilcev ni prav nič zmanjšalo in se niti ne bo, otroci in mladi pa zaradi njih niso prav nič posebej zaščiteni…..

Največ koristi od te enotne SMB embalaže bodo nedvomno imeli kriminalci, tobačni dilerji, ki so se morali do zdaj kar krepko potruditi in v stroške dajati, ko so ponarejali tobačne izdelke, saj so bile embalaže le teh vseh možnih barv in vzorcev, zdaj ko je pa vse na zgolj eni sami barvi, so sigurno kar zavriskali od veselja….

Poslej bodo prihranili milijone in še več jih zaslužili, saj učinkovitega nadzora enostavno ne bo več in posledično tudi toliko kadilskih milijonov manj v državni blagajni, poleg tega pa jim ne bo treba več imeti različne vrste tobakov, ker bodo lahko v enako embalažo vtikali enak tobak, s čimer bo seveda dodatno prikrajšana tudi pravica kadilcev do kakovostne izbire proizvodov…..

in kaj bo naslednji korak slovenskih protikadilskih fašistov?……vsi avtomobili enake embalaže….vse bajte enake embalaže…..sadje in zelenjava pakirano v enako (zaprto) embalažo….vsi prehrambeni proizvodi pakirani v enake embalaže…..vse pijače v enaki embalaži…..vsi frizure enake….vsi enake plače ?…..

kaj pa če bi z zakonom vsem državljanom poenotili še možgansko kapaciteto in IQ nastavili na temperaturo izklopljenih hladilnikov – vseh v enaki embalaži kakopak…..zmorete fašistični fikusi na ministrstvih in v nevladnih organizacijah spisati takšen zakon ?….parlamentarci pa potrditi ?….

kakšna demokracija neki…..vas, ki te protikadilske in ostale sorodne fašistične zakone sestavljate in potrjujete v (ne)življenskost je treba poslati na planet izven našega Osončja, s super Mario kladivci, pa da tam tucate kockice….vse enake oblike kakopak….

pa da mi slučajno ne bi kdo rekel, da smo v Titovi Jugoslaviji živeli v totalitarizmu……jebem vas glupe, da vas jebem, fašistični kreteni zahojeni….popušite kakšnega, brez embalaže….

Don Marko M

20 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Vrhunci slovenskih fašističnih kretenizmov – tobačni izdelki v enotni embalaži…..

 1. Absolutno se strinjam z napisanim.
  Poudarila bi le to, da ti napisi psihično škodujejo, ker v mladem človeku ustvarijo podzavestni konflikt. Ljudje smo podvrženi sugestiji, eni bolj drugi manj. Ko človek tolikokrat vidi te grozlive napise, jd kot program. Če ne boš nehal kadit, boš zbolel. To se dogaja nezavedno. Ne poznam niti enega mladega človeka, ki bi nehal kadit zaradi bojazni, da bi zbolel, ker mladost “se ne boji” vsaj na zunaj ne. Mogoče sem to videla pri starejših, kj so morali nehat, ker jim je zdravnik “prepovedal”.
  Nekateri ki so nehali, so nenadno hudo zboleli in ko so zopet začeli kadit, je bolezen izginila. Nekaterim , ki so bili precej v letih, pa je zdravnik odsvetoval, da bi naenkrat nehali, ker bi razztrupljanje povzročilo stres za telo.

 2. Me zanima, kako bodo to rešili na blagajnah marketov. Že sedaj je vedno trajalo preden je blagajničarka našla cigarete, ki jih je kupec želel kipiti. Pokrov gor, iskanje, pokrov nazaj .. zaračunavanje… kar dolga bo.

 3. odličen zapis, precej poznan “problem”, ker mi je tobačna 40 let dajala kruh in smo imeli vedno “borbe” z zagovorniki zdravega življenja in ostalimi političnimi pametnjakoviči (Tobačna je bila med prvimi v državi, ki je bila prodana )

 4. Pa kaj….. Zelo lepi vabljivi ovitki obstajajo, pa zaradi mene lahko v cajtng papir zamotajo čike.

 5. ….jaz predlagam prodajo cigaret brez embalaže in to na kilo v refuzi! Cene bi padle, lahko bi kupovali ceneje in pocrkali v krajšemu roku….

 6. Ukvarjati se bo potrebno z bolj perečimi problemi,tako pa naši parlamentarci vijugajo med nesmisli,ko da nimajo svoje pameti.

 7. Saj niam smisla, izrojeno vse do konca. Izgleda pa točno tako, kot ne bi imeli pametnejšega početja in zapravlajjo denar, ki ga zaslužijo delovni ljudje, ne ti ki razpolagajo z njim, v tovrstne idiotizme.

 8. “Vsi enako škofijo, zato je prav, da so vsi videti enako”

  Tako je dahnil poleti eden od teh pametnjakovičev. Sam pa mu lahko, dober teden po uveljavitvi te represije čivknem naslednje:

  “Dobro ste nas zajebali, dobro. Ne, ne kadilcev, seveda ne, pač pa zgolj nas, prodajalce. Pizda, bi vas dal za eno uro za pult ali za pol ure v skladišče, ko pride dobava cigaret in rezanih tobakov. Toliko, da bi videli kako nam je po novem luštno, idioti zagamani!

 9. Res je kretenizem!
  Če so že sprejeli tole bedasto odločitev, bi vsaj pustili prodati stare zaloge. Uničenje oz. prepakiranje bomo itak plačali davkoplačevalci, onesnaženje okolja, ki bo pri tem nastalo, jih očitno tudi ne zanima. Kaj jim pa kdo more!
  Če bi jim bilo res mar za ljudi, bi morala biti na embalaži navedena vsebnost strupenih snovi!

 10. Prepakiranje v drugo embalažo. To se še vedno lahko naredi. Ogabno pa med drugim je tudi to, da to ne velja za cigare. Se pravi vsi ostali kadilci, pa nima veze ali pokadijo par škatlic na dan ali pa kak zvitek tobaka na teden, vsi morajo gledati te “varnostne” embalaže, elitni kupci cigar pač ne. Diskriminacija, vseh ki so jim cigare pač predrage ali premočne, morda bi lahko rekla tudi diskriminacija žensk. Pa to, da se ne dobi več sadnega tobaka – fašisti.

 11. Se popolnoma strinjam. Upam, da bojo začele padati kakšne tožbe proizvajalcev cigaret proti državi

 12. Kaj takega se lahko spomnijo res samo popolni norci. Življenje je prekratko da bi postili posameznim omejencem da vam kratijo užitke. Torej uživajte. Počasi bo cigaretni dim bolj zdrav od zraka ki ga zastrupljajo z vsem živim in še z chemtrailsom. Tega pa tile ne prepovejo.

 13. DA SE BODO NASI POLITIK V ZGODOVINO ZAPISALI KOT NAJVECJI BEDAKI, S SVOJIMI ABOTNIMI ZAKONSKIMI ZAMISLIMI, KI JIH SPREJEMAJO ZA “SVOJ” NAROD, NI NIC NENAVADNEGA.

  KER ME PA S SVOJIMI ” BRIHTNIMI” IZUMI VSAKODNEVNO IRITIRAJO, SEM SE POSKUSALA V ZADNJEM CASU MALO OGRADITI , DA SI MALO ODDAHNEM OD VSEGA TEGA, PA ME JE PREDRAMIL TVOJ ODZIV NA TO, KAR ME ZE DOLGO MUCI. SEVEDA JE KOT VEDNO ODLICEN, Z OZIROM NA TVOJE PRONICLJIVO IN OBJEKTIVNO PRESOJANJE, KI JE TVOJ ZASCITNI ZNAK, BI REKLA IN POSLEDICA ZDRAVE PAMETI. Z UZITKOM SEM PREBRALA IN SE SPROTI RAZBREMENILA VSEH SVOJIH POMISLEKOV IN CUSTEV OB TEJ NORI POLITICNI POTEZI….. KO ZNORIS TI …. MENI NI TREBA 😀 PA , DA NE POZABIM, SRECNO V NOVEM LETU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *