Čas, da premier Marjan Šarec odstavi ministrico Aleksandro Pivec…..

Zloglasni izredni kongres DeSUSa je minil niti ne presenetljivo in ustoličil novo predsednico stranke, kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec. Karl Erjavec razočaranja ni skrival in četudi je potrdil, da ostaja še naprej član stranke, pa je napovedal svoj odstop iz politike in mesta obrambnega ministra v značilnem slogu “ne vem še kdaj, ampak bo to zelo hitro”, ampak Korl je znal povedati še boljše vice….

Zmaga Pivčeve očitno ne bo prineslo nič dobrega DeSUSu, saj je članstvo stranke po teh volitvah očitno povsem razklano in se situacija znotraj stranke zlepa ne bo več umirila, Pivčeva pa zagotovo ni rešitev za nadaljni parlamentarni obstoj stranke, ki je skozi leta več kot očitno dokazala, da dejansko zastopa interese zgolj peščice privilegiranih upokojencev in to tako, da so večini preostalih upokojencev zniževali tako pokojnine, kot ostale pravice…..

Ampak to je že stvar članstva DeSUS in tudi če jih od naslednjih volitev ne bo več v parlamentu ne bo nič narobe, prej nasprotno, parlament, kakor tudi cela naša mala podalpska, bo brez njih lažje dihala in imel možnost več za napredek.

Da je premier Marjan Šarec favoriziral Pivčevo na vrhu DeSUS že pred njih internimi volitvami niti ni skrival, saj namerno ni hotel ne komentirati, ne ukrepati na številna nedopustna in nezakonita dejanja Pivčeve kot ministrice oz. je izjavil “do januarskega kongresa DeSUS ne nameravam storiti ničesar, s čimer bi lahko vplival na izid volitev vodstva stranke”…..

Pivčeva je na ministrskem položaju spočela številne nezakonitosti, zaradi katerih bi dejansko morala odleteti iz ministrskega položaja. Njene afere so si sledile kot, sicer cenena, kriminalna nadaljevanka, od projekta SRIP, v katerem je bilo Pivčevi dokazano plagiatorstvo, tudi s strani ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, pa sodelovanja na javnih projektih iz katerih je kljub ministrskemu položaju neupravičeno pospravila v žep 36.000 € in kar 3x kršila protikorupcijsko zakonodajo….

Predvsem pa je v aferi “zastrupljeno meso”, katerega so določeni slovenski trgovci po hipermarketih prodajali prebivalcem naše male podalpske povsem nemoteno in brez vsakega inšpekcijskega nadzora kar celo poletje 2019, Pivčeva pokazala višek nesposobnosti za ministrski položaj katerega zaseda, saj zaradi te afere, ki je lepemu številu državljanov pozvročala najmanj hude prebavne motnje – da namernega prikrivanja prehrambene pomembnosti in splošne zdravstvene ogroženosti za državljane niti ne začnemo posebne debate – ni nikakor izrekla prav nobene kazni, disciplinskega postopka, kaj šele odpovedi, prav nobenemu od vodilnih na upravi za varno prehrano, ki so mirno dopuščali trgovcem prodajo takšnega zdravju škodljivega mesa in se potem državljanom še sprenevedavo posmehovali.

Skratka že teh razlogov je dovolj za odstavitev ministrice Aleksandre Pivec, brez dodatkov njenih neupravičenih izplačevanj dnevnic in ostalem negospodarnem in neodgovornem zapravljanju denarja na njenem ministrstvu, kjer ji gre z zapravljanjem že skoraj tako dobro, kot najbolj zapravljivi babi naše male podalpske vseh časov, trenutno infrastrukturni ministrici bratuškovi.

Tako da premier Marjan Šarec, kongres DeSUS je mimo, kar si rekel si rekel in če je odletel sendvičar, potem ne bi smelo biti nobenih pomislekov z nogiranjem ministrice Pivčeve…ajde Marjane, izprsi se kot pravi vodja…..

Don Marko M

Deli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *