Hrvaška vlada kupila za enak znesek kar 2.300 ton več materiala za covid19, kot janševa vlada…..

Da v teh tednih Kitajska poganja svet s svojo zaščitno opremo in logistiko za covid 19 niti ni čudno, saj gre za praktično enako opremo, kakršno Kitajci proizvajajo že leta za svoje tržišče za potrebe zdravljenj vsako leto večjega števila svojih državljanov, ki obolevajo na pljučih zaradi onesnaženega zraka v kitajskih mestih…..

In tako cel svet kupuje od Kitajcev medicinsko zaščitno opremo za te potrebe, od države do države pa je odvisno na kakšen način in koliko. Tiste evropske države z urejenimi parlamentarci, kar pomeni tudi urejenim narodom, kupujejo ta material transparentno in brez posrednikov, torej se polno odgovorno obnašajo do svojih državljanov.

Potem pa so še tiste z neurejenimi parlamentarci, posledično takšnim narodom, ki te orpeme ne kupujejo transparentno, preko posrednikov in potem izginjajo tako denar kot oprema, neodgovornega obnašanja do svojih državljanov pa kar ni konca. V dodatni prednosti so kakopak države in njih politiki, ki so gojili s Kitajci fer odnose in zato jim ni treba uporabljati posrednikov….

Na zagrebško letališče sosedske lepe njihove so Kitajci dostavili velikononočno darilo. Kot poroča Hina, je Boeing 747 iz Kitajske pripeljal kar 60 ton mask, rokavic, ščitnikov za obraz, očal, zaščitnih oblačil, brezkontaktnih termometrov, vsa oprema pa ima veljavne certifikate kitajske zakonodaje, brez katerih od 1. aprila sploh ne morejo biti izvoženi iz Kitajske po zakoniti poti. Za 60 ton materiala, z letalskim prevozom vred, je hrvaška vlada odštela 5,5 milijona €.

Gre za prvo dostavo v nizu, za vzpostavitev zračnega mosta, katerega sta uskladila hrvaški premier Andrej Plenkovič in kitajski Li Keqiang, tako da Hrvaška kupuje neposredno od kitajskih podjetij Sinopharm in Meheco, ki sta pod neposrednim državnim nadzorom, torej brez vsakih posrednikov.

Obenem je hrvaška vlada najela direktno letalsko linijo kitajskega prevoznika SF Airlines, ki dostavi material brez postankov direktno iz Šanghaja v Zagreb, kar hrvaški vladi omogoča tudi daljinsko video spremljanje nalaganje blaga na letalo, kot tudi redna poročanja položaja letala po poti.

Navdušenja nad prvo pošiljko in nasploh nad vzpostavljenim letalskim mostom s Kitajsko ni skrivala cela vlada, v imenu katere je pred tv kamerami spregovoril zdravstveni minister Vili Beroš, rekoč :

Ta prvi polet dragocenega tovora od 6ih ali 7ih v nadaljevanju je najlepše velikonočno darilo. Izredno smo ponosni, da smo uspeli tako transparentno in kvalitetno dobiti zaščitno opremo, ki je pomembna za vse zdravstvene delavce in javne službe, ob čemer smo poleg kupljenega blaga prejeli od Kitajske tudi donacijo“….

da, Hrvati imajo desničarsko vlado….

Medtem pa je slovenska vlada janševih skrajno levičarskih komunajzarjev za 30 ton kitajskega enakega zaščitnega materiala povsem netransparentno in le preko posrednikov plačala že preko 200 milijonov €…..

Samo Jocu Pečečniku, ki naj bi po izjavi ministra Počivalška dostavil 20 ton tega materiala, je vlada pljunila 31 milijonov € in Pečečnik je zaračunal državi, torej državljanom – za celo ukraden material, kot je izjavil – samo za prevoz iz Kitajske 5,5 milijona, kar je toliko, kot je Hrvaška plačala za 60 ton materiala z letalskim prevozom vred….

Hrvaška vlada bo torej za 31 “janša-Pečečnik” milijonov kupila kar 120 ton medicinske opreme, za vseh 200 do sedaj porabljenih milijonov janševe komunajzarske vlade, za katere je ta država prejela le 30 ton te medicinske opreme, pa bo lahko hrvaška vlada kupila od Kitajcev kar 2.300 ton te opreme…..in za razliko od janševih komunajzarjev, bo hrvaška vlada to kupila povsem legalno, transparentno in ne da bi komurkoli ukradli karkoli…..

Zdaj pa vzhičeno in dostojanstveno prisluhnimo komunajzarskemu bendu “Domoljupci”, ki nam bodo zapeli pesem “Najlepša si”, izpod avtorskega peresa premierja naše male podalpske in predsednika bez ograničenja mandata SDS partije, katero poklanja domovini v času preizkušnje….preizkušnje pasivnosti naroda domovine…..

Don Marko M

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Hrvaška vlada kupila za enak znesek kar 2.300 ton več materiala za covid19, kot janševa vlada…..

  1. Korupcija je od države do države različna je pa povsod. Mi smo pač prvaki v lopovščini in nesposobnosti

  2. Vse skupaj nas je lahko le brezmejno sram. Zato, da mirno, celo z naklonjenostjo, dopuščamo vse brezmejne kraje. In da dopuščamo že v tretje direktno pijano norčevanje Jajota in vlade do nas. In sram nas naj bo zaradi hude apatičnosti in pasivnosti.

  3. Samo Hrvati nimajo tako specialnih mask toaletni papir in gumca. Naše lahko še enkrat uporabiš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *