Vladni govorec Kacin – “Ne stroka, za obvezne maske in korona ukrepe je odgovorna izključno janševa vlada”…..

In je vladni govorec Jelko Kacin na današnji tiskovni konferenci končno potrdil, kar sicer govorim že od začetka tega cirkusa in sicer – če bi bil koronavirus medicinski problem, bi ga po celem svetu enako reševali, če pa je političen, ga rešuje vsak po svoje….kot ga je po svoje slovenska komunajzarska vlada in seveda, kot tradicionalno že 30 let, spet in znova vse zajebala kar se je zajebat dalo….

da je Kacin kot sicer odličen retorik, tudi nesmislov in laži, pristal v fazi pojasnjevanja in priznanja, da je komunajzarska vlada dejansko edini in glavni krivec za prav vse ukrepe povezane s covid19, je v bistvu kriv kar sam, ko se je zapletel s pojasnjevanjem, da je glede vračanja vseh učencev v šole – pod nekimi distančnimi ukrepi in nošnjo mask – poleg strokovnega potreben tudi politični kompromis….

in seveda je takoj sledilo novinarsko vprašanje kdo v resnici sploh odloča o korona ukrepih – medicinska oz. NIJZ stroka ali vlada oz. vsi parlamentarci….in Kacin je pohitel pojasniti s sledečimi besedami :

Ne misliti, da je stroka odločila o tem, da bomo nosili maske. Ne, stroka je o tem samo razpravljala. Stroka vedno pove samo svoje strokovne poglede, stroka nikoli ne odloči. Nekoč vam bom razkril, kdo je bil tisti, ki se je odločil za maske pri nas…

odgovornost mora sprejeti nekdo drug. Vsaka odločitev, ki jo sprejme vlada, je politična odločitev. Ne gre drugače. Zato so v njej politiki in morajo sprejeti politično odločitev in morajo sprejeti tudi politično odgovornost. Zato pač govorim o tem, da je življenje pač tako, kot je. Je veliko bolj realno”….

in tako je Kacin, hote ali ne, kristalno jasno predstavil – za vsa, ampak prav vsa dejanja povezana s korona ukrepi v naši mali podalpski, mora na polno odgovarjati izključno – vlada….komunajzarska vlada, z enakimi ostalimi parlamentarci….

za umrle v domovih za ostarele, za uničenje gospodarstva in tisoče novih nezaposlenih, za uničenje zdravja tisočih državljanov, za uničenje sociale državljanom in nenazadnje tudi za posiljevanja državljanov z nošenji mask, ki dodatno škodijo zdravju in ostalimi vladnimi ukrepi izven vseh meja logike in še sprejemljivega prisebnega razuma….

zdaj se je treba odločiti le še, ali in koliko bo kljub temu priznanju odgovarjal tudi Kacin kot vladni govorec, kar pa sploh ni vprašanje za vlado, za katero je tudi Kacin lepo razložil – ta komunajzarska vlada bo odgovarjala…..pa tudi ostali parlamentarci, ki so ji brezbrižno dovolili vse to početi…..

od 232 držav sveta so vlade le 48 držav določile obvezno uporabo obraznih mask v javnosti (trgovine, avtobusi, zdravstvene ustanove, šole, itd) in slovenska komunajzarska vlada je med temi…..

ker naša mala podalpska pač ni Švica, Belorusija, Švedska, Japonska ali še številne države, kjer nošnja mask ni obvezna in kjer vlade svojih državljanov niso zaklepale doma in drugače omejevale za najmanj dva meseca……verjetno tudi zato, ker državljanom teh držav niti v najhujših nočnih morah ne pade na pamet voliti dinozaverskih komunajzarskih politikov….

ampak napredujemo – sploh zdaj, ko je Kacin javno povedal, da bo ta vlada morala, tudi kazensko, odgovarjati…..seveda le, če bo narod to in tako želel….

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *