Minister Tonin katolikom za Binkošte časti prelet USA letal nad Slovenijo, na strošek vseh državljanov….

Pisal se je 10.maj, ko je Matej Tonin v vlogi obrambnega ministra vodil katoliško mašo pri bogoslužju na Brezjah in tako v 30 letih “samostojnosti” Slovenije postal prvi minister oz. slovenski politik, ki je na najbolj grob način, zaenkrat še nekaznovano, zlorabil slovensko Ustavo in spotoma še dokazal, zakaj je tudi bog vzdignil roke od naše male podalpske….

A to Toninu, ki državljanom ni povedal, da smo ZDA plačali 1,2 milijona za donacijo 5 vojaških reševalnih vozil, očitno še ni bilo dovolj….

svojo pripadnost neki tuji katoliški Cerkvi se je odločil dokazati z novim korakom….za Binkoštni ponedeljek oz. praznik Svetega Duha je Tonin sklenil obdariti vernike RKC kar z letalsko parado čez celo Slovenijo, z letali ameriške vojske, vse skupaj pa na stroške vseh večinsko sekularističnih državljanov naše male podalpske in ta dogodek je na svojem twitterju napovedal tako….

“Prelet za zmago” – pravi Tonin….no, to je tisti moment vrhunskega kretenizma in izprijenosti, ko janševi vladi z nepotrebnimi ukrepi uspe v pičlih 3 mesecih zadolžiti državo za 10 mlijard, znižati BDP za 8%, v 10 milijardnem proračunu narediti 700 milijonov primanjkljaja, ustvariti 30.000 brezposelnih, 50.000 socialno ogroženih, 100.000 državljanom uničiti zdravje, ljudje v DSO so umirali zaradi šalabajzerstva vlade – pa še nismo niti na polovici letošnjega leta – in vse to označiti za zmago….v dodaten posmeh državljanom pa vlada strese še par milijonov za prireditev “Prelet za zmago”….

ampak dajmo najti tudi kaj pozitivnega v tej Toninovi in komunajzarske vlade letalski veselici….

prelet letal čez našo malo podalpsko se bo odvijal v ponedeljek 1. junija, od 13.10 do 14.25 ure, začeli bodo nad Jesenicami, potem leteli nad Ljubljano, Mariborom, Brežicami, Postojno in zaključili nad Izolo, letala bodo tako preletela več kot 10 mest in krajev spotoma, razen severne Primorske in Prekmurja….

skupaj bo v formaciji letelo 9 vojaških letal….6 letal F-16 31. lovskega polka Vojnega letalstva ZDA iz Aviana in 3 pilatusi PC-9 slovenskega 15. polka….formacija letal bo letela na višini 1.200 metrov (na tej višini se namreč katolikom za Binkošte prikazuje Sveti Duh), s hitrostjo 425 kilometrov na uro….

pilatusi SV bodo leteli pred F-16 iz povsem praktičnega razloga – da ne razpadejo….425 km/h je namreč skrajna hitrost že obrabljenih pilatusov SV (novi dosegajo max. 580 km/h), zato pa bodo zelo trpeli vseh 6 F-16, ki bodo tako z velikimi napori leteli na minimalni hitrosti (max. je preko 2.500 km/h) in noben čudež ne bo, če bo kateri strmoglavil….

leteli pa bodo predvsem nad bolnišnicami in domovi za starejše občane….da, seveda da bo tako nizke prelete spremljalo zelo močno bonenje, ampak Tonin je s svojim šefom janezom pač ocenil, da točno to bobnenje zdaj rabijo še posebej starostniki v DSOjih, da se prebudijo iz korona šoka prestrašenosti….

in ne, ne obstaja noben razlog pričakovati, da bodo kdaj pilatusi PC-9 SV tako solidarnostno preletavali kavbojlend, če bo tudi slovenski zet razglasil korona zmago….zato pa obstajajo vsi razlogi, da bo janševa skrajno levičarska vlada komunajzarjev jutri zbrana na posebni tribuni na Trgu republike v Ljubljani….

pridružil se jim bo tudi predsednik pahor, pa slovenski škofi tiste tuje Cerkve in skupaj bodo s križanjem, pa špricanjem posvečene vodice ter slovenskimi zastavicami sinhrono mahali letalski eskadrilji med preletom Ljubljane, še posebej predsedniku bez ograničenja mandata sds partije, ki jim bo mahal iz enega izmed letal – pilatusa kakopak….

vse skupaj pa bo spremljal tudi neposreden prenos na RTV SLO 3, v črno beli tehniki, da se tako ljubljenemu vodji vsaj delno izpolni želja jugonostalgije po vojaških paradah, na katerih je janezek zgolj mahal s partijskimi zastavicami, saj je takrat vsa slava pripadala njegovemu šefu Jožeku….

in če bodo med in po tem letalskem preletu “Za zmago v porazu” imeli še največ svežega povedati kemtrejl teoretiki, pa sam pričakujem, da janez s svojo skrajno levičarsko komunajzarsko vlado po korona zmagi v 2. valu naroči od kavbojev 1st Armored Division, da bo s tanki cel dan paradirala po Ljubljani v mimohodu pred tribuno istih častnih gostov….seveda če po kakšnem naključju še bo….tudi vlada…

Don Marko M

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Minister Tonin katolikom za Binkošte časti prelet USA letal nad Slovenijo, na strošek vseh državljanov….

 1. res to je nujno potrebno…še dobr da bo,kr brez tega pa res ne moremo, sploh pa zdravstveni delavci k še čakajo svoj krizni dodatek…. bolano

 2. A mogoče kdo ve koliko bomo plačali za to norijo? Kaj še bo si izmislila ta blesava vlada, kje še nas bodo več zadolžili

 3. Ane bi bilo boljše , da bi tistim , ki so delali v pandemiji vrgel kakšno kuverto ,bi imeli več od tega ,kot pa ta letala , ko bodo ropotala na nebu

 4. Nikol nobenga dnarja za pametne namene!
  Prepričana sem,da bi bli tisti,ki so delali v času korone
  bolj veseli 500ev. dodatka v 2 mesecih,kot pa letala,
  pa toliko denarja za nič……nimam več pametnih besed….

 5. V ta letala bi morali natovorit cev parlament in na tisoc metrov odpret linjo in jih rastovorit brez padal prosti padec juhuhu

 6. Za take neumnosti plačujemo, se ima denar… Namesto, da potalajo vsem, ki so ostali brez službe, ki so res garali… Ma veš kaj, nimam besed, res ne… Kakšna zmaga, saj nismo bili v vojni, idiotizem nesposobnežev na kubik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *