EU covid19 ukrepi – socializem za premožne (milijonarje), izprijen kapitalizem za reveže….

Komisarji in parlamentarci EU so za blaženje katastrofalne situacije vsled epidemije koronavirusa alias covid19 določili, da se bo EU zadolžila za 2.400 milijard €, Sloveniji zaenkrat pripada povratnih 9 milijard….bruseljski birokrati so to potezo poimenovali “obnova EU in priprava za naslednjo generacijo”….

a dejstvo je, da za nastalo gospodarsko situacijo zadnjih mesecev nikakor ni kriv koronavirus, pač pa politiki, parlamentarci posameznih držav, ki so sprejemali covid19 karantene v 99,9 % za povsem zdrave osebe povsem brez potrebe, razen evropskih držav, kjer trezni politiki teh ukrepov niso prakticirali na svojem narodu, kar dokazuje, da pameten narod voli pametne, koristne politike….

“obnova EU in priprava za naslednjo generacijo” tako pomeni, milo rečeno, uničena prihodnost današnje generacije, mladih danes in predvsem bodočih rodov zaradi skrajne sprevržene neumnosti današnjih politikov….te kredite 2.400 milijard bo seveda treba vračati, 10letja….

kulminacija teh ukrepov pa je brez dvoma v presedanu načina porabe teh kreditov….le tej so namreč prvenstveno namenjeni reševanjem korporacij, delodajalcev zasebnega sektorja, med katerimi so tudi številni evropski milijonarji in celo katoliška Cerkev….poleg tega, da se bodo večini podelile dodatne davčne ugodnosti, odpisi, se jim bo namenilo tudi v večini primerov nepovratna sredstva za celotno pokrivanje stroškov delovne sile….

kar v prevodu pomeni, da z delavci ne bodo imeli dobesedno nobenega stroška, osvežena zakonodaja pa jim celo omogoča pošiljanje delavcev na čakanja in deljenja odpovedi tudi brez razloga….

ironija je, da je nastopila faza, ko vsled teh EU ukrepov “za prihodnost” delavci sami dobesedno plačujejo vse stroške delodajalca, da lahko pri delodajalcu sploh delajo in dodatno te stroške tem zasebnikom, tudi milijonarjem, plačujemo še vsi ostali navadni smrtniki, ki te zanje kredite že in še bomo te odplačevali….10letja….vzpodbudna EU prihodnost za današnje in bodoče mlade….

sicer sem zagovornik zdravega kapitalizma….ampak tako izdelani in vodeni EU ukrepi umetno ustvarjene korona krize sramotijo zdrav kapitalizem…..ker to, kar se zdaj počne sploh ni kapitalizem…..v bistvu so tej ukrepi dobesedno socializem za premožne (milijonarje) zasebnega sektorja in najbolj svinjsko izprijeno zlorabljen kapitalizem za navadne smrtnike, ki že in še bomo ta njih socializem bogato in z obrestmi še leta plačevali, ne da bi od tega sploh kaj imeli….

veš kaj EU – jebi se….skupaj s slovenskimi parlamentarci, sploh skrajno levičarsko komunajzarsko sds vlado socialističnih kulakov….čas obrača, človek obrne….

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *