Upokojenci DeSUS napadli Ivana Galeta v Izoli na protikorupcijskem kolesarskem protestu (foto)….

Te dni je Izola vreliščna točka naše Istre, razlog pa nenasitna korupcija članov upokojenskega DeSUS, tokrat izolskega župana Danila Markočiča in še posebej vodje upokojencev ministrice Pivčeve. Lep sončen dan je obetal še lepši sončni zahod, a dejanski razlog, da sem s familjo odkolesarili v Izolo je bil kakopak petkov protest proti korupciji, katerih se redno udeležujem, tokrat z gostom Ivanom Galetom….

Pogled na okoli 500 prisotnih protestnikov na Lonki je dal vedeti, da so Izolani penasti na svojega župana, kar so tudi brez zadržkov pokazali skozi govore različnih govorcev, kakor tudi opremljenost transparentov, s katerimi so pozivali župana Markočiča k odstopu.

Povabljenega Ivana Galeta, ki je danes zoper ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška in direktorja zavoda Tomija Rumpfa vložil kazensko ovadbo zaradi negospodarne rabe javnih sredstev za dobavo zaščitnih mask, je prisotna množica lepo sprejela, celo en upokojenski striček polepljen na vse možne načine z oznakami sds partije mu je pristopil in ga vljudno zaprosil za skupno fotografijo in Gale mu je ustregel.

Je pa prisotnost Galeta očitno zrevoltirala 3 očitne DeSUS upokojence do te mere, da so izza mize bližnjega lokala pristopili Galetu in ga napadli z žalitvami, tudi odrivanji in vpitji, da naj se pobere in neha hujskat narod, pa še nekaj tistih standardnih primitivnih opazk, z raznimi dotiki se je hodilo po robu fizičnega spopada, 3 prisotni policisti na drugem koncu placa so se delali francoze, da nič ne vidijo, Gale pa je še posebej enemu penastemu DeSUSovcu umirjeno razlagal, da ni potrebe po takšnih reakcijah, ker se samo borimo proti korupciji.

In tistega najbolj glasnega in žaljivega starca, kateremu je njegova baba sikajoče vzpodbujevalno štango držala, je to še bolj podžgalo, no, takrat pa je meni, skozi v neposredni bližini dogajanja, temperamentno dvignilo pokrov in sem nahrulil tega najbolj glasnega in nesramnega “Upokojenci dovolj je tega vašega sranja. Poberi se sedet tja za mizo s polno ritjo penzije, ostali tukaj se za penzijo še borimo”. In se je šel z babo vsest za mizo, čisto tiho.

Dejansko sem bil na takšnih obratih, da če bi še kakšno bleknil bi ga direkt v čelo ob čemer se mi je gladko jebalo, če je upokojenec, četudi sem lepo vzgojen, da je treba biti do starejših spoštljivega obnašanja, a življenje me je naknadno izučilo, da je treba dati od sebe spoštljivo obnašanje le tistim, ki se tako obnašajo, ne pa tudi tistim, ki se kretensko in/ali nespoštljivo obnašajo, do takšnih je pač treba se začasno spraviti na njih nivo pa je vseeno ali je upokojenec ali kdorkoli, ob čemer že leta spoznavam, da je lepo število slovenskih upokojencev, sploh DeSUS in sds komunajzarjev, nesramnih in naduvanih do amena in si dejansko ne zaslužijo niti trohice spoštljivega obnašanja.

Po tem dogodku se je začel govorniški del različnih govorcev, vseh po vrsti Izolanov, ki so vsem dovolj razumno razložili dejstvo, da parlamentarna in JS korupcija dejansko uničuje državo in državljane, ter prihodnost naših otrok, kakor tudi vnukov non in nonotov. Sapienti sat.

Ivan Gale je pred mikrofonom porabil le par minut, a dovolj, da je povedal bistvo s pozivom k vztrajnemu boju proti korupciji, a brez nasilja. Kakorkoli že, četudi naša mala podalpska z raznimi Ivani nima ravno srečne roke v novejši osamosvojitveni zgodovini, pa se mi zdi Galetov Ivan dober človek, zaenkrat primeren kader za paralmentarca na naslednjih volitvah, če se le ne bo pričlanil katerih od bivših ali obstoječih parlamentarnih strank oz. če v svojo stranko ne bo zvlekel kadre obstoječih ali bivših strank. Poštenih državljanov, četudi brez političnih izkušenj, je namreč na srečo še vedno dovolj za korenite spremembe na bolje.

No, in za konec dobrih 45 minut na Lonki smo se protestniki odpravili pred izolsko občino, kjer so Izolani pustili županu dovolj prepričljivih sporočil poziva k odstopu, nakar je kolona krenila na Svetilnik, kjer je zadonela tudi skupinska zimzelena zborovska himna “vstala Primorska”….

In v seštevku – samo še 89 Galetov je potrebnih in vsaj 80% volilna udeležba, pa se bo dalo parlament temeljito očistiti prevečletnih skorumpiranih svaljkarjev….

Don Marko M

18 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Upokojenci DeSUS napadli Ivana Galeta v Izoli na protikorupcijskem kolesarskem protestu (foto)….

 1. Samo da si star je premalo da te ljudje spostujejo. Ce si v mladosti budala taksen tudi ostanes v starosti .

 2. Tadeja,usrane in usranka se ga na samem ne bi upala niti pogledati.Doc Holiday bi ju s svojim ledenim pogledom zamrznil,sesul,veter pa bi ju odpihnil v širne daljave,zelene pašnike,kjer se pasejo krave,ovce,konji….

 3. Zavajanje v naslovu in besedilu ☹. V vseh medijih in v zapisu novinarke, ki ji zaupam (E. Carl) je napisano, da je šlo za provokatorje iz vrst SDS, ki jih je vodil SDS-ov izolski svetnik.
  Zakaj so v tem zapisu sdsovci postali desusovci?

 4. Jožica,
  nobeno zavajanje, pač pa golo dejstvo…..zato, ker so bili DeSUSovci, lokalci se pač poznamo, E. Carl pa sploh ni bilo tam v času tega dogodka, za razliko od mene, ki sem bil….sds-ovci so se miroljubno fotkali z Galetom, sem priložil fotko v zapisu….

 5. Don Marko M, saj so na številnih mestih objav lokalci potrdili, da je bil kolovodja sdsov izolski svetnik.Pa še to: zakaj bi se pa desusovci oblekli v sdsove modro rumene majice?

 6. Jožica,
  zastonj se trudiš, nimaš prav…..sam sicer nisem nikakor naklonjen sds komunajzarjem, a to ne pomeni da bi zaradi tega namerno preskočil objektivna dejstva, katerim sem sam priča in tokrat sta bila tista dva sds komunajzarčka pač čisto mirna in pridna, pa se z Galetom slikala….tej DeSUSovi trije, sicer tudi tesni podporniki izolskega župana, ki so po protestu celo trgali plakate s sporočili protestnikov pred občino, pa so bili tako, kot sem napisal…..in ne mi govoriti o medijih oz. novinarjih, katerih dejansko tam sploh ni bilo (točno vem kateri 4 smo bili), ker dobro vem, kaj je kateri od nas napisal, zagotovo pa nobeden, da so bili sds upokojenci tokrat problem….ti sicer lahko verjameš novinarjem, katerih tam sploh ni bilo, ampak kot sem rekel, smo lokalci, ki se lokalno dovolj dobro poznamo in ni nobena skrivnost, kdo kam paše…..obstaja razlog, zakaj so DeSUS upokojenci stopili v to vlado in včeraj so na terenu lepo dokazali stopnjo svojih manir….

 7. Don Marko M, član katere stranke je izolski svetnik Leopold Žlogar, ki je vodil to skupinico? Vloge so člani skupine imeli očitno razdeljene, ali pa so eni le toliko pametni, da ne kažejo svoje prave narave.

 8. Jožica,
  povedal in posnel sem, kar sem na kraju dogodka sam videl in doživel, z objektivnostjo poročanja nimam težav četudi gre za modele, ki mi nikakor niso všeč, vsak pa ima pravico, tudi ti, verjeti kar pač hoče, jaz od svojega ne odstopam….in ne, nihče ni napadel nobenega novinarja, če ne štejem svojega verbalnega spora z DeSUS upokojencema, ki sta poprej napadla Galeta, pa tudi noben svetnik Levice je ni skupil, kot poročajo na nacionalki….vse to lahko potrdi prav vsak tam prisoten….

 9. Ja,sem bila tam…oni trije policaji so se pa smejali…samo tega,da si jih napi…pa na žalost nisem vidla,vidla sem jih ,ta trio porco dio,kako pridkano sedijo za mizo in potiho bentijo! Gale je pa ena krasna dušica,sva se s kolegom domovala z njim,pa smo še par stvari rekli,tako skromen,prijeten in NEPOKVARJEN človek,z veliko začetnico Č.

 10. Nataša,
  v bistvu jih je bilo 5, ta bjonda na fotki je bila tista, ki je tipe podžigala in bevskala iz ozadja, a se potem tudi prva vsedla po moji porciji….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *