Janševa vlada – pred vstopom v trgovine in salone državljani obvezno na hitri korona test, šele potem lahko v trgovine….

Premier vlade je s svojima ministroma počivalškom in Gantarjem, ter vodjo strokovne svetovalne skupine beovićko, gostil sestanek na pobudo predstavnikov Trgovinske zbornice Slovenije (TZS), katero sta zastopala predsednica TZS Mariča Lah in predsednik upravnega odbora družbe BTC Jože Mermal….

Predstavnika TZS je zanimalo le, kdaj se bodo, ob živilskih odprtih, ponovno odprle tudi vse ostale trgovine in saloni saj, kot pravijo, trgovci in lastniki salonov preživljajo izpade dohodka. S predstavniki vlade so se dogovorili, da bi ob znižanju števila korona okuženih lahko že naslednji teden začeli odpirati trgovine z oblačili in obutvijo ter avtosalone in nekatere storitvene dejavnosti.

A to predstavnikom TZS ni bilo dovolj, zato za pospešitev odpiranja prav vseh vrst trgovin in salonov predlagajo vladi – hitre antigenska testiranja (HAGT)……za kar je janezova komunajzarska vlada že itak napovedala, da bo po celi naši mali podalpski organizirano množično testiranje s hitrimi korona testi, ki pa bo temeljilo na prostovoljni odločitvi posameznika.

Očitno pa članstvo trgovinske zbornice želi korak več, saj je Lahova predlagala vladi totalno diktaturo nad državljani potrošniki njih trgovin in sicer, da bi vsi državljani, ki se ne bi želeli prostovoljno hitro testirati imeli prepovedan vstop v vse trgovine, vključno s frizerskimi in ostalimi saloni.

In kako bi to potekalo je Lahova pojasnila s temi besedami :
Hitri testi bi se izvajali na točkah, ki bodo za to določene, ko bo Slovenija kot celota k temu pristopila. Na vhodu v trgovine bi varnostniki pogledali, ali je stranka, ki želi vstopiti, opravila hitri test oz. ali je ta negativen ali ne“…..

To pomeni, da želi TZS, z žegnom komunajzarske vlade, dobesedno prepovedati vstope v vse trgovine in salone prav vsem državljanom, ki se ne bi hoteli pred vstopom v trgovino ali salone obvezno testirati, na sicer prostovoljno HAG testiranje, in v nadaljevanju ne hoteli kar varnostniku izkazovati vstopnico v podobi rezultata hitrega testa….

Ali to pomeni, da bi po opravljenem hitrem testu kljub negativnemu izidu lahko potrošnik vstopil v trgovino brez maske in brez upoštevanja varnostne razdalje, kar je sicer logično, saj bi po tej verziji lahko vstopali v trgovine le po rezultatih testiranja neokuženi potrošniki….seveda ne, kljub negativnemu testu bi lahko vstopali le z masko in predpisano razdaljo….

Predstavniki janezkove komunajzarske vlade so na tem sestanku sicer izrazili naklonjenost temu predlogu Lahove in omenili, da bi se lahko začel izvajati že takoj januarja v novem letu in že zdaj me zanima, kako bo videti vlade odlok, ki bo to določal.

Očitno bo Ustavno sodišče že takoj januarja spet imelo polne roke dela. Vse kaže, da janezek spet ne bo poslušal ne znanstvenikov, ne stroke, niti svojega zdravstvenega ministra Gantarja, ki po vrsti poudarjajo, da so HAGT zelo nezanesljivi in v večini prikažejo povsem napačne rezultate.

Ampak bolj kot to je v tej zgodbi pomembno, da so trgovci TZS z Lahovo sami tisti, ki zahtevajo represijo nad potrošniki in so pripravljeni celo pred vrati svojih trgovin izvajati hitre teste nad državljani in tako diskriminirati vse potrošniške državljane, ki se ne bi hoteli hitro testirati in to v bistvu vsak dan, pred vsakim vstopom v katerokoli trgovino…..

Seveda bi bilo najboljše, da bi si morali državljani potrošniki od trenutka zaključka vladne akcije prostovoljnega testiranja vsa naslednja testiranja pred vstopi v trgovine kakopak plačati sami iz svojega žepa, ker vlada ali trgovci jih ne bodo, pa četudi se recimo upokojencem ali socialno ogroženim pobere iz žepa še zadnji cent za testiranje, ki bi mu potem pokazalo, da sicer v trgovino lahko vstopi, a ne bo šel, ker ne bo imel več s čim kaj kupiti….

In naslednji predlog TZS vladi bo pa že, da v trgovine ne sme nihče, ki ni korona cepljen, četudi bo tudi to prostovoljno….Ali Lahova s TZS s takšno zahtevo vrta v koleno kar svojim trgovcem, torej jim prazni trgovine potrošnikov ? V bistvu ja. Ali Lahova s TZS s takšno zahtevo spodbuja sivo ekonomijo ? V bistvu ja. Ali posega v ustavo RS in krši državljanom vse možno ? Zelo ja.

No, zdaj je pa spet na nas, spoštovani sodržavljani, ki v zahvalo koroni nismo več razdeljeni na leve ali desne, bele ali rdeče, pač pa le še na panične ali pak razumne, da se vprašamo in odločimo – si sploh še lahko dovolimo takšna, v imenu korone, poniževanja, tokrat od TZS in spet vlade, da bi se morali dnevno testirati pred vstopi v trgovine in razne salone…..retorično vprašanje….

Don Marko M

29 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Janševa vlada – pred vstopom v trgovine in salone državljani obvezno na hitri korona test, šele potem lahko v trgovine….

 1. Malo boš pa počasi moral ločit med zdravstvenimi ukrepi proti širjenju bolezni in lopovščinami janšetove vlade.
  Ni to isto – če še nisi opazil.
  Ampak na tem maskiranju stoji vsa barabarija SDS.
  ZLORABA pandemije za krajo. Kot vojno dobičkarstvo janšeta v trgovini z orožjem v začetku 90ih let.

  Je pa res, da si ti samo eden od sto tisočev, ki tega ne znajo razdvojit.

 2. Gospa iz trgovske zbornice je izredno talentirana in zastopa demokratična načela nakupovanja širših množic. Torej:prostovoljno pod prisilo….!!! Kaaaaako lepo….

 3. Bomo hodili pa k zahodnim sosedom,kot v času bivše države.Saj on in njegovi itak govorijo,da je bil tisti sistem smrdljiv,ta njegov je pa totalno GNIL.

 4. Mah, ne morem komentirat takih idiotizmov… Za bruhat, kako nas komandirajo in ponižujejo…

 5. Jana,geneplanet, ali nekako tako se imenuje firma ki prodaja golfe za ceno mercedesov 😛

 6. Vse to in tisto kar še prihaja je v načrtu nwo,ki temelji na totalitarizmu. Polovica človeštva(92držav) je že pod njim.Še ena tretjina pa na poti vanj.

 7. ja porka madona pa sej so čist fuknen nej si kr sami porivajo tisto palčko v nos vsakič k bo šu v trgovino al pa kam drgam lahko mu jo pa porinejo ke v rit psihpatsko

 8. Tisti ki smo bili pa ze pozitivni pa najboljs da nas stigmatizirajo kot zivino tako da bodo vsi vedeli

 9. Tamara,saj res ni za komentirat teh razmer,so daleč,daleč pod vsako kritiko in zdravo pametjo,no za vsako r.t se šiba najde,se bo tudi za njihovo.Za njih bi moral biti kar kol in ne šiba.

 10. Represija gre za voljo končne rešitve – čipiranja teles, kjer bo zapisano digitalno potrdilo. Tu pa se zgodba “končne rešitve vprašanja” šele začne.
  Plandemija je paravan za pripravo offc na nov svetovni red, digitalne valute (adijo šuške za zmeraj), centraliziranega hranjenja podatkov o vsem in vsakem ter kontroli vsega in vsakogar, ki bo v tem oblaku. Ne uvaja se zastonj 5G, 6G, itd.., internet stvari (IoT), skynet sateliti za pokrivanje zadnjih kotičkov prostora in še kaj bi se našlo. Vse več naprav ima vgrajeno bluetooth povezavo za zbir podatkov o navadah in obnašanju posameznika.
  Kitajci s svojo ureditvijo so vzorčen primer, za kontrolo in točkovanje “pridnih” in “porednih” državljanov ter konsekvenc s korenčkom za zgledne ali prepovedjo, recimo uporabe javnega prevoznega sredstva in še marsikaj za manj zgledne.
  Po idejah Klausa Schwaba (chairmana World Economic Foruma) v njegovem vele delu “Covid 19 – great reset” naj bi tisti, ki ne bomo hoteli v ta njihov oblak s prejemom kakršnegakoli čipa v telo, bili preprosto izločeni od vsake udeležbe v socialnem življenju (tale primer s štacunami že sodi v zgodbo)… verjetno getoizirani ali utaboriščeni kot nevarnost za prenos never ending COVID-a št. xx na pravoverne. Pravovernim pa naj ne bi nikoli padlo na pamet kaj bogokletnega v povezavi z nasprotovanjem idejam in ureditvi »bogov«, sicer jim ugasnejo povezavo in se lahko pridružijo onim v taboriščih.
  Po mojem merjenju stanja duha okolice je narod prestrašen in vse manj razsoden, ne pa konstruktivno razpizden. Kar moti je, da ljudem niti do tega ni da bi preverili kaj je na stvari. Mnogi bi sprejeli kakršnokoli vakcino, ker slepo verjamejo od tehnokracije mokrim in zblojenim posameznikom v navezi z našo servilno politiko.

  Pa, da se razumemo, sem po mojem mnenju sodijo prav vsi, ki sedijo v politiki pri nas in se bojim, da ni opcije, ki bi se Agendi 2021 oziroma 2030 sploh upala ali hotela upret.
  Skratka, po varianti brez subjektivnega soočenja s problemom in ukrepanja, rinemo v totalitarizem brez primere.

  Nekje tu sem že enkrat zapisal, da se bo treba bat tistih, ki nam prinašajo rešitve, ker so zelo verjetno zakuhali zgodbo za uvedbo nečesa na kar sicer nihče trezen ne bi nikoli dal privolitve.
  Zatorej šok terapija s kovidom, ki sicer je, ni pa to v kar nas prepričujejo. Jebe ludi zbunjenog.

 11. Sem bil prepričan, da je to še ena pametna od jajota, pa presenečen odkril, da so trgovci kar sami predlagali. Kar se mene tiče, pa imejte prazno. Bom kupoval po netu. Ja, evropa se nam lahko smeji!

 12. In potem, ko bodo protestniki razbijali izložbe in plenili trgovine, naj se ne čudijo!!! Kar seješ, to žanješ! E moj Ajnštajne, kako prekleto prav si imel tisto o brezmejnosti človeške norosti.

 13. Seveda janše ne maram, ampak takšna onaniranja pa tudi ne. To je bil predlog TZS in ne vlade!

 14. Lojze,
  sploh ni važno če ga maraš ali ne, govora je o točno določeni zadevi…..drugače pa lepo piše v zapisu, da je bil predlog TZS…..predlog TZS, katerega je vlada potrdila v izvajanje, ker predlog TZS sam po sebi je nič vreden, če ga vlada ne odobri…..
  ne boš verjel, ampak vlada bi lahko rekla TZS tudi “hvala, ampak vaš predlog je diskriminatoren, protiustaven in neumen, zato ne bo nikakor izvajan”…..

 15. Super ne rabite niti odpirati, ker grete u kurac trgovci, noben normalen se ne bo testiral, po nakupih v Avstrijo, pa se jebite slovenski trgovci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *