Državni svet (DS) RS je treba ukiniti in izbrisati, ker sploh ne dela…..

Poleg 90 povsem neuporabnih, celo narodu in državi škodljivih parlamentarcev, premoremo v naši mali podalpski tudi Državni svet (DS), katerega tvori 35 svetnikov, katerim predseduje Alojz Kovšca, vsako leto pa porabi državnih najmanj 2,5 milijona za svoje delovanje, od tega skoraj 2,2 milijona le za plače…..no, Državni svet lahko mirno v celoti povsem izbrišemo, pa ne zaradi (nezasluženih) plač….

razlog za ukinitev Državnega sveta je druge narave in povsem enostaven – z nastopom janševe komunajzarske vlade se je nameč 20.marca vseh 35 svetnikov, s Kovšco na čelu, odločilo, da na katerikoli sprejeti sklep, odločitev, uzakonitev parlamentarcev in/ali vlade ne bodo vlagali prav nobenega veta oz. nikakor vplivali na vsa dogajanja parlamentarcev in vlade, vključno s t.i. “protikoronskimi paketi” vlade….

dejstvo je, da so svetniki DS v službi naroda, branik naroda, katerega edini namen je nadzirati delo parlamentarcev ter vlade in v kolikor se le tej ne obnašajo, sprejemajo protizakonite in/ali protiustavne sklepe, uredbe, zakone, potem je ravno DS tisti prvi branik naroda, ki vloži na določene zadeve veto, zahteva tudi ustavne presoje, sproža kazenske ovadbe zoper škodljivo delovanje posameznih parlamentarcev oz. članov vlade…..

in temu so se svetniki DS v letošnjem letu povsem odrekli, kar pomeni, da nikakor ne izpolnjujejo svojega temeljnega poslanstva do naroda in države, četudi so plačevani….in posledično pomeni, da so izponjeni prav vsi pogoji za ukinitev Državnega sveta, ker v praksi itak ne obstaja….

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *