Ministrica Kustec – hvala butastim otrokom in staršem za rekordno “izobraževanje na daljavo”…..

Potem, ko tudi pred koncem lanskega leta ministrica za izobraževanje Simona Kustec ni znala odgovoriti, kdaj bodo naši otroci spet sedli v šolske klopi in je namesto jasnega odgovora ponudila zgolj patetično izjavo “Verjemite mi, da mi ni vseeno. Verjemite mi, prosim, tudi tisti, ki ne verjamete”, je včeraj kot gostja oddaje Studio City svojo patetiko nadgradila še z posmehovanjem vsem otrokom in staršem naše male podalpske…..

Kustečeva je namreč na že zlajnano vprašanje, kdaj gredo otroci spet v šolo, odgovorila :
Mi smo ena od vodilnih držav v Evropi, ki je zmožna v tem trenutku ponudit izobraževanje na daljavo, tudi v tem smislu smo rekorderji. Če bi bilo v drugih državah to možno, bi bila slika drugačna“……

Alora, v številnih evropskih državah nimajo zaprtih šol, sploh pa ne že 12 tednov…..in to, čemur ti kustečeva praviš “izobraževanje na daljavo” ni nič drugega, kot zoom video konferenca, kako pa je delovalo “izobraževanje na daljavo” lani spomladi, ko zoom aplikacije ni bilo, pa itak vemo vsi, ki smo mu bili priča – ni delovalo nikakor…..

Izjemno sramotno, nedopustno in žaljivo do vseh otrok in staršev je, da se Kustečeva žabje napihuješ s samohvalo o nekih rekordih in vodilni evropski državi, ki je kao zmožna ponuditi “izobraževanje na daljavo”.

Sramotno toliko bolj, ker država kot takšna – sploh pa šolsko ministrstvo – ni prispevalo otrokom, staršem, družinam za izvajanje tega “izobraževanja na daljavo” praktično nič in izjemno srečo imaš kustečeva oz. cela janezkova komunajzarska vlada, da večina državljanov naše male podalpske ni dovolj odločnih, da bi razumeli, da če nekdo nekaj zahteva – v tem primeru šolsko ministrstvo od otrok in staršev – da je potem ta ki zahteva dolžan omogočiti prav vsem polne in enake pogoje za izvajanje tega, kar zahteva.

Če bi se vsi starši tega zavedali in tudi neomajno vztrajali na izpolnitvi pogojev te zahteve šolskega ministrstva, potem se kustečeva danes ne bi posmehovala otrokom in staršem pa opevala neke rekorde, ki jih v bistvu sploh ni….

Dejansko stanje “izobraževanja na daljavo” je seveda popolno nasprotje samohvale kustečeve, predvsem pa nesporen dokaz rekordne nesposobnosti kustečeve in njenega ministrstva….

Vsaj 30% šolarjev namreč v tem “izobraževanja na daljavo” sploh ni in ne more sodelovati, ker enostavno nimajo pogojev za to, pa najsi gre za internetne povezave in/ali osnovno delovno orodje računalnik.

Tisočim tako prikrajšanim otrokom in družinam so tako priskočili na pomoč tako posamezniki, kot podjetja, ki so zbirali rabljene računalnike, jih volontersko sestavljali, spravljali v pogon ter dostavljali in tako vsaj za silo številnim omogočili sodelovanje v izobraževanju, pa jih še vedno 30% te sreče in možnosti ni dočakalo.

Kustečeva seveda ignorira dejstvo, da je s tem svojim “rekordnim izobraževanjem na daljavo” spočela nesluteno in povsem nedopustno diskriminacijo nad tisoči otrok naše male podalpske, za katere bi morala ravno ona, ironično, poskrbeti, da do tega nikakor ne bi prišlo, vsekakor pa bo morala za to nekoč odgovarjati.

Še več – kustečeva se v vsej svoji dosedanji patetiki in samohvali o neobstoječih rekordih še niti z vejico ni zahvalila volonterjem in staršem, katerim je to njeno “izobraževanje na daljavo” povzročilo nemalo nevšečnosti, kakor tudi nepredvidljive dodatne stroške, katere si v tem korona letu tisoči in tisoči državljanov naše male podalpske, ki so ostali brez služb in/ali živijo s statusom socialno ogroženih oseb že stežka ali celo sploh ne zmorejo privoščiti.

Dejstvo realnosti je, da vse stroške “izobraževanje na daljavo” nosimo izključno starši, saj ministrstvo kustečeve ni k pokrivanju teh stroškov prav nič prispevalo, ne za elektriko, ne za internet, ne za računalnike, sploh pa ne za čas, katerega so morali številni starši porabiti za sodelovanje z otrokom pri takšni obliki izobraževanja, saj je kustičin šolski sistem očitno tako na dnu, da ni sposobe v šolskih klopeh usposobiti otroke niti z osnovnim znanjem dela z računalniki.

Seveda obstaja način, po katerem bi se lahko kustečeva in janezkova komunajzarska vlada trkali po prsih o nekem rekordno uspešnem “izobraževanju na daljavo”…..

Dovolj bi bilo že, če bi janezkova komunajzarska vlada le 20% od vseh skorumpiranih goljufij pri nabavljanjih korona opreme, sploh za nepotrebne neuporabne hitre korona teste, namenila za optimizacijo “izobraževanja na daljavo” prav vsem otrokom in družinam naše male podalpske….

Ampak ker kustečeva s svojim ministrstvom ni naredila prav nič od tega, je njena izjava “Mi smo ena od vodilnih držav v Evropi, ki je zmožna v tem trenutku ponudit izobraževanje na daljavo, tudi v tem smislu smo rekorderji” zgolj izkaz njene totalne nesposobnosti, ki za nameček nima niti nobenih zadržkov se tako posmehovati in žaliti prav vseh otroko in staršev, ki smo prisiljeni to njeno nesposobnost preživljati.

Od vseh dosedanjih nesposobnih šolskih ministrov, ki so serijsko uničevali naš šolski sistem, je kustečeva vsekakor presežek in s svojimi izjavami, še bolj pa dejanji, zadosten razlog za ji vzklikniti – kustečeva, spokaj !…..In otroke nazaj v šole – takoj !

Don Marko M

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ministrica Kustec – hvala butastim otrokom in staršem za rekordno “izobraževanje na daljavo”…..

  1. Pravi odgovor je, nočemo vas mislečih s svojo glavo – zdravo kmečko pametjo, izobraženih, zavedajočih se, sebe in okolja. Kot je dejal Srečko Šorli, opravka imamo s “fah idioti”, jaz dodajam, naučenimi stroji, z “učenostjo brez človečnosti” naloudanimi osebki brez človečnosti, verujočimi v edini tehnokratski PRAV! (ki mimogrede niti ne prihaja iz njihovih glav, temveč je priporočen od tam nekje … iz oblaka) In kar je najhuje, ne moreš jih obsojat, takšni so. Ne vedo v čem sodelujejo. V katero luknjo se bodo poskrili … resnica prihaja na plan?

  2. ko spiš in te v nočni mori preganja pošast,te nekdo uščipne in prebudiš se ves prepoten ampak živ..kaj pa se zgodi s pošastjo?

  3. Marko, nakladala bo še naprej. Jaz sem jo gledal včeraj mi je kar slabo ratalo ob njenih izjavah. Do kdaj nas bodo še poneumljali jaz imam tega že zdavnaj dovolj.

  4. Kako dolgo še? Očitno še dolgo. Narod je glup, ne morem drugače napisat, kot res glup. Ker dokler, se pred njihovo in v njihovi dnevni sobi(beri dobesedno) ne dogaja to, se ne premaknejo. Žalostno in sramota res.
    Se mi pa zdi in srčno upam da se ne motim, vidim luč na koncu tunela. Tu je napaka te vlade. Dregnili ste v sršenje gnezdo, temu gnezdu se pa reče NAŠI OTROCI, tu pa ste ga na j…… Jaz kot starš sem pripravljen it do konca, bom vsaj vedel zakaj sedim.

  5. sramota od ženske nasploh? Mar ona nima otrok? Le kdo se ukvarja z njimi v njeni odsotnosti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *