Švicarji z ljudskim referendumom proti korona cepljenju…..

Četudi je švicarska vlada že povedala, da korona cepljenje v Švici ne bo obvezno, pa določeni intelektualci, stroka kljub temu na glas razlagajo, da bi cepljenje moralo biti obvezno, zato so državljani Švice sprožili referendumsko zahtevo proti cepljenju in civilno Gibanje za švicarsko svobodo (MLS) je začelo zbirati podpise za izvedbo tega referenduma….

A pri tem referendumu gre bolj kot za nasprotovanje korona cepljenju za zaščito necepljenih – organizatorji referendumske pobude so namreč izpostavili demokratično zahtevo, da državljani referendumsko odločijo o tem, da ima vsak državljan pravico do samoodločitve ali želi biti cepljen ali pak ne, ob čemer je poudarek v delu, da vsak državljan, ki se ne bo želel cepiti, ne sme biti nikakor socialno ali poklicno prikrajšan oz. oškodovan, torej da se necepljenih državljanov ne sme nikakor diskriminirati v primerjavi s cepljenimi.

Organizatorjem referendumske pobude je tako in zato oblast dala zeleno luč, da morajo do 1. junija 2021 zbrati potrebnih 100.000 podpisov, na osnovi katerih se bo izvedel državni referendum na to vprašanje oz. zahtevo civilnega gibanja.

Ker je v dobrih 2 tednih to cepilsko pobudo podpisalo že preko 90.000 državljanov praktično ni več dvoma, da bodo Švicarji poleti na referendumu sami odločali o predlaganih zahtevah, torej samovolji do odločitve cepljenja in prepovedi vsakršne diskriminacije do tistih, ki se cepiti ne bodo želeli.

V primeru, da bo na tem referendumu, kjer se pričakuje običajno visoka udeležba – Švicarji razumejo demokracijo in se posledično vseh referendumov in volitev udeležujejo z med 85 – 93% udeležbo – rezultat ugoden za pobudnike referenduma, bo to obenem pomenilo tudi spremembo švicarske Ustave, kateri bodo dodali referendumsko priborjeno “zahtevano soglasje za vsako kršitev fizične ali duševne integritete posameznika, ki zavrne cepljenje, ter zaščito pred vsakršnimi kaznimi ter socialnimi ali poklicnimi predsodki”…..

Če v naši mali podalpski korona cepljenje zavrača 65% zdravstvenega osebja, kakor tudi državljanov, pa je ta odstotek v Švici še višji, saj tam cepljenju nasprotuje skoraj 90% zdravstvenega osebja in državljanov. Skratka, tako se odvijajo zadeve v pravih demokracijah, kjer ljudstvo o pomembnih vprašanjih dejansko samo večinsko odloča o tem, kakšno državo želijo imeti.

Seveda ima tudi janezkova komunajzarska vlada, z vsemi 90imi enakimi parlamentarci, dnevno polna usta demokracije, a ko se pojavi kakšna državljanska pobuda o izvedbi državnega referenduma za karkoli s korono povezanega, tudi cepljenjem, sinhrono odgovorijo – referenduma ne dovolimo….

Res pa obstaja v naši mali podalpski možnost državljanskega referenduma, ki (še) ni prepovedan in sicer za referendumsko vprašanje : “Ali se strinjaš, da se vsem 90 poslancem Državnega zbora, ministrom, premierju in predsedniku države takoj odvzame položaj, pooblastila in izda trajna prepoved opravljanja teh funkcij ?”……

Nenazadnje je v 1. členu Ustave naše male podalpske enostavno jasno zapisan samo en stavek – “Slovenija je demokratična republika”…..

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *