Tadej Pogačar je postal kralj “Corse dei Due Mari” (Tirreno Adriatico) ! foto…..

“Dve morji – en sam kralj !”. In kralj dveh morij 2021 je – Tadej Pogačar ! Zaigrala je slovenska himna na zmagovalnem odru v San Benedettu del Tronto, prvič v zgodovini, očitno ne zadnjič…..”Super zadovoljen z nastopom danes, s celim tednom, sem res vesel, gremo naprej na Baskijo”, je po današnjem zaključenem kronometru v slovenščini povedal Tadej Pogačar, letošnji zmagovalec 56. dirke “Corsa dei Due Mari” od Tirenskega do Jadranskega morja…..

Na današnji 7. in zadnji etapi dirke “Corsa dei due Mari” (Dirka dveh morij) so se kolesarji poganjali v kronometru po San Benedettu del Tronto v skupni dolžini 11,1 km……po vsej prednosti 1 minute in 43 sekund pred drugim van Aertom, katero si je Tadej garaško in taktično zasluženo nabral skozi teden do današnjega kronometra, bi moral imeti res pegulo oz. bi moralo iti marsikaj narobe, da bi kdo Tadeju izmaknil kraljevski naslov…..

Česar pa (si) Tadej ni dovolil, četudi je dovolil van Aertu zmago na današnjem kronometru in ohranitev violične majice v skupnem seštevku, medtem ko je sam gonil po San Benedettu brez nobenih pretiravanj in skulirano nadzorovano, da bi prevozil cilj z nasmehom kot 4. z le 12 sekundami zaostanka za van Aertom…..

In to je tudi bit vsega dogajanja današnje zadnjega dela letošnje “Corsa dei Due Mari”, katere hajlajtske dnevnih etap sem sicer objavljal na Facebook strani tega bloga : https://www.facebook.com/Don-Marko-M-blog-105998279485041/

2. etapa
3. etapa
4. etapa
5. etapa
6. etapa

Za zaključek še končna bilanca lastnikov 4ih uradnih majic dirke “Dveh morij” :
– modra majica (vodilni generalno) – Tadej Pogačar (UAE)
– zelena majica (vodilni v gorskih) – Tadej Pogačar
– bela majica (vodilni mladi kolesar)- Tadej Pogačar
– violčna majica (vodilni po točkah) – Wout van Aert (JV)

Tadej je letošnjo sezono začel vrhunsko – na prvi dirki sezone konec februarja po Združenih arabskih emiratih je po 7ih etapah prepričljivo zmagal….v nadaljevanju je 6. marca po prašnih makadamskih poteh Toskane na enodnevni dirki “Strade Bianche”, kljub padcu in gumi defektu, pristal na končnem 7. mestu, s čimer je popravil dosedanjo slovensko najboljšo uvrstitev na tej dirki…..

Vmes je podaljšal pogodbo z UAE do leta 2026, s katero je postal najbolje plačan cestni kolesar, saj bo poslej na sezono zaslužil 5 milijonov €…..in v zadnjem tednu si je na dirki “Dveh morij” povsem zasluženo šampijonsko priboril trajni naziv “Dve morji – en sam kralj”……Tadejeva poezija…..

Naslednja kolesarska dirka s Tadejevo prisotnostjo bo tista “Po Baskiji” med 5 – 10. aprilom, ki bo obenem tudi spopad dveh titanov – Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja…..spopad dveh titanov, ki v zadnjem letu krojita sam svetovni vrh cestnega kolesarstva…..
in spet bo navijaško donelo – ffffooorrrzzzaaa TTTTaaadddeeejjjjj !!!!

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *