Vsak državljan, ki je prejel kazen zaradi nenošenja maske, ni kriv in mu pripada povračilo stroškov od države, je razsodilo sodišče v Kopru….

Izjemna novica…..Višje sodišče v Kopru je naredilo to, kar bi moralo Ustavno sodišče že lani in večkrat do danes, a še vedno ni, zato pa tokrat izjemoma ogromen aplavz višjemu sodišču v Kopru, ki je z eno potezo osvobodilo vse državljane, ki s(m)o prejeli policijske in/ali inšpektorjev kazni zaradi napačnega ali povsem nenošenja mask…..

Oktobra 2020 so policisti našemu državljanu na počivališču Mlake, kot še številnim drugim po državi, izrekli kazen zaradi neuporabe zaščitne maske…..a ta državljan je, modro, zoper plačilni nalog ugovarjal…..prvi odgovor na ugovor iz Okrajnega sodišča v Kopru ni bil vzpodbuden, saj je sodišče takrat zavrnilo pritožbo…..a na takšno razsodbo se je državljan pritožil…..

Zadevo je potem prevzelo Višje sodišče v Kopru, ki je razsodilo drugače, logično, življensko in ustavno zakonito – državljan z nenošenjem maske ni kršil prav nobenega zakona oz. predpisa naše male podalpske…..

Višje sodišče je v postopku ugotovilo, da odlok janezkove komunajzarske vlade, ki predpisuje obvezno uporabo zaščitnih mask, presega napotitev iz zakona o nalezljivih boleznih, ki je podlaga za odlok, obenem je ugotovilo tudi, da kršitev pravil o uporabi mask v nobenem predpisu ni določena kot prekršek….posledično je zato sodišče postopek ustavilo, torej zaključilo……

Ta sodba je že postala pravnomočna, kar pomeni, da je državljan oproščen obtožbe, kakor tudi plačila policijskega naloga oz. je upravičen do povračila denarja z obrestmi od države, v kolikor je kazen že plačal……

A to pomeni tudi, da ne le ta državljan v postopku, pač pa vsi državljani, ki smo bili zaradi nepravilno ali povsem nenošenja obrazne maske kaznovani lahko zahtevamo od države vračilo plačane globe, z obrestmi kakopak, saj je zdaj Višje sodišče v Kopru tudi dokončno potrdilo, da so policijske oz. inšpektorjev kazni oz. globe iz tega naslova – nične…..nične, ker nenošenje maske po zakonu ni prekršek…..

Da se moramo državljani tudi zoper ta janezkove komunajzarske vlade ukrep obveznega nošenja mask takoj po prejemu plačilnega naloga od policije oz. inšpektorjev pritožiti, sem sicer bralstvo tega bloga pozival že 4. decembra lani v tem zapisu – Množične državljanske tožbe proti državi in janševi vladi zaradi neobstoječih korona ukrepov…..

Kolikor mi je znano nas je bilo okoli 30.000 državljanov, ki smo dejansko v postopkih ugovarjali zoper plačilne naloge, katere smo prejeli zaradi nepravilnega ali nenošenja “zaščitne” maske…..

In tisti, ki takrat niste ugovarjali, imate zdaj popravni izpit, da zahtevate od države povračilo stroškov plačane kazni, ki vam je bila izrečena kadarkoli od začetka ukrepa obveznega nošenja mask pa vse do danes in tudi za jutri……

Seveda me še vedno žalosti, da naše Ustavno sodišče v vsem tem času še vedno ni izpolnilo svoje dolžnosti in številne korona ukrepe janezkove komunajzarske vlade, vključno s tem o obveznem nošenju maske, sproti in odločno zavrglo kot protiustavne in nezakonite, a na srečo imamo še nekaj treznih, življenskih in pravih sodnikov, kot tej v naši Istri, ki nimajo težav s pokončnostjo in odločnostjo v imenu ljudstva….

Tako da še en ogromen aplavz vrhovnemu sodišču v Kopru in zdaj na delo veselo vlagati zahtevke državi za povračila neupravičeno plačanih kazni…..edino pravilno bi sicer bilo, da bi zdaj vse te milijone vračil državljanom izplačevali izključno janezkova komunajzarska vlada in enakih 90 parlamentarcev, ki so to diktatorsko vsiljevali in dopuščali, in to izplačevali neposredno iz svojega žepa, ampak ok, bo pa le tem od državljanov izstavljen račun ob pravem času dosti višji….

Don Marko M

17 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Vsak državljan, ki je prejel kazen zaradi nenošenja maske, ni kriv in mu pripada povračilo stroškov od države, je razsodilo sodišče v Kopru….

  1. Kaj pa to pomeni za naprej?Recimo, jutri ne nosim maske in me policaj oglobi?

  2. Višje sodišče v Kopru je presodilo, da moški, ki so ga oglobili, ker na javnem kraju ni nosil zaščitne maske, ni storil prekrška. To je še en dokaz več, dodaja, da je ta oblast popolnoma opravilno nesposobna in bi morala vlada takoj odstopiti.

  3. 😀 JaJa se bo razpočil bo spet razbil pisarno na Trstenjakovi in prav tako Hojsolo in vsem na NIJZ se bodo tresle gate. Bi morali vložit tožbo proti vsem,ki so nas j.ebali s temi maskami.

  4. Maske so protiustavne,to se že dolgo ve,zdaj pa je sodišče samo temu potrdilo

  5. Ali boš v Izoli vseeno dobil kazen, ker boš pomanjkljivo oblečen ali ne… Sprašujem, ker Izola ima po novem svoje zakone?

  6. Tožilci MORAJO pričeti kazenski pregon proti Hojsu in vem policistom, ki so kradli denar od tistih, ki niso nosili maske.

  7. Bojan,od vseh,ki so vpleteni v ta odlok o nošenju mask posebno še ko so to zahtevali od otrok v šoli.In vsi ravnatelji,ki so maltretirali otroke in njihove starše,ki niso nosili mask.

  8. Kaj policija nezakonito pisali naj odgovarjajo Odškodnine policija naj plača iz svojega žepa tak je

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *