Janševa vlada ponuja bogate nagrade za prostovoljno cepljenje v kampanji “Nalezimo se dobrih navad – cepimo se”…..

Časi so nenavadni. Janševa vlada že nekaj mesecev ponuja državljanom prostovoljno korona cepljenje s cepivi različnih proizvajalcev, za nakup katerih se je že odštela dobra milijarda iz povratnih kreditov, a državljani tega brezplačnega razkošja nikakor da zapopadejo večinsko…..

Predvsem neuspešne so bile tudi vse dosedanje razne čustvene marketinške akcije Janševe vlade in NIJZ pod nazivi “Cepi se ali ostaneš brez službe”, “Necepljeni starostniki boste umrli mesec prej kot cepljeni” in “Pravi Slovenc je samo cepljen Slovenc”, a je bil izkupiček teh amaterskih akcij zanemarljiv, saj se je tako cepilo le 25 % državljanov, ki so si v prvem valu nakupili zaloge toaletnega papirja za naslednjih 7 let in v drugem valu konzervirane hrane za 5 let.

Prvotna neorganizirana vladna akcija s poudarjanji, da bo prihod korona cepiva rešil državljane Slovenije pred izumrtjem je uprizorila fiasko rezultata le minimuma cepljenih in tokrat je vlada, odločena izboljšati rezultat, pristopila k reševanju cepilnega problema bolj strokovno in za novo cepilno kampanjo najela “life coach” guruja Edvarda Kadiča.

Prednost pred ostalimi ponudniki organizacije cepilne kampanje, ocenjene na 580.000 €, si je Kadič prislužil z referencami dosedanjega praktičnega dela iz katerega je prevagalo, da je do zdaj naučil živeti že preko 500 odraslih državljanov z metodo “Aeris fugis”, po kateri mora vsak kandidat za preživetje vsak vdih nadomestiti z izdihom.

Kadič se je sicer že pred dokončnim izborom vrgel na delo in najprej poimenoval kampanjo “Nalezimo se dobrih navad – cepimo se”, kar je dopolnil z vzpostavitvijo spletne strani Cepljen.si, ureditvijo videoarhiva Ukoma, ureditvijo table na govorniškem podestu v tiskovnem središču vlade, pripravo SMS teksta katerega prejme vsak državljan Slovenije ob prehodu državne meje, za nameček pa je še naprosil slovenske influencerje (vplivneže) družabnih omrežij za plačano sodelovanje v promocijskih gradivih kampanje.

A žal tudi ves ta trud Kadiča ni bil dovolj, brezbrižnost državljanov do cepljenja se namreč vsled začetka nove cepilne kampanje ni prav nič omehčala, zato je Kadič povlekel iz rokava še zadnjega aduta. Po vzoru Srbije in nekaterih držav ZDA je predlagal vladi oplemenitenje kampanje – z nagradami. Nagradna žrebanja za državljane, ki se odločijo za prostovoljno cepljenje. Vlada mu je za to izvirnost prižgala zeleno luč.

Pred začetkom kampanje smo izvedli anketiranje med že cepljenimi in rezultati so pokazali, da se dosedaj cepljeni državljani za ta poseg niso odločili zaradi neke razširjene dogme skrbnosti do varnosti sodržavljanov, pač pa jih je v to dejanje vodil izključno osebni interes egoistične naivne miselnosti osebnega strahu za preživetje in ta razlog je bil na prvem mestu pri kar 97% anketiranih cepljenih.

Na drugem mestu pa je dobrih 40% anketiranih kot razlog odločitve za cepljenje dodalo še, da so se cepili ker želijo imeti nemoten prehod do poletnih počitnic na obali morja Hrvaške. Tako in zato se je do zdaj cepilo okoli 25% državljanov in ker je cilj vlade precepiti vsaj 80% državljanov, smo za preostalih 75% državljanov, ki očitno nimajo potrebe se cepiti po razlogih že anketiranih cepljenih, pripravili kampanjo z nagradnimi žrebanji, za katera je vlada pokazala zvrhano mero darežljivosti pri nagradah, kot že poprej pri deljenju korona dodatkov, za katere so sicer številni državljani mnenja, da so jih neupravičeno prejemali predvsem tisti, ki niso nič delali in imajo že itak previsoke plače.

Odločitvi o uvedbi nagradnega žrebanja državljanov za cepljenje je botrovala tudi ena izmed anket o tradicionalnih karakternih značilnostih naroda, ki je pokazala, da je povprečen Slovenec za nagrado, četudi lahko zadane le kupon 20% popusta za nakup lubrikanta za obračanje knjižnih listov, pripravljen storiti marsikaj, tudi se prostovoljno cepiti, zato ocenjujem, da bo kampanja zelo uspešna do nadaljnega“, je med razlaganje okoliščin in potekom kampanje izpostavil Kadič.

Da je vlada tokrat res darežljivo razprla mošnjo priča seznam praktičnih zelo bogatih nagrad, katere bodo lahko prejeli izžrebani novocepljeni srečneži na tedenskih žrebanjih v fondu kar 150.100 nagrad :

– 5.000 x enoletna oprostitev plačil vseh davkov, prispevkov in dohodnine
– 10.000 x izredna denarna socialna pomoč
– 10.000 oprostitev plačil prometnih in ostalih prekrškov
– 20.000 x plačilo vseh mesečnih položnic gospodinjstva za dobo 1 leta
– 10 x večerja s predsednikom vlade Janezom Janšo
– 5.000 vikend paketov v hotelih državnega turističnega holdinga
– 90 x pogodba o polnem delovnem razmerju za mandat poslanca v DZ za 4 leta
– 100.000 x veljavno potrdilo o opravljenem cepljenju

Vsi državljani Slovenije, ki so se že cepili do 31.05.2021, torej do začetka kampanje “Nalezimo se dobrih navad – cepimo se”, v nagradni igri ne bodo mogli sodelovati, ker je vlada ugotovila, da “se je večje število slovenskih državljanov cepilo v tujini, predvsem v Srbiji z ruskimi in kitajskimi cepivi, katerih naša država ne priznava“…..

Pravila sodelovanja v nagradnih žrebanjih so enostavna – vsak novo cepljeni državljan, ki bo v času kampanje ob 2x cepljenju in privolitvi po nadaljnem cepljenju vsako leto izrazil namero sodelovanja v nagradnih žrebanjih, bo prejel identifikacijsko številko s katero bo sodeloval v žrebanjih, število sodelovanj v žrebanjih pa ni omejeno in vsak cepljen sodelujoči bo imel možnost biti izžreban v vsakem žrebanju, za eno ali več nagrad.

Žrebanja nagrajencev bodo koordinatorji kampanje, predstavniki vlade in člani vladne strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije covid19 izvajali tedensko v prostorih Loterije Slovenija z opremo standardnih žrebanj lota, v neposrednih tv prenosih na programih RTV SLO 1 ter Nova24tv, po predhodno objavljanih terminih v tv sporedu.

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *