Mariborčanke so najbolj temperamentne ! Tudi s polnimi usti….

Zgodba o slovenskih lepoticah ima seveda nadaljevanje. Če so celjanke že najlepše, potem so mariborčanke tiste, ki poleg lepote premorejo tudi tisto, kar res obožujem. Sploh pri ženskah. Temperament. In v tem segmentu so me te vrle štajerke že zdavnaj očarale. Še vedno me. Čisti rock’n’roll ! Edina primerjava, ki je možna s celjankami se nanaša na flirtanje. Celjanke to sicer počnejo, osebno ali preko spleta, v vsaki razpoložljivi sekundi in ne le za hec temveč zato, da bi se lahko tudi že po nekaj minutah začela potešitev z izbrancem. Da je število ločitev ravno na celjskem v vrhu niti ne preseneča. Celjski bordel je v svoji bogati zgodovini pač pustil sledove. Mariborčankam seveda flirtanje ni noben tabu, se pa razlikuje od celjank. Ne padejo na kolena že po prvem flirtu. Ker se zavedajo krepkosti svojega temperamenta. In tudi ne poberejo vse… kar se pali na njih. Že pri flirtu določijo mejo. Katero praviloma ne prebijejo tisti pleh in keš frajerji, ampak ravno nasprotno. Tisti, ki imajo naravno vgrajen smisel za humor, enostavnost, iskrenost in seveda temperament. Takšnim bodo meje spustile in celo povsem odpravile. Ko pa mariborčanka razpusti vse meje in vklopi svoj temperament, potem je to še najbolj podobno trku kometa na Zemljo. Le da v prijetnem smislu.

Mariborčanke so tudi dobra dekleta. Čeprav znajo biti lisice po potrebi, so poštene. Vse dokler si pošten do njih. Tudi če kakšno pobiksaš, ti pogledajo skozi prste. Če si jim pri srcu. Če pa ga pobiksaš tako kvalitetno, da s tem aktiviraš njih temperament v nasprotni smeri, potem je vsekakor bolj moder izbor nekaj mesecev Golega otoka, kot pa čakanje na totalen izbruh temperamenta mariborčanke.
Če se odločiš za skupno življenje s mariborčanko, potem imaš v trenutku rešene najprej varnostne razmere. Ne rabiš pitbula, niti varnostnih naprav. Zadostuje temperament mariborčanke, ki več kot spretno zaščiti vse kar ji po njenem mnenju pripada oz. pripada njeni skupnosti.

Če bi kozmetična industrija bila odvisna predvsem od mariborčank bi kmalu propadla. Ličijo se okusno in brez pretiravanj s katerimi bi nakazovala svojo takojšno pripravljenost ponujanja. Sicer pa ličil praktično ne rabijo v svoji lepoti. Sploh pa imajo temperament in to takšnega ob katerem moški zlahka spregleda naličene ženske. Predvsem tiste v stilu celjskega bordela.
Svoj temperament mariborčanke izražajo tudi takrat, ko imajo polna usta. Če ga že ne morejo zaradi polnih ust, potem ga dodatno izražajo s ostalimi kretnjami. Težko je namreč pričakovati, da bi bila mariborčanka, čeprav polnih ust med obrokom, povsem brez besede.

Mariborčanke svoj temperament poudarijo tudi v enostavnosti garderobe. Za petke, bleščice, lakiranost in razne inteligentne napise po majčkah in drugih delih garderobe nimajo prostora ne časa. Krepko se zavedajo, da pravi moški razbere moč temperamenta prej v enostavnosti garderobe kot pa če bi se nakitile kot radoživke.
In ja, mariborčanke so ženske z domišljijo. Ki nikoli ne stokajo, da jim je dolgčas da bi lahko spočele kakšne neumnosti. Enostavno se temperamentno aktivirajo za svojega najdražjega brez vsakega napora kadarkoli. In ko mariborčanka obljubi zvestobo, potem jo izpolnjuje bolj kot katera koli druga slovenka.

Ob koncu lahko dodam le še to, da dokler bodo obstajale temperamentne mariborčanke, bo ženskost v naši podalpski nedvomno na prvem mestu doma v Mariboru.
naslednjič pa o gorenjkah….

Don Marko M

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Mariborčanke so najbolj temperamentne ! Tudi s polnimi usti….

 1. Ti šajeta ma si dau enga dela.Moja rompiškatole ženka mariborčanka mi je zrompala bale da te moran privuč na čeno ki jst ne znan taku cocolat mariborčanke je rekla.Invito je anka za uno tvojo rompiškatolo.Ala muoviti:)

 2. tnx….kurjo kožo in čisto pokončno držo pa dobim tudi sam, ko srečam mariborčanko….četudi v Ljublajni…. 😉
  tudi tebi privoščim lep dan in vikend

 3. To pa si taaako lepo napisal. Bi si najraje kar sprintala, pa mojemu možu pod nos potisnila, če bi me kaj šimfal.
  Ja, ja, temperamentne pa smo res. Je redkokateremu poleg nas dolgčas. Pa še sive celice se mu lahko kar sproti obnavljajo.

 4. tetka

  tnx…ti lahko kar sprintaš….čeprav ne dvomim, da tvoj možek vse to že ve….pa ne zanemari, da pospešeno delovanje sivih celic lahko privede tudi do pospešenega obnavljanja sivih las…. 😎

 5. kak mi je pa blo to lepo brat.. kuj domotožje sem dobila.. čeprav sem že enih 6 let bližje Ljubljani kot Mariboru.. če ti bo dolgčas, greva na pir, samo jaz ga moram najt – cajt.. ker mi ni nikoli dolgčas.. hehe

 6. samo, da ti je lepo…. 🙂
  s dolgčasom ne kaževa nobenih simpatij po spoznavanju, zato pa se s pirom še kar spoznavava…..se mi zdi, da sva navezala že tako močno vez, da se nikoli ne bova nehala spoznavati – s pirom….
  cajt-a pa imajo tam v prvem kiosku kolikor hočeš….samo tja skoči pa se založi z njim…. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.