Zakaj ženske prekrižajo noge ?!

Ker gre pri tem pojavu za splet številnih okoliščin, bom za začetek razložil, zakaj nogi na tesno, na kolenu, prekrižajo – moški. Enostavno zato, ker nimajo nič vmes. Ok, zdaj pa k ženskemu prekriževanju. Lahko bi sicer poenostavil in uporabil isto argumentacijo kot za moške, ampak to enostavno ne zdrži. Ker ne poznam nobene ženske, ki, vsaj občasno, ne bi imela kaj med nogama…..

Preden sem se lotil tega zapisa sem seveda, kot ponavadi ob zahtevnih projektih, čeprav je moja teorija že razvita, svoje modro naslovno vprašanje namenil kar nekaj predstavnicam ženskega spola – 52im, če sem natančen. Odgovori so bili presenetljivi. Kar 98% vprašanja ni razumelo, čeprav se niso prenehale nasmihati, preostala 2% pa so si bile nekako složne, da na takšen način ne prakticirajo oviranja dostopnosti prehoda med nogama.

Prost prehod torej, brez vizumov in potnih listov.Kar se mene tiče so ženske noge, takoj za boki, najbolj izzivalen del ženske anatomije. Sploh od kolena navzdol. Če bi rekel, da je to moj fetiš, bi pretiraval. Čeprav ne zelo. Ampak na lep par ženskih nog se moje oči zalepijo tako kot instant tatoo.

Bolj kot zapolnjujem emšo, bolj sem občutljiv na kakovost. Tudi za ženske noge. Tako ženska, ki razkazuje svoji palčki v minici, pri meni doseže popolnoma nasproten učinek tistemu za katerega sama misli, da je namensko ustvarjen. Če je v samolomečih petkah sploh.

Prava vrednost oblike ženskih nog, dostojnih ogrožanju javnega reda in miru ter primernih izdaji orožnega lista, se namreč pokaže v največ 3eh cm pete.

Zdaj pa k naslovu. Nekoč, ko je človek začel svojo pot evolucije v revolucijo, ženske nog niso prekrižale. Ne v sedečem, ne ležečem, ne stoječem položaju. Enostavno niso imele toliko prostega časa. Današnjih 7 milijard človečkov je zgovoren dokaz. Celo Eva, prva ženska grešnica, nog ni prekrižala. Zato pa je prva grešnica.

Je pa res, da so takrat ženske, ker niso križale nog, pogrešale krčne žile popolnoma, obenem pa imele bistveno bolj urejeno in pospešeno cirkulacijo krvi, kar se je odražalo tudi na vsakem medkoraku.

In potem je prišlo do preobrata. Tistega zimskega večera v poznem 15em stoletju, ko se ženskam po svetu še ni niti sanjalo, da bo kdo kdaj izumil spodnjice dosti nad kolenom, so se v naselju ob obali Črnega morja Tatari odpravljali na nov osvajalski pohod. Do tedaj najboljšega vojščaka pa se je vodja odločil pustiti v domačem kraju. Leta in zdravje mu pač nista več prizanašala.

Vojščaku se je sicer tožilo po bojnih podvigih, najbolj pa ga je žalostilo, da je bil prisiljen jesti kulinariko spretnosti njega žene. Na meniju namreč nikakor ni hotelo biti tatarskega bifteka. Njegove najljubše mesne hrane, katero je leta spretno zoril pod konjskim sedlom med več dnevnimi pohodi. Ker so šli vsi konji v boj je pač moral sprejeti sprejemljivo odločitev.

Ženi je zaukazal naj sede z nogama narazen. Nato ji je na sam vrh stegna noge položil par zrezkov in ji zaukazal, naj drugo nogo prekriža. S tako prekrižanima nogama je žena, kljub mencanju, odsedela nekaj ur. Ker jo je pritisnilo na wc, so njeno vlogo nove verzije izdelave tatarskega bifteka opravljale njune tri hčerke, vsaka nekaj ur na izmeno, skupaj pa nekaj dni.

Dokler je možakar zaključil, da je tako pripravljen tatarski biftek izpod prekrižanih ženskih nog skoraj ravno tako posebnega okusa kot tisti izpod sedla, a na konju. In recept se je začel širiti po svetu.

Ker je takrat vse potovalo doooosti počasneje kot danes, je tudi ta recept zgodbe rabil dobra tri 100letja, da je prišel na uho potujočemu čevljarju iz Žirov. Jakob je bil gurman in tako čvrsto prepričan, da recept preizkusi tudi doma na svoji ženi in sedmih hčerah.

Uspešno ga je izpeljeval nekaj dni, dokler ni prišel na obisk sosedov Ivan. Kateremu dobro uro ni bilo nič jasno, zakaj ima vseh sedem hčera prekrižane noge.

Ko je Ivan obisk ponovil čez dva dni je našel skoraj identičen prizor, le da je noge tokrat prekrižalo med sedenjem pet hčera in žena Jakoba. Na vse pretege je usmerjal pogled v prekrižane noge, da bi videl, kaj je vmes. Čeprav je, ob treh hčerah doma, dobro vedel kaj je vmes. Tako isto, čeprav tako drugače.

In takrat mu je posvetilo, kako bo rešil svojo težavo. Sosedov Vinko se je namreč vztrajno hodil naslajati ob gledanju mednožja pod kiklo ene od njegovih hčera. In glede na to, da takrat še ni bilo spodnjic kot danes, na vasi pa sploh ne, je imel Vinko kaj videti in gledati. Kakor tudi ostali moški na ženskah.

Ob prihodu domov je tako Ivan svojim štirim ženskam zaukazal, da bodo poslej, ko bodo ob obiskih sedele, morale imeti prekrižane noge. Ženskam se seveda ni niti sanjalo zakaj tako, a očetu se pač ni ugovarjalo. In tako so v času obiskov posedale prekrižanih nog, glas o tej “novi modi” pa se je širil.

Najprej po vasi Žiri, potem pa v vse smeri po naši deželi. Po mestih so kasneje ta običaj prekrižanih nog kmetic sprejele malomeščanke, nikakor pa dame.

Dame so bile namreč vedno in so še pravo nasprotje drže v primerjavi do in od kmetic. Z vsem mojim globokim spoštovanjem do pravih kmetic. A prava dama nikoli, ampak res nikoli, v kolenih ne prekriža nog. Pač stisne kolena po aspirin receptu, kar je tudi edini način tesnega stika kolen dame.

Prvotno poslanstvo prekrižanih ženskih nog je danes spremenjeno le v toliko, da med prekrižanima nogama ni več tatarskih biftekov. In zato današnje ženske, ki prekrižajo noge, k temu početju žene zgolj eno – pomanjkanje kakovostnega mesa. Pa tudi, ker je to edini način zanje, da nogi držijo skupaj in obenem izvajajo prepih.

Sam sicer ne vidim nobene napetosti v prekrižanih ženskih nogah, prej me čudi, da to nekatere ženske počnejo praktično vsak možni trenutek in povsod. Kot bi hotele negirati, da ima ženska ves smisel življenja med nogama.

Don Marko M

ANOGE (blog Don Marko M)

28 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Zakaj ženske prekrižajo noge ?!

  1. hahahaha kera kul zgodba 😀
    in je toliko o prekrižanih nogah tukaj, da so se mi med branjem ves čas kar same hotle križat hahahah. evo spet. hihihi
    ej kaj pa velja za tiste k ob vsaki možni priliki po turšk sedijo? 😉

  2. Haha mucek,zdaj si nasmejal mene in celo mojo izmeno.Sem pa vesela, da sem bila med tvojimi anketirankami.Stavim, da si prvi na svetu, ki je končno enkrat razčistil o križanju ženskih nog.Blagor tvoji domišljiji in meni, ki te berem. 🙂 🙂 Svojih nogic pa nimam časa prekrižati,razen ko me moj medo razpali do oblakov.Takrat jih držim prekrižane samo zato,da ve kaj zamuja. 🙂

  3. ne morm si pomagat ker poznam sam takšne babe ki majo več časa noge narazn držat kt pa križat

  4. Don Marko,tole pa je bilo navdušujoče in poučno branje.Sem dvakrat prebral pa se še kar smejim čeprav vem,da je v vsaki šali tudi resnica.Iz mojih izkušenj so ženske ki križajo noge tako zakompleksane,da se še ogledalo smeji.Žiri pa si zdaj naredil za prestolnico križanih nog.:)Odličen zapis.

  5. pej je moja dona imela jeno par boti prekrižane gambe pred matrimonjom jeno pole niente piu ki se mi je mudilo vse tri mulote nardt

  6. Ma jst pa mam noge stalno prekrižane- z navade in ker mi je komot. Tud ko se npr. učim in sm sama.

  7. Špelca

    vem ja…če pa je po kakšnem naključju žirovka še kao pisateljica zgodovine kraja, potem ne konca ne kraja tistemu….sicer pa, kolikor sem že obveščen, se ta zgodba že vpisuje v zgodovino Žirov….razlika je le v tem, da jim jo je posodil primorec….

  8. Nina

    tnx….upam, da se nisi zavozlala v kolenih do te stopnje, da jih ne bi mogla na brzino razkrižati v urgentnem primeru…. 🙂
    tiste, ki po turško sedijo pa so že tema za drugo zgodbo….tisto o tem kdaj in zakaj ženska razširi noge…. 😉

  9. Ivonca

    ne vem točno, če sem prvi na svetu v tej argumentaciji, zagotovo pa sem prvi to zgodbo pripeljal v našo podalpsko…..tebe pa itak vedno z veseljem anketiram, ker toliko pameti se že ne da srečati kjerkoli….in seveda res blagor tebi, da me bereš… 😉
    tvojemu medotu pa bom šel prišepniti skrivnosten recept, kako enostavno pripraviš žensko do tega, da nog ne prekriža več niti ko je v polni zlorabi ženskega položaja…. 😉

  10. dasa

    dokler samo poznaš takšne, še ni panike….ko pa bodo od tebe zahtevale poglobitev poznanstva pa itak ne boš več imel časa pisati komentarjev…. 😎

  11. Billy

    tnx….pa imaš celo prav v svojem videnju….to kar sem napisal je zgodovina žensk Žirov….današnje žirovke namreč zelo skrbijo, da ne bi prekrižale nog in s tem ovirale prometa….

  12. mandi

    da bi moški naredil tri mulce ženski pa res ni važno ali ima prekrižane noge ali ne….v vsako luknjo namreč lahko padeš iz večih smeri….

  13. Pika

    zdaj pa se ti je naredila velika pika na nosu….trdim namreč, da nimaš stalno prekrižanih nog…kakor tudi, da več prijetnega za komot počutje ustvariš v trenutkih, ko jih nimaš prekrižanih….

  14. No, možno je tudi, da je nekje globoko v moji podzavest nekaj kar mi vedno prekriža noge – tudi sedaj, ko sem spet sama v sobi na kompu, ali pa ko čistim in se 5min usedem da počinem.
    Najverjetneje je to, da se mi ne ljubi tičat kolen skupaj ko sedim in raje enostavneje prekrižam noge.
    Bom pa zaradi omembe krčnih žil v postu – v naprej poskušala veškrat odkrižat noge =)

    LP

  15. ta podzavest pa je res izdajalka… 😉 ….lepo pa, da slediš poanti zapisa, ki sicer ni vezan na strokovno strokovnost, na poučnost pač….krčne žile znajo biti za žensko res nerodna reč, če so v množini – v ednini jih je pač lažje obvladovati….saj veš – vsako odkrižanje vnese novo energijo v prostor… 😎

  16. Dostikrat lahko nastane križ zaradi prekrižanih ženskih nog. Na splošno pa noga počiva na nogi.

  17. ženske, ki prekrižajo noge, so itak polne križev in moški, ki na to pade itak dobi vse v paketu….na spplošno pa noga počiva med nogama…. 😉

  18. Nadinka,

    ne se hecat, to je evergreen zapis… 🙂 vsakdo, ki že po nekaj besedah uspe razvozlati ženske noge, je vreden evergreen občudovanja… 🙂 😎

  19. Sodobni čas je prinesel nove običaje. Ker ni več pravih jahačev, sta kroglici nadomestek, prekrižani nogi pa učinkovito preprečita izmuzljivost.

  20. Pa ne da kdo prakticira recept danes ? Moram pa priznati avtorju članka, da si zasluži častni naziv dr. Vulvolog ! Komentarji pa so unikat, še pobej ta o prostem prehodu brez vizumov – torej Evropska Unija še pred Evropsko Unijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *