Dol mi visi….

V republiki Popoland je moj župan končno zasadil še zadnjo palmo in tako število le teh zaokrožil na 1000. Palme so zelo uporabne, saj ne dajejo ne sence ne plodov, zato pa vsrkava vsaka posebej 1000€ vzdrževanja mesečno. Dol mi visi. Ker imam svojo senco in plodove brez 1000€.
Šime iz našega naselja je končno spoznal Poldeta. Ki je mož Jožefe. Spoznala sta se ravno na sredini expresnega sexa s Jožefo. Šimeta že peti dan pričakujemo, da se vrne domov iz neznane smeri. Dol mi visi. Ker vem, da se Jožefo ne sme expresno in ker tečem hitreje kot Šime pa tudi kot Polde.
Moj župan ima najdaljši nos med župani, pa ne ker bi bil lažnjivec, ampak ker mu raste. Dol mi visi. Ker bo naslednje leto… novi župan krajšega nosu in večje riti.

Semaforji na križišču ne delajo. Sredi križišča zato policaj usmerja promet, kolega pa ga opazuje na varn(ostn)i razdalji. V eno roko ga je med usmerjanjem verjetno zagrabil krč in vozniki kolon iz vseh štirih smeri so pripeljali praktično do njega, da mu pomagajo. Mnz je zato preko radia sporočil, da promet na tem križišču poteka skladno s začrtanimi smernicami, da pa naj bodo vozniki vseeno pozorni na ležečega policaja. Dol mi visi. Ker sem povozil še vsakega ležečega policaja.
Temperatura morja je že celih 25 stopinj, brez sence. Kopalci si pred vstopom v morje še vedno ne umijejo nog, ribe in meduze pa padajo v nezavest. Dol mi visi. Ker v morje skočim na glavo.

Kelnerca mi je, po desetih dnevih streženja kafeta, na listek poleg računa pripisala svojo gsm številko in me ob tem glooooboko pogledala. In dodala, da je vedno aktivna. Številka. Dol mi visi. Ker ne klicarim med pitjem kafeta.
V luki Koper se bo v naslednjih dneh zamenjal predsednik nadzornega sveta. Ker je odkril, da je luka zrasla na smeteh. Dol mi visi. Ker ena smet več ne bo zmanjšala kupa.

Osmrtnica : Prezgodaj se je od nas poslovil Bin Potrebin. Spominjali se ga bomo po njegovi pokončnosti, rokodelskih spretnostih in vrtnarskih obdelavah katerim se je še posebej z občutkom posvečal. Njegova številna, z navdušenjem vtrta, semena so žal doživela klaveren konec, a tistim, ki so se prijela se zelo pozna, da so plod njega dela. Kot se to pozna tudi našim grmičkom. Žalujoče potrebinke. Ja, še vedno mi dol visi. Ker eden vedno zamenja drugega, tretji pa prvega.

Radijsko voščilo : Danes praznuje naš mali Janez J. Pig svojo osemnajsto pomlad. Da bi čim prej zrasel v velikega in prišel do svojega korita mu želi Tečni Mesar z družino. Voščilu dodajajo pesem Veterinar na poti v izvedbi VIS Debeli potepuhi. Eh, spet mi dol visi. Ker poslušam Krkenzi kikiriki.

Loterija Slovenije sporoča, da se nagradni sklad za sedmico prenaša v naslednji krog. Naslednje žrebanje istega zneska bo na prvi jesenski dan. Vsa do takrat vplačana sredstva loto lističev se prenašajo v rizični sklad za dopuste naših funkcionarjev. Obenem vas vabimo, da sodelujete v novi igri na srečo Ne branimo se vašega denarja. Pravila igre so enostavna, saj morate na srečkah zgolj podrgniti zgornjo plast. Ko se vam odkrijejo trije isti znaki napisa ‘Drsam dokler ne nadrsam’ ste postali dobitnik glavne nagrade – dvo tedenskega počitniškega aranžmaja ‘Plačaj si sam’. Dol mi visi. Ker je loterija še vedno zadela zadnje tri črke.
Moja najdražja je malo prej klicala, da pride prej domov. Gor mi stoji ! Ker ima zdaj moja bicikleta dve štangi.

Don Marko M

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Dol mi visi….

 1. zdaj pa ne vem, ali si bogi, ker ti dol visi, ali si frajer,
  hehehe
  meni pa so palme všeč. 100 ludi, 100 čudi
  😉
  danes pa je mrzlo, sem si malo zakurila

 2. si mona

  eh, spet sem zavozil pa tako spisal, da vsak po svoje razume…. 🙂 …ampak jaz se ne pritožujem… 🙂 …pa saj nisem nikjer izjavil,da mi palme niso všeč – le njih funkcionalnost sem navedel…..
  upam, da zaradi rahle ohladitve nisi zakurila pol pisarne ali celega nadstropja…. bemtiš, če pa si tako zmrznjena bi bile še naše palme resno ogrožene v tvoji prisotnosti v takšnih dnevih…. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *