Slovenske matere vzgajajo prostitutke

Prepričanje, da žensko prostitucijo v naši podalpski poganjajo ukrajinke, čehinje, romunke, skratka ženske iz drugih držav, je seveda zmotno. Uradni podatki zadnjih nekaj let so neizprosni – v akcijah, katere so izvajali naši vrli predstavniki zakona, je bilo od zajetih kar 70% slovenk, ki so se ukvarjale s to najstarejšo obrtjo. Šokantno ?!…. Čeprav trdim, da so statistike večje prostitutke od dejanskih prostitutk, to dejstva ne omili kaj prida. 70% zajetih slovenk seveda še ne pomeni, da se 70% slovenk ukvarja s prostitucijo. Lahko pa pomeni,da se jih ukvarja od 50%.

Sploh ker se storitve prostitucije ne poplačujejo le v denarju, ampak so plačilne verzije tudi v oblikah bonitet – napredovanje v službi, uporaba avtomobila in podobno. Čeprav so bili podani že vsi razlogi legalizacije prostitucije v naši podalpski, naši politiki vztrajno odklanjajo že vsako misel na to. Zakaj že ? Aja, mogoče zato, ker bi prostitutke izdajale legalne račune na ime.

Nič manj pa ni bil vzpodbuden podatek, da povprečna starost zajetih prostitutk znaša 20 let. In tukaj se lahko začne zgodba slovenskih mater vzgoje svojih hčera. Čeprav se začenja že prej. Starost teh mater, katerih hčerke se prostituirajo, je od 35 – 45 let.

V glavnem so (samo)zaposlene in imajo status samohranilke, za kar so si, razen v primeru smrti partnerja, povsem same – tudi namerno – krive. Preostanek pa, v nič kaj manjšem deležu, prispevajo matere, ki imajo zakonsko urejen družinski status. Zanimivo pa je, da večina teh mladenk prostitutk prihaja iz t.i. urejenih družin.

Seveda hčerke teh slovenskih mater ne postanejo prostitutke kar čez noč. Postopek vpeljevanja začnejo njih matere že v zgodnjem otroštvu. Najprej jim zbijejo samozavest – “Padla boš, polila se boš, umazala se boš, ne plezaj na drevo, ne skači po lužah, itd.” Tako hčerkam že praktično po rojstvu jasno dopovejo, da so čisto nesposobne. In s tem je treba rasti.

Potem jim te matere začnejo dodajati frustracije osebnega izvora. Hčerke te matere tako najprej redno gledajo, kako se šminkarijo pred ogledalom. V zajetnih plasteh. Zato da lepše zgledajo. Ker ženska brez šminke pač ne more biti lepa. Potem so na vrsti lasje, katere je treba najmanj 1x na mesec prebarvati, menjati frizure dizajn in predvsem jih redno dnevno llikati, da slučajno ne bi kakšen naravni koder pokazal pristnosti.

Kup nezlikanega perila lahko počaka. Sledi še garderobna modna revija, katere končni izbor zaželjeno oplemeniti obutev čim višje pete. Da se bo lahko visoko nosila, že ker je podstrešje nizko. Potem pa v šopinge. Ker hčerka mora vedeti, da je vsako osebno nezadovoljstvo moč odpraviti le s nekontroliranimi šopingi. ker le tako lahko naredi nekaj zase.

Še posebej si hčerke teh mater vtisnejo v spomin obnašanje le teh do moških. Te hčerke hipno zaznajo razliko, da jih mati v lokal ni pripeljala zaradi dobre kave ampak ker se mati naslanja na kelnerju, kakor tudi, da se z istim taksistom ne vozijo, ker je najcenejši ali pa da v parku isti tip ni tam vedno ko prideta ker bi bil tam vzdrževalec.

Otrokovega dojemnja ne gre nikoli podcenjevati. Seveda se večina tistih moških potem nariše pri njeni mami doma ali pa gre ona k njim, kar pa pomeni le, da mati za svoje mesene užitke žrtvuje hčer tako, da se mora takrat mala igrati sama ali pa mora k prijateljici mame. Pogosteje se dogaja, globlje se vtisne – hčerki.

In potem so tukaj še sanje. Sanje matere, katerih ni izživela in jih zato vsili svoji hčerki. Vpisuje jo v glasbeno šolo, drsanje, balet, itd., kjer pa hčerka seveda ne da zadovoljivih rezultatov in je zato spet nesposobna. Hčer seveda. Potem jo vpiše v srednjo šolo po svojem izboru. Tokrat so za hčerin neuspeh krivi učitelji.

In kadar je le možno svojo hčer prijavi na lepotna tekmovanja ali kakšne druge zvezdniške avdicije, za kar so seveda pripravljene uporabiti vsa (ne)razpoložljiva sredstva in načine. Tudi lastno hčer. Predvsem pa tem materam nikoli ne zmanjka nasvetov hčeri, kako so vsi moški, vključno z njenim očetom, zgolj navadni prasci katere je treba le izkoristiti.

S takšnimi manevri potem te matere pripeljejo te svoje hčere tudi do 15-ega leta njih starosti. Ko jih začnejo vzpodbujati k celonočnim izhodom, pred katerimi jim kakšno uro globoko svetujejo glede šminke in garderobe, da bi jim pred izhodom rekle : “Lepa si.” Čeprav v resnici izgleda kot zapuščeno strašilo sredi polja.

Praviloma se hčerke teh mater začnejo prostituirati od drugega letnika srednje šole, predvsem, če se šolajo v drugem kraju, kjer si morajo najeti stanovanja. V katerih izvajajo glavnino storitev prostitucije. Nekatere to počnejo pod okriljem zvodnikov, večinoma pa same preko oglasov. Načinov je seveda več, na Obali pa se te hčerke najpogosteje skrijejo pod opravljanjem gospodinskih storitev v Trstu. Tisti striptiz klubi s tujimi plesalkami so v bistvu še najbolj nedolžna oblika.

Legalizacija prostitucije v naši podalpski ? Seveda. Jaz sem ZA. Čeprav še nisem in nimam namena uporabljati tovrstnih storitev. Ampak zato še nimam pravice kratiti užitkov tistim, ki le te uporabljajo. Sploh pa ta naša lakomna država res rabi zajetne davke od prostitucije za svoje kurbarije.

Don Marko M

Realnost (blog Don Marko M)

35 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Slovenske matere vzgajajo prostitutke

 1. Mene še vedno zanima kaj se mota po glavah teh smrkelj,ki se tako prodajajo.Zaslužiti se da dobro še na sto drugih poštenih načinov.Kaj te punce sploh kdaj pomislijo da je vprašanje če bo kasneje kdaj kateri moški sploh hotel imeti z njimi družino.Kar pa se mamic tiče katere si opisal se vsaj za dva primera katere poznam strinjam.Upam da ne bodo hčerke doživele takšnega konca.Se strinjam,da je treba prostitucijo legalizirati da bo vsaj ena kurbarija v naši državi obdavčena.Ups,sem rekla grdo besedo. 🙂

 2. Se mi zdi dober tvoj zapis. Si precej pretiraval po moje, a nisi daleč od resnice.

  Mene boli že tudi to, da 14, 15 stare deklice na valeti (konec osnovne šole) resnično izgledajo kot prostitutke (napol gole, pretirano naličene, v izjemno visokih petah – velikokrat si čevlje kar sezujejo, ker ne znajo sploh hoditi). Kdo vse to kupi in dovoli? prifliknjeni starši seveda …

 3. Me ne čudi, da je tako. Vsi hočejo že pri dvajsetih imeti vse in še več, prepotovati svet, uživati do nezavesti, zato pa seveda rabiš denar. In kaj je lažjega kot nastaviti … in pokasirati. Zakaj pa ne, če človek nima nobenih vrednot in moralnih zadržkov. Otrokom se itak povsod govori, da je treba čimprej začeti s seksom. Berite samo reviji Cool in Smrkljo. Seks pri štirinajstih in še prej, samo da se zaščitiš, pa ni problem. Tja do osemnajstega leta se jih potem itak nabere že toliko, da en, ki ti plača res ni problem. Vse skupaj se potem zavije še v samozavajanje, da zadeva ni prostitucija ampak spremstvo gospodov z dodatnimi uslugami, potem pa stvar sploh ni sporna. Če bi bila prostitucija legalizirana, bi stvari za dekleta verjetno bolj zapletlo, saj bi se morale registrirati – biti registrirana prostitutka pa verjetno ni ravno sanjsko. Torej bi resnično morali narediti red na tem področju.

 4. are you for real? tvoje nebuloze so verjetno zafrkancija prve vrste. Matere prostitutk so stare od 35 do 45 let? kaj so imele otroka pri 15h? in zaradi materinega šminkanja in nošenja visokih pet hčerke postanejo prostitutke? in zato, ker so jih mame vpisovale na baletno šolo? in glasbeno? in vsega so krive mame, kje so očetje v teh zgodbah? Marko M, si Taliban slvoenskega izvora?

 5. Marko M
  Enega takega škrica, kot si ti še poznam. Tebe se ženske očitno v loku izogibajo že od malih nog. Ja, tudi taki kot ti morajo bit.
  Ampak, ko bi se vsaj pravopisa naučil.
  LP

 6. Ksenija

  veš da imaš prav….tudi takšni moramo biti….pa tudi takšni kot ti…če ne bi svet drugače izgledal….
  eh zdaj….če bi ti rekel, da je tvoj očitek v lokih že od malih nog zelo mimo realnosti, bi me lahko razumela kot upravičeno samohvalo….kar tvojemu dobremu dnevu zelo verjetno ne bi koristilo….
  s svojim pravopisom se res nisem nikoli hvalil, zato pa sprejmem kritike za morebitne napake….sploh ko so jasno navedene v delih….tudi od takšnih kot ti, ki imajo v bistveno krajšem zapisu enako pravopisnih napak….
  bom pa res vesel, če si boš dovolila podati svoje mnenje o dejanski poanti mojega zapisa….moje vrline namreč lahko komentiraš v zapisu ‘Osebna izkaznica‘….
  pa lepo se imej

 7. Vanja

  seveda imaš vso pravico razumeti tudi nebuloze na svoj način….če bi dovolj spretno (raz)brala, potem bi tudi sama seštela, da so tovrstne matere rodile med 20 – 30im letom….
  seveda si, verjetno namerno, spregledala končne ali začetne učinke šminkanj, baletnih šol, šopingov in podobno, čeprav so jasno zapisani….pa ne da imaš te “vrline” že v sebi in jih ali jih boš nesebično delila potomstvu ?….
  kje so očetje v teh zgodbah?….to je že tema za drugi zapis,katero sem tokrat namenoma izpustil ker bo zapisana v delu o ‘starševstvu’, čeprav jo lahko začneš že sama v komentarju….poanta tega zapisa je jasna – prostitucija – ZA ali PROTI….
  o običajih in navadah Talibanov pa žal še ne vem toliko, razen da se borijo za svoj prav, da bi lahko temeljito razdelal odgovor na tvoje vprašanje….ker pa si ti očigledno več kot seznanjena, mi lahko razširiš to obzorje….

 8. kar.ena

  me veseli,da si razumela poanto in misliš, da je treba prostitucijo v naši podalpski legalizirati….večina namreč še vedno ni seštela, da bi naša država od legalizirane prostitucije pokasirala več tudi davkov, kot od tobačnih, alkoholnih in prometnih prekrškov skupaj…predvsem pa bi tako prostituke imele status redno zaposlenih, kar bi zelo zmanjšalo nezaposlenost….da ne omenjam posebej še zdravstvenih rednih nadzorov…
  glede na to,da sem v poanti tudi jasno zapisal, kako te matere vcepljajo hčeram vse prej kot vrednote in moralne zadržke je drugačen epilog tudi težko pričakovati….le da ne mislim,da to velja za vse kot praviš….ker vem,da je še vedno dovolj tistih mater, ki hčere vzgajajo v pravem ženskem duhu….
  in te revije, kot so Cool, Smrklja, Rebelde pa še kaj je včasih res grozno brati….le še olje na ogenj dolivajo….seveda nimam nič proti, če jih osveščajo o zdravi in varni spolnosti, ampak kaj, ko namesto tega raje smrkljam svetujejo vse možne načine, kako upecati tipa in se dol vreči takoj in s komerkoli….
  sem pa pozabil dodati,d aomenjene matere ne pozabijo svetovati dodatno svojim hčeram, naj se nikar ne zapletajo s kakšnimi “reveži”, ampak naj se nastavijo tipom s kešem in avto zverinami….nekatere matere gredo še korak naprej in kar praktično vpeljujejo svoje hčerke v to verzijo spremljevalk oz. deklet na klic….in ko enkrat kasneje, po nekem čudežu, ta dekleta poročijo se njih zakon praviloma zaključi v trenutku, ko jim mož reče, da zapravljajo preveč….in država ima spet eno samohranilko več, družba pa eno izgubo….

 9. Aleš

  tnx….
  ne, nisem pretiraval…še nežen sem bil….kot praktično vsi moji zapisi, tudi ta temelji na mojih osebnih praktično doživetih spoznanjih….desetletje mojega delovanja v medijskem svetu mi je navrglo ogromno spoznaj in izkušenj, med ostalim tudi ta zapis….
  v tem delu sem se celo namenoma izognil pisanju o tem, kaj vse so nekatere matere pripravljene storiti za to, da bi svoje hčere spravile tudi v medije…..in ta zapis je v veliki meri skladen kot predigra…
  in verjetno, zaradi petk in šminkeraja katerega omenjaš, sem in bom tudi zato dosti bolj “zatežen” pri svoji mulariji….

 10. sandi

  nekaj takšnega jih je,ja….a za ta tvoje sem prepričan, da jih ni niti blizu….
  e, magari da bi imeli eno pravo Cicolino za v parlament….bi bila prostitucija takoj legalizirana, ostale pizdarije pa nelegalizirane…

 11. Ivonca

  mota se jim tisto, kar so jim mamice vteple v podstrešje….včasih tista ljudska “kakršna mati,takšna hči” še kako drži…
  verjetno ne mislijo nič na prihodnost, sploh ne na družino, živijo pač danes in tukaj, kot da jutri ne obstaja….nekaterim sicr mogoče uspe se potem poročiti s kakšnim paketarjem, kar sveda ne spremeni njih moralnih vrednot in pogleda, večina pa, ker se niso uspele tako poročiti dodatno zabrede še v narkomanijo….in potem nastopijo davkoplačevalci, ki plačujejo zdravljenja….
  ti lumpa, ti, pa daj malo razredči te grde besede…. 😉 🙂

 12. Marko …si si pa dovolil po Freudovsko naložit.Po moje preveč resnično zveniš.
  No ja, pač tvoja antropozofija…

 13. pravzaprav tvoja antropozofija antropologije 🙂 …če se strokovno izrazim in nadmašim v tujkah Aleša 😀

 14. Za bruhat. Očitno zelo sovražiš ženske, sicer nebi take pisal. Malo več spoštovanja bi pa le lahko imel do žensk, otrok(punčk) in mater.

 15. Katja

  pa bruhaj…ne boš ne prva ne zadnja….ne vem v katerem delu je moje pisanje sprožilo tvojo burno reakcijo želodca, sem pa skoraj prepričan, da sodiš med tiste, ki si pred dejanskimi in dokazano očitnimi problemi družbe, kot tvorbi posameznikov, raje zatiskajo oči in se sprenevedajo….kot si že opazila sam ne sodim mednje….
  ker imaš vso pravico do besede, tudi na mojem blogu, si lahko dovoliš podati svoje argumente kot odziv mojega zapisa….temu se reče tematsko komuniciranje….zaenkrat svojega mnenja o prostituciji v naši podalpski še nisi podala, kar pa lahko še vedno storiš….
  tvoj očitek, ki seveda ni v nobeni povezavi z mojim zapisom, bi lahko pripisal tvojemu samo(pre)poznavanju v določenih delih ali celoti zapisa….pa te tako seveda ne morem soditi, ker nimam pojma koliko to praktično drži, ker te pač osebno ne poznam….
  te bom pa potolažil glede tvoje, seveda nikakor utemeljene, trditve…ne sovražim nikogar, ne ljudi, ne živali….torej niti žensk….je pa res, da spoštujem le tiste, ki so si, si še vedno ali si bodo spoštovanje zaslužile v svojem obnašanju….in med njimi se najde tudi kakšna prostitutka, ki je 100x bolj poštena kot tiste ženske, ki hodijo redno k spovedi…
  če pa misliš, da je legalizacija prostitucije v naši podalpski pravilna poteza, potem to zapiši….

 16. En passant

  izgleda, da so ti tisti kostanji dodobra oplemenitili podstrešje v strokovnost izražanja….samo poskrbi, da ne nadmašiš samega sebe… 🙂
  komad sem itak skrbno izbral za tvoja ušesa… 🙂
  pa samo ne mi začeti o Freudu….imam dovolj svojih sivih celic….za nekatere še preveč…. 🙂
  si pozabil zapisati, ali si za legalizacijo prostitucije….ampak, ti itak vedno nekaj pozabiš…. 🙂

 17. Selena

  tnx…
  ti misliš, jaz pa iz prakse vem, da se je lepo število mamic našlo v članku….nenazadnje sem ta zapis sestavil skozi večletne njih praktične prikaze tega početja….nekatere bodo celo ugotovile, da zmorejo tudi drugače…a le nekatere…

 18. Marko …sem za legal. in ne zamerim nobeni, ki se odloči za tako preživljanje, ker je vse bolje, kot ne traku, lakirnici ali brez dela in kruha. Moti me le zakaj se trudijo tudi izgledati kot kurbe, če bi lahko to delale na bolj prefinjen način ( kar ene počnejo)
  Sam sem romantične narave in tak poslovni akt ne uživam 🙂
  ..Prej se ti vedno še nekaj domisliš, da zadeve razvlečeš ….bi moral bit politik ali pa tik ob politiku… :D:D …tisti pa potrebujejo take usluge…:)

 19. Marko ali sploh imaš stik z realnim svetom? Si v življenju prebral še kdaj drugega kot Pavlihovo pratiko ali poslušal še kaj drugega od svojega lokalnega fajmoštra?
  Razlogi za prostitucijo so veliko bolj kompleksni od tvojih osebnih frustracij, ki jih čutiš do žensk. Sicer pa sem se od srca nasmejala tvojim razlogom, vodenje k baletu naj bi mladenke spodbujalo k prostituciji? Zato sem privlekla na plano tudi Talibane, imajo podobno mišljenje kot ti, zato je ženskam vsako lepotičenje strogo prepovedano, pa tudi izobrazba kot takšna, saj veš, lahko bi se navzele pohujšanja.
  Glede prostitucije, eden od najmočnejših razlogov je socialno ekonomska situacija, zato je torej veliko prostitutk iz tako imenovanega tretjega sveta, manj pa iz razvitega. Seveda so potem tudkaj še drugi razlogi, verjetno jih je veliko individualnih, ki se jih ne da smešno posploševati z nekim šopingom in vodenjem k baletu, domnevam pa, da je pomanjkanje starševske ljubezni in nizka samopodoba eden izmed vodilnih razlogov. Najdeš pa tudi prostitutke, ki so v to stopile precej zavestno, z načrtom, da se obogatijo in si odprejo kakšno lastno podjetje (eno takšno sem poznala osebno)in je imela podstrešje kar dobro pospravljeno in je prostitucijo (in družbeno pozicijo ženske)obrnila spretno v svojo korist.
  Sicer pa naj ti prišepnem Marko M, da se med prostitutkami nadejo tudi deklice iz družin z zatežnimi fotri, prestrogimi, ki vidijo hudiča že v visokih petkah in šminki…in to obsesivno kontroliranje, ki jo ubožec oče čuti, da ga mora izvajati nad ženskami, da se ne bi “spridile” lahko vodi ravno do rezultata, ki si ga kot oče definitivno ne želiš. Ne bi bilo prvič, da frklja pobegne očetu, da jo zamika veliki svet in da konča kot prostitutka. Sicer se pa obrni na društvo Ključ, ti bodo razsvetlili tvoje neprepihane možganske celice, ki že kar malo plesnijo.

 20. Vanja

  no, pa dovoli, da ti še malo postrežem, kot praviš, svojih neprepihanih možganskih celic v rahlem plesnenju….zavedam se namreč, da nimam možnosti priti do gorgonzole…
  v vsem svojem modrovanju še vedno nisi izjasnila svojega kristalnega mnenja poante zapisa….mogoče zaradi prepiha tvojega podstrešja….ne vem če se ravno zavedaš svojih izjav, pa ti zato z veseljem pomagam….
  s tem, ko si že samo omenila društvo Ključ v povezavi z mojim zapisom, si v istem trenutku priznala, da bi rada nekaj povedala, pa ne veš kaj….tematika tega zapisa namreč nima res prav nobene povezave s programskim poslanstvom omenjenega društva….seveda imaš zdaj možnost to mojo trditev negirati, a le če zraven navedeš argumentirano primerjavo z mojim zapisom ali vsaj delčkom le tega….
  pa da ne bo pomote – tukaj se debatira o prostituciji v sloveniji, tako da je vsaka tvoja primerjava z drugimi državami brezpredmetna….fokusiraj se na slovenijo – saj zmoreš….
  no, glede na to, da od ženske pričakujem urejenost in opazim le čim bolj razgledanost, ki seveda ni pogojen z izobraženostjo. ti je pač jasno, da nimam nič proti Talibanom, ampak tudi, da me med njimi ni….kot me, kot ateistu, ni niti pri lokalnemu fajmoštru….zato pa izredno rad prebiram modrosti ljudi tvojega kova….ker za vse obstaja upanje….
  sicer pa v svojem komentarju (pa ne da si pogrnila v baletni šoli?) zgolj ponavljaš moj zapis in moje odgovore v komentarjih….le embalažo si zamenjala….
  in hvala ti, da si mi prišepnila tisto o očetih….čeprav si zgrešila tudi ušesa….ampak, če (še) nisi mama, sploh takšna kot sem jih opisal, potem te moj zapis v nobenem primeru ne bi smel tako globoko osebno prizadeti….ampak tebe je do tilta….si mi mogoče kaj hotela o sebi povedati, s tistimi vzdevki katere si mi namenila?!….
  vse dobro tudi tebi, pa kakšna ura pravilnega branja ti res ne bo škodila….no hard fillings,ok….se samo pogovarjamo….

 21. en passant

  slušaj Aco, jel’ ti to mene na suvo ?… 🙂 za politika mislim….že tri službe sem odpovedal in v dveh bil odpovedan, ker so od mene zahtevali strankarsko pripadnost….življenje nas profi govorcev je lahko res jeba včasih….je pa zato spanec slajši….
  se pa strinjam s tabo, da je prostitucija za nekatere boljša rešitev, kot crnčiti za trakom….ampak, moj zapis je temeljil na mamah teh deklet in njih ravnanju….saj veš – zgledi vlečejo….tiste escort bejbe oz. prefinjene kot praviš, pa so praviloma že zelo bistre in razgledane….a v manjšini v primerjavi s tistimi, katere opisujem…
  in ker je narava moje duša zelo sorodna tvoji v delu katerega omenjaš, ti je dokončno jasno, zakaj me politika in tovrstne bonitete ne zanimajo….ampak, nikoli ne reci nikoli – le za politiko mislim…. 🙂

 22. Spoštovani,

  Čestitke za tako dobro opravljeno “študije primera” , kjer se rang populacije v tem primeru mlade deklice, dekleta” opisana na realen način.

  V tej današnji “moderni družbi” ko, naj bi matere in očetje vzgajali njune biološke otroke v poštene, nemoteče državljane, v državljane, kjer naj bi se otrokom skozi dobo odraščanja in vzgoje “dala” moralne vrednote, ter načelo poštenosti in pravičnosti.

  Sama sem opazila, da je v tej naši “moderni družbi” teh opisanih vrednot čedalje manj, ali pa te počasi izginjajo. Včasih bi temu rekli tako; “Glej, kako je pošten, ta je pa še iz “starih šol”.

  Kdor nosi te vrednote v sebi, lahko kaj hitro opazi te družbene spremembe na področju prostitucije.

  Vzročnost…nezaposlenost, lahkomiselnost….

  Vzgoja in izobraževanje otrok se prične pri starših, nadaljuje v šolah, da se otrok socializira, da “ceni”, kaj je dobro in kaj zaželjeno, to so moralne vrednote. Standardi pa ocenjujejo to vedenje…

  Ko vstopa tak otrok v svet odraslih naj bi v sebi, ponotranjil vrednote, kaj je dobro in kaj zaželjeno.

  Toda v rani mladosti “mame” naredijo svojim hčeram nepopravljivo škodo. Učijo jih, z kakšnim načinom interesa bodo v življenju uspele. Kako naj na “lahek” način pridobijo ekonomske dobrine in ugodnosti, vse to (stanovanja, avtomobile, modna oblačila)kako naj to na hitro pridobijo, ko so stare do 20 let. Interesov je več vrst…
  Če, je kaj “viška” pa še za potrebe te matere, (mama je stara že od 40 naprej) po kratki in lahki poti, brez truda. Take deklice ostanejo ponavadi brez izobrazbe, ker zanjo nimajo časa.

  Govorim o ženskah, ki jih zajema študija primera.

  PREGOVOR:

  Z denarjem lahko kupiš žensko, ne moreš pa žene…

  Primer:

  Mati nosi prekratko krilo, mati je pomankljivo oblečena, mati menjava več različnih moških, katere izrablja za materialno korist. Njena hčera pa sledi temu vzorcu. Redko kateri uspe iz tega začaranega kroga ven.

  Sama sem bila osebno priča nekemu dogodku, kjer je taka mlada mamica (pomankljivo oblečena) zelo hitro zanosila. Bila je brez službe in brez denarja.

  Najprej je ekonomsko “ožela” “tuje” starše in izvenzakonskega partnerja.

  Vselila se je v njihovo stanovanje, kmalu po rojstvu otroka pa pokazala svoj “pravi obraz”.

  Za otroka ni imela več časa, puščala ga je vsepovsod, pravzaprav ji je šel otrok na “živce”. Skrb za otroka sta nosila oče tega otroka in njegovi starši.

  Poleg izvenzakonskega partnerja je menjavala moške. V kakšnem razmerju je bila z njimi, naj si to vsak sam razlaga…

  Seveda se njenega vedenja ni spregledalo.

  Ko so ji njen izvenz. partner in njegovi starši omejil njene pravice, v smislu ekonomskega blagostanja je izrabila otroka za izsiljevanje, prepire le teh dobrin, ter nekega dne po celi popoldanski odsotnosti prišla v spremstvu “policije” po otroka in se zatekla v varno hišo.

  No, iz “varne hiše” se veselo sprehaja naokrog. Celo nazaj na svoj stari naslov se vrača “izivat” otroka pa pušča tujim ljudem. Oče je nemočen, stikov mu ne dovoli.

  Ja, vsaka zadeva ima svoj čas, a potrebne institucije delajo prepočasi, škoda pa se dela temu otroku.

  Vedenje matere, menjavanje partnerjev, seveda bo to slaba “dota” za otroka…

  Seveda ima vsak diskrecijsko pravico, da si izbere enega partnerja,kar naj bi veljajo za “normalno”, toda….

  Povejte mi, če bo ta otrok, hipotetično.. dodeljen materi, zgoraj opisani materi (statistika pove, da v 90% dobijo matere otroke, ne glede na njihovo “pokvarjenost”) kakšna bo usoda tega otroka….

  Zato je prav, popolnoma prav, da se “moderno družbo” opozarja na ta problem, vzgoje teh mladih “nevednih” deklic. Družba naj išče nove programe v dodatnem izobraževanju, obeh spolov…(začetek osnovne šole).

  Sprehodite se samo skozi Socialna omrežja,kot so Netlog, FC…kjer je vse vrste populacij….pomankljivo oblečene ženske, s slikami svojih mladoletnih otrok (le kje je tu pojem “varnosti”)?

  Tako jaz vidim ta “problem”….dotakne se nehote vsakega izmed nas, vas kot mame, očeta, mene kot babice…

  Ja, že dalj časa se govori in piše v medijih, da se bi morala “prostitucija” legalizirati, zakonsko urediti. To je družben pojav,ki se seli po celemu svetu, (za prehod čez državne meje se ne potrebuje carine, ampak samo osebni dokument).

  Nizozemska je ena izmed držav, ki ima to zakonsko urejeno.

  Prav bi bilo tako, da bi imeli tovrstne subjekte “registirane”, verjamem, da bi v Državno blagajno priteklo kar nekaj sredstev, če ne iz naslova legalizacije pa iz naslova neupravičenega ukvarjanja z tovrstno “nastarejšo obrtjo”, kjer se obrne ogromno denarja, po pisanju medijev.

  Toliko v razmislek…

 23. Spoštovana M,

  edino prav je, da Vam čestitke vrnem….le te ste si namreč več kot zaslužila v tehtni in argumentirani predstavitvi svojega mnenja….in takšnih komentatorjev sem vedno vesel v polnem spoštovanju…
  v vaši izčrpnosti zapisanega tako nimam kaj dodati….razen, da je ta moj zapis, na moje začudenje, požel enormno branost in če bi vsak deseti pustil komentar, bi se utapljal v vsaj dva tisoč komentarjih…sklepam torej, da je ta problematika legalizacije prostitucije več kot aktualna tudi v dokončen razmislek našim politikom, od katerih so nekateri ravno tako prebrali ta zapis in komentarje….
  vse dobro Vam M in še obilo treznega v tem stilu privoščim….naša podalpska nujno rabi takšne….

 24. Marko, Marko, Marko… iz pisanja vidim, da nimaš otrok, da si imel mamo, ki ti je premalo časa posvečala in za to si vse krivil to, da se izdatno šminka (hotela je bit lepa za druge ne pa zate, in bi se lahko v miru igral z njo barbi in kena!)… ja, grozno je, če se počutiš zapostavljenega. ampak ne trapaj neumnosti!!! mame samohranilke in šminke in tvoje medijsko znanje!!!! me kar v želodcu zvija, ko pomislim, da boš kdaj imel otroke!!! mame so si same krive, da so samohranilke?! kakšen bull šit natepavate kle!!! kakšen študij si ti to naredil? študij na podlagi česa?! ko si gledal medijske “zvezde” OD DALEČ?! Se mi zdi, da sem se znašla v enem od krščanskih strani, kjer tolčete čez nekaj kar niti od blizu niti od daleč ne poznate!

  ps. preden se kdo zagovori – nisem samohranilka, imam 5 otrok, se pa šminkam. ali to pomeni, da se bodo moji otroci prostituirali?

  večjega k********a še nisem slišala!!! in upam, da ga tudi ne bom… razen morda odgovora na tole moje pisanje.

 25. manja

  najprej….če imaš res 5 otrok, pa ne mislim tistih posvojenih na daljavo, potem raje ne pomislim v kakšni moralni stopnji jih vzgajaš, upoštevajoč tvoje izražanje v komentarju, kar velja za tiste dele katere sem dal pod * in tiste katere sem odstranil, ker pač niso skladni s pravili obnašanja na mojem blogu….sicer bi lahko pustil, da se v svojem izražanju opišeš do konca takšna kot si, ampak moj blog s takšnimi izražanji pač nima opravka….
  to pa, da imaš, kot kao mati petih otrok, ob enih zjutraj čas komentirati po spletu pa je že druga zgodba, ki izkazuje pravo starševsko vzgojo…..
  posebnih obrazložitev v mojem komentarju sicer ne potrebuješ, saj sem že dovolj jasno zapisal v zapisu…..iz njega si izluščila pač tisto, kar ti je pisano na kožo…..predvsem šminko….čeprav verjamem, da si se prebrala tudi v drugih vrsticah…..
  in potolaži se, versko nikakor nisem usmerjen, sem pač ateist in moj blog tudi ne…..za napisati resnico pa je itak vseeno ali si versko ali nisi usmerjen…..
  čisto jasno je, da si zadeve, katere meni očitaš, preživljala sama in jih očitno še….o tem, koliko smisla zdrave argumentirane komunikacije premoreš, naj presodijo bralci sami, jaz verjamem le, da sebi primerno vzgajaš tudi svoje otroke oz. boš tudi svoje…..
  o moji mami besede niso potrebne, ker je več ni…..ko pa je bila nikoli, ampak nikoli nismo otroci na njej videli niti sledi šminke, ker je bila pač naravno dovolj lepa….pa tudi samo en in isti odrasel moški je hodil po hiši vedno, razen, ko je prišla žlahta na obisk…..
  zapisana študija pa je plod nekaj letnega praktičnega, čisto praktičnega doživljanja okoliščin in dogodkov s tistimi osebami, službeno in privat…..
  sicer pa imaš, razen nekega neargumentiranega negiranja in vpitja vso pravico, da razgališ svoje osebno videnje v nasprotni smeri….a če ne misliš argumentirati, potem raje zadrži zase nadaljevanje in vzgajaj otroke v tem stilu….ko jih boš imela seveda….
  in če te tako pogosto zvija v želodcu, potem si privošči kakšna pomirjevala, ker jih očitno potrebuješ pri tako občutljivem želodcu…..
  pa vse dobro ti želim, ker očitno to še posebej rabiš…..

 26. ah ja, upam, da vas ni veliko tako razmišljujočih fanatikov 🙂 in da imaš življenje zares tako urejeno kot misliš, da ga imaš. konec komentarja! 😛

  ps. tiste **** niso bile potrebe, ker si bo lahko še kdo predstavljal da sem res kaj groznega napisala 😉

 27. manja

  očigledno je, da ne morem parirati tvojemu znanju niti v stopnji splošne razgledanosti, da ne omenjam izkušenj posebej….se pa zelo rad učim…od vsakogar in vse….tako sproti polnim seznam kaj nočem….kaj hočem mi je bilo vedno jasno…..in verjela ali ne, tudi od tebe sem se česa naučil….
  glede na to, da ti je izražanje opazovanj in opažanj že sprejemljivo kot fanatizem, s čimer enačiš tudi vse bralce tega mojega zapisa in komentatorje, potem lahko le še 1x ponovim, da ti res ne morem parirati v razmišljanju in razgledanosti….in začuda mi ni prav nič žal zaradi tega….
  ampak po svoje še dobro, da omenjaš fanatizem…..ker tega pojma pa res nisem uporabil za zgoraj omenjene matere je pa verjetno najbolj primeren…..čeprav dosti manj za tiste, ki takšne opazujejo ali se celo z njimi, tudi proti svoji volji, ukvarjajo…..
  je pa res, da je ta zapis dvignil veliko prahu že dosti prej, preden si ti nanj naletela…zanimivo, predvsem pri materah, ki so se enostavno prepoznale v določenih delih ali kar celoti….tiste namreč, ki so drugačne in vzgajajo drugače in na veselje so še vedno v večini, zapis namreč ni ganil, čeprav dnevno gledajo tudi takšne matere kot so opisane, katerih, zanimivo, dodatna posebnost je tudi ta, da se enostavno ne znajo niti pogovarjati, sploh pa ne argumentirano…..
  hvala ti za skrb, ampak moje življenje je čisto dovolj urejeno oz. ravno toliko in tako, kot si želim….seveda pa se da vedno bolje, kar je tudi eden od smislov lifa….
  drugače pa obožujem ljudi, ki zelo radi in vztrajno zabijajo klicaje na koncih svojih izjav….ker je očitno, da jih nihče ne posluša….če pa še pišejo z velikimi črkami zraven, pa so sploh zakon….saj znaš tudi z velikimi pisati, anje… 😉
  tiste **** pa so bile potrebne, ker takšno izražanje, kjer za nameček žališ še vse bralce in komentatorje mojega bloga zraven, pač omejijo tvojo kulturo izražanja na delno sprejemljivo stopnjo….vse se pač da povedati tudi brez takšnih izrazov, kot si se trudila v svoji spontanosti jih zapisati…..ponavadi jih kar odstranim, ker je tako zapisano zgoraj tudi v pravilih obnašanja na mojem blogu, a tebi sem jih spremenil v zvezdice, ker te imam pač na sumu, da že dolgo nisi dobila nobene poštene….zvezdice seveda…..če pa si boš prislužila s svojo modrostjo še kaj zvezdic, potem ti bom že moral luno narisati…. 😉

 28. Poglej, poglej, kako dober in zanimiv ter hkrati provokativen zapis … Kdor zna brati celoto, tako med vrsticami kot diagonalno, pa četudi ima drugačno mnenje, lahko ustvarjalno pristopi h komentiranju in debati 😀

  Ja, moram reči, da sem tudi jaz opazila, kako male in malo večje deklice znajo oponašati svoje mame in tudi tete, ki jim ni nič hudega, da male deklice v vrtcih kažejo popke zaradi prekratkih majčk in bluzic ter nosijo kratke vroče hlačke in si mažejo nohte in ustnice v kričečih barvnih odtenkih ličil. Zakaj? Ker to vidijo pri starejših deklicah in svojih mamah. In zakaj delajo to starejše deklice in mame? Ker hočejo ugajati in se prikupiti moškim, ki bodo na tak ali drugačen način kupili, kar jim take ženske ponujajo. In ja, res je tudi, da niso vse ženske in vse male in velike deklice take. Ene se pač prodajajo, druge ne. O drugih pač ni govora v tem zapisu, o prvih pa je.

  No, tisto o samohranilkah si res hudo zapisal, pa ti ne zamerim, ker si predstavljam, da nas nisi hotel vse dati v isti koš in da si hotel le prikazati stanje, kakršno je ponekod, v kakem deležu (odstotkih) pa ne vem, nisem raziskovala in spremljala, le opazila pri nekaterih znankah.

 29. Špelca

  tnx…predvsem tisto med vrsticami je pomembno,aha…. 😉
  vsa vsebina v zgornjem zapisu se nanaša zgolj in edino na matere profila, katerega sem navedel….kar velja tudi za samohranilke….tistim pa, ki se v tem profilu ne najdejo, torej to niso, itak nisem dolžan nobenega opravičila….mogoče le priklon, da zmorejo in znajo drugače, kot je zgoraj zapisano, vzgajati svoje potomke in potomce v samozavestne, moralne in ponosne državljane….

 30. Nevešče ljudomrzne punčare

  Seveda, z lahko deklino, ki ji plačam, hočem veščino ljubljenja – da jo tudi sam vzdražim.
  A pri nas je prostitutka vsaj mobitelno – ničes. Prideš, dobro plačaš, punca ima hlačke, jo dražiš po ščegetavčku, da je mokra, ne zna ti dvigniti ongá, naj se še tako trudi,seveda le in zgolj čez kondom, in ko ji v vlažno mednožje le potisneš nežno sredinec, ti mrzlo reče, da jo boli… – skratka, eno samo in zgolj razočaranje…

  Tako je s to čistunsko slovenkarsko prostitucijo.
  Kakor da nič ne obvladajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *