Uradno : Slovence vodijo teleta

“V tem parlamentu sedijo teleta” je zarohnel Plemeniti Zmago Jelinčič in – preživel. Retorika Plemenitega mi sicer ni simpatična ravno zaradi žaljivih in pomanjkanja strpnih izjav. In tudi tokrat sem prepričan, da je s to izjavo res hudo užalil. Teleta seveda…. To govedo je namreč za človeka zgolj in le koristno, saj človeku popestruje prehranjevalno verigo tako z mlekom kot ostalimi oblikami mesnih proizvodov. Teleta imajo svoj naravni prostor – hlev in pašnike. Preden častno odslužijo človeku in končajo v klavnici. Če bi po kakšnem naključju končala v parlamentu, potem se itak ne bi znašla in bi, zaradi omejenosti, prišle do izraza tiste druge karakteristike telet.

Njih bizaren IQ bi jih prisilil v agresivno ali flegmatično obnašanje, predvsem pa bi, ker nimajo privzgojenega bontona, srali in scali vsepoprek. Kar pomeni le, da bi bil naš parlament poln dreka in… smrada, saj teleta za seboj ne znajo počistiti. Četudi je Plemeniti s svojo izjavo mislil na te druge lastnosti telet, pa bi vseeno moral upoštevati, da tudi sam sedi v tem istem parlamentu in nosi isti naziv kot njega kolegi. Čeprav je res, da je v trenutku te njega veleumne izjave – stal.

Tako je nacionalka, povsem mimo svojih sposobnosti seveda, zrežirala reality show neštetih ponovitev, ki je skupek Big Brotherja in še super predelave Kmetije povrhu. Dejstvo je namreč neomajno – zaprtemu prostoru, kjer se družijo teleta rečemo – štala.

In od zdaj, torej od trenutka te izjave Plemenitega pa za večne čase, ljudstvu ni treba več ugibati kdo v resnici vodi to našo podalspko. Zdaj so končno izpolnjeni vsi kriterije uspešne gradnje Slovenije, če upoštevamo staro ljudsko “modrost” – Najprej štalca, pol pa kravca. Tudi uradno imamo zdaj oboje in pastirji zdaj lahko mirne duše in do nezavesti upravljamo in uporabljamo tako teleta kot štalco natanko tako, kot se jih uporablja. Štalco je treba redno čistiti, teleta pa v red spraviti.

Priznam pa, da me je bolj kot ta izjava Plemenitega navdušila spontana in zame pričakovana reakcija celega, polnega avditorija parlamenta. Slovenski pregovor “Kdor molči devetim govori” je pridobil polno veljavo. Kar lahko razumem. Teleta namreč ne znajo govoriti, razen svojega občasnega mukanja, ki pa je ljudstvu nerazumno.

S svojim molkom pa so kolegi poslanci Plemenitega, vsi skupaj pa naši voditelji, povsem nazorno in enostavno dokazali, da je izjava Plemenitega čista gola resnica. Kjer nihče ne ugovarja pač o(b)stane v polni veljavi izrečena beseda govornika. Torej je glede tega vse kristalno jasno.

Zdaj pa si bom vzel popoldne časa, da si poskušam izbrskati pravi izraz za ljudstvo, katerega vodijo ta teleta. Kdor je kdaj že vzgajal živali namreč dobro ve, da je v koristna in dobra dela lažje vzgojiti in usmeriti osla kot pa teleta. Tudi zato ker teleta brez slabe vesti mirno molzejo kravo za svoj želodec.

Don Marko M

14 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Uradno : Slovence vodijo teleta

 1. Da, je že taka resnica, da je primerjava, kdaj pa kdaj, lahko celo žaljiva. Za teleta, se ve! 🙂

  Obenem, ko sem že slučajno zvohal, čestitam za Gajo in Gaji!

 2. Jim je pretesna štala in pretanka zlata stelja? … da so tako nervozni in nezdružljivi?
  Mojemu mesarju jih pošlji:))
  LP

 3. Uroš

  aha….ampak mene bolj skrbi, da bi zaradi te izjave in nepreklicnega spoznanja teleta zdaj verižno tožila teleta….skrbi me za sodnika, ker ne vem kako bi razbral razliko…. 🙂

  Hvala ti za Gajo in Gaji…..sem prenesel čestitko….

 4. en passant

  se mi zdi, da je tvoj mesar preveč deloven človek in teleta spretno preoblikuje, pa bi jih hitro v pogon spravil….zdaj vsaj vemo kje ta teleta so, koliko jih je, kaj delajo, kako izgledajo….čeprav še ne vemo točno koliko požrejo….so pa vsekakor dobro rejena na pogled in bo potrebno kar nekaj spretnosti, da se jih obere do kosti…. 😉

 5. Moralo bi ukrepati društvo za zaščito živali,da zaščiti teleta.Da bo kaj mleka iz njih ko bodo krave. 😉

 6. Če bi posneli take “vrhunce” dneva, bi lahko dobili humoristično oddajo, ki bi bila na žalost prebivalcev posneta po resničnih dogodkih. Tako bi bila naša politika vsaj za nekaj dobra. Če že za ostalo ni.

 7. Očitno vsem tem teletom ni kaj dosti mar to nastopaško postavljanje in otepanje z repom plemenitega.

 8. Štefan

  že po karakterju in večinoma tudi formi teleta nimajo prašnikov….in to je normalno….in brez presenečenj….jaz sem presenečen le zaradi dejstva pomanjkanja, sicer izredno cenjenih, bikovih prašnikov, kar je za govedoreje polno alpsko državo res težko razumljivo ….zato pa imamo celo serijo telet polnih (genskih) okvar….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *