Otroka mučijo, Vlasta Nussdorfer si lakira nohte

Zgodba o 3 letni punčki s Koroške, katero hočejo organi iztrgati očetu iz rok, ne pojenja. Še več, praktično iz dneva v dan organi naše podalpske v svoji (ne)strokovnosti skrbijo, da prikažejo vse razsežnosti svoje samovšečnosti, ki se posmehuje tako zakonu, kot tudi punčki sami. Ta zgodba je le za nepoučene nezaslišano drugačna, za tistih več kot 30.000 očetov in njih otrok naše male podalpske, ki so takšno kalvarijo naših organov nekako osebno že preživeli, čeprav z nikoli zaraščenimi brazgotinami posledic, pa je to že videna drama. Od njihove je ta zgodba drugačna zgolj v tem, ker je… medijsko predstavljana.

Slovenski organi v takšnih primerih več kot odlično poskrbijo, da otroke najprej mučijo, potem ubijajo na obroke, vmes pa spet mučijo. In to počnejo sinhrono od CSDjev, do policije, tožilk in sodnic.
Čeprav jim tudi zakon narekuje, če že nimajo sami človeške vesti, da morajo delati striktno v neškodovanje otroku, ravno to počnejo z največjim veseljem in brez slabe vesti. Škodujejo otrokom namreč.

Namesto, da bi ločenim staršem dopovedali, če že sama ne znata ali eden od njiju, da je njuna skupna skrb, kljub razhodu, vzorna vzgoja lastnega otroka v polni skrbi, ju še bolj razdirata že samo s tisto, sicer nikjer napisano, a sodno še kako izpeljevano prakso, da otrok pripada zgolj in edino materi.
Pa naj je mati alkoholik, narkomanka, prostitutka, psihičen bolnik ali vse skupaj, oče pa nič od tega, je zanje mati edini možen starš, kateremu otrok pripada. Očetu pa pripada plačevanje preživnine brez ostalih pravic do svojega otroka. Kot bi bil otrok žival, predmet.

Rad bi videl, da bi ta zgodba pridobila končen epilog brez nasilnih ali tragičnih izgredov, rad bi videl, da ta 3 letna punčka nekoč kasneje v življenju ne bi na ta račun doživljala psiho obremenitve, ki bi ji razžirali notranje organe, povzročale izpadanja las in spravljale v delirij faze konstantnih ponavljanj, zaradi kozlarij, katere so ji nekoč naprtili naši vrli organi oblasti.
Še veš, otroci so naše največje bogastvo in zdravi otroci so bogastvo tudi za odraslost države.
V celi tej zgodbi sem pri medijih pogrešal omenjanje – tožilstva. Zelo se izpostavlja (ne)delo policije, ruleta sodišč, ob tem pa se izpušča pozornost tistim, ki so dejansko prvi v liniji in od katerih gre vse naprej, nazaj ali nikamor. CSDji so namreč prvi v liniji, ampak njih šalabajzerstvo v tem in takšnih primerih je že zelo razločno in odločno, predvsem pa vsem razumljivo strokovno razgalil Matic Munc, tako, da se bom tokrat vzdržal. A le tokrat.

Tožilke, v takšnih primerih pri nas pač deluje samo ženski del tožilstva, pa so tisti člen, ki usmerjajo policijo, od podane zahteve, do vmesnih navodil in končnega prejetja poročila policije – katerega potem praviloma ovržejo, če gre v škodo materi otroka, ali pa z njim veselo stopijo pred sodnice, če gre v breme očeta. Ja, za otroka tudi njim dol visi.
In potem sem se spomnil na Vlasto Nussdorfer. Tokrat sem spomin razširil še na njen Beli obroč, ki poudarja, da so njih skrb v pomoč tudi žrtve družinskega nasilja. Tudi v primeru te 3 letne deklice gre za družinsko nasilje. A Belega obroča od nikoder, niti z besedo, kaj šele dejanjem. Zaenkrat.

Zato sem Vlasti Nussdorfer na to temo poslal vprašanje po mailu, ki je seveda drugačno od prejemanja donatorskih čekov ali izdaj nove knjige. Danes mineva tretji dan, od Vlaste iz Belega obroča pa ne duha ne sluha. Ne še. Mogoče bo pojasnila v enem od naslednjih petih dni, če pa ne bo, bo tudi to pravi odgovor. V obeh primerih bom objavil v enem od naslednjih zapisov.

Don Marko M

24 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Otroka mučijo, Vlasta Nussdorfer si lakira nohte

 1. Vlasta se bo z Belim obročem pojaula šel takrat,ko se bodo tam že poklal med seboj in ona bo prišla pol kot rešiteljica.Ta primer je sam še eden od svinjarij katere počnejo tej organi ko gre za nedolžne otroke.

 2. fotr tiste punčke ma premal keša in pomembnosti da bi si gospa Nussdorfer am vzela pa kakšno rekla na glas za jo rešit.če ni fotr še nobene knige od Nussdorferce kupu pol pa sploh nima šans

 3. Zaenkrat imam še pozitivno mnenje o gospe Nussdorfer in njenem Belem obroču.Ne razumem sicer,zakaj se v tem primeru še ni javno izjasnila in zato tudi sama pričakujem njen odgovor na tvoje poslano ji vprašanje.Potem bom videla koliko tistega mojega pozitivnega mnenja bo še ostalo.Lep pozdrav

 4. Don,primer spremljam preko medijev,ampak šele zdaj mi je kapnilo,da se tožilk v tem primeru res ne omenja.Mogoče zato,ker one vse kuhajo v ozadju?Rad bi sicer bral njen odogovor na mail katerega si ji poslal,ampak se mi zdi,da bi Vlasta ukrepala sploh javno za to deklico samo če bi šlo za še en žur z razlogom.Lp

 5. Kaj komu ni jasno?Vlasta si lakira nohte in nima časa.Preden bojo punčko spravl v rejništvo se bo mogoče prikazala kot odrešenica s svojim obročem.Tistim ta Belim ne tistim okoli pasu.

 6. Vlasta v svoji redni službi tožilke ne reče nobene koristne za takšne primere čeprav bi morala to tam reševat,ker je javna uslužbenka dobro plačana.Raje pusti da sodnice izrekajo takšne sklepe.Pol pa se pridrsa ona Beli obroč ker je otrok preživljal družinsko nasilje.Tist,da bi prej ukrepali preden pride do tega nasilja ne zanima njenga obroča.Mafija

 7. Sem danes po radju slišala,da so policaji predali tožilstvu nekaj o preiskavi.Baje da so rekli,da nad punčko ni noben izvajal nasilja.Ti praviš,da sodišče v takšnih primerih odloča potem ko jim tožilke razložijo preiskave.Ne razumem kako so lahko sodnice odločale že prej če so komaj danes tožilstvo dobili od policije.Vlaste ne bo niti blizu sem slišala.

 8. Stari,če ti bo vlastica odgovorila na tvoj mail ti stisnem 50 € v roke. 😉 Za njo je družinsko nasilje samo če se baba ločuje od bogatega dedca.

 9. Ma meni se zdi žalostno,da se starša ob ločitvi ne zmoreta sama zmeniti za dobro otroka.Ena moja prijateljica se je nekoč ločevala in potem je na socialni lagala kot pes teče in potem še tožilkam in sodnici,da oče njunega otroka izvaja ne vem kakšno hudo nasilje vse nad otrokom.Sodnica očetu sploh ni pustila,da pojasni,da so laži moje prijateljice čiste laži.Zanimalo jo je samo koliko preživnine bo moral plačevati.Njen mož pa je bil duša od človeka,ki ne bi mravlje pohodil in je že itak bolj skrbel za otroka kot ona,ki je v glavnem bluzila s prijateljicami po žurkah.Potem se je še hvalila kako ga je obrala do kosti in da mu bo nagajala tudi za stike z otrokom,ker ji je njena prijateljica tožilka rekla, da je to tako treba delati.Toliko je bila in je še glupa,da še vedno noče videti,da škodi najbolj otroku s takšnimi kozlarijami.Itak,da po takšnem dejanju ni več moja prijateljica,še pozdravit je nočem več,ker jaz bi takšne babe,ki sramotijo ženski rod tako kar v bunker brez vode in kruha.Meni pa se zdi,da organi delajo vse tako,da hočejo to punčko vzeti obema staršema.Vlasta bo pametna in glasna potem ko bo vsega konec.

 10. Billy

  žur z razlogom bomo na mojem blogu imeli če Vlasta odgovori na mail ali ne….le čeka ne bo tukaj nihče nikomur porinil v roke pred bliskavicami fotoaparatov in kamer….

 11. Bojana

  nisi edina, ki ne razume, kako lahko sodnice in to kar dvakrat, izrečejo sodbo brez vsakih dokazov….o tem sem zgoraj načel temo in jo bom tudi nadaljeval v enem naslednjih zapisov….
  policaji pa so le potrdili, kar sem že navedel….delajo namreč, tudi v takšnih primerih, po navodilih tožilstva…..kako lahko tožilka sprejme od policaja zapisnik zaslišanja 3 letne punčke, za katerega policaj niti pod razno ni strokovno usposobljen, je le ena od zgodbic v zgodbi….
  dvomim, da bo po tem policijskem zapisniku tožilka, kakor tudi sodnica, zahtevala še dodatna strokovna izvedeniška mnenja o stanju punčke, čeprav imajo za to vso pravico in celo zakonsko dolžnost….ampak če bi zahtevali ta dodatna mnenja bi to potem lahko pomenilo, kar se je že prevečkrat zgodilo, da bi morali otroka dodeliti očetu, kar pa je seveda v popolnem nasprotju z nepisano prakso csd-jev,policije, tožilk in sodnic…..enostavno povedano – vsi organi skupaj in vsak posebej mučijo tako otroka, kot tudi starše, ob tem pa vsi na glas poudarjajo, da delajo v interesu otroka….
  to slednje poudarja tudi Vlasta Nussdorfer s svojim Belim obročem, ampak to poudarja, ko je že prepozno za takšne primere….ma, jaz verjamem, da bo gospa Vlasta javno povedala dobro za to punčko in bo rešila celo družino….mogoče bo 1x za spremembo izstopila še pravočasno…..

 12. Ivonca

  prava starša, katerima je res do njunega otroka, bosta sama dovolj vzorno poskrbela zanj po ločitvi tudi brez vmešavanja vseh tistih organov….tisti egotripi staršev omejenega uma pa bodo seveda naredili vse, da škodijo lastnim otrokom ob ločitvi že s tem, ko eden od njih, praviloma ena, dovoli vmešavanje omenjenih organov, ki vse skupaj uspešno zavozijo…..kdaj, če in kaj pa bo Vlasta Nussdorfer v tem primeru izkašljala, pa ti povem, ko poteče 8 dnevni rok za odgovor na moj mail…

 13. žal našega sodstva, policije, in vseh ostalih, ki strokovno” skrbijo za težavne primere današnje Slovenije, niti morilski primer iz Nove Gorice prav NIČ ne izuči. Mar ne vedo, da tisti primer še zdaleč ni bil edini? Da se lahko kadarkoli ponovi, zlasti še, če so ženske kot je dotična mati, ki je otroka že itak prepustila očetu in šla po svoje v času, ko otrok mamičino naročje najbolj potrebuje….
  Ja, potem pa, ko bo kaj počilo, bo pa ves ta trop babovja šel v zrak in bodo pritiskale na novinarje, naj zapišemo, kako uboge so, da se jim je zgodila takaaaaaaaaaaaaaaaaaa krivica.

 14. Milenči

  tudi če je mogoče katerega člana v teh organih zapekla malo vest, jo je moral hitro zabrisati, ker ustaljene prakse v teh postopkih pa že ne sme kvariti, mar ne…..primer dveh, žal že preminulih, otrok iz NG žal ni edini, akterega so zakuhali naši organi…..in ta primer deklice s Koroške je na tej poti….sem se pa večkrat vprašal, kaj je lahko huje za otroka – smrt, kjer si takoj odrešen vseh muk, ali leta in leta igračkanja s temi organi in tudi vsaj enim od staršev, ki dnevno nažirajo….težko vprašanje….
  vsekakor pa nisem eden od tistih, ki bi pisal ali dajal izjave na želje ali zahteve tudi teh organov….če že sami nočejo po svoji vesti izstopiti iz takšnega načina nepotrebnega in tudi nezakonitega delovanja, potem naj se pač sami javno zagovarjajo….smilijo se mi zagotovo ne….

 15. Slavko

  razumem te….in tudi vse tiste, ki so in še doživljajo te neprijetnosti….tudi sam jih še vedno na račun enega od mojih potomcev…..ampak zdaj sem že dovolj časa na sveteu, da vem, da je tistim, ki izvajajo takšna grozodejstva, celo po službeni dolžnosti, prej kot slej povrnjeno v najmanj isti meri…..

 16. a,veste VLASTA je taka oseba,,ki je občudovanja vredna,,,
  veste,,ONA POMAGA NEŠTETIM LJUDEM,,a,kaj moremo,,ima samo dve roki,,

 17. Edita

  tukaj ni govora o “neštetih ljudeh”, ampak točno določenem, torej tri letni punčki, zato se ne oddaljujte od bistva tega zapisa….če pa ste prepričana, da je gospa Vlasta naredila karkoli pomoči tej punčki, potem to zapišite…..možno je namreč, da sem kaj nehote spregledal glede tega njenega (ne)dejanja…….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *